Fara fotografii la documentatiile cadastrale din extravilan - semnati

Creat de bstcad, Oct 20, 2011, 12:04 PM

« precedentul - următorul »

ali_rosca

GEO_XXL a scris:

Sunt inspectori care nu au parasit biroul pentru verificari din 2005 pana acum. Pentu acest gen de inspectori se fac poze.

nu au nici o relevanta pozele astea...de exemplu am avut o parcela de 3 ha doar cu porumb semanat pe ea...am facut poza la tulpinile de porumb care aveau peste 3 metrii si poza aceea am pus-o la documentatie...   http://www.3xforum.ro/img/smilies/nebun.png">

- Îmi ajung... să fiu şomer?

Hakan

ali_rosca a scris:

GEO_XXL a scris:

Sunt inspectori care nu au parasit biroul pentru verificari din 2005 pana acum. Pentu acest gen de inspectori se fac poze.

nu au nici o relevanta pozele astea...de exemplu am avut o parcela de 3 ha doar cu porumb semanat pe ea...am facut poza la tulpinile de porumb care aveau peste 3 metrii si poza aceea am pus-o la documentatie...   http://www.3xforum.ro/img/smilies/nebun.png">

Pai de ce?
Cum zice la regulament ca se materializeaza imobilul? http://www.3xforum.ro/img/smilies/dinti.png">

Mit

bun, d-le Hakan,
si daca-ti bat si vre-o 10 tarusi intr-un lan de 1000ha. de porumb care-i relevanta tarusilor?
Nu stiu in ce zona faci matale cadastru dar in Timis, unde strainii au cumparat sau lucra in arenda mii de ha. de tern, ara TOT, inclusiv drumurile si pun monocultura.
Iti bat azi tarusii si pun pariu ca maine nu mai stii unde-au fost.  http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">

bad wolf

GEO_XXL a scris:

Ii arati proprietarului unde e limita ... si intra in sarcina acestuia sa materializeze si sa conserve...
Legi facute fara cap. Iar de coada nici nu poate fi vorba.

Ei Da! Asta-i chiar o noutate , poate le-o propui celor de la ANCPI sa o introduca in regulamente!
Cum adica, noi sa le aratam proprietarilor limitele parcelelor cand le facem cadastrul?Pai de cand avem calitati de medium sau ale mamei omida? Nu cumva proprietarul trebuie sa sa aiba parcela materializata(tarusata) cand megem noi in teren? Eu asa cred.

Modificat de bad wolf (02-02-2012 01:12:47)

Sper sa gasesc cararea corecta !

ali_rosca

Hakan a scris:

ali_rosca a scris:

GEO_XXL a scris:

Pai de ce?
Cum zice la regulament ca se materializeaza imobilul? http://www.3xforum.ro/img/smilies/dinti.png">

pai si ce sa materializez? de unde stiu eu ca pozitia parcelei pe care mi-o arata proprietarul este corecta? asta este o prostie...

ali_rosca

GEO_XXL a scris:

Art. 4 - (1) Stabilirea amplasamentului imobilului se realizeaza inaintea executiei
lucrarilor si consta in:
a) pentru imobilele care fac obiectul unor acte si fapte juridice aflate la prima inscriere
: proprietarul impreuna cu persoana autorizata va proceda la identificarea amplasamentului
imobilului pe limite naturale sau artificiale, in vederea efectuarii masuratorilor. Punctele ce
definesc limitele imobilului vor fi materializate, inainte de efectuarea masuratorilor, de catre
persoana autorizata in prezenta proprietarului, cu picheti de metal, tarusi de lemn sau cu
borne de beton (la solicitarea proprietarului, contra cost) sau prin marcare cu vopsea;
b) pentru imobilele care fac obiectul unor acte si fapte juridice ulterioare primei
inscrieri ce necesita intocmirea unei documentatii: proprietarul impreuna cu persoana
autorizata, pe baza documentelor existente (documentatie cadastrala, extras de carte
funciara pentru informare, anexa la partea I a cartii funciare) verifica si valideaza
amplasamentul conform datelor tehnice si rematerializeaza punctele ce definesc limitele
imobilului, la solicitarea proprietarului.
(3) In cazul imobilelor aflate la prima inregistrare pentru care nu se poate realiza
identificarea amplasamentului si limitelor acestuia, persoana autorizata, nu va realiza
documentatia.
(4) Proprietarul va suporta costurile aferente materialului si manoperei operatiunilor
de materializare a limitelor imobilului.

bine...bine... o identific...tarusez si daca inspectorului nu-i place cum am amplasat eu parcela si ma pune sa o repozitionez?

DorinMuresan

Da,asta e chiar culmeahttp://www.3xforum.ro/img/smilies/smile.png">). Desi am auzit cazuri,dar cred ca asta e doar un motiv de a fi amanat termenul la lucrare de catre inspector,pt ca nu a reusit sa o solutioneze la timp.

bad wolf

GEO_XXL a scris:

Ghinion...
Refaci documentatia cu noile coordonate si remasori.
Asta e motivul pentru care se solicita coordonatele la lucrare+vecini inainte de inceperea lucrarilor de teren.

Tarusarea parcelelor este legiferata prin legile fondului funciar.
CLFF este singura (impreuna cu proprietarul)sa identifice , delimiteze si  sa taruseze parcelele.
Ordinele Presedintelui ANCPI nu au valoare juricica. Orice instanta  anuleaza o lucrare cadastrala  facta pentru o parcela identificata de executat.

Acum va intrb ,inca o data, cum va puteti permite sa spuneti lui nea Gherghe(care nu stie ca-i parcela sa sau nici macar nu stie unde este) ;"Acesta-i terenul tau!" Pe ce baza?
Eu nu sunt de acor cu asa ceva.
Acest lucru il poate spune numai reprezentantul CLFF care l-a pus in posesie si ia-a intocmit documentele premergatoare eliberarii T.P.

Mit

Atatea aberatii ca cele reiesite in urma actiunii acestor CLFF nu cred ca s-au mai intamplat in alt domeniu de activitate.  http://www.3xforum.ro/img/smilies/rusine.png">

bad wolf

Asa este .Stiu asta.
Dar legislatia nu s-a shimbat !

regina_fondului_funciar

Buna super-autorizatilor atotstiutori
Dupa ce a dat bunul D-zeu si aveti toti receivere GPS si v-a dat statul si ROMPOS desi nu era dator sa va acopere golurile din anii de scoala si experienta necesara acum fiecare la apasarea unui singur buton si la aparitia mesajului FIXED este un SUPER GEODEZ-gata s-a cam terminat cu stiinta.
Ganditi-va la ce presiuni au fost supusi cei din CLFF care au facut masuratori,ce conditii tehnice au avut la dispozitie,ganditiva ce norma de lucru a fost-legea 18 trebuia finalizata in 6 luni,ganditi-va ca toate planurile au fost realizate analogic,nu stiu cati dintre dvs ar putea desena un plan fara autocad-si chiar cu acesta sunt planuri facute inainte de razboi mult mai tehnice decat planurile facute de unii care abia au iesit din facultate nu mai tin cont de notiunea de scara,de semne conventionale etc..
ASTFEL DUPA TOATE FACILITATILE TEHNICE OFERITE - ramane cea mai dificila problema din domeniu -PROBLEMA FONDULUI FUNCIAR.
DAR GANDITI-VA CA DACA PLANURILE PARCELARE LA PUNEREA IN POSESIE AR FI FOST FACUTE CONFORM CU REALITATEA IN STEREO 70 NU ATI MAI FI AVUT OBIECTUL MUNCII-----FACEA ANCPI UN PROIECT DE CONVERSIE DADEA NUMERE CADASTRALE SI GATA.......CU CADASTRUL.
ASA CA MULTUMITI-VA CA VETI AVEA OBIECTUL MUNCII MULT TIMP DE ACUM INCOLO:RECTIFICARI, REPOZITIONARI, PLANURI PARCELARE,RECTIFICARI DE PLANURI PARCELARE ETC SI MULTUMITI LU D-ZEU CA NU A EXISTAT GPS LA PUNEREA IN POSESIE.......AR FI FOST PREA SIMPLU.

