A U T O R I Z A R I

Creat de cindy, Oct 27, 2007, 05:01 AM

« precedentul - următorul »

mariancornel

Art. 63 - (1) – Calitatea de membru al Ordinului încetează:
a) prin renunţarea scrisă la exerciţiul dreptului de semnătură;

mariancornel

(2) Încetarea calităţii de membru al Ordinului atrage pierderea dreptului de semnătură şi radierea din Registrul Naţional al Geodezilor.

Vali M

Orice minune tine 3 zile. Tare ma tem de ce va urma.

mariancornel

Am mai zis asta, dar o autorizatie data de ANCPI poate fi suspendata sau anulata doar de ANCPI. In nici un caz un SRL cum e OGR nu poate sa anuleze un act pe care nu l-a emis. Inca 20 de ani de acum incolo n-o sa mai avem nevoie de ogr. Doar cei care termina facultatea de acum inainte vor avea de furca cu ei.

eu

mereti ma astia de la ogr si va impuscati!

set4

Vali M a scris:

IN ATENTIA TUTUROR !!!!
S-a afisat la OCPI ca persoanele autorizate in baza vechii legi isi pot desfasura activitatea si dupa 20 martie.

Nu scrie si pana cand ? La noi la OCPI nu cred sa fie afisat ceva deocamdata

mariancornel

http://www.ocpisibiu.ro/Persoane%20autorizate/Document%20" target="_blank">http://www.ocpisibiu.ro/Persoane%20auto ... ocument%20(16).pdf

a_dy2001

pt marian cornel     ai mai aflat ceva ca azi am pus 900 ron intr-un cont

mariancornel

am gasit adresa ANCPI , e postat linku mai sus

mariancornel

Daca vrei te poti radia la cerere . Daca nu, eu zic ca te poti inscrie si apoi sa ceri suspendarea autorizatiei, astfel vei plati o cotizatie de 10% din cea normala. SI daca intervine vreo modificare legislativa care sa ne oblige sa avem stampila de OGR, te poti reactiva.

mariancornel

Ma gandesc la varianta a 2-a pentru ca traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.

mariancornel

(6) Geodezii cu drept de semnătură suspendaţi la cererea acestora, pe perioada suspendării, vor plăti o cotizaţie reprezentând 1/10 din cuantumul cotizaţiei anuale.

a_dy2001

multumesc cred ca asa o sa fac , dar vezi tu ca acum astia ne cer sa aducem certificatul de autorizare vechi si stampila cica sa o predam

a_dy2001

teapa mare o predai si apoi depinzi numai de ei ....... si pot face ce vor cu tine chiar astia care au fost numiti sefi de filiale ,  ei si asa vor scapa ei de cei care le sunt ghimpi     nu o sa predau nimic , stampila si autorizatia este din partea ministerului de interne , cand o vor cere ei in scris atunci o sa o dau !!!!!

merlin4523

Vad atatea frustari, multi se considera inselati,cand lucrurile ar trebui sa fie foarte simple.
Vorbesc din perspectiva unui om care a studiat  afara,a si practicat aceasta meserie afara si a trebuit sa mai faca odata facultatea aici ca sa i se recunoasca studiile.
In Uniunea Europeana fiecare meserie liberala este reprezentata de cate o organizatie profesionala care protejeaza interesele celor in cauza.
Si in Romania se intampla petru unele domenii : medicii au Colegiul Medicilor, arhitectii au Ordinul Arhitectilor,constructorii au Ordinul costructorilor,asistentii medicali au Ordinul Asistentilor,avocatii au Baroul etc.
Numai in acest domeniu pentru multi ani am fost fara personalitate ori la mila constructorilor,ori a arhitectilor,ori a administartiei.
Cand in sfarsit avem o organizatie profesionala care sa ne reprezinte aceasta este atacata chiar si din interiorul ei,asta este mai grav.
A aparut o adresa ANCPI cu mai mult sau mai putin suport legal si ca urmare defiintam ordinul-----nu se poate asa ceva.
Poate e o batalie castigata de cei care au alte meserii sau un nivel de scolarizare preuniversitar si lucreaza in acest domeniu,dar probabil ca in nici un caz mai devreme sa mai tarziu nu vor castiga razboiul....
Spun asta pentru ca in toate tarile UE,nici o persoana fara sudii superioare de specialitate nu poate semna documentatii pentru evidenta cadastral-juridica si nici alte documentatii tehnice specifice ridicari topografice,procese verbale la constructii.
Mai mult decat atat dreptul de semnatura este recunoscut de organizatiile profesionale Ordinul arpentorilor in Franta,Federatia Geodezilor in
germania,Ordinul geometrilor in Italia etc.
Si pana la urma Comisia Europeana a dat un termen pentru armonizarea nomenclatorului de meserii ca urmare a liberalizarii pietei muncii.
Totusi ii respect si pe cei respinsi de Ordin pe care nu trebuie sa-i blamam sau sa ii apostrofam ei isi apara interesele,isi apara locul de munca este dreptul lor sa protesteze este pana la urma vorba de viata lor de acum inainte.

Sper ca nu v-a deranjat un om care si-a spus parerea.
Numai bine si sanatate la toata lumea.