Main Menu

Sistem GNSS Leica Viva Net Rover

Creat de Mihaitza, Iun 16, 2011, 07:55 PM

« precedentul - următorul »

nbtrad93

GEO_XXL a scris:

Pentru un aparat cu vechimea acestuia e normal sa ai nevoie de piese. Spre norocul meu nu e facut din plastic cum sunt marea majoritate a aparatelor din zilele noastre. Am avut nevoie de o baterie interna si de o mufa (cate nu era montata la variantaaia de aparat).

Ar fi tare interesant ce raspuns ai primi de la un "producator" din china dupa 10 ani de la achizitionarea unui aparat. Asta daca mai ai norocul sa mai existe acea firma.

Ideea e ca se ocupa cineva de service si dupa 10 ani dupa ce a iesit din productie tipul acela de aparat.

Daca ti se strica o placa de baza risti sa primesti raspunsul clasic pe la noi. "Cat ai fi vrut sa te tina la cat ai dat pe el" "ce holograma ... razboiul stelelor"

Aparatul Dvs nu este din plastic deci este rezistent.
De aceea va propun urmatorul test si punem ce miza vreti Dvs.
Le lasam sa cada liber de la etaj(Dvs Stonex-ul meu si eu Trimble-ul Dvs) dupa care le lasam scufundate in apa vreo 2-3 ore,sau mai mult daca doriti, dupa care le punem sa masoare si comparam.Ce ziceti?

nbtrad93

Mihaitza a scris:

Cred ca ati inteles gresit :
-o data ca eu vorbeam de producatori de traditie - aici ma refer la faptul ca firma Leica (la inceput Wild) a fost infiintata in 1921
-si in al doilea rand , nu era vorba de vanzari, ci de service autorizat

Statiile totale Stonex seria R sunt facute tot de Leica(la inceput Wild).
Dupa cum vedeti GNSS urile sunt cu tehnologie trimble si statiile sunt produse de Leica.Dealerii care vand Stonex in Europa in cele mai multe cazuri unii vand si Trimble,altii vand si Leica.Numitorul comun al acestei combinatii se numeste Hexagom.Va atasez poza unei statii Stonex.Dati un search pe Leica TPS1200 si comparati-le. Sau puteti vedea brosurile pe http://www.nbtrade.ro" target="_blank">www.nbtrade.ro
Ne ocupam si de reparatii si verificari metrologice,cam 150 de aparate pe an.In nadejdea aparatelor noastre am cam inchide service-ul pentru ca sunt noi si nu preea se strica,dar slava Domnului sunt atatea aparate vechi de ale producatorilor cu traditie care trebuiesc reparate.

581/436px  36.8KB

Mihaitza

Am inteles, dar eu intre timp promovez in continuare echipamentul Leica Viva Net Rover si dumneavostra pe al dumneavoastra.
Clientii sunt liberi sa aleaga.
Mult succes !!!

dtoni

Mihaitza a scris:

Am inteles, dar eu intre timp promovez in continuare echipamentul Leica Viva Net Rover si dumneavostra pe al dumneavoastra.
Clientii sunt liberi sa aleaga.
Mult succes !!!

Corect

Mihaitza

Oferta este valabila si in decursul lunii august http://www.3xforum.ro/img/smilies/wink.png">

Mihaitza

ECHIPAMENT NOU: Sistem GNSS Leica Viva Net Rover RTK compus din:
1. Antena GS08:
-72 canale
-GPS:L1, L2, L2C; GLONASS: L1, L2.
-precizie RTK: orizontal-10 mm+1ppm; vertical-20mm+1ppm
-suporta mesajul de transformare RTCM 3.1
2.Controlller CS10:
-Microsoft Windows CE6.0
-ecran 3.5" cu touch screen
-26 de taste, alfanumerice
-memorie interna 1GB, slot SD-card, slot CF-card, port USB
-camera foto integrata de 2 mp
-modem GSM 3.5G integrat
3.Software Leica SmartWorx Viva LT cu programul E-TransDatRO integrat

8000 euro fara TVA
0755057046

topo rules

Mihaitza a scris:

ECHIPAMENT NOU: Sistem GNSS Leica Viva Net Rover RTK compus din:
1. Antena GS08:
-72 canale
-GPS:L1, L2, L2C; GLONASS: L1, L2.
-precizie RTK: orizontal-10 mm+1ppm; vertical-20mm+1ppm
-suporta mesajul de transformare RTCM 3.1
2.Controlller CS10:
-Microsoft Windows CE6.0
-ecran 3.5" cu touch screen
-26 de taste, alfanumerice
-memorie interna 1GB, slot SD-card, slot CF-card, port USB
-camera foto integrata de 2 mp
-modem GSM 3.5G integrat
3.Software Leica SmartWorx Viva LT cu programul E-TransDatRO integrat

8000 euro fara TVA
0755057046

72 de canale?Cam putine pentru 2011.Nu vad soft-ul de post procesare.
Din cate stiu soft-ul costa cam 5000 Eur,deci sarim la vreo 13000 Eur fara TVA.Eu zic ca e bine.

Mihaitza

Domnule topo rules, inainte sa faceti o afirmatie eu zic sa va mai documentati.
72 de canale sunt mai mult decat suficiente pentru conditiile actuale.
De asemenea vreau sa va asigur ca 72 de canale vor fi suficiente si dupa lansarea sistemului satelitar european Galileo, care se pare ca va fi lansat in 2014.
In ceea ce priveste soft-ul pentru post-procesare, se pare ca nu ati citit bine subiectul pus de mine.
Am scris destul de clar, SISTEM RTK( Real Time Kinematic; Masuratori in Timp Real), deci fara post-procesare.

