Simpozion D

Creat de flori183, Dec 03, 2011, 09:49 PM

« precedentul - următorul »

flori183

Salutare tuturor!!doresc sa particip la un simpozion studentesc si vreau sa scriu despre un subiect/tema foarte interesant/a din domeniu....astept cateva sugestii,multumesc!!:) Simpozionul are loc in aprilie 2012.

adrianc

Interferenta Lightsqared cu GPS si pozitia JAVAD GNSS asupra problemei. Filtre de semnal.
La muncă! nu la întins mâna.

flori183

Ms pentru sugestie,ai vre-una si din cadastru?:)

John Doe

Dar simpozionul cam ce tema are?

flori183

Sunt mai multe sectiuni in cadrul simpozionului,una din ele fiind sectiunea :Cadastru,Topografie si G.I.S
sunt in anul 3 G.I.S inca nu am facut,cred ca ar fi mai potrivit ceva din Topo sau Cadastru

Modificat de flori183 (04-12-2011 17:48:38)

John Doe

Poate ar fi interesant ceva de genul "Cadastrul general - stadiul actual si tendinte". Sau poate ma enervez eu singur zilnic pe tema asta, de-aia mi se pare asa... dar cred ca ar trebui sa ai ceva practica in domeniu pentru asta, sa nu pari ca EBA.
Sau: sunt atâtea metode de determinare a coordonatelor; de exemplu, Hansen, retele acolate, reteaua de triunghiuri si altele; daca ai avea acces la un aparat poate ar iesi ceva misto si ai putea s-o dezvolti si sa o folosesti si ca proiect de diploma. Metodele au anumite conditii; poti incerca intentionat sa nu indeplinesti una din conditii si sa demonstrezi practic ca ies erori mai mari si de ce.

flori183

Foarte interesant ce imi spui;) ma gandeam si eu ca ar fi frumos sa fac o lucrare bazata pe ceva practic(drumuiri planimetrice sau nivelitice poate chiar ceva intersectii unghiulare etc),o sa vorbesc cu profesorul despre acces la aparatura.Ms mult! de Hansen am invatat ,era un procedeu de rezolvare a retro,se foloseau 2 puncte 'vechi' si se dorea determinarea coordonatelor unui punct nou,se alegea inca un pct nou ,ajutator..............ar fi fain sa fac asa ceva:D ce-s retelele acolate?:)

Modificat de flori183 (04-12-2011 22:36:40)

John Doe

Hansen nu e chiar retrointersectie, se folosesc 2 puncte vechi si se determina simultan coordonatele a 2 puncte noi din care le vizezi pe cele vechi, fara sa stai pe ele. Conditia era ca aliniamentele punctelor vechi si noi sa fie cat mai paralele, iar distanta dintre punctele noi sa fie minim 60% din distanta dintre punctele vechi - citez din memorie, sper sa nu gresesc prea tare. Daca folosesti aceleasi 2 puncte vechi si faci un set de determinari de cate 2 puncte noi pe 2 aliniamente, unul mai paralel cu cele vechi si unul nu prea, cu distante intre punctele noi si mai mici si mai mari de 60% iti iese de o lucrare, zic eu.

Retelele acolate sunt retele poligonale inchise care au laturi comune. Ceva de genul:


581/465px 11.1KB

flori183


Marian

#9
Citat din: John DoeHansen nu e chiar retrointersectie, se folosesc 2 puncte vechi si se determina simultan coordonatele a 2 puncte noi din care le vizezi pe cele vechi, fara sa stai pe ele. Conditia era ca aliniamentele punctelor vechi si noi sa fie cat mai paralele, iar distanta dintre punctele noi sa fie minim 60% din distanta dintre punctele vechi - citez din memorie, sper sa nu gresesc prea tare. Daca folosesti aceleasi 2 puncte vechi si faci un set de determinari de cate 2 puncte noi pe 2 aliniamente, unul mai paralel cu cele vechi si unul nu prea, cu distante intre punctele noi si mai mici si mai mari de 60% iti iese de o lucrare, zic eu.

Retelele acolate sunt retele poligonale inchise care au laturi comune. Ceva de genul:
Configuratia celor 4 puncte-2 vechi si 2 noi- poate fi si altfel, si se calculeaza tot prin metodele noastre topografice. Conditia e sa vizezi din cele doua puncte noi ambele puncte vechi si sa masori f. bine distanta intre cele doua puncte noi pe care trebuie s-o reduci la orizont inainte de a incepe calculele. Si daca mai ai norocul sa vezi pe parcursul masuratorilor(drumuirii) un al treilea punct vechi, ai si verificarea determinarii coord. noi.
Nu am vrut prin aceasta postare decit sa mai adaug niste detalii la ceea ce a spus John Doe.

Modificat de Marian (05-12-2011 21:16:09)

advex

#10
Citat din: flori183...ma gandeam si eu ca ar fi frumos sa fac o lucrare bazata pe ceva practic(drumuiri planimetrice sau nivelitice poate chiar ceva intersectii unghiulare etc)...

Drumuiri, retrointersectii, Hansen - sunt teme intoarse pe toate partile, modelate si explicate pe la toate manifestarile, este greu de adus ceva nou, atractiv.
Integrarea masuratorilor moderne (GPS, scanning, satelitare, aeriene) in bazele de date privind cadastrul, chiar daca este o tema teoretica, poate fi o abordare mai fireasca pentru anul 2012.

AlexGIS

#11
Citat din: flori183Ms pentru sugestie,ai vre-una si din cadastru?:)

Dacă este vorba despre cadastru, o temă potrivită ar fi: "Importanţa sistemelor informatice geografice în elaborarea cadastrului general". Tema se poate împărţi în capitole, începând cu dezvoltarea bazei de date şi terminand cu colectarea datelor în teren.

Dacă este vorba despre topografie, o temă potrivită ar fi: "Actualizarea suportului topografic scara 1:2000 cu ajutorul tehnologiei moderne". Tema se poate împărţi în capitole, începând cu reţeaua geodezică naţională şi terminand cu stabilirea tehnicilor de vectorizare.

Până în aprilie ai timp să faci ceva fain.

Ionica34

Cred ca cea mai potrivita tema ti-o alegi singura. Tu trebuie sa stii ce te intereseaza si cu ce noutati crezi tu ca ai putea veni ptr tema respectiva.
Tu stii ce faceti voi la scoala, ce anume crezi ca i-ar interesa pe colegii tai.
Deasemenea, trebuie sa iei in calcul si ce date ai, ce cunostiinte presupune tema respectiva, etc.
Daca faci, spre exemplu, ce zice "AdrianC : Interferenta Lightsqared cu GPS si pozitia JAVAD GNSS asupra problemei. Filtre de semnal", ar trebui sa ai cunostiinte temeinice in domeniul radiocomunicatiilor. Problema interferentei semnalelor radio nu este o problema usoara.
Succes

Mit

Da, si tataie se confrunta cu interferentele astea cand asculta Europa Libera sau Vocea Americii.  :wink2:

AlexGIS

#14
Citat din: Ionica34Cred ca cea mai potrivita tema ti-o alegi singura. Tu trebuie sa stii ce te intereseaza si cu ce noutati crezi tu ca ai putea veni ptr tema respectiva.
Tu stii ce faceti voi la scoala, ce anume crezi ca i-ar interesa pe colegii tai.
Deasemenea, trebuie sa iei in calcul si ce date ai, ce cunostiinte presupune tema respectiva, etc.
Daca faci, spre exemplu, ce zice "AdrianC : Interferenta Lightsqared cu GPS si pozitia JAVAD GNSS asupra problemei. Filtre de semnal", ar trebui sa ai cunostiinte temeinice in domeniul radiocomunicatiilor. Problema interferentei semnalelor radio nu este o problema usoara.
Succes
AdrianC cred că glumea. Broadband-ul respectiv are legătură cu captarea semnalului pe teritoriul SUA.
Înscrierea la seminarul web cu tema respectiva se face aici
https://event.on24.com/eventRegistration/EventLobbyServlet?target=registration.jsp&eventid=379931&sessionid=1&key=692F8C14E10E6CAD42D7AD19A92FDD73&sourcepage=register