prima inscriere - pe jumatate

Creat de heruvim, Noi 24, 2011, 09:48 AM

« precedentul - următorul »

heruvim

Buna ziua stimati colegi!
Am o speta la care va cer ajutorul.
Proprietarul a cumparat de la parintii lui,impreuna cu sotia sa,in anul 1981 un imobil compus dintr-o casa de locuit si doua anexe.
In contractul de vanzare-cumparare a fost impusa o clauza de habitatie viagera si intretinere in favoarea celor doi vanzatori.
La introducerea in lucru le-am solicitat proprietarilor o copie legalizata de pe certificatele de deces ale celor doi parinti pentru a radia existenta acelei notari.
Problema e ca fiind prima inscriere registratorul sef nu a vrut sa radieze din oficiu acea clauza de habitatie si intretinere pe motiv ca nu am tarifat 2X60 lei pentru fiecare certificat de deces.Personal consider ca e un abuz intrucat registratorul prin cererea de PRIMA INSCRIERE trebuia sa constate situatia juridica existenta la data la care a fost facuta cererea de infiintare a carti, sa  deschida  acea carte funciara si sa radieze din oficiu clauza de habitatie si intretinere.Rog colegii care cunosc mai bine itele incurcate ale regulamentului sa ma lumineze si pe mine intrucat din pacate eu nu am gasit nimic care sa ma lamureasca nici ca am dreptate nici contra.Va multumesc!

bad wolf

Citat din: heruvimBuna ziua stimati colegi!
Am o speta la care va cer ajutorul.
Proprietarul a cumparat de la parintii lui,impreuna cu sotia sa,in anul 1981 un imobil compus dintr-o casa de locuit si doua anexe.
In contractul de vanzare-cumparare a fost impusa o clauza de habitatie viagera si intretinere in favoarea celor doi vanzatori.
La introducerea in lucru le-am solicitat proprietarilor o copie legalizata de pe certificatele de deces ale celor doi parinti pentru a radia existenta acelei notari.
Problema e ca fiind prima inscriere registratorul sef nu a vrut sa radieze din oficiu acea clauza de habitatie si intretinere pe motiv ca nu am tarifat 2X60 lei pentru fiecare certificat de deces.Personal consider ca e un abuz intrucat registratorul prin cererea de PRIMA INSCRIERE trebuia sa constate situatia juridica existenta la data la care a fost facuta cererea de infiintare a carti, sa  deschida  acea carte funciara si sa radieze din oficiu clauza de habitatie si intretinere.Rog colegii care cunosc mai bine itele incurcate ale regulamentului sa ma lumineze si pe mine intrucat din pacate eu nu am gasit nimic care sa ma lamureasca nici ca am dreptate nici contra.Va multumesc!

In primul rand , ar fi cazul ca tu sa te ocupi de cadastru , iar radierea vechii inscrieri facute in 1981 in CF(nu stiu prea multe judete care faceau asa ceva in 1981) sa se ocupe proprietarii. Asta e problema lor.
Sper sa gasesc cararea corecta !

AlexGIS

Citat din: heruvimProblema e ca fiind prima inscriere registratorul sef nu a vrut sa radieze din oficiu acea clauza de habitatie si intretinere pe motiv ca nu am tarifat 2X60 lei pentru fiecare certificat de deces.

Radierea nu se face din oficiu. Se face tot prin cerere, odată cu serviciul principal şi se plăteşte separat.

nicu1000

Este mai mult un element juridic decat tehnic: in ce masura actul de vanzare-cumparare se poate separa sau nu de certificatele de deces.
In activitatea mea si eu am fost taxat separat pentru aceste radieri, dar cu 60lei resectiv radierea unui singur drept de habitatie viagera si intretinere (una bucata operatiune conform ordin MAI 39/2009), chiar daca este pentru 20 de indivizi decedati.
Mai anormal este taxarea pentru modificare de suprafata cu suma de 240lei (modificare coordonate+modificare suprafata). E, de asta ce mai ziceti ?

John Doe

Pai nu vezi ca pe site-ul ANCPI nu uita sa-si publice veniturile (ca asta intereseaza), dar nu se deranjeaza sa publice macar ordinele directorului, complete? (ca asta nu-i intereseaza). Deci, de unde vrei sa-si ia banii de salarii?
Asta ar fi o explicatie. Alta poate scrie prin ordinul nr. 39/2009.

Burtic.Alexandru

Imi poate spune cineva care sunt documentele necesare inscrieri unui drum in cartea funciara?

Hakan

Despre ce drum e vorba?Public, privat? DN1?? :cool:

Burtic.Alexandru

Este vorba de un drum de exploatare.
Parerea mea este ca e public

AlexGIS

Citat din: Burtic.AlexandruImi poate spune cineva care sunt documentele necesare inscrieri unui drum in cartea funciara?
Anexa/inventarul cu obiectivele de utilitate publică aflate în administrarea autorităţii locale. Acolo trebuie să fie trecut drumul la care face referire documentaţia ta.

Burtic.Alexandru

Trebuie sa intocmesc o documentatie si nu stiu sigur care documente mai trebuiesc puse. Anexa despre care vorbesti, banuiesc ca se regaseste la primaria cu pricina (dar nu au). Am inteles ca se poate si cu ordinul prefectului si merg pe directia asta numai nu gasesc un model. Va multumesc pentru ajutor, anticipat.

Marian

Drumul trebuie sa faca parte din domeniu PRIVAT  al localitatii respective, daca e domeniu public nu se poate intabula.

Burtic.Alexandru

In cazul in care este privat, ce documente stau la baza documentatiei pentru inscriere in CF?

Marian

Exista un inventar-conform nu stiu carei lagi-al imobilelor din domeniul privat al fiecarei localitati. Primaria TREBUIE sa-l aiba.

PULEIMEN

iti trebuie hotarare de consiliu local cu privire la bunurile din domeniul privat si inventarul cu pozitia bunului respectiv.

AlexGIS

Citat din: PULEIMENiti trebuie hotarare de consiliu local cu privire la bunurile din domeniul privat si inventarul cu pozitia bunului respectiv.
Exact.