OCPI - Constanta - Planuri Parcelare

Creat de noop, Iun 07, 2011, 06:13 PM

« precedentul - următorul »

noop

Buna Ziua,

am facut greseala de a incerca a face un cadastru unui prieten ce are un teren mostenit de la bunicasu intr-un extravilan la constanta. De un an de zile nu am reusit ca cei din OCPI Constanta se comporta ca niste porci imfatuati si mint si se ascund dupa tot felul de chestii ilegale de-ti vine sa le dai foc la cladire.

1. Este adevarat ca in anul 2010 si anul 2011 cand s-a executat cadastru - prima inscriere in extravilan nu mai putea fi receptionat de OCPI daca nu erau planuri parcelare receptionate pentru tarlaua din care facea parte parcela ce vroiai sa o intabulezi?

Raspunsul este DA (si al meu si al lor)

Pai bun, atunci vreau si eu in format digital o tarla, se poate, contra cost, 5 Ron hectarul parca conform tarife OCPI?

Nu, pentru ca nu le-am receptionat (raspuns OCPI Constanta)
Nu, pentru ca are nu stiu ce autorizat are drept de autor pe tarla (raspuns OCPI Constanta)
Nu, pentru ca are o firma drept de autor pe tarla (raspuns OCPI Constanta)
Nu, dar cine te-a pus sa faci aici in judetul constanta lucrarea asta (raspuns OCPI Constanta)
Nu, dar te poate ajuta barbatamiu daca ii dai 500 Euro (raspuns de la una ce este inspector - o sa dau si nume mai tarziu) (raspuns OCPI Constanta)
Nu, ca asa am chef eu recte o smechera de pe acolo (raspuns OCPI Constanta)

OCPI constanta nu pune la dispozitie copie dupa planul parcelar format dxf sau dwg si nici macar coordonate ale colturilor tarlalelor sau parcelelor desi sunt obligati conform legilor - au si tarif pt asa ceva.

In OCPI constanta este o mafie ce-si bate joc de toti autorizatii si ai lor si altii veniti sa depuna cate o lucrare de cadastru pe acolo, dar si de cei din ANCPI ca pur si simplu ii ignora.

Sper sa se puna pe vreun site, la public toata baza de date cu planurile parcelare si sa desfinteze magariile din judetul Constanta.

Simplu, la OCPI Constanta nu se respecta nicio lege si fiecare face asa cum vrea el. Sper ca ANCPI-ul sa preia fraiele si ca intr-o perioada de timpo scurta sa inlocuiasca tot personalul de acolo, de la badyguardul tuciuriu de la BGS care si ala e un nesimtit, registratoarele alea de la calculatoare de jos, inspectori si pana la inginerul sef si directorul de acolo.

Absolut niciun angajat de acolo nu mai trebuie sa ramana acolo. Trebuie adusi din alte judete temporar si in cel mult o luna inocuiti toti.

Trebuie ca bazele de date sa fie puse la dispozitia tuturor contra cost conform legilor sau
sa avem parte toti cei ce ne-am lovit de OPCI Constanta de un binevoitor sa puna pe transfer bazele lor de date, doar asa sa le dam si noi "UE" cum ne dau ei noua.

Astept sa citesc pareri, iar cine are bazele de date de planuri parcelare de pe Constanta sa le faca publice asa de amorul artei sa nu se mai perpeleasca fraierii aia de la OCPI constanta sa inventeze vreun respuns doar doar sa nu ti le dea.

Succes si spor la scris!

Cand o sa vin din teren peste o luna sper sa fac un gratar tare cu colegii si sa ne perpelim de ras citind si alte aventuri ale topografilor de pe la OCPI Constanta (aventurile altora ca eu m-am saturat de ei si nu o sa mai trec pe acolo prea curand)

Modificat de noop (07-06-2011 15:29:58)

Mit

Pai asta au si dorit si au si obtinut: sa nu mai treci pe-acolo prea curand.
Poate cu lucrarea ta scoteai la iveala alte... matrapazlacuri ale lor.
Ce te face sa crezi ca ANCPI-ul ii va lua de urechi? (pardon, "de manecuta" vorba Dorei); nu ei i-au numit acolo?

diagodose2009

Este o problema financiara a firmei care a facut planul parcelar..
Trebuie si dumneata sa te gandesti ca autorizatul care a facut planul parcelar a
  investit de 10 ori mai mult decat la un cadastru...
Si aici pe forum sunt autorizatii care au bagat bani de 20 ori mai mult intr-un plan parcelar si au facut vreo 2 sau3 cadastre din planul parcelar ...Numai benzina cat a  costat..
Pana la urmă eu cred că adevărul este undeva la mijloc...şi cei de la OCPI şi tu aveţi dreptat..

