prima instriere TP-CM

Creat de ali_rosca, Feb 01, 2012, 08:37 PM

« precedentul - următorul »

lacriman

Anton Pann

ROMANIA
BIROUL NOTARULUI PUBLIC ...................... SEDIUL ..............................................................

Dosar nr. .........../...............

Certificat de calitate de mostenitor1) nr. ...
                                       Anul ....... Luna ........ Ziua .....

Eu,  ....................................., notar public, cercetand piesele dosarului de mai sus,  precum  si incheierea finala respectiva, in baza art. 76 si 83 din Legea nr. 36/1995 certific urmatoarele:

De pe urma defunctului .........................................., decedat la data de ................., conform certificatului de deces seria .................... numar ................................ emis de ..........................., fost cu ultim domiciliu in ........................................, str. ......
...........  nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. .....,sector/judet ................, au ramas urmatoarele bunuri si urmatorii mostenitori, astfel:

I. MASA SUCCESORALA2):
a) Bunuri mobile: .....................................................................................
b) Bunuri imobile: .....................................................................................
Natura succesiunii � legala conform Legii nr. 319/1944 si art. 669 Cod civil.

II.   MOSTENITORI LEGALI:
1. ....................., domiciliata in ................, str. ...................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................., careia, in calitate de sotie, ii revine cota de 1/4 din
intreaga masa succesorala;
2. ......................, domiciliat in ..............., str. ....................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart.  .....,  sector/judet  ..........................,  caruia,  in  calitate
de  fiu,  ii  revine  cota  de  3/4  din intreaga masa succesorala.
Au renuntat la succesiune: nu sunt.
Sunt straini de succesiune prin neacceptare conform art. 700 Cod civil: nu sunt.

S-a taxat cu ................... lei, taxa de timbru conform chitantei nr. ........../........ .
S-a aplicat timbru judiciar de ........... lei.
S-a perceput onorariu in suma de ......... lei, conform chitantei nr. ........./.......... .

Nota
Prezentul certificat stabileste doar numarul si calitatea mostenitorilor. Pentru valorificarea oricaror drepturi pa- trimoniale, se va cere eliberarea unui certificat de mostenitor, cu plata taxelor legale aferente.

NOTAR PUBLIC

1. Se elibereaza doar in primele 6 luni de la deces.
2. Se inscriu toate bunurile mobile si imobile ce compun masa succesorala.

DorinMuresan

Tocmai ce am 3 de intabulare T.P.,dar pe mostenitori in baza certificatului de mostenitor:
-Primul dosar a iesit pe mostenitori cu cotele parti ce le reveneau fiecaruia
-Al doilea a iesit pe decedat doar deoarece registratorul de la cartea funciara a facut o greseala (m-a pus sa depun cerere pt. indreptare eroare materiala, am depus si acuma am primit respingere deoarece cica nu am platit 60 de lei si eroarea materiala trebuie sa fie gratis din cate stiu eu,nu?)
-Iar la al3lea dosar, ce a picat la alt inspector mi-a facut referat ca nu se poate sa fac intabulare direct pe mostenitori, ca nu se face asa ceva. A spus ca mai intai fac pe decedat si doar dupa aceea isi rezolva domnii mostenirea la cartea funciara.
Atunci la ce ma mai ajuta pe mine un certificat de mostenitor?nici macar nu i-a pasat ca cine semneaza cererile sau altceva. Doar ca nu se poate!
Intrebarea e cum pot sa recuperez eu taxele ce le-am platit deja?terenul fiind extravilan, a trebuit sa platesc 120 lei/dosar pt intabulare direct pe mostenitori...

nortek_b

am si io un caz de genu asta, in mures, problema e ca fac pe mort dar pe cine trec in cp la proprietar, dak e cineva din zona il rog sa intervina

djxhouse

la proprietar treci omul din TP, iar cnp-ul din certificatul de deces

DorinMuresan

Cazul meu e exact din mures @nortek_b iti spun ca poti sa faci linistit pe decedat. Iar in cp daca treci datele la un mostenitor,oricare ar fi el si nu trebuie sa ai certificat de mostenitor. Va merge fara nicio problema.

nortek_b

nu am certificat de deces e decedat  de 20-30 de ani, nu am nici un act la el.
TP e facut pe strabunic si is decedati si din copii lui, deci is foarte multi mostenitori

vali_costea

un raspuns avizat..poate vă va fi de folos

vali_costea

un raspuns avizat..poate vă va fi de folos...raspunsul directorului de la Directia informatica a ancpi privind TP cu pers. decedata.
http://www.scribd.com/doc/82210530/Raspuns-la-TP-emis-pe-numele-unei-pers-decedate" target="_blank">http://www.scribd.com/doc/82210530/Rasp ... s-decedate

Anton Pann

esti mare  :nod:
 :hi: