Reapartamentare

Creat de gabi211, Sep 21, 2011, 10:14 PM

« precedentul - următorul »

gabi211

Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor la o lucrare de reapartamentare. Intr-un bloc vecinii s-au hotarat sa vanda uscatorul unei persoane fizice, spatiu ce va deveni un magazin. Din cate am aflat pentru acest lucru este necesar ca toate apartamentele sa aiba CF urmand ca apoi sa se faca reaartamentarea. Daca ati mai facut lucrari de genul acesta, va rog sa ma ajutati cu pasii care trebuie urmati pentru finalizarea lucrarii. Se pare ca ar fi prima lucrare de acest gen dupa noile legislatii si nimeni nu stie cum se face.

Va multumesc anticipat

Mit

E mult de povestit, dar intreab-o pe Dora3mira - e din Galati.
In esenta, se masoara blocul si parcela acestuia; asa se cere la Timis, nu stiu si daca la Gl; Faci PAD-ul blocului.
Apoi masori toate apartamentele, faci releveele pe nivele,
Apoi faci situatia cu propunerea de reapartamentare (relevee), tot pe nivele si in plus, separat, releveul uscatoriei.
Mai faci un tabel cu situatia c.p.i. conform CF si altul cu c.p.i. dupa reapartamentare. "tantile" de la CF de la Tm vor si situatia juridica (tot tabel) a tuturor apt. dupa reapartam.
Semnarea tuturor hartoagelor pt. OCPI o face presedintele asociatiei si tot el o stampileaza.
Dupa ce avizezi lucrarea, se iau toti de mana (proprietarii) si se duc la notar si semneaza actul autentic de reap.
 :hi:

dora3mira

E corect ce ti-a spus Mit - iar situatia juridica a preluarii spatiului in sine , a partilor comune si a terenului aferent spatiului - se va rezolva prin cedarea pe perioada existentei constructiei - a dreptului de folosinta - caci daca ar trebui sa i le dea in cote parti faptic, ar fi o intreaga nebunie cu tranzactiile....

gabi211

Multumesc mult pentru raspunsuri. In mare am inteles pasii de urmat. Daca mai intampin probleme sper sa mai gasesc raspunsuri pe forum.

sandreea

Buna ziua. In cazul unei lucrari de reapartamentare este nevoie de acordul bancilor (ipoteci) pentru diminuarea Cpt si stabilirea Cpc? Multumesc.

moholea

Depinde la cine pica lucrarea la cf, am avut unde s-a cerut si unde nu. Vi s-au cerut relevee la TOATE apartamentele din bloc? Eu am facut doar releveul uscatoriei, si am diminuat pic-urile conform situatiei din cf.

sandreea

Asa am procedat si eu. Am lucrat pe situatia din CF si am facut doar releveul mansardei. In ceea ce priveste acordul bancilor, am vorbit acum cu o prietena, jurista la o banca, si mi-a spus ca acest acord nu mai este necesar, conform noului cod civil. Cartea funciara il cere. Vreau nu vreau, trebuie sa il obtin. Inca sunt la faza de verificare tehnica, asa ca am ceva timp la dispozitie. Multumesc de raspuns.

Mit

OBLIGATORIU acordul coproprietarilor si automat al bancii. Nu mai puneti ureche la tanti care-a terminat dreptul sau ASE-ul. Posibil sa va treaca lucrarea in felul acesta, dar ulterior sa dati cu "subsemnatul" vorba lui Bad Wolf.  :hi:

overlinex

Ajutor plz
Vreau sa cumpar uscatorul de la blocul unde locuiesc parinti pentru ca acesta da direct in balconul mol, dar se pare ca blocul nu are carte funciara colectiva. Apartamentul parintilor are carte funciara .
 Ce ar trebui sa fac pentru a putea sa fac reapartamentare.

vali_costea

Anton Pann

ai scris " se pare " . Daca apartamentul are carte funciara, trebuie sa fie si colectiva . Mai sapa, nu ceda asa usor. Apoi este simplu se va gasi solutia.

overlinex

ms pentru raspunsuri
am mai intrebat pe la vecini si am primit niste nr de carte funciara
o sa ma apuc pe sapat
 :D

moholea

trebuie sa duci toti proprietarii de apartamente la notar sa-ti vanda cota parte din partile indivize comune. asta e cel mai greu lucru de facut. Din experienta nu se rezolva decat in instanta, sa-i chemi pe toti, si sentinta sa-ti tina loc de act autentic

vali_costea

Cum tot timpul exista un vecin binevoitor care mereu iti sare in ajutor ramane variana lui @moholea.

overlinex

mersi mult pentru raspunsuri