Autorizare categoria C

Creat de claupopa, Iul 25, 2011, 08:16 PM

« precedentul - următorul »

claupopa

Buna ziua...as avea o intrebare catre toti utilizatorii acestui forum..ma pot autoriza in cat.C cu certificatul(atasat) obtinut in sept. 2008 si tinand cont ca am participat la suficiente lucrari pentru completarea portofoliului..va multumesc


422/581px 41.5KB

John Doe

Da, poti. Totusi, intreaba si la OCPI inainte de a plati taxa de autorizare.

claupopa

va multumesc foarte mult pentru sfaturi....o sa merg zilele viitoare la OCPI sa intreb si o sa va spun si D.vs ce raspuns mi-au dat..o seara placuta si s-auzim de bine

mihaimm2004

Astept noi informatii cu privire la situatia ta. Si eu sunt in aceeasi "oala". Nu stiu unde se incadreaza acest curs de calificare in cadrul studiilor mentionate in regulamentul de autorizare.
Oricine stie informatii despre acest subiect ne-ar face un mare bine daca ne-ar lamuri.
Oricum si eu voi merge in curand sa cer informatii de la Oficiul de cadastru judetean deoarece ei "taie si spanzura".

AlexGIS

Scrie in ordin, oameni buni. Nu e atat de greu sa citesti un ordin si sa vezi unde te incadrezi.

http://tinyurl.com/ordin107" target="_blank">http://tinyurl.com/ordin107

Studii postliceale - Alte specialitati + cursuri de reconversie profesionala - 3 ani

manta2

A fost cineva cu astfel de curs la ocpi si daca da care a fost rezultatul? Stiu pe cinevaacare a fost la ocpi prahova si l au trimis la ancpi sa intrebe daca recunoste cursul organizat de firma respectiva.... Cred ca se cam arunca pisica in cazul asta...astept parearea colegilor forumisti..

nadir

da sigur colega, m-am autorizat cu astfel de curs postliceal..... sigur.
 :wink2:

manta2

sa inteleg ca nu merge? nadir?  macar sa i spun omului sa nu se mai agite degeaba.. si sa se fereasca de astfel de cursuri care nu ajuta la nimic...

nadir

nu ai inteles chiar nimic !!!
      Am zis ca DA, merge , m-am autorizat cu un astfel de curs terminat mai devreme decat colegul tau, si este din punctul meu de vedere mai bun decat  4-5 ani de facultate in care nu se face carte, depinde de profesorii pe care ii ai la curs si de silinta pe care ti-o dai pentru a accumula cunostintele.
      De exemplu, eu am facut postliceala asta prin Fundatia Univ. Vasile Goldis Arad si am avut niste profi super si cum eram cel mai tinerel pe acolo cu studii medii nu cu studii superioare ca restul colegilor mai in varsta , eram in atentia profesorilor (doar nu era sa-i scoata la tabla pe ingineri sa-i umileasca acolo) si a trebuit sa invat si am iesit cu cea mai mare nota :nod:
     Deci cursul este bun depinde cine sta la catedra. Este agreat de Min.Educatiei. si sustinut de o parte din firmele mari din fiecare zona de interes.....
sper ca ai prins idea... :hi:  :nod:

nadir

PS. se studiaza topografie generala, topografie inginereasca , cadastru, amenajarea teritoriului, informatica , geodezie , fotogrametrie , ore de practica pe tren si cartografie..... deci te poti autoriza direct pentru B  nu doar pentru C.

TOTUL DEPINDE DE PROFESOR..... ACESTA ESTE CHEIA INVATAMANTULUI .... mai vb
 :hi:

John Doe

fotogrammetrie cu doi de "m"

Mit

Ma bucur ca cei tineri sunt dornici sa practice aceasta meserie, dar nu inteleg de ce nu vor sa faca studii de lunga durata in domeniu, ci tipic romaneste, pe ocolisuri.

Ce as putea sa va spun, ca cei cu astfel de cursuri in Austria si Elvetia, veci nu ati putea intocmi o doc. topo. in numele vostru si ati fi folositi in special la munca de teren ca ajutor de topograf. Am dat ex. acestor tari pt. ca stiu situatia de acolo si sunt tari care au un cadastru corect si cu o acuratete maxima.

Dar in Romania in spatele acestor cursuri stau firme ale celor de la putere, care nu au alta politica decat cea a banului; adica numai ei sunt acreditati si dorinta lor este de a lua banii cursantilor.

D-le nadir, iti dau dreptate partial  intr-un singur loc, respectiv in cel in care spui de 4-5 ani de facultate in care nu se face carte; carte se face mai peste tot, numai ca stacheta nu este peste tot la acelasi nivel.

Va doresc bafta in activitate si va rog sa faceti lucrari cat mai departe de mine.

 :hi:

AlexGIS

Nu stiu cum e mai rau:
a. Un tehnician care se poate autoriza dupa 3 ani.
b. Un inginer care se poate autoriza dupa 1 an.
c. Un inginer de la Agronomie care se poate autoriza dupa 1 an.

Teoria fara practica este inutila. Practica fara teorie este oarba.

Nu cred ca este in regula sa se catalogheze oamenii dupa studii, mai ales in ziua de azi.

PS Examenul de autorizare este o gluma buna.

Modificat de AlexGIS (25-08-2011 21:13:28)

qwerty

Salut!Am si eu o intrebare. Daca obtin autorizarea categoria C trebuie sa platesc vreo taxa anuala la stat? Sau taxa se plateste daca iti faci un PFA cu ajutorul caruia poti sa faci lucrari?
Multumesc!

John Doe

De fapt ai doua intrebari.
La prima: nu.
La a doua (aia cu "sau" ): da, dar sunt taxele obisnuite pentru un PFA, nu o anume  taxa anuala - ca la OGR, de exemplu. Aia o numeau cotizatie.