A U T O R I Z A R I

Creat de cindy, Oct 27, 2007, 05:01 AM

« precedentul - următorul »

toderascu

D-le mariancornel ar trebui sa luam partea plina a paharului. e normal sa ti se ceara asa ceva pt ca fara statie totala, laptop, licenta cad si eventual gps(dar nu obligatoriu) nu prea poti sa faci meserie. Am fost la mariot si am vazut si acolo bosorogi dar nu specimenele care le-am vazut la oficiu. Ori vreti sa facem lucrari cu ruleta si teodolitul cum s-au facut pana acum. Hai sa va povestesc ceva foarte simpatic. am facut in bucuresti o lucrare de cadastru pe o strada din sectorul 2. Am gasit pe strada 2 pct.-e vechi de unde am facut ridicarea (cu o statie totala Leica - dar asta are mai putin importanta). Lucrarea a fost avizata si verificata de OCGC Bucuresti la vremea respectiva. Dupa o perioada destul de lunga de timp, a venit la mine un tinerel pe la vreo 65 de ani ( numele nu i-l spun ca s-ar putea sa-l vada giner-su care e sofer de profesie dar face lucrari de cadastru cu socrul pt ca stie un pic de calculator) si mi-a spus ca el a facut o lucrare de cadastru la o curte vecina dar ca l-au anuntat cei de la Oficiu ca se suprapune peste lucrarea mea si ca trebuie sa-mi modific coordonatele din lucrare. A venit si cu coordonatele din lucrarea lui si l-eam raportat. Stupoare... ale lui picau pe planul bucurestiului 1:500 la fix. Mi-a spus asa " vezi domne ce bine am facut eu lucrarea? Trebuie sa ti-o modifici!" L-am intrebat cum a masurat. Atentie ca vine raspunsul. "Am facut o retro la vreo 700 m de curte. Am masurat cu un Theo 020, iar distantele cu ruleta si uite ca-mi pica pe plan la fix." Ce spui dragule, mariancornel? Astia sunt oameni care fac cadastru in Buc. Si ca el sunt si altii. Bineinteles ca l-am dat afara din birou si i-am spus sa se duca la oficiu si sa spuna ca nu am vrut sa colaborez. Initial vroiam sa-i dau coordonatele dar...dupa atitudinea lui si dupa ce mi-a zis ca a facut pe teren si dupa cum pica lucrarea pe plan nu i-am mai dat nimic. O facuse bineinteles dupa tif. Nici nu s-a dus la oficiu sa ma reclame si nici nu a mai venit la mine, in schimb il vad mereu la oficiu pe la inspectori cu tot felul de probleme. Pe astia nu prea pot eu sa-i inghit.... Meseriasi lu' peste...

mariancornel

Chiar nu sunt un fan al ruletei. Eu vorbeam doar de sumele care se vehiculeaza si ca eu ca un geodez ce sunt nu pot sa-mi fac un birou individual, mai ales in conditiile in care se cere o taxa de protectie de un asemenea nivel. Stiti ca pe vremea lu ceasca nu se gasea nik dar aveai bani, acu se gasesc de toate dar n-ai cu ce sa cumperi. Asa ziceti si dvs. - ca putem sa ne facem birouri individuale, dar noi zicem ca n-avem cu ce! Poate trebuia sa ma fac arhitect. In rest povestioare reale despre lucrari pot sa va spun si eu o mie. Noi sa fim sanatosi. De exemplu o dezmembrare avizata in noiembrie 2007 care se suprapune cu alt imobil pe care eu incerc sa-l dezmembrez acum. Sau un imobil pentru care s-au intabulat pe certificate de mostenitor si partaj 2 parcele, dupa care a venit in 2007 un membru OGR si a intabulat intregul pe titlul de proprietate. De asta nu-mi plac mie profesionistii!

eu

Domle Toderascu cred ca aveti probleme de perceptie a realitatii!!
daca bosorogii aia sunt asa prosti de ce nu ii elimina super-extra-ultra-delta-mega-geodezii prin concurenta libera? de ce trebuie se vina o adunatura de maimute(conducerea ogr) sa-i arunce la gunoi?
Mai lasati-o balta voi care va credeti asa destepti, mai bine ati recunoaste ca pentru o simpla intabulare sau o dezmembrare nu trebuie sa ai studii superioare.
(sau poate nu-ti ajung banii!!!)

Modificat de eu (04-04-2008 17:23:00)

johnson40

Dl Toderascu ave-ti cumva impresia ca numai unii executa lucrariile asa?
Ei bine va insela-ti cei care-i numiti bosorogi nu au facut asa si nu vor face asa.
Am lucrat cu un DOMN TEHNICIAN (cu studii , actualmente inginer agicol) si va spun ca nu am vazut odata asa ceva .
Am vazut lucrari executate de domni ingineri geodezi (nu generalizez) si au facut exact pe dos.
Atat timp cat vom arunca cu pietre unii in altii domnii de la OGR vor jubila .
Nu se vrea o restructurare pe criterii reale ci micsorarea si acapararea lucrarilor (in Buc. se aude ca o lucrare de cadastru va costa in jur de 5000-7000 Ron) si ca sa mergem mai departe vor exista licitatii care vor fi castigate de catre ghici_ti
ASTA ESTE PROBLEMA PECUNIARA

eu

Cei care mananca .....de la ogr miros de la o posta, sunt usor de depistat, au aceleasi texte imbecile bla bla bla...niciun om cu scaun la cap n-ar fi de acord sa plateasca zeci de milioane cuiva fara sa obtina un beneficiu in schimb...ogr-ul nu ofera absolut nimic in mod direct, doar elimina concurenta.

Modificat de eu (04-04-2008 20:14:10)

io

Respecte pentru domnul TEODORESCU
citind pe acest forum "a se citii si alte categorii" se vede de la o possta ca mai mult de 50% din postorii pe forum sunt neprofesionisti.
sa lasam la o parte barfa dar de la discutiile interesante care sunt putine la numar pe acest forum, la ajutoare precum se calculeaza o suprafata s-au cum se poate aplica acea suprafata in teren... care este de fapt in meserie "daca esti de meserie " e un fleac, toata lumea vorbeste de cadastru de parca tunelul manecii s-a facut de cadastrasi, sa nu vorbim de lucrarile hidrotehnice de la noi nu in europa s-au in alta parte, nu de tunelurile strapunse cap la cap si cu ce riscuri? ,  cu ce risc si cu ce aparatura s-au facut?  si asa mai departe. asta consider meserie.

sa nu confundam ce se intampla azi cu adevaratul sens al topografului-geodez asimilat de cca x%  cadastru imobiliar
invit pe cei ce lucreaza pe adevaratele santiere care exista azi in romania "si nu sunt putine" sa ne povesteasca din experienta lor.
cu siguranta ca se numara pe degete pe aces forum.

emy

vreau sa incep prin a spune ca urmaresc cu interes discutiile de pe acest forum si imi pare rau ca am ajuns cu totii in aceasta situatie (prea multa rautate, poate chiar ura...). sunt autorizat atat prin vechiul cat si prin noul sistem... sa nu credeti ca m-am bucurat prea tare cand am aflat cate taxe sunt de platit , dar in sinea mea am sperat ca poate in acest fel se va echilibra putin si "lista de preturi a concurentei!". acesta e singurul lucru pe care il asteptam de la aceasta reautorizare, nu scoaterea din carti a celorlalti, ci doar o echilibrare a balantei calitate-pret. de ce?? pai as putea spune ca am o firma de condus cu 8 angajati, patru calculatoare cu o gramada de licente, 3 statii si 1 sistem gps, vreo 4 masini etc.. am avut zeci de cazuri cand de fata cu mine clientii au sunat si au intrebat la cativa concurenti care ar fii pretul? stiti ce raspuns au primit=160-170 ron in conditiile in care taxa OCPI era de 120 ron=. am fost curios sa aflu cum se poate practica meseria asta oarecum in pierdere si am intrebat si eu persoana respectiva cat a costat licenta , aparatul etc..("a.. pai pe licenta am dat 100 ron - mi-a instalat-o un pusti  http://www.3xforum.ro/img/smilies/sad.png">, aparatul e theo, fac lucrari acasa , am si pensie , etc) . deci....
concluzia ...... am mai pierdut si acum niste bani iar "pensionarul meu" imi rade in nas mai rau ca innaite http://www.3xforum.ro/img/smilies/nod.png">

toderascu

eram prea suparat.....

Modificat de toderascu (06-04-2008 01:17:17)

mariancornel

Bine domnu toderascu aveam si noi o discutie civilizata ca de la pampalau la bisnitar si dumneavoastra ati simtit nevoia sa va usurati pe noi. Dupa cum ziceam de-asta nu-mi plac mie profesionistii. Taxa de protectie i-am spus pentru ca nici pana azi nu mi s-a dat chitanta/ factura pentru nici o suma platita in contul OGR. Mi-e sila de profesionisti. Culmea e ca am absolvit Facultatea de Geodezie la UTCBucuresti, deci teoretic ar trebui sa fiu cel mai arogant de pe forum si cel mai mare suporter al OGR!  In loc de asta am ales sa fiu incapabil pampalau si bisnitar. Macar mi-au dat o insigna , o legitimatie si hartie colorata de  28 mil. De acum pot sa fiu linistit, sunt printre profesionisti.

mariancornel

N-am facut nici o lucrare pe nashpa pana acum. N-am curaj sa incalc legea. Poate ca sunt un pampalau pana la urma!

toderascu

Domnule mariancornel....imi cer scuze dar nu am avut nici cea mai mica intentie sa va jignesc, nici pe dumneavoastra si nici pe altineva. Pur si simplu am facut o prezentare a situatiei din domeniul nostru de activitate. Deci inca o data imi cer scuze. Faptul ca nu ati primit chitanta pt suma platita in contul OGR e vina bancii unde ati facut plata (pt. ca ati spus ca ati platit in cont, nu direct la casierie). Cat priveste suma de 18 mil pe an nu mi se pare deloc mare. Precizez inca o data ca nu am de aface cu ici un membru fondator sau din conducerea OGR-ului, nu ii simpatizez si nici nu ii antipatizez. Pur si simplu imi apar interesul. Priviti un pic la breasla notarilor, a arhitectilor, chiar si a constructorilor si veti observa cat sunt de uniti intre ei, intelegand ca numai asa le pot fi aparate interesele. In schimb noi....trebuie sa recunoatem ca cel putin pana in momentul asta (sper sa nu mai fie si de aici incolo) am fost o adunatura. Am lucrat in colaborare cu multe firme de constructii (edilitare, drumuri s.a.) si va spun ca imi venea sa-i bat pe ingineri constructori. Tratau topografii cu fundul si nu e normal. Macar pt asta ar trebui sa fim organizati. Si inca ceva...dar fara suparare... aparat si toate sculele va trebuia si pana acum, deci nu am inteles care e problema cu biroul individual?

Oricum nu mi se pare normal ca doru2 sa nu poata fi autorizat si sa faca lucrari in continuare asa ca ar trebui sa mai insiste. Fac alta precizare...nici pe el nu-l cunosc, dar, revin, cunosc alti care sunt praf si fac lucrari si mai praf. Repet. Nu e vb doar de lucrarile pt inscrierea in CF. Cu toate ca si acolo... sunt unii care nu stiu nici macar sa intocmeasca fisierul *.cp.  Gata ca ma aprind iar. Imi cer scuze inca  o data. Pana la urma tot cum vrea imparatia va iesi, ca doar traim in romania...

Modificat de toderascu (06-04-2008 01:21:00)

dora3mira

CAND AFLI TU ...ANUNTA-MA SI PE MINE, CA NEDUMERIREA MEA E LA FEL DE MARE CA SI A TA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ASTA CA SA NU MAI SPUN CA IN CEEA CE SE NUMESTE SUBIECT "AUTORIZARI" NICI NU POT SA SPUN PREA MULTE ....DEOARECE SUNT PRINTRE AUTORIZATII O.G.R. SI CA ATARE , AS FI PARTINITOARE.
DIN BUN SIMT DAR SI DIN PRICINA CA ASA CONSIDER CA ESTE CORECT, DESPRE COLEGII DE BREASLA, FIE EI TEHNICIENI, INGINERI, INGINERI COLEGIU, SUBINGINERI(TITULATURA VECHE) SI MUNCITORI, PROFESORI SAU INCA STUDENTI ....NICIODATA NU VOI AVEA CEVA DE RAU DE SPUS... ASTA E DREPT! INSA CONSIDER CA PENTRU A AVEA TITULATURA DE MODERATOR PE UN SITE DE SPECIALITATE, E NECESAR MAI MULT DECAT "A FI INGADUITOR CU CEI DIN BREASLA TA".
..........................
IAR DACA TIMPUL NU-MI VA PERMITE SA FAC NICI PE JUMATATE CAT TINE, DORU, AVAND IN VEDERE CA ASEMENEA TIE-   M-AM TREZIT A FI MODERATOR PESTE NOAPTE, MA SIMT DERUTATA CACI ACEASTA POZITIE DE MODERATOR PRESUPUNE O RESPONSABILITATE SI-O ALTFEL DE GREUTATE A AFIRMATIILOR SI DISCUTIILOR ... ORI... ASEMENEA ORICARUI COLEG DE-AICI, GRESESC, INVAT SI MA STRADUIESC SA INTELEG CLIPA DE CLIPA DIRECTIA SI SENSUL DAR MAI ALES MODALITATEA DE A ASIMILA CUNOASTERE PE TARAMUL MESERIEI CE AM ALES.

TOTUSI...DORU....CAND AFLI TU ...SPUNE-MI SI MIE...

hanszi

Am nevoie de un sfat
-am depus dosarul la OGR pentru autorizare
-a aparut ordonata 40 conform careia predau in continuare dosare cadastrale la OCPI
- in cazul in care primesc instiintare ca am dreptul de semnatura de la OGR si nu ma prezint sa predau  certificatul vechi si stampila respectiv sa preiau certificatul nou anul acesta
 intrebare 1 ce se va intimpla cu certificatul emis OGR aceasta poate sa o anuleze?
 intrebare 2 daca reusesc sa ridic certificatul in 2009 va trebui sa cotizez si pentru 2008 sau numai pentru 2009?
Cred ca sunt mai multi in situatia mea si ar fi bine un raspuns clar si la obiect argumentat cu articole din lege, regulament, etc ...
Sper sa nu primesc prea multe raspunsuri batjocoritoare de genul "de ce nu citesti legea" sau altele mai bine atunci sa nu-mi dati nici un raspuns cu multumiri...

dora3mira

Devii geodez cu drept de semnatura din momentul in care primesti acea instiintare de la OGR. Si daca ti-ai depus dosarul pentru obtinerea autorizatiei OGR, inseamna ca esti pregatit pentru a plati si cotizatia anuala din momentul in care vei primi raspunsul.
In rest, felul in care vei proceda ...va tine de felul in care vei hotari ca este corect fata de breasla din care faci parte.
Uneori urmam si reguli nescrise in viata de zi cu zi, nu?! A-ti asuma responsabilitatea de a face intr-un anumit fel si nu in altul...ne-o asumam oricum la fiecare lucrare pe care ne punem semnatura si stampila!

chitaila

Se pare ca domnii geodezi din fruntea tarii trebuie sa mai astepte cu desfasurarea ostilitatilor, Legea 16 va fi curand abrogata.
Pacat de banii dati.  http://www.3xforum.ro/img/smilies/big_smile.png">