dezmembrare parcare tip klaus

Creat de looneytunx, Sep 07, 2011, 02:40 AM

« precedentul - următorul »

looneytunx

Salutare!
Am de facut o apartamentare intr-un bloc care are la subsol o parcare tip klaus p310.
Este vorba despre o parcare cu lift; toate masinile practic parcheaza in acelasi loc, liftul muta masinile pe orizontala si pe verticala, asa incat pe o suprafata de 43 mp (8x5), pe care ar fi 3 spatii de parcare, mai avem 3 deasupra si 3 dedesubt, unul dintre spatii ramanand mereu liber pentru schimb.

Mi-am pus intrebarea cum ar putea proprietarul sa vanda un loc de parcare.
Lucrarea a fost deja depusa la cadastru, maine urmeaza sa-i depun completare  :) dupa ce am fost in audienta.

Astept niste opinii nealterate relativ la cum s-ar putea face tinand sau nu cont de actualul regulament deoarece cred ca ar mai trebui umblat un pic prin el... adica nu zic ca as fi vreo valoare dar pot sa-mi dau si eu cu parerea ca tot omu'.  Asta-i parerea mea si le astept si pe-ale voastre.

Merci anticipat.

Mit

Asta-i ca si cu "patul cald" de pe submarine...
Nu stiu cum va vedea asta tanti E-terra.
Ce scrie pe CF-ul respectiv la momentul actual?
Poti sa incerci o subapartamentare a UI.  :hi:

lacriman

depinde cum e intabulat imobilul acum. banuiesc ca C1 - adica blocul - are deschise carti funciare de UI pentr fiecare apartament. Dar cum s-au vandut garajele? Legate de fiecare apartament? Sau nivelul (subsolul) unde sunt garajele (adica garajul in totalitate) are si el CF de UI? Da-ne detalii, pentru ca difera solutia.

looneytunx

In momentul de fata exista o singura carte funciara pe tot imobilul si este scris ca in autorizatie S+P+...+M, cu suprafata construita la sol... si cam atat.

bad wolf

Citat din: looneytunxIn momentul de fata exista o singura carte funciara pe tot imobilul si este scris ca in autorizatie S+P+...+M, cu suprafata construita la sol... si cam atat.
Locul de parcare nu poate fi vandut legal decat impreuna cu apartamentul.
Sper sa gasesc cararea corecta !

dora3mira

Zona de parcare poate fi vanduta ca spatiu in indiviziune fortata.
Astfel, vei face Releveul la toata parcarea - cu cele 3 nivele ce-i revin, vei face precizarea ca are 9 locuri si acces cu lift, imparti in mod egal suprafetele pentru a afla suprafata ce revine la cota de 1/9 si vei face mentiunea de indiviziune fortata - strict pentru cei 9 proprietari care vor cumpara aceste spatii( si care ar putea sa fie si altii decat locatarii din bloc - iar il contrazic pe Bad wolf ....)
Cu alte cuvinte , in blocul tau vei avea un nr cad. pentru parcarea cu 9 locuri , apoi numere cad. pt fiecare apartament.
Situatia suprafetelor va fi urmatoarea : suprafata utila exclusiva pentru apartament, suprafata utila in indiviziune pentru parcare, suprafete utile comune - pentru subsolul tehnic, scari, holuri, uscator, casa liftului aferenta accesului in locuinte , terase sau pod - adica tot ceea ce foloseste orice locatar care are sau nu are si parcare-
Cotele parti ale terenului - se vor calcula tinand cont la calcule si de 1/9 din utila de la garaj + utila apartamentului - in mod proportional ( pentru situatia cand proprietarul este si locatar al blocului sau tinand cont numai de 1/9 din utila indiviza - daca exista exceptia de a fi un proprietar ce nu detine si un apartament in acel imobil ).
Daca te deruteaza ceva revino cu intrebari !

bad wolf

Citat din: dora3miraZona de parcare poate fi vanduta ca spatiu in indiviziune fortata.
Astfel, vei face Releveul la toata parcarea - cu cele 3 nivele ce-i revin, vei face precizarea ca are 9 locuri si acces cu lift, imparti in mod egal suprafetele pentru a afla suprafata ce revine la cota de 1/9 si vei face mentiunea de indiviziune fortata - strict pentru cei 9 proprietari care vor cumpara aceste spatii( si care ar putea sa fie si altii decat locatarii din bloc - iar il contrazic pe Bad wolf ....)
Cu alte cuvinte , in blocul tau vei avea un nr cad. pentru parcarea cu 9 locuri , apoi numere cad. pt fiecare apartament.
Situatia suprafetelor va fi urmatoarea : suprafata utila exclusiva pentru apartament, suprafata utila in indiviziune pentru parcare, suprafete utile comune - pentru subsolul tehnic, scari, holuri, uscator, casa liftului aferenta accesului in locuinte , terase sau pod - adica tot ceea ce foloseste orice locatar care are sau nu are si parcare-
Cotele parti ale terenului - se vor calcula tinand cont la calcule si de 1/9 din utila de la garaj + utila apartamentului - in mod proportional ( pentru situatia cand proprietarul este si locatar al blocului sau tinand cont numai de 1/9 din utila indiviza - daca exista exceptia de a fi un proprietar ce nu detine si un apartament in acel imobil ).
Daca te deruteaza ceva revino cu intrebari !

