Rectificare suprafata in plus

Creat de mitsu, Apr 13, 2011, 02:56 PM

« precedentul - următorul »

mitsu

Cum se fac si in ce conditii se fac rectificarile de suprafata in plus ?
Am inteles ca exista diferente de abordare intre judete si chiar zone din acelasi judet.
Un caz concret pe Prahova: exista procesul verbal de vecinatate semnat de toti vecinii de pe hotar, inclusiv Primaria si se pare ca nu merge rectificarea, ca asa e practica OCPI Ploiesti.
Suprafata creste cu aprox. 30 % fata de acte.
S-a sugerat modalitatea de rezolvare prin instanta... desi instructiunile inca in vigoare de la  ANCPI nu mai contin in cazul plusului de suprafata limitarea de 5%.
Ce ziceti?

kod

probabil sigura solutie viabila momentan, este instanta, cel putin pana la urmatorul ordin intern dat de ...Busuioc !

djxhouse

in M.O. inca nu s-a publicat cu 5% la rectificare, deci ESTE valabila rectificarea cu 30% in cazul tau :hi:
probabil o fii alta problema?  :rolleyes:

John Doe

Despre ce fel de suprafete vorbim? Intravilan, extravilan, legile proprietatii, suprafete din acte, din cartea funciara ?

adrianab

Daca se limiteaza la 5%, e o tampenie, pentru ca eu stiu o localitate din Timis, care fiecare proprietate, intravilan, cu casa, are cu aproximativ 1200-1500 mp in plus, fata de suprafata scrisa in act de 4800-5000 mp.

mitsu

Vorbesc in cazul prezentat despre:

- teren intravilan cu constructie ce se cer inscrise in CF
- suprafata din acte - de la registrul agricol - probabil declarata si nu masurata
- nu exista CF veche pt. ca e in Jud. Prahova si deci nu se poate compara cu o situatie
mai veche din acte din punctul de vedere al formei si suprafetei terenului
- planurile cadastrale ale intravilanului executate in anii 70-80 confirma situatia existenta in prezent

adrianab

pai suprafetele din registrul agricol,declarate, nu coincid cu realitatea din teren decat rareori...

adrianc

Suprafata unui imobil se poate modifica doar prin hotarare judecatoreasca, faptul ca ne lasa ei cu 2%, 5%, ...100% e un artificiu ca sa mai dea ei niste tunuri.
Am si o intrebare.
Acesti 30%, la ce suprafata se adauga?
La vreo 3 mp mai inteleg sa-ti aprobe, dar la un 300 deja apar intrebari. De unde are nenea suprafata asta in plus?
La muncă! nu la întins mâna.

Anton Pann

conform ordinului in vigoare , se poate face orice rectificare in plus si minus cu respcetarea conditiilor impuse de ordin. In prezent , deschiderea unei actiuni in instanta de rectificare , va fi respinsa, daca nu se face dovada urmarii procedurii legale de rectificare prin documentatie tehnica. In instanta se va admite rectificarea doar daca se va face dovada ca , nu s-a reusit prin procedura administrativa (zic bine? ) - nu a semnat un vecin , nu vrea avizatorul... etc. In conditiile actuale,  daca sunt semnate procesele verbale de vecinatate si daca nu se intra in conflict cu planul Cf (schita Cf) , vecinii au asigurate suprafetele tabulare OCPI ar trebui sa avizeze documentatiile , indiferent de cat de mare este plusul. OCPI-ul crede ca un expert poate face mai mult decat un autorizat cu lucrarea verificata in baza de date?

John Doe

Probabil trebuie rectificate toate titlurile de proprietate, daca s-au dat dupa ureche - adica fara sa se verifice suprafata reala din teren, nu stiu sigur. Cam miroase a instanta.

Modificat de John Doe (14-04-2011 08:12:32)

kod

...s-au verificat John Doe, toate suprafetele, cu capra, cu piciorul, calul, si alte metode, dar in timp forma si mai ales suprafata terenului, in special in extravilan, eu consider ca fiind normal sa difere, si vor fi diferite atat timp cat intro tarla ai mai mult de 1 singur prorpietar. Asta e, nu avem ce face nici acum si nici peste 100 de ani, daca situatia ramane la fel ;)

adrianab

nu am cum sa va atasez schite sa va arat cum a aparut o suprafata de 1000 de mp in plus, pe o CF deschisa in 1993.....din dezactivarea unui canal si din devierea cusului altui canal.
Ideea este ca ANIF a semnat procesul verbal de vecinatate, proprietarul vecin a semnat procesul verbal de vecinatate, dar Primaria care e vecina, si pentru un drum, nu sa prezentat, si nu mi-a fst avizata lucrarea....

Modificat de adrianab (14-04-2011 13:52:32)

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

PULEIMEN

Mi se pare un caz clasic : hai sa platesc mai putin la impozit. Am vazut destule cazuri. Sau pe suprafata in plus e o mostenire, partaj sau chiar alt proprietar (prin vanzare, desi nu auzise nimeni de el) am patit si din astea.
Caz recent: S-a masurat la o persoana, suprafata masurata 1900 mp  , cea din acte 1700 mp. S-a facut proces verbal de vecinatate, trece de cadastru, iar la publicitate respingere. Respectivul deja vanduse 300 mp cu act autentic. Intre timp se descopera ca mai vanduse 200 mp tot  cu act autentic. Deci povestile astea cu proces verbal de vecinatate nu au nici o valoare, respectivele nu au valoarea unui act de proprietate, se constata o situatie de fapt nu si o situatie de drept.

Kaleh

Am avut un caz, prin 2000, cind suprafata masurata era de circa 1000 mp, iar in acte erau in jur de 400 mp. Normal ca m-a bagat in ceata...! In fata trotuar, spatiu verde  si sosea (iesirea spre A1, in Militari, avind in spate gard de beton cu NUFARUL). Vecinii stinga-dreapta nu aveau nici un comentariu, nu intrase omu' peste ei...
Dupa indelungi sapaturi, m-am lamurit ca proprietatile vis-a-vis de benzinaria veche AU FOST ALINIATE la noua sosea (inainte era un drum prapadit de pamint, care autostrada?) din ordinul lui Ceausescu.  Verbal, primaria de sector a ordonat alinierea tuturor la trotuarul nou infiintat, care era departe, departe...
Rezolvarea atunci, prin 2000? Am intabulat partea din fata, cu suprafata exacta din acte, iar in spatele "proprietatii", in loc de Nufarul, am trecut ca proprietar consiliul local. Adica fisia in plus, ca vecinul tot Nufarul a ramas... Daca legea e timpita, ce poti face? Nici acum nu au inteles desteptii care fac legi ca noi stabilim situatia "DE FACTO". Daca vecinii nu au nimic de comentat sau de revendicat, ce-i pasa OCPI? Vor in continuare minciuni? Atit iese suprafata, fara sa fi furat pe careva, arde-l la impozit, nu cere minarii! Sfatul meu pentru situatii de genul asta: Chiar daca  intarzierea e mare, sfatuiti proprietarul sa dea in judecata consiliul local, pentru a fi pus in posesie cu terenul pe care il stapineste de fapt, nu conform unui act incheiat cu ignoranta sau nepasare cindva... Si daca vine expertul judiciar cu un jaf de teodolit si cu stadii rapciugoase sau mai rau, doar cu o ruleta, sa-l arunce peste gard... Ca diferenta intre intabulare si respingere e in virful stadiei...