cum sa fac

Creat de cu bine, Mai 21, 2011, 08:32 PM

« precedentul - următorul »

cu bine

am inceput un proces de iesire din indiviziune, prin justitie,pentru curte.nu am apucat sa masuram curtea,caci ne-am inteles prin mediere.la mediere am scris ca eu vreau latimea 5m,persoana cealalta 7,din 12 total.cit aveam dintr-o masuratoare veche facuta pentru impartirea caselor,din 1997.justitia ne-a luat pe noi de bune si ne-a dat sentinta cu cit am vrut noi.
.
acum la masuratori iese terenul mai mare.adica latimea,care ne intereseaza,cu 1 m mai mult decit am scris in contract si cit este in sentinta.
eu vreau sa las latimea mea la 5m si sa ia persoana cealalta mai mult cu 1m.cum fac in acest caz cu cadastrul,cu intabularea,dezmembrarea proprietatii?e vorba de acel pamint in plus fata de justitie.

mentionez ca nu mai vreau sa merg la justitie.

Anton Pann

Daca partile implicate , ca proprietari tabulari ,de comun acord ,  doresc sa faca o dezmembrare , nu mai conteaza ce se impune prin sentinta . Comandati la firma specializata o lucrare de dezmembrare , si aceasta va preciza ce acte trebuiesc prezentate : extras Cf , certificat fiscal, posibil certificat urbanism pentru dezmembrare . Daca dupa masuratori , nu va fi cazul de rectificare in plus este OK , daca da , se mai complica putin . Daca va fi cazul de rectificare in minus , faceti rectificarea in minus decat sa va cautati minusul prin instante si poate nu se va gasi unde este minusul . Dupa avizarea la OCPI ,a lucrarii de dezmembrare ,  se face actul notarial si gata >> :rotfl: .

cu bine

eu vreau sa-mi pun gardul,asa am scris si in acordul de mediere.ca eu voi fi cea care face gardul,deci am interes sa-mi intabulez.dar numai mie.pentru ca numai pentru mine am bani.
deci eu vreau sa fac dezmembrarea .numai pentru mine.rectificarea va fi in plus.

cu bine

adica dupa masuratoare eu vreau sa platesc dezmembrarea si intabularea mea.
problema e ca justitia spune ca eu am latime de 5m,persoana cealalta 7 m si in fapt iese mai mult.
eu vreau sa cedez.
merge dupa masuratoare dezmembrarea partii mele si intabularea la cit am hotarit pentru mine si celuilalt sa ii ramina mai mult cu 1m fara sa se mai sesizeze nimeni ni cind va face el intabularea sa-si faca cu mai mult?

dora3mira

PFA-ul contactat de dumneavoastra va face o documentatie de dezmembrare - asa cum va intelegeti si cu vecinul care acum este in indiviziune cu dumneavoastra. Dupa avizarea ei la OCPI - veti merge amandoi la un notar si veti face UN PARTAJ VOLUNTAR - asta insemnand ca atat dv cat si vecinul sunteti de acord cu modul de dezmembrare si iesire din indiviziune.
Din pacate, cata vreme sunteti in indiviziune - documentatia ce va fi facuta va fi valabila pentru amandoi - ea neputand sa fie realizata numai pentru dv.
Cand notarul va face notarea la CF a partajului voluntar - atat dv cat si vecinul veti avea facuta iesirea din indiviziune si notat dreptul de proprietate - pe forma si dimensiunile dar si pe suprafata din acea documentatie de dezmembrare.
Sper ca ati reusit sa intelegeti cele explicate - daca nu, incercam sa va facem lamurirea pe pasi marunti - dar un coleg din zona dv cu siguranta va poate deslusi mai usor - caci ar avea acces si la acte !