Incadrare in tarla

Creat de John Doe, Mar 24, 2011, 10:39 PM

« precedentul - următorul »

adrianmonea

de unde esti?

allizee

din rm.valcea

adrianab

Eu am o problema cu una din primarii, unde efectuez lucrari de Cadastru.Primaria Costeiu, jud, Timis.
Timp de 4 ani ,am avut in contract pentru a intocmi procesele verbale de punere in posesie, pentru legile 18 si 1.La primaria in cauza, aveau un afent agricol, care a dat teren si adeverinte in functie de marimea damigenei de tuica primite de la oameni.Can am inceput sa intru eu in listele lor parcelare, intocmite de comisia locala si comparate cu anexele de la comisia judeteana , m-am luat cu mainile de cap.Mi-au trebuit aproximativ doi ani sa refac listele, si am reusit sa termin trei localitati din 5, in ceea ce priveste eliberarea titlurilor, si sa intocmesc pentru a patra localitate 65% din procesele verbale de punere in posesie, moment in care s-a schimbat secretarul primarie,Acesta doamna secretara, venita de la Romtelecom incasatoare de facturi a convorbirilor telefonice, a inceput sa faca pe marea cunoscatoare, si bineinteles ca am ajuns la discutii contradictorii si aprinse cu "domnia sa".Drept pentru care, nu a mai prelungit contractul si am ramas fara el.
Mentinez faptul ca primaria nu mi-a platit facturile pentru efectiarea lucrarilor, la momentul acela.Dupa demersuri in vederea recuperarii banilor, esuate, am hotarat sa dau Primaria in judeata. Din acel moment , nu mi se mai semneaza nicio incadrare in tarla, nicio tarla pentru 415.
Singura chestiune pe care am avut sa o fac a fost sa fac plangere penala , pentru abuz in serviciu.
Dar asta nu inlocuieste munca pe care eu am avut sa o fac. A periclitat alte contracte de ale mele, cu Directa de Drumuri, cu proiectul de studiu de fezabilitate pentru gazocondutul Nabicco....eu sunt cea care am pierdut, dar nu am alta varianta.

dora3mira

Adriana
Incearca sa depui o cerere insotita de PAD-urile care trebuiesc semnate - da-i numar de inregistrare - apoi, daca refuza semnarea - au termen 30 zile - tu poti motiva data fixa pentru rezolvarea de primire a semnaturii in fc de cerintele de urgenta ale clientului - Daca nici la data trecuta in mod expres pe solicitare , nici in 30 zile termen legal nu se rezolva, intelege-te in prealabil cu clientul sa faci un contract pe o suma pe care apoi sa arati - cu dovezi - in instanta ca ai pierdut-o, si cere despagubiri si cheltuieli de judecata primariei.
Am vazut acum o jumatate de ora proces castigat - prin care o primarie a trebuit sa plateasca 1900 lei + 250 lei cheltuielile de judecata si cred ca va plati pe final si onorariul catre executorul judecatoresc. Bafta multa.
Cu rabdare ... ca altfel nu putem scapa de capuse !

John Doe

Poti sa spui unde ai vazut, sau ce primarie?

dora3mira

Este vorba de o sentinta definitiva si irevocabila obtinuta direct de catre un client mai vechi , asupra unei primarii situata in apropierea orasului Galati.
N-are importanta prea mare care primarie - ideea este ca daca se face un abuz de functie , acesta se pedepseste dupa aceleasi reguli - traim toti in Romania .
Nu lasati coruptia sa va faca viata un iad , aceleasi mijloace de a le face viata un iad le avem si noi !
Si ne-am cam saturat sa fim luati de prosti!

adrianab

Drafa dora, exact asta am si facut,,,,,am asteptat de trei ori acele 30 de zile,dar e plangere penala, de abuz...nu e civil

AlexGIS

adrianab a scris:

