A U T O R I Z A R I

Creat de cindy, Oct 27, 2007, 05:01 AM

« precedentul - următorul »

cipeian

scuze pt greseala respectati nu nrespectati

advex

bad wolf a scris:

Nu e nimic misterios ! banuiesc ca stii despre ce-i vorba ! ...

Nu ai raspuns la intrebare!
Nu exista un CNA pe acest forum si poti face reclama la orice echipament fara sa platesti amenda.

Poate este util si pentru santierul din foto!

79/580px  11.9KB

dangolesti

cu scuze pentru intarziere, tin sa multumesc pentru aprecierii domnilor ancka, ace si berbecu (ordinea numelor este dezordonata). sunt lucruri care-mi prind bine si de fapt reprezinta singurul motiv pentru care stau si la catedra.

ace a scris:

..............am lucrat acum câțiva ani la Prospecțiuni SA și mai toți geologii și geofizicienii aveau autorizație de cadastru,..................

da ACE, asa este. daca vrei o explicatie te rog sa-ti aduci aminte ce pregatire avea cel ce era cel mai tare la autorizari in perioada aceea. numele lui este nedelcu. din pacate mai am si alte exemple absolut stupefiante dar nu e cazul sa le scot pe taraba ca nu ajuta.
tot pentru ACE - poate ca-ti va parea curios dar fiul meu termina in vara la agronomie facultatea inceputa la geodezie-constructii. in traducere libera : m-a ajutat Dumnezeu sa nu sufar cu coloana vertebrala nici la propriu dar mai ales la figurat.

ace

Nu știu ce pregătire avea domnul respectiv,dar pe mine m-a deranjat faptul ca nici un topograf-geodez de la mine nu avea autorizație dar geologii aveau și făceau cadastre la greu "în timpul programului",și tot noi eram cei mai oropsiți în intreprinderea aia.Mai ca ma bucur ca au dat afara o grămada de oameni de acolo, cu toate ca nu îmi sta în caracter sa ma bucur de necazul altuia.
Bafta multa băiatului dumneavoastră  http://www.3xforum.ro/img/smilies/wink2.png">

Ionica34

Pana la urma care e problema de fapt in ceea ce priveste autorizarea?
Treaba poate fi simpla sau complicata, si depinde de noi.
Simpla daca stabilim niste reguli clare, care sa permite tuturor care pot practica aceasta meserie sa isi desfasoare activitatea.
Complicat, daca credem ca fara studii de inalta pregatire profesionala desfasurate numai, dar numai si numai acolo unde considera domnii Profesori, nu se poate practica aceasta meserie (stiu ca sunt rautacios aici).
Si acum sa fim sinceri :
Este nevoie de cursuri de geodezie spatiala, GPS, teoria erorilor, pentru a face cadastrul unui apartament sau al unei curti de 2000 mp? Eu zic ca nu.
Nivelul la aceste lucrari : tehnicieni/absolventi de liceu cu cursuri de topografie, desen tehnic si topografic.
Abia de la acest nivel in sus se poate vorbi de cursuri de topografie, teoria erorilor, geodezie spatiala etc.
Daca studiati putin toate regulamentele privind autorizarea, toata lumea bate fierul pe lucrarile de cadastru.
Nimeni nu zice nimic de lucrarile de trasare.
Numai vorbesc de faptul ca pentru realizarea aplicatiilor GIS, trebuie autorizare.
La GIS? Ce fel de autorizare? Sincer, nu prea reusesc sa inteleg. Vreau si eu un exemplu clar : vreau sa fac o aplicatie GIS pentru combaterea eroziunii solului - ce face autorizatul ANCPI/OGR/ETC ? Raspuns? Sincer, habar n-are cu ce se mananca asta.
Inca odata, domnii care doresc sa inchida sistemul, societatile care nu s-au deschis au sfarsit prin a se distruge din interior.
Asa ca parerea mea, hai sa fim deschisi si sinceri cu noi insine.
Daca Cadastrul e varza, este numai vina noastra a celor care am terminat facultatile in domeniu si care ne ocupam de acest domeniu din 97 incoace.
Sa auzim de bine,
Spor la lucru tuturor.

kod

doru se poate interpreta si altfel....
"adica eu ca topograf, ce ma duc sa fac prospectii geologice ?!"
in rest sti cum sunt Romanii, "buni la toate" si cand ii pui sa faca ceva concret dau cu stangu-n dreptu`
numai bine  http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">

topograful linistit

Dorule, tu poti fi si tamplar, ai demonstrat ca ai citit totusi cartile noastre, dar azi tragem ponoasele ca in aceasta bransa au lucrat toti nemernicii. Am vazut multe lucrari cu stampila gen " Cooperativa de incaltaminte, etc.). Toate cooperativele care au avut stampila ovala, rotunda, zig-zag, triunghiulara, au facut lucrari de cadastru si azi, E-Terra "nu proceseaza o astfel de situatie".

Imi venea sa arunc cu aparatul cand un beneficiar mi-a comparat planul (dimensiunile parcelei) cu o masuratoare a mesterului Manole, facuta dupa '89, care a stabilit adancimea parcelei prin impartirea suprafetei la lungimea FS, iar beneficiarul a tras concluzia ca i-am scurtat parcela cu vre-o 4m...

Apropos, geologu' Constantinescu lucreaza cadastru?
 http://www.3xforum.ro/img/smilies/wink2.png">

bad wolf

Dupa cum ati vazut , regulamentul ANCPI, care este si singurul legal, pentru ca este elborat de o institutie a statului , prevede diverse categorii de aurorizare, care implica si tipul de lucrari care pot fi efectuate de persoanele autorizate .
Ex. Lucrarile GIS pot fi efectuate doar de cei cu autorizatii de cat. A si bineinteles cat D.
Dar ! Atentie !
Autorizatiile se refera DOAR LA LUCRARILE PENTRU CARE ESTE  OBLIGATIVITATEA AVIZARII DE CATE ANCPI/OCPI.
Firmle de constructii pot sa si angajeze pentru executie(trasari , sau, topografie inginereasca) orice persoana cu conditia sa stie meserie ! Aici nu se pune problema outorizatiilor !
Exista, insa , o execeptie:
-Topografii Minieri trebuie autorizati de catre Ministerul Industriilor (sau cum s-o numi ). In ordinea importantei sunt trei c ategorii: C, B, si A !
Autorizatiile cat A obtinute inainte de 1989 sunt international recunoscute !
Intrucat am plecat de multi ani din minerit nu stiu daca se mai respecta aceste prevederi legale care sunt, insa, in vigoare .
Sa auzim de bine !

Sper sa gasesc cararea corecta !

ace

doru2 a scris:

ace, eu nu inteleg o chestie, daca geologii aveau si voi nu aveati, a cui era vina? a geologilor ca au studiat si si au dat examenul sau a celorlalti care se uitau la ei si carcoteau? pe voi cine v-a oprit sa va dati examenele?

Dorule eu si colegii mei topografi-geodezi eram tot timpul in teren incepand din februarie pana in decembrie,cand crezi ca aveam timp sa invatam sa ne luam stampilele?Aia normal ca aveau timp ca doar stateau la birou si mai plimbau o foaie dintr-un birou in altul.
Problema era alta,nu stiu daca ai fost atent la posturile mele.

dangolesti

doru2 a scris:

....... eu am citit cartile mele nu ale voastre............

in opinia mea cartile sunt ale tuturor. depinde de fiecare ce citeste.
am avut curiozitatea ca inainte de cele scrise acum sa intru pe UBB cluj si am constatat ca toata lumea este absolventa de geografie. unii au preocupari didactice in domeniul topografiei ingineresti (personal, nu agreez termenul). am mai constatat ca topografia este cuplata cu cartografia digitala si constituie un curs de 1 semestru cu 2 ore de predare si una de lucrari.
n-am vazut curs de geodezie, am vazut in schimb concurs petru sef lucrari in domeniul geodeziei si fotogrametriei.
cel mai tare insa ma doare ca spiritul OGR (al carui membru sunt, chiar daca nu impartasesc o serie de abordari ale ordinului) nu moare. doar sensul se schimba si zau ca nici asta nu e bine pentru breasla.

dangolesti

doru, te rog sa-mi ierti insistenta dar esti patimas si n-ai inteles sensul celor spuse de mine. TE ROG DIN SUFLET, citeste inca o data ce am scris.

John Doe

....oare cum se numeste topicul ?

Modificat de John Doe (05-06-2009 11:56:58)

dangolesti

cu siguranta
A U T O R I Z A R I...........
nu numara punctele ca l-am adus cu copy
 http://www.3xforum.ro/img/smilies/wink.png">
ne-ai prins. eu gata

cipeian

opinie stearsa

Modificat de cipeian (06-06-2009 18:13:56)

dangolesti

stimate domn (ACADEMICIAN) cipeian,
va rog insistent (dar insistent va rog) sa-mi permiteti, de la inaltimea stiintei Dvs. TOPOGRAFICE (geodezice sau ce-o fi ea) sa va prezint situatiia interventiilor pe care le-ati avut pana la cel de mai sus:
pentru autorizatii ogr                                 24-04-2009 12:43:28
Leica TCR 407R400                                 23-02-2009 13:20:22
Vand STATIE TOTALA NOUA LEICA TCR 407 R400     27-01-2009 09:34:54
Vand STATIE TOTALA NOUA LEICA TCR 407 R400     16-01-2009 16:20:52
vand statie totala Leica noua                    10-01-2009 11:27:43
fata de cele de mai sus, va intreb daca cumva intre peretii intre care emanati astfel de valori de gandire inestimabila se intampla sa aveti si o oglinda? daca raspunsul este pozitiv, va rog sa v-a uitati in acea oglinda. daca raspunsul este negativ, va rog sa aveti amabilitatea sa cumparati una. in ambele cazuri va mai rog sa v-a priviti atent in acele oglinzi [nu simultan, ca s-ar putea sa va vedeti stereoscopic (daca termenul va este cunoscut)]. daca aveti cumva sentimentul ca l-ati scuipa pe cel ce-l vedeti in oglinda, va rog sa ne comunicati si noua. daca nu, va aduc la cunostinta ca nesimtirea si prostia se vindeca numai prin deces. analizati atent si vedeti daca intelegeti ceva din cele de mai sus.
 http://www.3xforum.ro/img/smilies/limba.png">
CU PLECACIUNE, MARIA TA