Aici uiti ceva: Aceste tipuri de gare junt aferente apartamentelor, asa ca fiecarui apartament ii revine un loc de parcare(asa cum spui tu, in indiviziune fortata) care , prin forta imprejurarilor este mereu altul.
Deci pentru faptul ca apartin prin construictie blocului nu pot fi vandute legal fara apartament.
Dora nu ma contrazice pentru ca eu nu am facut referire la modul cum trebuie intabulat blocul impreuna cu locurile de parcare.Eu am spus doar ca locul de parcare nu poate fi vandut legal ci poate fi dat in folositanta unei terte persoane atat timp cat esti proprietarul sau chiriasul unui apartament, cand apartamentul va intra , in proprietatea sau folosinta (prin inchiriere)atunci si locul de parcare va avea acelasi proprietar .
Concluzia este ca la acest tip de constructii locul de parcare nu poate fi instainat fara locuinta aferenta.

lacriman

Indiviziunea fortata se refera la acele parti din constructie care nu pot fi folosite decat in indiviziune si fara de care utilizarea normala a apartamentului nu este posibile. Ca exemple ar fi casa scarii si holurile de acces la apartament, fara de care nu se poate asigura accesul la bunul detinut in exclusivitate; la instalatiile afrente utilitatilor, la structuura de rezistenta si la acoperis, etc.
Existenta locului de parcare nu impiedica utilizarea apartamentului fara el, cum de altfel se si intampla in noile complexe rezidentiale, unde, daca ai studiat ofertele, achizitionarea locului de parcare este optionala.
A lega obligatoriu locul de parcare de apartament inseamna tulburare de posesie, dupa parerea mea.
Din acest motiv aceste drepturi sunt reglementate prin actele de vointa ale partilor. Deci, daca contractul de vanzare leaga obligatoriu garajul de apartament (ceea ce mi se pare absurd), atunci el este mentionat in CF ptr UI.
In situatia data, pana acum am inteles ca se face acum apartamentarea constructiei, deci se stabileste situatia garajelor in functie de vointa proprietarului si de proiect.
Data fiind caracteristica, constructiva a garajului, nu cred ca isi cumpara fiecare un ANUMIT loc din parcare, (sus in stanga sau jos in dreapta), ci masinile sunt parcate in ordinea in care vin. Si atunci vad o CF de UI pentru TOT garajul (cu 9 locuir si lift) din care detinatorii detin fiecare cota indiviza de 1/9.

dora3mira

Bad wolf iar te contrazic !
Presupun ca eu sunt constructorul si a naibii treaba - nu fac lucrarea daca nu ma inteleg cu propr ca sa cumpar io parcarea - TOATA ! Ca mi s-a acrit de-atata santier si vreau sa ma privatizez si sa sed pe scaunel sa tai bilete la toti nenii care se plimba prin Bucu si nu au unde sa parcheze.... Crede-ma - AM DREPTUL SA VAND PARCAREA TOATA - CUI VREAU EU !
Si-o sa am si cota parte din spatiile comune - si anume casa scarii de acces in apartamente ( ca pe ea urc la acoperis), subsolul tehnic si restul , na !

bad wolf

Citat din: dora3miraBad wolf iar te contrazic !
Presupun ca eu sunt constructorul si a naibii treaba - nu fac lucrarea daca nu ma inteleg cu propr ca sa cumpar io parcarea - TOATA ! Ca mi s-a acrit de-atata santier si vreau sa ma privatizez si sa sed pe scaunel sa tai bilete la toti nenii care se plimba prin Bucu si nu au unde sa parcheze.... Crede-ma - AM DREPTUL SA VAND PARCAREA TOATA - CUI VREAU EU !
Si-o sa am si cota parte din spatiile comune - si anume casa scarii de acces in apartamente ( ca pe ea urc la acoperis), subsolul tehnic si restul , na !

Dora te ai hotarat ? Cumperi parcarea? Crezi ca iti va fi mai bine decat cu topografia?

adrianc

Am avut in Bucuresti o astfel de dezmembrare. Ideea este ca iti acorda numar cadastral si nr de CF-u doar per suprafata ocupata de fiecare sistem Klaus. Am inclus in releveu 2 dreptunghiuri cotate (sistemul respectiv avea doua locuri, unul la sol si unul sus), la suprafata utila am scris suprafata ocupata la sol si in recapitulatie garaj cu doua locuri.
Dar mai bine te uiti in DWG http://dl.transfer.ro/transfer_ro-09sep-775bed753e.zip" target="_blank">http://dl.transfer.ro/transfer_ro-09sep-775bed753e.zip
La muncă! nu la întins mâna.

dora3mira

Preiau orice parcare mi se ofera cu titlu gratuit - ofer 20% din incasari - ca daca ar fi sa o cumpar ....
Asta ca sa nu uit sa dau replica lui Badwolf

AlexGIS

Citat din: looneytunxIn momentul de fata exista o singura carte funciara pe tot imobilul si este scris ca in autorizatie S+P+...+M, cu suprafata construita la sol... si cam atat.

Locul ocupat de parcare devine o unitate individuala, ce va fi achizitionata in cota indiviza, de fiecare proprietar de apartament in parte.