Eu am o problema cu una din primarii, unde efectuez lucrari de Cadastru.Primaria Costeiu, jud, Timis.
Timp de 4 ani ,am avut in contract pentru a intocmi procesele verbale de punere in posesie, pentru legile 18 si 1.La primaria in cauza, aveau un afent agricol, care a dat teren si adeverinte in functie de marimea damigenei de tuica primite de la oameni.Can am inceput sa intru eu in listele lor parcelare, intocmite de comisia locala si comparate cu anexele de la comisia judeteana , m-am luat cu mainile de cap.Mi-au trebuit aproximativ doi ani sa refac listele, si am reusit sa termin trei localitati din 5, in ceea ce priveste eliberarea titlurilor, si sa intocmesc pentru a patra localitate 65% din procesele verbale de punere in posesie, moment in care s-a schimbat secretarul primarie,Acesta doamna secretara, venita de la Romtelecom incasatoare de facturi a convorbirilor telefonice, a inceput sa faca pe marea cunoscatoare, si bineinteles ca am ajuns la discutii contradictorii si aprinse cu "domnia sa".Drept pentru care, nu a mai prelungit contractul si am ramas fara el.
Mentinez faptul ca primaria nu mi-a platit facturile pentru efectiarea lucrarilor, la momentul acela.Dupa demersuri in vederea recuperarii banilor, esuate, am hotarat sa dau Primaria in judeata. Din acel moment , nu mi se mai semneaza nicio incadrare in tarla, nicio tarla pentru 415.
Singura chestiune pe care am avut sa o fac a fost sa fac plangere penala , pentru abuz in serviciu.
Dar asta nu inlocuieste munca pe care eu am avut sa o fac. A periclitat alte contracte de ale mele, cu Directa de Drumuri, cu proiectul de studiu de fezabilitate pentru gazocondutul Nabicco....eu sunt cea care am pierdut, dar nu am alta varianta.

Pentru a proba abuzul ai nevoie de justificare scrisa, cu numar de inregistrare din registrul primariei, cu privire la refuzul avizarii incadrarii in tarla.

https://www.facebook.com/groups/topogeocad/" target="_blank">Grupul FB topografie - geodezie - cadastru

adrianab

adrianab a scris:

Drafa dora, exact asta am si facut,,,,,am asteptat de trei ori acele 30 de zile,dar e plangere penala, de abuz...nu e civil

precum am spus mai sus, am facut asta de trei ori.....si am fost si nesimtita, am rugat si un coleg de al meu sa faca, si sa demonstrez ca el primeste si eu nu....

Anton Pann

Dora .... nu tot ce zboara .... e comestibil !!!   http://www.3xforum.ro/img/smilies/rotfl.png">

yaxkuk

John Doe a scris:

Conform regulamentului, daca la OCPI si Primarie nu exista plan parcelar (adica schita de punere in posesie) conform Legii 18/1991, atunci la prima inscriere in Cartea funciara a unei parcele se foloseste planul de incadrare in tarla. Care trebuie vizat (nu AVIZAT) si de Primarie, conform regulamentului nostru.
Intrebarea este: daca primarul refuza sa-mi vizeze incadrarea in tarla, din diverse motive nerealiste, ce pot face eu, legal vorbind? Sa ma plang la OCPI? nu rezolv. La Prefectura ? Ordinul e dat de Directorul general al ANCPI, care n-are nimic cu Prefectura.

Asta se refera numai la terenurile din extravilan.
Declaratie de la proprietar ca intelege riscul si scri la mentiune -fara localizare certa in tarla- gata e ok

bad wolf

Mai exista si "Aprobarea tacita".
Adica depui cererea de vizare impreuna cu planul la registratura Primariei, obtii un nr. de inregistrare si daca in 30 de zile nu primesti nicun raspuns oficial , atunci , aprobarea este obtinuta prin lege.

Dar daca primesti un raspuns motivat, de la primar ,in care explica de ce nu vizeaza planul poti actiona in Contencios a-div.
Dar sansele de reusita sunt mici , pt. ca primarul , in calitate de Presedinte al CLFF poate sa se jutifice prin faptul ca , clientul ti-a identificat un alt teren decat cel pe care este proprietar.

Sper sa gasesc cararea corecta !

John Doe

Asta cu aprobarea tacita n-o stiam, e chiar buna chestia dar nu stiu sigur ce temei legal am, unde scrie negru pe alb asa ceva?

bad wolf

John Doe a scris:

Asta cu aprobarea tacita n-o stiam, e chiar buna chestia dar nu stiu sigur ce temei legal am, unde scrie negru pe alb asa ceva?

Exista o modificaare a Legii Aministratiei publice, dar nu stiu prin ce ordonanta.

mMetoda se foloseste si in parlament pentru a trece unele legi. Sunt prezentate int-ro sedinta, se discuta cate ceva si apoi este uitata un an (atr e termenul al Senat-mu stiu cat este la Camera deputatilor) si apoi... gata...e aprobata  si merge la promulgare. Asa a fost promulgata si raposata lege 16/2007(a geogezului-in senat). Acum se incearca aciasi metoda in Camera, pentru ca Senatul a dat aviz negativ.

Sper sa gasesc cararea corecta !

cristib

okey...inteleg aprobare tacita....dar planul tot trebuie stampilat de primar....daca primarul nu vrea sa itzi stampileze..nu itzi va stampila nici intr-un an.. asa stau si eu de 6 luni de zile...dupa care am apelat la justitie... iar acum is in asteptare de proces