cum rezolv situatia

Creat de topotopo, Noi 15, 2011, 03:14 PM

« precedentul - următorul »

topotopo

cine ma poate ajuta cu privire la o problema:
 acum 3 ani am fost angajat la o firma(ne autorizata de cadastru) unde la lucrarile pe care le facea colectivul topo puneam stampila mea de autorizat.
 acum am primit o suprapunere pe una din lucrari facute de acea firma dar apare stampila mea.
 cine face repozitionarea ?

John Doe

Daca e virtuala, inspectorul de cadastru care a constatat-o ar trebui sa o rezolve dar de obicei se cheama autorizatii care au facut lucrarile sa se descurce ei. Si daca e stampila ta pe lucrare, chiar daca ai facut-o pentru alta firma, tu esti executantul lucrarii deci tu o descurci.
Nu zic ca e corect, doar ca cam asa se procedeaza.

PULEIMEN

Normal ca tu, e stampila , obligatia  si raspunderea ta. Asta in cazul in care lucrarea stampilata de tine nu a fost intocmita corect.
 Teoretic poate fi facuta si de inspectorul de cadastru daca e virtuala suprapunerea., dar practic.....slabe sanse.

Anton Pann

Daca a fost firma neautorizata de ANCPI ..... iar tu ai pus stampila, e clar ca TU faci repozitionarea . Daca firma era autorizata , se mai putea discuta ..... , chiar daca tu ai pus stampila . Autorul lucrarii ar fi fost firma autorizata de Ancpi .

topotopo

bine am inteles ca eu trebuie sa raspund dar cum sa fac corecturile daca eu nu mai am acces la calculatorul firmei si de ce asi raspunde eu din moment ce firma respectiva mai functioneaza si in ziua de azi cu alti autorizatii. plus de asta cred ca e si gresala mea din trecut ca nu am fost la toate lucrarile ce sau facut dar am fost fortat sa pun stampila si pe lucrari la care nu am participat.
sfatuiesc pe toti ca nu faca gresala mea. cred ca trebuie gasita o cale de mijloc

John Doe

Conteaza ca daca nu faci repozitionarea tu o încasezi. Cum te descurci, nu stiu. Dar fiindca prin natura meseriei suntem obligati sa avem imaginatie, încearca sa ceri de la OCPI o copie a lucrarii avizate atunci, zi ca ti s-a dus hardul si ai pierdut arhiva. Nu e frumos, dar e sanatos...

Modificat de John Doe (15-11-2011 21:04:48)

dora3mira

Degeaba...poti sa pierzi si mama hardului - oricum iti dau la cerere copie de pe PAD si extras de informare - asa ca ce te mai impiedica sa faci repozitionarea?

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

djxhouse

stiu ca e la moda ca sa fie stampilat o lucrare pt 50 ron.
la un asemenea caz, mai mult pierzi. (timp, bani si nervi).
chiar ca nu merita.

dora3mira

Faza cu "fortat sa pun stampila" cade ....
Ai semnat si stampilat? Rezolva buba si gata. Calculator banuiesc ca ai si tu daca esti PFA.

Arhimede

acolo unde sunt suprapuneri virtuale le rezolv fara a mai face sapaturi , dureaza mai putin si e mai eficient

topotopo

mersi de sfaturii cred ca am inteles ideia e gresala mea acuma vreau sa spun alta problema legata tot de angajarea le firma ne autorizata si pus stampila.
sunt in discutii cu firma respectiva cum ca in perioada in care am lucrat la ei am pus stampila pe lucrari si acuma am aflat ca nu au fost bagate in contabilitatea lor ceia ce rezulta ca eu am incasat banii si nu am nici o factura taiata pe lucrarile respective decat un contract cu firma si o factura taiata catre firma. ce am de facut?

John Doe

Nici nu puteau face lucrari in numele lor daca nu e firma autorizata. Ti le inregistrezi tu in contabilitate si platesti impozitele.

romeo_zsurzs

Eu as zice totus ar fi bine sa iesi in teren si sa dai macar doua vize la gard sau ce gasesti, ca sa fii in tema. Doar o singura data iti permite operatiunea de repozitionare, asa stiu, deci gandeste bine. :hi:  Bafta

MITel

Ma poate ajuta cineva in legatura cu o problema legata de atribuire nr. cadastral pentru un imobil atunci cand suprafata din masuratori este cu mult mai mare decat cea din acte adica in acte 1050mp in teren sunt 1165mp; Precizez ca nu a fost o zona colectivizata. Multumesc anticipat. :hi: