Fisa de interviu

Creat de John Doe, Noi 23, 2011, 07:08 PM

« precedentul - următorul »

John Doe

Daca avem de intabulat o parcela intr-o tarla unde nu este plan parcelar, trebuie sa-l facem noi. Toate bune si frumoase. Dar acuma, OCPI mai cere inca un formular in plus care se numeste "Fisa de interviu". N-am avut timp sa intreb eu, am doar formularul, a intrebat altcineva si ca sa nu merg sa ma cert degeaba intreb prima data aici:
- fisele trebuie completate pentru toate parcelele din tarla sau numai pentru parcela mea?
- s-a emis vreun ordin, sau despre ce e vorba? in baza a ce ni se cer fisele astea?

bad wolf

Citat din: John DoeDaca avem de intabulat o parcela intr-o tarla unde nu este plan parcelar, trebuie sa-l facem noi. Toate bune si frumoase. Dar acuma, OCPI mai cere inca un formular in plus care se numeste "Fisa de interviu". N-am avut timp sa intreb eu, am doar formularul, a intrebat altcineva si ca sa nu merg sa ma cert degeaba intreb prima data aici:
- fisele trebuie completate pentru toate parcelele din tarla sau numai pentru parcela mea?
- s-a emis vreun ordin, sau despre ce e vorba? in baza a ce ni se cer fisele astea?

Cred ca lucrezi pentru un OCPI de "glumeti".
Sper sa gasesc cararea corecta !

djxhouse

pe langa fotograf devenim si reporteri?
 :D

John Doe

Asa am zis si eu, de aceea intreb. Dar uite un model de fisa:
Deci, despre ce poate fi vorba?

580/411px 21.5KB

cristi_gav

Mintea umana nu mai inceteaza sa ma surprinda...
Iar a mea incepe sa ma doara... :D

Mit

Pe mine nu ma doare numa' mintea, ma doare tot capul.
Au uitat rubricile cu "ocupatie proprietar", "venit brut anual" si greutate, inaltime...etc

Cred ca se vrea a fi un registru parcelar al tarlalei, cvartalului, etc.  :(

John Doe

Sau, ma gandesc eu, s-ar putea sa fie vorba de vreo fisa care se completeaza (de inspector?) dupa ce e avizat un plan parcelar si se dau numere cadastrale provizorii la parcele, si merge vreun proprietar cu un CVC in mana la cartea funciara sa-si faca intabularea definitiva?
Sau, daca eu sunt "persoana interesata" cum scrie in 415, inseamna ca am si ceva parcele in proprietate in tarlaua respectiva si daca tot au avizat parcelarul, macar sa-mi intabuleze si parcelele, ca sa nu avizeze doar parcelarul asa, pe gratis... ?

bad wolf

Citat din: John DoeAsa am zis si eu, de aceea intreb. Dar uite un model de fisa:
Deci, despre ce poate fi vorba?

Cred ca mai trebuie sa aduge si o rubrica in care sa se precizeze de cate ori si cu cati perteneri , face sex proprietarul in ficare zi. Nu se poate altfel..

PULEIMEN

Poza respectivului de la care ai luat interviu nu cer?  :hi:

Mit

Citat din: bad wolfCred ca mai trebuie sa aduge si o rubrica in care sa se precizeze de cate ori si cu cati perteneri , face sex proprietarul in ficare zi. Nu se poate altfel..

Da, dar asta numai in cazul in care proprietarul este vames la Moravita. :rusine:

dora3mira

pentru John doe,
Solicita in scris la OCPI, temeiul legal in baza caruia iti este ceruta acea fisa . Au obligatia sa-ti raspunda tot in scris in termen de 30 zile.
Nu ne cunoastem drepturile... inghitim ca pelicanii orice gogorita inventata de fiecare minte framantata din sistemul administrativ !!!!

dora3mira

Uitandu-ma cu atentie pe cerintele din acel tabel - trag concluzia ca cineva de la biroul de cadastru - are o lene de il doare - altfel ar rasfoi cu simt de raspundere actele din documentatie si nu ar solicita o "centralizare" a datelor pe care singur singurel ar trebui sa le extraga .....

John Doe

Cam asa imi suna si mie chestiunea, desi unii termeni ma nedumeresc, de exemplu "prestator" - cine o fi? ca la recensamânt?
In fine. Chestiunea s-a cam lamurit cam asa: fac eu fisele, iar la parcelele care le are beneficiarul in proprietate atasez si actele de vanzare-cumparare si se intabuleaza direct, acuma, nu mai fac inca un dosar pentru fiecare parcela dupa avizarea planului parcelar.
Si mai am eu o banuiala: am mai patit sa mi se ceara de la OCPI unele chestiuni in premiera, fara nici un temei aparent; le-am facut asa cum au zis, iar ulterior chiar a aparut temeiul respectiv, oficial. Daca nu aveam nimic de câstigat nu faceam si fisele aiurea, dar daca ma scutesc de dosare imi convine, deci am sa le fac. Iar inspectorul va avea fisele gata facute la operatiile viitoare pe parcelele din tarlaua respectiva.
Nici nu e chiar mare lucru, preiau in formularul tip in Word datele cu tabul "Mailing" din tabelele gata scrise in Excel.

bad wolf

Citat din: John DoeCam asa imi suna si mie chestiunea, desi unii termeni ma nedumeresc, de exemplu "prestator" - cine o fi? ca la recensamânt?
In fine. Chestiunea s-a cam lamurit cam asa: fac eu fisele, iar la parcelele care le are beneficiarul in proprietate atasez si actele de vanzare-cumparare si se intabuleaza direct, acuma, nu mai fac inca un dosar pentru fiecare parcela dupa avizarea planului parcelar.
Si mai am eu o banuiala: am mai patit sa mi se ceara de la OCPI unele chestiuni in premiera, fara nici un temei aparent; le-am facut asa cum au zis, iar ulterior chiar a aparut temeiul respectiv, oficial. Daca nu aveam nimic de câstigat nu faceam si fisele aiurea, dar daca ma scutesc de dosare imi convine, deci am sa le fac. Iar inspectorul va avea fisele gata facute la operatiile viitoare pe parcelele din tarlaua respectiva.
Nici nu e chiar mare lucru, preiau in formularul tip in Word datele cu tabul "Mailing" din tabelele gata scrise in Excel.

Prestatorul ?
Suntem noi care facem aceste lucrari.

John Doe

Da, acolo trebuie stampila de autorizat dar daca ar fi trebuit sa le faca vreun inspector atunci nu bate.
Dar acum stim ca iarna baietii destepti stau si se tot gandesc pe ei, iar primavara ne mai trezim cu ceva ordine noi. Ma gandesc ca s-ar putea ca de anul viitor cine mai face parcelari sa faca si fisele astea, o fi inca o strategie de-a introducerii cadastrului general.

Modificat de John Doe (27-11-2011 21:57:13)