Modificat de Mihaitza (08-08-2011 10:45:41)

Alin B.

Corect! Ati scris ca sistemul vandut de dvs. e Rover RTK, adica nu poate determina si puncte prin metoda statica, deci nu e nevoie de postprocesare. Totusi cine doreste sa cumpere un astfel de sistem ar trebui sa stie ca folosind un sigur receptor, in zonele fara semnal GSM nu-l va putea folosi. Deasemeni in zone cu obstructii numeroase ( vegetatie, foliaj dens etc.) nu va putea folosi RTK -ul pentru determinarea punctelor de contur ale imobilului masurat ci va avea nevoie de un sistem GNSS capabil sa lucreze si in mod static, pt a-si detmina minim 2 puncte de pe care sa plece cu statia totala. PRIN RTK NU SE POT DETRMINA PUNCTE DIN RETEAUA DE RIDICARE. In opinia mea, sistemul vandut de dvs. se preteaza f. bine pt trasari sau alte aplicatii de santier dar pt. cadastru este necesar un receptor capabil sa inregistreze si observatii pt postprocesare.
  Daca nu gresesc , sistemul pe care il vindeti dvs. acum, a inlocuit seria 900 (nu 900cs) a producatorului Leica.

Mihaitza

Domnule Alin B., in ceea ce priveste obstructiile numeroase despre care vorbiti dumneavoastra(vegetatie ,foliaj dens), nu exista inca un sistem GNSS care sa execute masuratori in conditiile respective, indiferent ca este RTK sau cu post-procesare.
In ceea ce priveste semnalul GSM, se pare ca retelele de la noi din tara au acoperire pe aproape tot teritoriul.
Pentru masurare punctelor de contur a unui imobil se foloseste aplicatia Hidden Point.
Sistemul este folosit de foarte multi utilizatori, in cadastru, cu mare succes.
Gresiti, GS09  a inlocuit seria 900, sistemul prezentat de mine face parte din gama Viva, cea mai noua gama lansata de Leica.

Mit

Astazi, analisti economici de marca spuneau cum ca urmeaza tsunami-ul in criza economica. Ca atare unii recomandau punerea la ciorap a banilor pt. vremuri negre si limitarea la zero daca se poate a oricaror cumparaturi care nu sunt neaparat necesare. 
A cumpara azi, varful de gama de la Leica, mi se pare o nerozie 100%, unde mai pui ca de sambata RomPos-ul nu functioneaza. http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">

Alin B.

Am trei receptoare Leica 1200+ , un receptor Leica SR530 si un disto A5 care poate fi amplasat pe jalon sub antena GNSS si conectat prin bt la controllerul sistemului GNSS. Lucrez in zona de munte si va spun ca desi executam peste 500 de masuratori (job -uri) anual, numar pe degete de cate ori am folosit RTK -ul. Pot folosi "Hidden Point" daca am 2 -3 puncte care au obstructii dar daca majoritatea punctelor au obstructii sau imobilul masurat de mine se afla intr-o zona canionara, cu orizont restrans, atunci rapid staticul e solutia + statia totala ( daca vrei sa faci treaba cum trebuie) .
  Chiar daca echipamentele cu nume ( Leica , Trimble) sunt categoric mai scumpe, eu le recomand in continuare in dauna celor aparute recent pe piata din mai multe motive, dar totusi cred ca cei ce hotarasc sa cumpere un sistem GNSS sa fi informati corect, sa ia o decizie in cunostinta de cauza. Aici , ceea ce omiteti sa spuneti dvs. e ca receptorul vandut de dvs. , spre deosebire de cel vandut de South ( spre ex.), nu inregistreaza static. Daca un posibil client are sau nu are nevoie de un receptor care sa faca si masuratori statice, nu e treaba dealerului sa hotarasca ci treaba sa e sa informeze corect asupra produsului pe care il promoveaza.

Modificat de Alin B. (08-08-2011 14:52:01)

Mihaitza

Sistemul are Optiune CS10/GS08 pentru inregistrare date in format RINEX pentru post-procesare, asta ca sa va linistiti.
Viva Net Rover nu este varful de gama de la Leica, varful depaseste cu mult 15000 de euro.
Aceasta este o oferta  promotionala, care dupa cum se vede, pe multi ii cam nemultumeste , si fac tot posibilul sa bage bete in roate...

Alin B.

Mihaitza a scris:

Sistemul are Optiune CS10/GS08 pentru inregistrare date in format RINEX pentru post-procesare, asta ca sa va linistiti.
Viva Net Rover nu este varful de gama de la Leica, varful depaseste cu mult 15000 de euro.
Aceasta este o oferta  promotionala, care dupa cum se vede, pe multi ii cam nemultumeste , si fac tot posibilul sa bage bete in roate...

Cat costa activarea acestei optiuni ? sau e inclusa in cei 8000euro + tva ?
  Oricum se pare ca ati inteles total gresit interventia mea!

Mihaitza

Optiunea este inclusa in pret.
Dupa cum am spus si mai sus, eu incerc doar sa-mi promovez echipamentul, nu sa intru in contre cu cineva, ba dimpotriva .
Respect pentru toti utilizatorii acestui forum.