sesizare

Creat de iulian c, Feb 01, 2012, 09:00 PM

« precedentul - următorul »

damaris

acele coordonate se furnizeaza de ocpi in baza unei cereri care are un nr de inregistrare. cereti topografului dumneavoastra numarul de inregistrare a cererii si mai mergeti o data pe la ocpi sa vedeti de ce nu v-au fost furnizate coordonatele. pentru ca ei sunt obligati sa vi le dea.  sau daca il cunoasteti pe vecinul din dreapta i le puteti cere lui  .. nici el nu vrea sa vi le dea????
 http://www.3xforum.ro/img/smilies/smile.png">

iulian c

vecinul din dreapta mi le daca le cer. dar nu inteleg de ce ma duce topograful cu presul, l-am sunat si l-am intrebat cand a facut cerea de coordonate de nu i sa dat pana acum,mi-a spus ca nu mai este nevoie de cerere si ca le ia direct de la ei cand depune dosarul dar nu sa dus pana acum ca e zapada afara si sa mai astept sa treaca zapada.    as apela la alt topograf dar cred ca va trebui sa platesc integral cadastru,acum a zis ca nu trebuie sa mai platesc decat aprxm 120 ron.  am impresia ca ma minte topograful ca nu coincide ce face el cu ce-mi spuneti dumneavoastra ca ar trebui sa faca

DorinMuresan

Daca vei merge la alt topograf cu siguranta va trebui sa platesti din nou tot cadastru,masuratori noi la teren si toti pasii luati de la inceput. Parerea mea e ca sa mai astepti dupa topograful tau si sa-l stresezi putin sa o depuna mai rpd, 120 de roni nu e un capat de lume (60 de lei fiind taxa la OCPI pt. un dosar redepus si 60 de lei alte cheltuieli de ale topografului banuiesc).

iulian c

120 ron pt ocpi. a asa a zis. i-am platit la inceput 960 ron.

lacriman

iulian c a scris:

topograful nu a dat coordonatele la locul meu pe care i l-am aratat si a dat cu 10 m mai in dreapta adica peste vecinul care este pe locul lui. astfel sa produs suprapunerea si cu vecinul din dreapta dar si cu cel din stanga care este pe locul meu. la respingerea dosarului sa dat suprapunere doar pt cel din dreapta cu toate ca se observa in desen suprapunere si cu cel din stanga. (nici eu nu inteleg de ce nu a dat coordonatele la locul pe care i l-am indicat). acum vreau sa depuna dosarul cu locul pe care i l-am aratat ,langa vecinul din dreapta,  si imi spune ca nu poate face rost de coordonatele acestuia

Topograful trebuie sa "dea" coordonatele care ii ies din masuratoare. Adica a masurat locul vecinului?
Coordonatele vecinului trebuia sa le ceara cand a inceput lucrarea dumneavoastra. Si nu pricep cum le ia fara cerere? Are pile?
Si daca ia coorodnatele cand depune dosarul, ce mai face cu ele? Ca lucrarea a facut-o daca o depune.

marginean

Eu iti recomand sa mai mergi la un topograf, sa mai auzi o parere....
Sa vezi ce spune si el despre asta. Poate colegul nostru drag si scump, incearca sa mai castige de pe tine niste banuiti sau poate se stie cu cei de la OCPI si sunt mana in mana...

Asta e tara noastra draga si scumpa  http://www.3xforum.ro/img/smilies/smile.png">

iulian c

Pentru cei care au urmarit acerst topic.     spre surprinderea mea am primit o veste de la ocpi in urma unei sesizari facute. de fapt doua meil-uri. unul in care mi se comunica toate datele a ce acte em depus pana acum si unul din partea directorului in care i-mi da 3 nr de tel la care sa sun sa programam o intalnire  pt a rezolva problema. maine ma duc sa vb cu dr. as vrea sa fac si o sesizare catre comisia de disciplina a ocpi-uli catre angajatul care nu a dat nota de respingere corecta, ce credeti? procedez bine?

Anton Pann

Si daca nu este el vinovatul? Asteapta discutia cu OCPI si mai vezi dupa aceea.

iulian c

am fost la director si am rezolvat problema. cu toate ca am mai fost la dumnealui in audienta. tare nervos l-am gasit si a inceput sa tipe ca i-am facut sesizare la ancpi.  angajatul care face acea nota de respingere nu a observat suprapunerea. nu va mai trebui sa platesc iar depunerea dosarului ca a facut o nota de completare si o rezolva la urgenta intr-o zi. daca nu faceam acea sesizare nu rezolvam problema.  acum astept  nota de respingere. acum cine va rezolva problema cu supapunerea?cine ii va modifica cadastrul vecinului? se merge in instanta sau modifica cei de ocpi? si nici acum nu voi fi pe locul meu si cu 3.20 m mai in dreapta si la fel si cel din dreapase muta cu 6 m deoarece va trece locul in spatele unei cladiri.  le-am aratat si unde este greseala de ne muta pe noi mai in dreapta dar au tacut. exista o persoana care avea locul in forma de V si acum il are normal(dreptunghi) avea 5 m la un capat si 15 m la celalalt. acum are 10 m dintrun cap in celalalt

Modificat de iulian c (17-02-2012 14:15:55)

marginean

Din cate stiu eu, acuma urmeaza sa mergeti in istanta pentru suprapunere, iar dupa acea se va face o expertiza topo.
Corectati-ma daca gresesc.

