A U T O R I Z A R I

Creat de cindy, Oct 27, 2007, 05:01 AM

« precedentul - următorul »

vik

stimati colegi.poate stie cineva si va rog sa-mi raspundeti.lugrez ca topograf de 5 ani,dar doar ultimii doi ii am in cartea de munca.vreau sa ma autorizez,dar am lucrat doar in constructii,civile si industriale.am vazut ca constructiile sunt incadrate in categoria B si imi trebuie 3 ani de experienta,asi da pentru categoria A unde se cere doar un an de experienta,dar nu am nici o lucrare de cadastru.poate stiti,pot sami formez dosarul doar cu lucrari de constructie si sa indic santierele.si daca poate sa ma ajute cineva cu dosarul de autorizare.va multumesc

John Doe

Trebuie sa faci o lucrare care sa cuprinda categoriile de lucrari pentru care ceri autorizarea. Constructiile nu sunt la cat. A.
Mai uita-te atent in regulamentul de autorizare, cred ca mai sunt si alte conditii in afara de vechime pt. cat. A. Daca vechimea era unica conditie, cred ca toata lumea se autoriza aici.

Marian

Pentru cat A trebuie studii superioare!!!!!!!!!!!!

John Doe

vik:

Nu stiu unde ai gasit tu vechimea aia de 1 an pt. categoria A.

Extras din Ordinul 538/2001 actualizat:

Art. 6. - Pot solicita autorizarea cetăţenii români cu domiciliul în România, care îndeplinesc următoarele condiţii:
.........
b) au studii superioare de specialitate de lungă durată (inginer cadastru, inginer geodez, inginer topograf, inginer topograf minier), pentru autorizare în categoria de lucrări A, având o vechime în activitatea de specialitate de minimum 3 ani;
c) au studii superioare de specialitate de scurtă durată (subinginer cadastru, subinginer geodez, subinginer topograf, subinginer topograf minier, cartograf, ofiţer topograf), pentru autorizare în categoria de lucrări A, având o vechime în activitatea de specialitate de minimum 5 ani;
........

vik

pentru John Doe si Marian.Multumesc ca mi-ati raspuns.Da,am gresit,pentru A trebuie 3 ani.Avand 2 ani trecuti in cartea de munca pot sa incerc sa ma autorizez in cat.B,C.Am multe lucrari in constructie pe care le-am urmarit de la saparea gropii de fundatie pana la darea in expluatare.Mai incerc sa va intreb:vor fi suficiente lucrarile doar in constructie executate de mine,ma tem ca daca vad ca nu am nici o lucrare de cadastru,nu stiu,alte lucrari din domeniu,sa-mi respinga dosarul.Multumesc

Mit

Se cere sa ai lucrari diverse din categoria solicitata, nu doar un singur tip de lucrari.
Dar fiind vorba de o comisie formata din oameni..., poate trec cu vederea.
 http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">

John Doe

Pentru categoria B, din cate am vazut eu anul asta, marele examen de autorizare e mai mult de forma; depinde totusi de OCPI-ul de care apartii. Daca sunt oameni seriosi acolo, examenul va fi la fel.
Daca mai cauti nitel, o sa gasesti pe forum si ceva subiecte (lucrari) care s-au acceptat la examenele pt. cat. B. Câteva ti le spun eu, din memorie:
- întabulare (prima înscriere in CF);
- parcelare tarla in cazul in care nu exista plan parcelar la Primarie (conform Ord. 134/2009 de modificare a Ord. 634/2006 - le gasesti pe ambele pe http://www.ancpi.ro" target="_blank">www.ancpi.ro ).

Din bibliografia de examen face parte si ord. 538/2001, deci se presupune ca stii ce scrie acolo. Nu? Pentru ce nu scrie, intreaba si ti se va raspunde.
Ai solicitat oarecum si o lucrare. Personal, te ajut daca ai nevoie, dar nu cu ceea ce ar trebui sa stii daca vrei sa te autorizezi.

Oricum ar fi, e ceva stres si munca. Cu partea practica nu cred ca trebuie sa-ti faci griji. Spor !

Modificat de John Doe (01-10-2009 08:31:36)

cip_mancip

1. Categoriile de lucrări şi condiţiile de autorizare
Art. 5. - Autorizarea persoanelor fizice se solicită şi se acordă pentru una sau mai multe categorii de lucrări, cu respectarea condiţiilor impuse de prezentul regulament. Categoriile de lucrări care fac obiectul autorizării sunt următoarele:
Categoria A
• Proiectarea, executarea, completarea, modernizarea şi menţinerea în stare de utilizare a reţelelor geodezice de referinţă
• Proiectarea, realizarea şi întreţinerea reţelelor de sprijin necesare lucrărilor de trasare şi de urmărire a comportării construcţiilor
• Proiectarea şi realizarea lucrărilor de aerofotografiere
• Proiectarea şi realizarea hărţilor tematice prin utilizarea înregistrărilor de teledetecţie
• Executarea măsurătorilor şi lucrărilor tehnice necesare rectificării hotarelor judeţene sau ale teritoriului naţional
• Proiectarea, realizarea, actualizarea şi editarea hărţilor şi planurilor analogice şi digitale;
• Executarea proiectelor, planurilor şi documentaţiilor topografice prevăzute în legi, ordonanţe şi hotărâri ale Guvernului, precum şi în regulamentele, instrucţiunile şi normele de aplicare a acestora

Lucrarea ptr. autorizare cat. A, trebuie sa contina unul (sau mai multe) din punctele de mai sus. succes.

paspi79

am o rugaminte imi puteti trimite si mie modelul de cv si lista lucrai pentru dosarul de autorizare , stiu ca suna absurd dar nu prea am timp de scribalit documente in word. Daca aveti cumva in format .doc
MULTAM

bradu13

pe site-ul ancpi la legislatie este proiectul de autorizare pfa a, b, c, d

paspi79

multumesc bradu13 http://www.3xforum.ro/img/smilies/smile.png">

nickume

O intrebare...
situatia este urmatoarea:
am studii medii (colegiu economic) si o calificare de Tehnician Cadastru Funciar Topograf obtinut intr-un curs de 1080 ore organizat de Ministerul Muncii + 2 ani si ceva de lucru intr-un post de tehnician cadastru
As vrea sa stiu daca am vreo sansa sa obtin autorizarea.

Multumesc anticipat.

John Doe

nickume: ai citit Ordinul 538/2001 ? Te incadrezi la categoria C (art. 6).

geoliv

salutare tuturor!
Poate cineva sa-mi spuna care este "agregatul" cu care se executa masuratorile in teren la proba practica pentru autoriyarea de nivel B si C?  De ce intreb asta?!!...ca fost militar topograf cu nevoi actuale de autorizare am folosit scule ancestrale gen goniometre sau vesnicul theo 020 care, ma tem ca sunt cam uzate moral...multumesc anticipat

dora3mira

"Vesnicul Theo 020" - inca este valabil ! O fi parind el ancestral, dar vorba unui coleg de breasla " daca ramai fara curent, fara baterii si nici acces prea curand nu ai la ele...sa te vad ce faci cu statia totala" ! E drept ca multi dintre noi il tinem acum drept obiect de decor prin birou...dar il privim cu drag , nostalgie si respect - stiind ca la inceput...candva... eheee...
Te poti autoriza dand proba practica si cu batranelul Theo fara nici o problema.
Dar daca vrei musai sa fii modern si-n rand cu noutatile...o statie totala - care sa-ti fie familiara si pe care sa o poti utiliza usor - indiferent de brand, e ok !
Bafta la autorizare!