O ZI CAT MAI FRUMOASA.

adrianc

75 de zile initial, a doua varianta a fost cu 6 luni.

La muncă! nu la întins mâna.

Anton Pann

Am impresia ca REGINA a lovit. Cine nu stie sah, nu stie ce lovitura are REGINA . Apreciez ca fiecare cuvant , propozitie sau idee pe care vrut sa o transmita , vine de la o persoana care stie ce spune . Fara suparare . Dar, atentie, cred ca nu stie ceva . Ca : 50% da , au fost ofiteri , balerine si agronomi iar 50% au fost persoane angajate la OCAOTA , cu studii de specialitate , care acum sunt PFA , avizatori, patroni de SC TOPO & ... . cu GPS si care fac Cadastru acum . Eu am fost si in prima si in a doua categorie . Dar REGINA , totusi, ce mesaj ai transmis ?
Cred ca cei ce au postat pe pagina 4 a topicului, cu exceptia lui Bad W , nu stiu ce a fost legea 18 in anii 1991-1999 , nu au participat si nu isi pot imagina . Totusi, guvernantii stiau tot ce se intampla . Ca si acum . Nimic nu este intamplator. Geo , ai scris "eventual sa ceara ajutor daca nu sunt in stare sa duca pana la capat in bune conditiuni aplicarea legilor proprietatii." Regina a scris mai sus despre aplicarea LFFF cat si despre PFA care fac cadastru ... acum si mai incolo. Vezi vreo diferenta ?  Doar caCaragiale a murit , in rest totul e la fel (si cu GPS).

bad wolf

Vreau sa spun ca eu cred ca Regina stie ce spunesi mai cred ca este unul dintre putini topografi(ca si mine) care au aplicat LFF in conditii vitrege , cu schimbari politice , cu schimbari metodologice , iar Geo , cu tot respectul ,ii spun lui si altora , ca s-a trezit vorbind despre ce nu stie: despre modul real cum au fost aplicate LFF si in ce conditii au lucrat cei care au facut asta su conducerea unui primar cu patru clase si  a unor membri ai comisiei care aveau tot atatea clase ca si trenul dar care doreau cele mai bune terenuri.
Asa cum spunea cineva mai sus prima varianta a L18/91 cerea imperativ incheierea aplicarii acesteia in 75 de zile(cel care a scris asta o fi stiind ca legea improprietarirri din 1924 nu a fost niciodata finalizata), timp in care nu ar fi putut fi scrise toate T.P. nici daca s-ar fi suspendat cursurile scolare si universitare si toata lumea ar fi scris T.P.-uri, fara a mai pune in discutie si punerea efectiva in posesie.Apoi au urmat o multime de modificari ale legi si ale regulamentului de punere in posesie (nu le mai amintesc aici) care anulau aproape tot ce se facuse inainte.Asa cum spunea si @Regina , daca atunci ar fi fost aparatura de acum , nu ar mai fi avut @GEO sa se dea mare acum si sa critice tot.Ar fi bine ca inainte de a critica ceva , mai intai sa fi incercat tu , personal, sa faci acel lucru in conditiile de atunci.
Ar fi bine pentru toti cei care critica sa caute prima varianta a L egii cadastrului si poate va intelege mai multe.

relutap

Domnule @bad wolf. Credeti-ma cu gandirea asta nu o sa gasiti niciodata calea corecta. Tot timpul romanul trebuie sa se vaite si sa faca din tantar armasar. Lucruri mari si demne de toata lauda a facut DTM-ul cam cu 10-20 de ani inainte, cu aparatura mai rudimentara. La LFF s-a lucrat romaneste, adica dupa ureche si in general pe apucate, cu mici exceptii. Are dreptate @GEO ca abea cadastrul general va scoate la iveala tot rahatul ascuns sub pres la legea 18. Daca vom reusi sa-l facem si pe ala.
@regina ...    http://www.3xforum.ro/img/smilies/nebun.png"> , n-am cuvinte,  http://www.3xforum.ro/img/smilies/nono.png">