Motive de refuz:
1) exista planuri parcelare care prin decizia celor de la OCPI nu primesc si altii topografii autorizati sa faca intabulari de extravilan.Motivele ar fi : suprapuneri prea complicate dintre intravilan si extravilanul unde zici ca ai tu ,parcela ...
2) planul parcelar a fost blocat in instanta  timp de 6-9 luni, si deci inspectorii nu primesc
pe oricine sa faca intabularea parcelei ,
3)instanta judectoreasca impreuna cu inspectorul sef de la OCPI ,  au gasit ca inspectorul care s-a ocupat de planul  parcelar  a aprobat eronat  un plan parcelar cu probleme , +++ a gresit si autorizatul planul parcelar

Eu iti recomand sa te duci la OCPI ,tu  sa intrebi cine a facut planul parcelar in zona, tu il suni pe autorizatul acela si cumperi de la cele patru puncte ale terenului..

Eu cred ca pentru 200-300 roni merita banii, sa cumperii coordonatele Stereo1970 de la cel care a facut p[anul parcelar.

Deci 200-300 si nu 5roni, cat tu ai scris mai sus.
Eu alta cale amiabila nu gasesc.......

=)

Modificat de diagodose2009 (07-06-2011 18:20:53)

John Doe

OCPI, indiferent despre care este vorba, nu este un SRL. Iar planurile parcelare nu sunt o afacere cu OCPI actionar din care se fac bani.
Orice lucrare receptionata de OCPI devine publica in sensul ca oricine are nevoie justificat poate obtine contra cost orice date sunt prevazute de regulamentele in vigoare - bune sau rele, dar exista.
Dreptul de autor se refera la cu totul alte chestiuni, cine are alte impresii sa studieze legislatia in domeniu.
Cam ciudata povestea de la Constanta; incredibil dar adevarat? sau este doar incompleta? Deocamdata pare doar o poveste. Eu as intreba asa: ce intrebari oficiale ai pus si ce raspunsuri oficiale ai primit? ca restul sunt povesti.

nicu1000

Dar o adresa catre ANCPI: vreau planul parcelar din tarlaua x ai facut ?

dora3mira

pentru noop
Mergi la primaria de care tine terenul acela si cere o copie de pe planul parcelar - daca reusesti sa obtii si vezi ca are si viza OCPI - cere o copie si dupa zona unde este acea stampila.
Apoi mergi iarasi la OCPI si solicita un extras de plan parcelar - pe hartie - cred ca vei plati vreo 5 lei - fiindca ai deja CF la acel teren - sper ca n-am inteles gresit caci am citit in diagonala ce ai postat.
Cererea de solicitare plan parcelar in format digital - este foarte adevarat ca te costa 5 lei/ha dar tu cere pe format A4 cu specificatia sa aiba distante pe contur si fata de capat de tarla.
Exista posibilitatea ca unele planuri parcelare sa "fie trecute pe linie moarta" datorita faptului ca se suprapun pe anumite portiuni cu alte planuri parcelare si abia de curand s-a descoperit aces lucru....
Dar daca doresti sa-ti ajuti prietenul cu orice chip - intreaba la OCPI - la ing. sef - daca o masuratoare a intregului contur de tarla ar putea fi de ajutor ca sa definitiveze forma corecta a tarlalei cu pricina.
Stiu, efortul este mai mare decat preconizai ca va fi dar... OCPI nu are destul personal ca sa faca si teren si prelucrare si avizari - e problema valabila si la Galati si cam peste tot prin tara.
Nu foloseste la nimic sa ne suparam pe ei ! Cum nici lor nu le este de ajutor ca sa se considere o alta tabara !
Constientizam greu ca suntem parte a aceluiasi intreg ce se confrunta cu ite incurcate si legislatie contradictorie si fluctuanta.
Ca atare, daca intelegi mai iute decat ei ca o mana de ajutor oferita cu generozitate - si un pic interesata- caci e prietenul tau la mijloc... n-ar fi rau sa cauti solutii de rezolvare care sa-i cointereseze.
Din cate stiu, ar putea sa mai fie o varianta - colegi de-ai nostri, in speranta ca vor efectua ulterior - cu prioritate sau in exclusivitate - lucrari in acea tarla - au parcelat-o dar cu acceptul tacit al OCPI tin acel plan in sediul lor. Intereseaza-te cine l-a intocmit, apoi solicita in mod direct acelui coleg - datele de care ai nevoie - exista posibilitatea ca sa te coste ceva informatia - nimeni nu vrea sa-si dea munca pe degeaba - decat daca o relatie de prietenie exista intre tine si acel coleg, desigur !
Bafta!

