Intabulare casa

Creat de Oana_LU, Ian 25, 2012, 04:10 PM

« precedentul - următorul »

Anton Pann

Dar, topograful care imi face intabularea imi cere:
"Incheiere de autentificare la OCPI (BCPI) si extras"

Daca acest topograf  cere "INCHEIERE DE AUTENTIFICARE " - cu caldura va sfatuiesc , cu toata raspunderea,  sa schimbati topograful. Acesta nu a auzit de ANCPI si reglementarile in vigoare privind actele necesare inscrierii unei constructii. Deci e posibil sa mai aiba si alte multe ... gauri negre si.... ,mai bine NU RISCATI . Cu siguranta ve-ti gasi unul care sa va ceara ceea ce a precizat Muresan .

Si raspunsul este Da , aveti tot ce va trebuie , inclusiv certificatul ( de NEURMARIRE FISCALA !!! ) fiscal cu valoarea de impozitare . Daca aveti scoaterea din Circuit inseamna ca aveti si CF pentru teren, aveti TOT ce va trebuie . Dar nu aveti- pe CINE trebuie !  Dar poate nu a-ti inteles d-voastra bine ce v-a cerut !!

Modificat de Anton Pann (25-01-2012 21:29:26)

Mit

Sa nu ne pripim cu concluziile.
Sa mai punem o intrebare:
@ Oana_LU: actele de care vorbeati ( scoaterea din circ. agr., doc. pt. atrib. nr. cad.) sunt avizate de catre OCPI-ul din zona ta?
Daca sunt avizate (au stampila OCPI-ului), atunci urmeaza 100% ce-a zis Anton Pann.
"Cand ii varza, nu-i butoi, ...  :hi:

Oana_LU

De inteles am inteles bine...ca-s inginer si arhitect, si imi mai si notez ce mi se spune, atunci cand mi se spune!
Oricum, va multumesc mult tuturor, chiar daca uneori eram pe punctul sa ma duc sa-l iau de gat pe notarul de acum 11 ani sau sa ma reped sa platesc nu's pe unde 0,15% din valoare...
Inca o data multumiri si seara buna tuturor!

AlexGIS

Citat din: Oana_LUAm pe spatele contractului completat tot, stampile rotunde si dreptunghiulare, si semnaturi, cifre, tot.

Păi atunci mergeţi la OCPI şi faceţi cerere pentru eliberare extras carte funciară conform datelor înscrise pe CVC.
Între timp, căutaţi alt topograf. Sau mai bine căutaţi un topograf care să facă treaba până la capăt, adică să se ocupe el de tot.

DorinMuresan

Citat din: Oana_LUam pregatit asa:
1. Certif de neurmarire fiscal.
2. Documentatia de necesara atribuirii nr cadastral provizoriu in vederea inscrierii proprietatii in Cartea funciara teren, de la vanzare cumparare, copie
3. Aut. construire, copie leg.
4. Proces verbal receptie, copie leg
5. Documente scoatere din circ agricol, cpie leg
6. Adresa si numar postal (ROL) de la primarie, copie leg
7. copii buletine
8. plan etaj + parter, copii din proiect
Mi-ar mai trebui
8.Extrasul asta de carte funcira, si apoi pot face intabularea casei?
Multumesc

Cu toate actele acestea se poate face intabularea constructiei si parerea mea e ca nu aveti nevoie de documente scoatere din circuitul agricol. Insa daca terenul e pe numele dumneavoastra si a sotului iar autorizatia de construire e data doar pe unul dintre proprietari mai aveti nevoie si de certificat de casatorie sau de declaratie autentica cum ca sunteti de acord ca evidentierea constructiei sa se faca doar pe unul dintre voi. Se mai poate lua adeverinta de la primarie si pentru stabilirea categoriei de folosinta. Taxele la cadastru sunt 60 lei pt adresa si numar postal (inclusa categoria de folosinta daca se vrea)+60 lei+ 0.05% din valoarea de impozitare a constructiei.

Anton Pann

categoria de folosinta a fost stabilita si inscrisa in CF dupa scoaterea din CA - daca s-au dus actele la CF la vremea aceea .

DorinMuresan

Da,asa este. Ai dreptate.

DorinMuresan

Am un extras de C.F., un proiect de casa si o autorizatie de construire. Insa constructia nu respecta proiectul (planul mansardei e diferit compartimentat fata de proiect),dar amprenta la sol si parterul e ca si in proiect. Se poate ca primaria sa dea receptia finala pe baza proiectului si a unui releveu facut de catre mine pentru planului mansardei? Sau care ar fi o alta solutie pentru a nu mai fi nevoit omul sa-si modifice proiectul? In zona jud. Mures daca primaria ar scrie in receptia finala componenta constructiei atunci nu ar mai fi nevoie de proiect, dar pe U.A.T-ul acestei construcii lucreaza la primarie,serviciul de urbanism o doamna foarte rea voita si nu cred sa fie de acord sa faca o astfel de receptie...

bad wolf

Citat din: DorinMuresanAm un extras de C.F., un proiect de casa si o autorizatie de construire. Insa constructia nu respecta proiectul (planul mansardei e diferit compartimentat fata de proiect),dar amprenta la sol si parterul e ca si in proiect. Se poate ca primaria sa dea receptia finala pe baza proiectului si a unui releveu facut de catre mine pentru planului mansardei? Sau care ar fi o alta solutie pentru a nu mai fi nevoit omul sa-si modifice proiectul? In zona jud. Mures daca primaria ar scrie in receptia finala componenta constructiei atunci nu ar mai fi nevoie de proiect, dar pe U.A.T-ul acestei construcii lucreaza la primarie,serviciul de urbanism o doamna foarte rea voita si nu cred sa fie de acord sa faca o astfel de receptie...

Orice modificare a constructiei fata de proiect se face doar cu acordul scris al proiectantului.Deci modificare de proiect.Dar daca vrei sa-l ajuti da-i proiectantulu releveul masardei facut de tine.

Modificat de bad wolf (03-02-2012 17:37:43)
Sper sa gasesc cararea corecta !

lacriman

Citat din: DorinMuresanAm un extras de C.F., un proiect de casa si o autorizatie de construire. Insa constructia nu respecta proiectul (planul mansardei e diferit compartimentat fata de proiect),dar amprenta la sol si parterul e ca si in proiect. Se poate ca primaria sa dea receptia finala pe baza proiectului si a unui releveu facut de catre mine pentru planului mansardei? Sau care ar fi o alta solutie pentru a nu mai fi nevoit omul sa-si modifice proiectul? In zona jud. Mures daca primaria ar scrie in receptia finala componenta constructiei atunci nu ar mai fi nevoie de proiect, dar pe U.A.T-ul acestei construcii lucreaza la primarie,serviciul de urbanism o doamna foarte rea voita si nu cred sa fie de acord sa faca o astfel de receptie...
Pentru inscrierea in cartea funciara importanta este amprenta la sol si eventual nr de etaje la respectarea autorizatiei.
Pentru compartimentarea interioara studiaza Legea constructiilor, pentru ca daca este compartimentare cu pereti usori (cum banuiesc ca este cazul la o mansarda) sunt cazuri cand nu este nevoie de autorizatie.

Mit

Releveele te intereseaza decat in cazul unei eventuale apartamentari.

bad wolf

Citat din: lacriman
Pentru inscrierea in cartea funciara importanta este amprenta la sol si eventual nr de etaje la respectarea autorizatiei.
Pentru compartimentarea interioara studiaza Legea constructiilor, pentru ca daca este compartimentare cu pereti usori (cum banuiesc ca este cazul la o mansarda) sunt cazuri cand nu este nevoie de autorizatie.

Ai dreptate , dar urbanismul poate refuza sa remneze Procesul verbal de finalizare al lucrarilor.
Ce am spus este valabil si pentru @Mit .
Sper sa gasesc cararea corecta !

Mit

Nu vreau sa te contrazic @bad wolf,
Dar din sute de intabulari de case, la dosarul pt. autz. de functionare nu mi s-a cerut niciodata relevee. Doar plansele cu fatadele din AC.
Daca nu vrea sa-ti semneze PV de receptie final, da, sunt 1000 de motive care le-ar putea invoca cel de la urbanism.

lacriman

Cand cineva refuza sa faca un lucru trebuie sa spuna temeiul legal in care o face (ce lege se incalca) si solutia pentru a intra in legalitate. De aceea am facut trimitere la Legea constructiilor, care spune cine si in ce conditii semneaza procesul verbal. Daca cunoastem si respectam legea putem sa ii dam cu legea in cap celui capos.

rdhoratiu

Referitor la ce a spus muresan legat de taxe ...in sibiu de exemplu codul 2.6.1. nu merge asociat cu 2.4.2.. Am patit-o eu. Am notat intai casa am platit taxa aferenta codului 2.6.1. si de abia dupa ce am primit extrasul nou am redepus o cerere pentru notarea adresei administrative pe codul 2.4.2.
Cu toate ca eu la documentatia de notare a constructiei in cf am pus si adeverinta de la primarie cu adresa administrativa si am platit taxa de 60 de lei aferenta 242, dar " baietzi" de al OCPI mi-au spus ca nu merge asociat 261 cu 242 deabia dupa ce a iesit CF-ul cu inscrierea casei si asa a trebuit sa mai astept inca 10 zile ptr cf-ul final.

"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" :uimit: