A U T O R I Z A R I

Creat de cindy, Oct 27, 2007, 05:01 AM

« precedentul - următorul »

gogu_ologu

Mai mult decat atat, ma surprinde atitudinea generala a OGR fata de cei din breasla.

Mi se pare ciudat ca, chiar si cu 35 de ani experienta si cu lucrari de geodezie serioase facute, in conditiile in care acum prestez o munca mai usoara (ca nu ma mai bag la altceva, am spus) sa fiu nevoit sa cotizez pentru simplul drept de a munci.

Pentru mine ca pensionar o suma de 100 de milioane pe an e fantastica si totodata lucrul la cateva lucrari simple ma tine in forma. In conditiile in care platesc deja impozit + asigurare de sanatate, de ce sa mai platesc si 20% pt o cotizatie?

"Cotizatiile vor fi mai mari anul asta ca nu avem sedii" - asta am vazut. Dar ce naiba este asta? OGR reprezinta toti geodezii? M-a intrebat si pe mine cineva? Pai daca nici dupa atata experienta + lucrari nu esti invitat la o conferinta sa spui ce si cum, ce pretentii sa mai am de la altii?

Oricum, conditionarea dreptului de semnatura (implicit dreptul de a iti exercita meseria, in birou individual) mi se pare de domeniul penalului la propriu si la figurat.

johnson40

poate sa-mi raspunde si mie cineva ptr. ca sunt intr-o mare dilema ; am absolvit fac. de I.F. in anul 1991 (am facut topografie si teledectetie ) am absolvit cursurile pe perfectionare in domeniul cadastrului,cartografiei si geodezie din cadrul fac. de geodezie din Bucuresti, sunt autorizat din anul 2005, am realizat cateva sute de lucrari iar acum dupa cate se vede numai pot fi autorizat decat din anul 2011, mi-se pare aberant tot ce se intampla. (poate ma lamuraste si pe mine cineva)

el2020

Lege nr. 288 din 24/06/2004
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 614 din 07/07/2004
 Art. 18. -

(2) Diplomele absolvenţilor de învăţământ superior sunt recunoscute şi oferă drepturi în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare la data obţinerii actului de finalizare a studiilor.
pentru johnson40

johnson40

am intrebat si asa mi s-a spus ca din anul 2011 pot fi autorizat ptr.ca spun ei ma incadrez la tehnicieni (multumesc ptr. raspuns)

el2020

tot cautand descopar ca:
Legea nr. 16/2007
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
CAPITOLUL I
Dispoziţii generale
Art. 1. – Prezenta lege reglementează modul de exercitare a profesiei de geodez şi constituirea Ordinului Geodezilor din România în conformitate cu art. 63 alin. (2) din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, denumit în continuare Ordin, ca formă de organizare profesională, independentă, autonomă, apolitică, nonprofit şi de interes public.

Lege nr. 7 din 13/03/1996
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 61 din 26/03/1996
Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare

Art. 63. - Dacă se constată unele diferenţe între suprafeţele înscrise în actele de proprietate şi situaţia reală din teren, rezultată din măsurătorile executate pentru întocmirea cadastrului general, consiliile locale vor înştiinţa pe proprietarii interesaţi.
   Plusurile şi minusurile de teren de pe aceeaşi unitate administrativ-teritorială se compensează între proprietarii în cauză.
   Plusurile şi minusurile de teren se stabilesc de către persoanele autorizate care efectuează măsurătorile şi se comunică celor în cauză şi primarilor.
?????

el2020

ma corectez singur.mi a scapat "republicata":
Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, legea nr. 7/1996, republicata in 2006
Art. 63
(2) Persoanele autorizate privind desfasurarea activitatii de realizare si de verificare a lucrarilor de specialitate din domeniul cadastrului, geodeziei si cartografiei de catre persoanele fizice si juridice autorizate pe teritoriul Romaniei, vor proceda, in baza legii speciale, la constituirea unei uniuni profesionale.

chitaila

johnson40 a scris:

am intrebat si asa mi s-a spus ca din anul 2011 pot fi autorizat ptr.ca spun ei ma incadrez la tehnicieni (multumesc ptr. raspuns)

Si vrei sa spui ca mai tii cu geodezii pentru ca esti de-al lor? Ei au avut grija de tine. Bun venit in clanul nostru, clanul "ceilalti".
 http://www.3xforum.ro/img/smilies/big_smile.png">

johnson40

vede-ti voi asta si asteptau sa dezbine , va aduce-ti aminte de cadastrul general Busuioc care facea cadastrul "gratis" asta se incearca , ANCPI sa dispara vor incepe cu acelasi tip de cadastru "cu licitatii" pe care ghiciti cine le va castiga si asa toti geodezi mici care nu au firme si care acum tipa ptr. OGR vor ajunge sa lucreze ptr. EI.
sa dea Domnul sa nu fie asa dar ......
au inceput sa stranga semnaturi de la cei autorizati de OGR ptr. a forta mana ANCPI sa anuleze Ordinul din 29.02.2008 nu stiu ce vor face cu legea 217/2007.
Oricum OCPI nu au afisat acest Ordin cu toate ca sunt subordona-ti ANCPI , traim intr-o tara unde nu cred ca mai exista lege

johnson40

gresit doar ptr.interesele unora de sus am spus scopul este de a acapara piata prin licitatii apoi ii pun pe altii la munca ACESTA ESTE SCOPUL

johnson40

ei vorbesc de lege dar legea 217/2007 ?
nu inteleg cum pot rastalmaci atat de usor si nu inteleg ce fac juristii ANCPI

mariancornel

http://www.3xforum.ro/img/smilies/smile.png">  http://www.3xforum.ro/img/smilies/smile.png">  juristi ancpi, hai c-ai zis-o. Daca ar exista, ar avea o singura preocupare- sa le vina leafa la timp si sa fie deranjatzi cat mai putin. Ca orice alt angajat la STAT STAT STAT.

johnson40

nu am vazut om mai inversunat ca acest domn Corneliu radulescu cred ca nu prea are lucrari daca isi permite sa stea atat de mult pe net si acuze pe toata lumea sau este vreun domn din conducerea OGR si de aici atat de multa rautate.
juristii ANCPI ar trebui sa-sidea toata silinta deoarece cred ca vom dispare cu totii, nu numai noi.
sper sa avem constiinta cu toti si sa inteleaga toata lumea ca lucrarile proaste pe care le invoca unii ar dispare daca OCPI -urile ar fi conduse de oameni capabili si nu pusi politic .
imi place sa cred ca in romania mai exista bun simt si nu am devenit un popor atat de rau , perioada asta imi aduce aminte de vremurile din timpul lui Impuscatul cand toti devenisem egoisti .
sa auzim numai de bine

gogu_ologu

Am recitit legile si circulara si mie nu mi-e clar daca si geodezii cu experienta, autorizati deja de OCPI, trebuie sa obtina drept de semnatura pentru a putea depune mai departe lucrari de cadastru.

Legea 207 face referire intr-adevar la terenuri agricole, dar circulara ANCPI spune altceva. Ma iau dupa lege? Dupa circulara? Angajez un avocat part-time?

johnson40

deci daca ne luam strict dupa lege cei autorizati inainte de ianuarie 2007 ar trebui sa executam numai cadastre ptr. terenuri (parerea mea) , oricum totul este o mare magarie adica sa incepi sa contesti fiecare virgula cand tu nu recunosti propriile tale cursuri mi se pare o mare MAGARIE.
as vrea sa-i intreb si eu onorabili domni de la OGR de ce nu s-au inghesuit sa ia parte la legea fondului funciar din anul 1991 se pare ca atunci numai erau geodezi adica munca sa o faca altii iar BANII sa-i ridice ei.
pana acum nu am spus niciodata ca as pleca din tara dar acum tare ma bate gandul .
maine poimaine ne pune sa dam de examenul de stat din nou ptr. ca nu stiu ce chichita au mai gasit ei.
probabil vom avea o gramada de procese pe rol

zapper

adi_adi a scris:

Ideea cu ordinul topografilor e buna si subscriu la ea, cît despre "cu cine" vom vedea din martie cand vom fi nevoiti sa slugarim celor care au inventat ordinul actual!
Nu mai contează cat am investit in aparatura si softuri, nu mai contează experienţa in domeniu... Va conta o diplomă pe care mulţi o iau acum pe bani şi prea puţini pe merit!

Ce vrei sa zici prin a slugari pe cei care au inventat ordinul?
Daca eu iau o diploma pe bani, fara merit, ma calific pentru autorizare?????? Parca in lege zic aia si ceva de experienta, ca ani de lucru si, de experienta, ca lucrari semnificative... Sau daca am inteles eu gresit, pot cumpara o diploma si automat sunt autorizat ca "sluga" a cuiva?