Intabulare casa

Creat de Oana_LU, Ian 25, 2012, 04:10 PM

« precedentul - următorul »

Oana_LU

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema:
Am cumparat un teren in 2001.
Intre timp mi-am construit casa....si acum vreau sa fac intabulare pt. aceasta. Toate actele le am si sunt la zi, in regula.
Dar, topograful care imi face intabularea imi cere:
"Incheiere de autentificare la OCPI (BCPI) si extras"
Ma innebuneste cu asta si nu stiu de unde sa-l iau. Trebuia sa-l fi avut si l-am ratacit? Cine mi l-a eliberat? Sau pur si simplu ce sa fac acuma? Unde si de la cine sa-l cer?
Nu sunt de meserie si nici nu prea inteleg...
Multumiri!!!!!

nicu1000

La cumparare in 2001 exista numar cadastral ? Este scris in act daca da sau nu.
Daca da atunci este necesar un extras de CF - cerere, 20lei, 2zile, la OCPI. Daca nu mai gasesti incheierea de CF a actului din 2001, mergi la notarul care a facut actul si poti lua o copie de la el.
Daca nu exista atunci se face cadastru+intabulare pentru teren+casa.
Topograful cu care ai vorbit ar putea sa-ti dea toate detaliile acestea.

Oana_LU

Eu de la notar am primit: actul de vanzare cumparare si fisa cadastrala ( unde este prezentat in planse terenul) cu numar cadastral cu tot.
Altceva nu mi-o mai dat! De aia nu inteleg ce-mi cere topograful...

nicu1000

Asta inseamna ca nu s-a facut intabularea in 2001 la Judecatorie.
De mers la OCPI cu
copie legalizata act de vanzare-cumparare, copie buletine proprietari, cerere, taxa de 0.15% din valoarea de vanzare, documentatia cadastrala in original (daca nu o ai se poate scoate din arhiva OCPI)
si se face intabularea pe numele actualilor proprietari.
Apoi se poate trece la intabularea constructiei.

Modificat de nicu1000 (25-01-2012 14:52:06)

Oana_LU

Poftim??? Pai de ce nu s-a facut? Nu era obligat notarul s-o faca?
Adica nu pot scoate extras de carte funciara fara sa fac asta?

nicu1000

In 2001 notarii nu erau obligati sa faca intabularea.
Nu se poate scoate extras de CF deoarece nu exista CF (Carte Funciara). In perioada aceea se dadeau numai numere cadastrale si ulterior sa se faca intabularea in CF.
Legile in domeniu se schimba mai des decat isi schima Cruduta partenerii !!!

Modificat de nicu1000 (25-01-2012 14:56:51)

Oana_LU

Eu am mai scos extras de carte funciara anul trecut, dar ii valabil numai o luna.
Acum nu stiu de ce naiba imi cere " Incheiere de autentificare la OCPI"
si de unde s-o iau? Trebuie la intabulare casa? Terenul este intabulat!

lacriman

Extrasul de carte funciara are o valabilitate temporara, dar se elibereaza un altul la nevoie, la OCPI, dupa cartea funciara a imobilului. Din cele scrise rezulta ca aveti carte funciara, deci mergeti la OCPI cu extrasul vechi, sau cu orice document in care aveti numarul cadastral si cereti un extras "proaspat".
De incheiere de autentificare de la OCPI eu nu am auzit, aceasta institutie da doar Incheieri privitoare la inscrierea in cartea funciara, care, din cate stiu eu, nu sunt necesare ulterior. Extrasul, da, se cere la lucrarile ulterioare, si, poate, schita imobilului, de la intabulare.
Sigur nu v-i s-a cerut incheiere de legalizare a copiei autorizatiei?

Modificat de lacriman (25-01-2012 15:21:20)

Oana_LU

Multumesc foarte mult...
Dar si voi m-ati innebunit de cap, la fel ca totograful meu...

nicu1000

Citat din: Oana_LUMultumesc foarte mult...
Dar si voi m-ati innebunit de cap, la fel ca totograful meu...

Ca o concluzie: ia legatura cu un topograf si te va lamuri. Daca cel pe care il ai acum nu te-a lamurit ia legatura cu altul.
Aici nu este un site cu ghicitori in stele care sa stie ce ai ce nu ai etc.

AlexGIS

Citat din: Oana_LUBuna ziua,
Intre timp mi-am construit casa....si acum vreau sa fac intabulare pt. aceasta. Toate actele le am si sunt la zi, in regula.
Ma innebuneste cu asta si nu stiu de unde sa-l iau. Trebuia sa-l fi avut si l-am ratacit? Cine mi l-a eliberat? Sau pur si simplu ce sa fac acuma? Unde si de la cine sa-l cer?
Multumiri!!!!!

Citiţi contractul de vânzare-cumpărare în baza căruia aţi intrat în posesia terenului şi verificaţi dacă terenul este descris din punct de vedere cadastral. Mă refer la partea în care se menţionează vreun număr număr de parcelă şi un număr de carte funciară.

Teoretic, dacă aveţi încheiere de carte funciară, informaţii despre aceasta veţi găsi tot pe contract, pe ultima pagină, jos (număr carte funciară şi număr cadastral, număr chitanţă, denumirea judecătoriei etc).

Dacă nu găsiţi informaţii de niciun fel legate de cartea funciară sau de numărul cadastral, este foarte probabil să nu fiţi intabulată cu terenul.

După ce citiţi contractul, reveniţi aici cu un răspuns.

Oana_LU

Am pe spatele contractului completat tot, stampile rotunde si dreptunghiulare, si semnaturi, cifre, tot.

DorinMuresan

Citat din: Oana_LUBuna ziua,
Multumiri!!!!!

Aveti nevoie de extrasul de carte funciara,de autorizatia de construire in copie legalizata,de proces verbal de receptie finala la terminarea lucrarilor in original,de proiectul casei facut de un proiectant si de un certificat fiscal cu valoarea de impozitare a constructiei. Daca aveti toate astea se poate face evidentierea constructiei fara nicio problema.

DorinMuresan

Citat din: lacrimanDe incheiere de autentificare de la OCPI eu nu am auzit, aceasta institutie da doar Incheieri privitoare la inscrierea in cartea funciara, care, din cate stiu eu, nu sunt necesare ulterior.
Sper ca nu spun gresit ceea ce spun dar o incheiere de carte funciara are aceeasi valoare juridica ca si o hotarare judecatoreasca,deci e un act destul de important.

Oana_LU

am pregatit asa:
1. Certif de neurmarire fiscal.
2. Documentatia de necesara atribuirii nr cadastral provizoriu in vederea inscrierii proprietatii in Cartea funciara teren, de la vanzare cumparare, copie
3. Aut. construire, copie leg.
4. Proces verbal receptie, copie leg
5. Documente scoatere din circ agricol, cpie leg
6. Adresa si numar postal (ROL) de la primarie, copie leg
7. copii buletine
8. plan etaj + parter, copii din proiect
Mi-ar mai trebui
8.Extrasul asta de carte funcira, si apoi pot face intabularea casei?
Multumesc