noop

Citat din: diagodose2009Este o problema financiara a firmei care a facut planul parcelar..
Trebuie si dumneata sa te gandesti ca autorizatul care a facut planul parcelar a
  investit de 10 ori mai mult decat la un cadastru...
Si aici pe forum sunt autorizatii care au bagat bani de 20 ori mai mult intr-un plan parcelar si au facut vreo 2 sau3 cadastre din planul parcelar ...Numai benzina cat a  costat..
Pana la urmă eu cred că adevărul este undeva la mijloc...şi cei de la OCPI şi tu aveţi dreptat..

Motive de refuz:
1) exista planuri parcelare care prin decizia celor de la OCPI nu primesc si altii topografii autorizati sa faca intabulari de extravilan.Motivele ar fi : suprapuneri prea complicate dintre intravilan si extravilanul unde zici ca ai tu ,parcela ...
2) planul parcelar a fost blocat in instanta  timp de 6-9 luni, si deci inspectorii nu primesc
pe oricine sa faca intabularea parcelei ,
3)instanta judectoreasca impreuna cu inspectorul sef de la OCPI ,  au gasit ca inspectorul care s-a ocupat de planul  parcelar  a aprobat eronat  un plan parcelar cu probleme , +++ a gresit si autorizatul planul parcelar

Eu iti recomand sa te duci la OCPI ,tu  sa intrebi cine a facut planul parcelar in zona, tu il suni pe autorizatul acela si cumperi de la cele patru puncte ale terenului..

Eu cred ca pentru 200-300 roni merita banii, sa cumperii coordonatele Stereo1970 de la cel care a facut p[anul parcelar.

Deci 200-300 si nu 5roni, cat tu ai scris mai sus.
Eu alta cale amiabila nu gasesc.......

=)

Din momentul in care cineva a predat un plan parcelar catre OCPI, nu cred ca a executat lucrarea doar ca sa se afla in treaba, sperand ca peste nu stiu cat timp cineva ii va plati la o informatie care practic nu are nicio veridicitate atata timp cat nu este emisa de OCPI.

Sunt niste legi, si ma astept ca legile sa fie respectate.

Niciodata nu o sa dau 200-300 roni unuia pentru niste date pentru care nu exista nicio garantie, cand NORMAL aceleasi date ar trebui sa le primesc oficial contra unei sume oricat ar fi ea de la OCPI.

Motivele de refuz de la 1 la 3 nu sunt pentru ca in urma cu o saptamana s-a intabulat ceva in tarlaua respectiva.

Am datele, ca sa cunosti situatia, ca-s baiat descurcaret, pentru ce imi trebuie mie, dar problema este DE CE OCPI CONSTANTA face ilegalitati de genul asta.

De ce impreuna cu alti autorixzati si alte cateva firme blocheaza un sistem complet legal? Doar pentru a se da in loc de cativa lei oficial cu chitanta cateva milioane la negru pe o informatie?

Sa inteleg ca milioanele alea 200 - 300 Roni sunt impartiti intre autorizat, inginerul sef si directorul de la constanta?

probabil asa este!