O zi buna

bad wolf

iulian c a scris:

am fost la director si am rezolvat problema. cu toate ca am mai fost la dumnealui in audienta. tare nervos l-am gasit si a inceput sa tipe ca i-am facut sesizare la ancpi.  angajatul care face acea nota de respingere nu a observat suprapunerea. nu va mai trebui sa platesc iar depunerea dosarului ca a facut o nota de completare si o rezolva la urgenta intr-o zi. daca nu faceam acea sesizare nu rezolvam problema.  acum astept  nota de respingere. acum cine va rezolva problema cu supapunerea?cine ii va modifica cadastrul vecinului? se merge in instanta sau modifica cei de ocpi? si nici acum nu voi fi pe locul meu si cu 3.20 m mai in dreapta si la fel si cel din dreapase muta cu 6 m deoarece va trece locul in spatele unei cladiri.  le-am aratat si unde este greseala de ne muta pe noi mai in dreapta dar au tacut. exista o persoana care avea locul in forma de V si acum il are normal(dreptunghi) avea 5 m la un capat si 15 m la celalalt. acum are 10 m dintrun cap in celalalt

Nimeni ! Ai platit aiurea un topograf, cand ai stiu ca ai o "tulburare de posesie" .
Vei face o actiune in instanta pe civil pentru revendicare sau granituire sau in penel pentru "tulburare de posesie", se va face o expertiza , daca se constata cele solicitate (Respingerea de la oCPI nu este proba in instanta) de catre expert si dupa cei obtine SC civila definitiva si irevocabila ca vecinul ti-a ocupat o portiune din teren(conform cu rezultatul expertizei tehnice judiciare) vei face un dosar de executare si un executor judecatoresc asistat de un topograf va "tarusa terenul"conform expertizei omologata de instanta.
Sper ca ai inteles.

Si fii atent, daca ai stiut ca exista ocupatiune in momentul cand ai cerut unei PFA sa-ti faca o lucrare de intabulare , e posibil ca OCPI sa-ti faca bucuria unei plangeri penale pentru marturie mincinoasa(Nu uita ca ai semnat o declaratie ca ai identificat imobilul si ca nu esti in litigiu cu nimeni).

Sper sa gasesc cararea corecta !

kkndkk

In sfarsit cineva care a spus lucrurilor pe nume. Documentatiile cadastrale au rol declarativ, fiecare proprietar indicand limitele imobilului, chiar daca responabilitatea conform Anexei 5 revinei si PFA (sau exclusiv acestuia). Acesta din urma stiind ca exista o suprapunere virtuala sau reala putea sa-si puna niste intrebari si din moment ce astepta respingerea stia ca suprapunerea este reala. Cum a tarusat limitele daca terenul era ocupat? De asta am ajuns sa facem poze. Culmea mi se pare sa depui o ducumentatie si sa astepti sa primesti nota de respingere stiind ca te suprapui (ma refer la executant) Oricum proprietarul trebuia sa fie sfatuit si de "topograf" asupra variantelor existente. Nici OCPI-ul si nici PFA nu rezolva litigiile intre vecini. In prezent exista si varianta intocmirii documentatiei cu suprapunere reala, pana la rezolvarea litigiului pe baza unei SC definitive si irevocabile cum a spus bad wolf.

iulian c

am fost atent la acea declaratie pe propia raspundere. am explicat la notar problema si a fomulat declaratia ca acela e terenul meu si vecinii,doar atat. nu am trecut nimic de litigiu.  stie cineva daca la arhivele nationale sau judetene, daca exista vreo harta sau schita cu pozitionarea pamantului cand sa dat prima data? cred ca in 1921 dat de catre rege

Modificat de iulian c (18-02-2012 09:06:52)

iulian c

Buna ziua. Revin la vechea problema pe care nici acum nu am rezolvato. Dupa actiunea in instanta pe care am facuto,in sfarsit sa facut si expertiza la fata locului. Am inteles de la expertul topo ce nu face dansul modificarile in cadastru. Acum intreb cine le va face? trebuie sa apelez la un nou topograf?topograful care a facut si prima data masuratorile
? sau ocpi-ul va face modificarile in urma expertizei?

bad wolf

iulian c a scris:

Buna ziua. Revin la vechea problema pe care nici acum nu am rezolvato. Dupa actiunea in instanta pe care am facuto,in sfarsit sa facut si expertiza la fata locului. Am inteles de la expertul topo ce nu face dansul modificarile in cadastru. Acum intreb cine le va face? trebuie sa apelez la un nou topograf?topograful care a facut si prima data masuratorile
? sau ocpi-ul va face modificarile in urma expertizei?

Daupa ce ai SC definitiva si irevocabila, vei lua un executor judecatoresc  care va tarusa terenul si ar fi bine sa-ti aduci si un topograf PFA sa faca lucrarea de prima intabulare.cu celallat topograf nu mai ai nicio trraba.

Modificat de bad wolf (22-08-2013 12:57:11)

Sper sa gasesc cararea corecta !