Am o rugaminte: toti care v-ati lovit de chestiile astea, vedeti ca sunt ilegale, si nu mai acceptati asa ceva!

noop

Citat din: MitPai asta au si dorit si au si obtinut: sa nu mai treci pe-acolo prea curand.
Poate cu lucrarea ta scoteai la iveala alte... matrapazlacuri ale lor.
Ce te face sa crezi ca ANCPI-ul ii va lua de urechi? (pardon, "de manecuta" vorba Dorei); nu ei i-au numit acolo?

Gresit, o sa ma intorc, dar cu DNA-ul si cu mascatii la ei acasa.
Va fi interesant cand o sa se dovedeasca cu actele si inregistrarile facute la ei ce bazaconii au facut!

Se va ajunge si-n presa, dar usor, trebuie sa avem timp de spectacol.

noop

Citat din: John DoeOCPI, indiferent despre care este vorba, nu este un SRL. Iar planurile parcelare nu sunt o afacere cu OCPI actionar din care se fac bani.
Orice lucrare receptionata de OCPI devine publica in sensul ca oricine are nevoie justificat poate obtine contra cost orice date sunt prevazute de regulamentele in vigoare - bune sau rele, dar exista.
Dreptul de autor se refera la cu totul alte chestiuni, cine are alte impresii sa studieze legislatia in domeniu.
Cam ciudata povestea de la Constanta; incredibil dar adevarat? sau este doar incompleta? Deocamdata pare doar o poveste. Eu as intreba asa: ce intrebari oficiale ai pus si ce raspunsuri oficiale ai primit? ca restul sunt povesti.

Corect tot ce ai spus.
La OCPI constanta nu se inregistreaza cereri pentru aceste date. Trebuie sa platesti inainte si cum nu-ti inregistreaza cererea si cum nu stii nici cat trebuie sa platesti nu primesti raspuns oficial.

Asa este la OCPI constanta.

noop

Citat din: nicu1000Dar o adresa catre ANCPI: vreau planul parcelar din tarlaua x ai facut ?

Urmeaza, sa vedem cand avem drum prin zona

noop

Citat din: dora3mirapentru noop
Mergi la primaria de care tine terenul acela si cere o copie de pe planul parcelar - daca reusesti sa obtii si vezi ca are si viza OCPI - cere o copie si dupa zona unde este acea stampila.
Apoi mergi iarasi la OCPI si solicita un extras de plan parcelar - pe hartie - cred ca vei plati vreo 5 lei - fiindca ai deja CF la acel teren - sper ca n-am inteles gresit caci am citit in diagonala ce ai postat.
Cererea de solicitare plan parcelar in format digital - este foarte adevarat ca te costa 5 lei/ha dar tu cere pe format A4 cu specificatia sa aiba distante pe contur si fata de capat de tarla.
Exista posibilitatea ca unele planuri parcelare sa "fie trecute pe linie moarta" datorita faptului ca se suprapun pe anumite portiuni cu alte planuri parcelare si abia de curand s-a descoperit aces lucru....
Dar daca doresti sa-ti ajuti prietenul cu orice chip - intreaba la OCPI - la ing. sef - daca o masuratoare a intregului contur de tarla ar putea fi de ajutor ca sa definitiveze forma corecta a tarlalei cu pricina.
Stiu, efortul este mai mare decat preconizai ca va fi dar... OCPI nu are destul personal ca sa faca si teren si prelucrare si avizari - e problema valabila si la Galati si cam peste tot prin tara.
Nu foloseste la nimic sa ne suparam pe ei ! Cum nici lor nu le este de ajutor ca sa se considere o alta tabara !
Constientizam greu ca suntem parte a aceluiasi intreg ce se confrunta cu ite incurcate si legislatie contradictorie si fluctuanta.
Ca atare, daca intelegi mai iute decat ei ca o mana de ajutor oferita cu generozitate - si un pic interesata- caci e prietenul tau la mijloc... n-ar fi rau sa cauti solutii de rezolvare care sa-i cointereseze.
Din cate stiu, ar putea sa mai fie o varianta - colegi de-ai nostri, in speranta ca vor efectua ulterior - cu prioritate sau in exclusivitate - lucrari in acea tarla - au parcelat-o dar cu acceptul tacit al OCPI tin acel plan in sediul lor. Intereseaza-te cine l-a intocmit, apoi solicita in mod direct acelui coleg - datele de care ai nevoie - exista posibilitatea ca sa te coste ceva informatia - nimeni nu vrea sa-si dea munca pe degeaba - decat daca o relatie de prietenie exista intre tine si acel coleg, desigur !
Bafta!

Nu am de gand sa intru in jocul lor si sa caut pe nu stiu cine si tot asa.
Vreau Oficial date ca deasta sunt legi in tara asta.

Nu ti se pare ca mafiotii astia vor sa facem ce vor ei?
Or sa ne bage mana in buzunar pe fata, oricum asta e un mod de jaf, frauda si abuz in serviciu. Pentru chestii deastea exista DNA si pedepse cu inchisoarea pentru asa zisi meseriasi in ai cadastrului ca cei din OCPI Constanta care incearca matrapazlacurile astea.

PS. oamenii de la OCPI Galati sunt parfum pe langa gunoaiele de la OCPI constanta.
Este incomparabil ce gasesti la Galati pe langa ce mafioti ordinari gasesti la OCPI Constanta. Sper sa nu invete porcariile astora de la OCPI Constanta.

Modificat de noop (09-06-2011 11:15:06)

noop

Interesant ar fi sa vedem si alte pareri deastea, sa iasa oamenii la iveala care au incercat sa obtina o copie *dxf sau *dwg dupa vreaun plan parcelar din judetul constanta.

As ruga ANCPI-ul sa trimita un functionar sa obtina legal aceste date pas cu pas, sa vedem reuseste.

Nici macar ANCPI sau fondul geodezic nu centralizeaza planurile parcelare avizate de OCPI-uri, de ce?

De ce nu se face in eterra o sectiune pentru avizare planuri parcelare?

Pe noi cine ne reprezinta acum in probleme cu autoritatile (de genul cum am eu)?
Mai exista vreo organizatie, vreo "fundatie de ajutorare" a topografilor, ordinul geodezilor? Citeam in urma cu ceva ani cum OGR-ul ii punea la punct pe aia de la suceava ce nu primeau autorizati decat din judetul suceava sa depuna lucrari. S-au dus timpurile alea, e din ce in ce mai rau... Oricum si aia cu OGR-ul nu au fost isteti deloc... sa se ia eu de autorizati...

Modificat de noop (09-06-2011 09:31:48)

John Doe

Nu mai plange dupa OGR, a fost tot un caz particular de SRL la care s-au cotizat obligatoriu zece milioane... pentru ce?
Zici ca nu se inregistreaza cereri pentru date? Deci daca mergi cu o solicitare de date in mana nu ti-o inregistreaza? Si nu-ti raspund? Si tu mai stai sa fluieri? Trimite la ANCPI cererea care n-au vrut sa ti-o inregistreze si intreaba acolo care e situatia. Dar inainte de asta, asigura-te ca cererea ta este perfect regulamentara si ca poti dovedi ca ti s-a refuzat inregistrarea.
Sau daca ti se inregistreaza si nu-ti raspund, in ziua nr. 31 trimite hartia la ANCPI. Ei au auzit de legea administratiei publice.

Sau, mai asteapta sa vedem daca mai sunt cazuri si cum s-a procedat.

Am mai auzit tot felul de ciudatenii, dar de cele mai multe ori era vorba de o interpretare diferita a unor chestiuni sau de informatii incomplete din terte surse, si nu de conflicte si interese pecuniare directe, asa cum explodau primele pareri.

noop

John Doe,

Pe subiectul OCPI Constanta va fi o tacere continua. E atat de inchis sistemul si atat de mafiotic, incat cine a intrat in el si reuseste sa faca o treaba doua mai bine tace din gura.

Mai este cineva pe acest forum care a lucrat sau care a incervat sa lucreze cu OCPI Constanta?

Modificat de noop (10-06-2011 08:56:05)

Mit

Cred ca fratele lu' Baselu a lucrat cu OCPI Constanta. El a lucrat si cu aia din port. :wink2: