A U T O R I Z A R I

Creat de cindy, Oct 27, 2007, 05:01 AM

« precedentul - următorul »

Tophos


                  am aflat un numar de tel. Maine trimit actele si incerc sa fac contestatie.
Oricum nu o sa rezolv nimic. Dar o sa incerc ...
Daca poti da-mi un forward.
Merci.
Pune-l pe Dan la treaba ca a avut un an concediu.



               

CHIEMBOOO8


                  Salutare topografilor, cartografilor etc din domeniul geodeziei,
Ma bag si eu ca musca-n lapte. si va felicit ca va informati, cititi si incercati sa intelegeti ce se intampla in Ro cu OGR! E un pas bun sa te strofoci pentru a vedea ce si cum pentru ca asta e de fapt progresul. Daca te-ai autorizat in OGR continua, daca nu continua! Ce ma mira foarte mult e ca sunt o sumedenie de geodezi cu diplome de geodezi care nu au citit Legea, ROF-ul etc, nu si-au trimis dosarul la autorizare, nu-i intereseaza breasla sa fie bine cotata ci doar banul si bisericuta lui balcanica. Va felicit ca sunt aici persoane ca doru2 si ca fagsb, care inteleg f bine cum sta treaba in UE si cum trebuie sa fie in viitor in Ro, exercitarea unei profesii liberale la standarde profesionale facute de profesionisti.
Dupa mine membrii fondatori si cei 7 magnifici ai UGR trebuiau, (daca aveau timp si era bine sa-si faca pentru a scapa acum de presiuni), sa analizeze toate variantele de specializari, profile si grupe de aprofundare la ingineri 5 ani, 3 ani, ingineri colegiu, subingineri, ingineri mine, ofiteri cu academie cu scoala militara etc. si sa pregateasca un tabel cu definirea exacta a ceea ce se autorizeaza si ce va putea lucra in continuoare. Astfel, lucrurile erau clare din 31.08.2007 de la publicarea ROF si acum stiam cu totii sa ne intrebam si sa ne raspundem! Ce va fi din 20.03.2008 e intrebarea? Vom arata ca suntem un stat civilizat si ca putem face un Ordin serios cu profesionisti recunoscuti sau vom merge pe pile, cunostinte si relatii, pe nepotisme si influente politice cu frati de doamne senator si vom schimba legea geodezului in Frontul Salvarii Nationale a Geodezilor cu drept de semnatura in Cartografie, Geodezie, Cadastru si Publicitate Imobiliara in teritoriile ocupate si de emigranti romani pe orice continent!!! Domnilor specialisti care v-ati autorizat deja in OGR, ar trebui sa va pese si de ceilalti si sa le creati o sansa de a intelege care pot sa se autorizeze si care nu si care pot sa-si corecteze diplomele acolo unde este o eroare materiala, nu sa-i izgoniti, sa nu vorbiti cu ei, sa-i dispretuiti si sa-i priviti cu aroganta.
O primavara minunata pentru toti de pe forum!



               

mariancornel


                  Eu cred ca cei care nu vor sa se autorizeze fac foarte bine. Ii incurajez sa se indrepte spre topografie inginereasca, trasari, sau spre ridicari topografice pentru diferite proiecte care nu trebuie avizate OCPI. Chiar sunt niste bani buni care se pot scoate din zona asta si vor fi din ce in ce mai multe proiecte mari de infrastructura si in tzara, nu numai in Bucuresti. Cadastrul are prea multe probleme deja. Si va avea in continuare. Mai bine sa-l lasam pe maini "profesioniste".


               

Vali M


                  Din curiozitate am accesat acest forum unde vad ca sunt oameni mai putin inversunati decat pe forumul OGR. Sunt unul din cei proveniti din armata. Tin minte ca atunci cand ne-am autorizat (suntem 5 in judet) cei din Oficiul de cadastru ne-au privit cu oarecare suspiciune care dupa o perioada a disparut cand au vazut ca au de-a face cu oameni seriosi, onesti, si nu in ultimul rand bine pregatiti. Personal inca de la inceput mi-am achizitionat o statie totala noua si dupa un timp un sistem GPS (tot nou) in ideea de a executa lucrari de calitate.
Am tot respectul fata de toti cei care au absolvit geodezia. Cu cei din zona suntem in relatii foarte bune. Ne cunoastem calitatile si lipsurile.
Cu toate acestea nu inteleg de ce suntem refuzati la autorizare cu toate ca in conformitate cu legile existente si in vigoare suntem asimilati celor cu studii superioare de scurta durata in specialitatea toografie, cadastru funciar. Se cauta fel de fel de virgule, puncte si alte semne gramaticale care sa schimbe sensul legilor.
Am trimis dosarul in vederea obtinerii dreptului de semnatura. Nu-mi fac mari sperante in ceea ce priveste atitudinea Comisiei de Autorizare. Imi pun speranta insa la impartialitatea Justitiei care cred ca o sa-mi faca dreptate.
Daca prin tara sunt si altii in aceasta situatie ii sfatuesc sa procedeze la fel.
Cu mare stima pt toti cei care lucreaza in domeniu.
Vali M



               

kuttu


                  Am facut si eu o contestatie la care astept un raspuns clar. Pentru cei interesati anexez modelul. Ar trebui ca fiecare sa preseze. Numai asa poate o sa se rezolve ceva.
CONTESTAŢIE

împotriva hotărârii Comisiei de Autorizare a Ordinului Geodezilor din România prin care dosarul de autorizare înregistrat cu nr. - a fost încadrat în categoria ,,respins" deoarece o consider netemeinică şi nelegală şi solicit revocarea acestei hotărâri şi autorizarea dreptului de semnătură.
    MOTIVARE.
    Prin ,,comunicarea" .... mi s-a adus la cunoştinţă că dosarul de autorizare a fost luat în discuţie de către Comisia de Autorizare a Ordinului Geodezilor din România în şedinţa din data de 23.01.2008.
    Foarte succint au fost înştiinţat că din analiza dosarului a rezultat că nu îndeplinesc condiţiile prev. de art. 2, alin. (1) din Legea nr. 16/2007 în vederea acordării dreptului de semnătură şi că diploma de studii se încadrează în domeniul fundamental Ştiinţe ale naturii, domeniul de studiu Geografie, specializarea Cartografie ( cf. HG nr. 1175/2006, publ. în M.O. nr. 769 din 11.09.2006 ).
    Mi s-a mai comunicat că, având în vedere aceste aspecte, dosarul a fost încadrat în categoria ,,respins" de către Comisia de Autorizare, în cf. cu art. 71, alin. (2), lit. c) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Ordinului Geodezilor din România.
    Consider că respingerea cererii mele de autorizare este nelegală şi netemeinică pentru motivele prezentate în continuare:
1.    Nu mi s-a comunicat în termenul legal de 10 zile lucrătoare hotărârea Comisiei de Autorizare ( cf. art. 35 alin. (1) lit. j) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Ordinului Geodezilor din România şi de exercitare a profesiei de geodez ), adică până la data 6.02.2008. Acest lucru este de natură să îmi afecteze activitatea profesională în condiţiile în care autorizarea dreptului de semnătură îmi este necesară până la termenul de 20 martie 2008 prev. de acelaşi act normativ pentru autorizarea conform noilor reglementări.
2.    Prin comunicarea primită nu mi se aduce la cunoştinţă Hotărârea Comisiei de Autorizare, ci doar concluzia acestei hotărâri. Mai mult decât atât aceasta este practic nemotivată, afirmaţiile că ,,nu îndeplinesc condiţiile prev. de art. 2, alin. (1) din Legea nr. 16/2007 în vederea acordării dreptului de semnătură şi că diploma de studii se încadrează în domeniul fundamental Ştiinţe ale naturii, domeniul de studiu Geografie, specializarea Cartografie ( cf. HG nr. 1175/2006, publ. în M.O. nr. 769 din 11.09.2006 ) fiind insuficiente pentru a lămuri motivele reale ale respingerii cererii de autorizare şi pentru a contesta motivat hotărârea Comisiei. În aceste condiţii sunt nevoit să intuiesc nişte motive de respingere şi să le contest motivat în faţa Colegiului Director.
3.    Bănuind că respingerea cererii de autorizare se datorează cuprinsului diplomei de studii prezente la dosarul de autorizare voi argumenta încadrarea acestei pregătiri profesionale în prevederile legale care reglementează organizarea şi exercitarea profesiei de geodez în România.
Astfel art. 49 alin. (1) din ROF al OGR se prevede că ,,Profesia de geodez poate fi exercitată de specialişti cu diplomă de studii superioare de lungă sau scurtă durată din domeniul geodeziei.
    Acest aspect este explicitat în Capitolul. V. Autorizarea dreptului de semnătură, Secţiunea. I. Condiţii de autorizare. Se precizează aici la la art. 64 alin.(2) că ,,Prin autorizarea dreptului de semnătură se recunoaşte în capacitatea şi capabilitatea tehnico-profesională a geodezilor de a realiza lucrări din domeniul geodeziei conform regulamentărilor legale vigoare".
    Şi se detaliază mai departe cum anume se poate recunoaşte această capacitate şi capabilitate a persoanei care se autorizează. Şi anume, la art. 65 alin. (3) din ROF a OGR se precizează că ,,Persoanele cu diplomă de studii de lungă sau scurtă durată, recunoscută de statul român, (...), care nu au înscrisă pe diplomă una din specializările geodezie, cadastru, topografie sau topografie minieră, dar au absolvit cursuri care i-au format în una dintre specializările menţionate anterior, vor adăuga la dosarul de autorizare copie legalizată după foia matricolă anexă la diploma de studii superioare."
    În ceea ce mă priveşte am prezentat la dosarul de autorizare Diploma de studii superioare de scurtă durată (3 ani) eliberată de Universitatea ,,Babeş Bolyai" din Cluj Napoca, care atestă calificarea de specialitate în domeniul Cartografie şi CADASTRU FUNCIAR.
    Aşadar diploma prezentată întruneşte toate condiţiile cerute de Lege şi Regulament, respectiv, este o diplomă de studii superioare de scurtă durată, recunoscută de statul român având înscrisă specializarea cadastru funciar.
    Mai mult decât atât, am anexat şi copia legalizată după foaia matricolă anexă la diploma de studii unde se poate vedea clar faptul că am absolvit cursuri care m-au format, nu în una, ci, în TOATE SPECIALIZĂRILE prevăzute de Lege şi Regulament.
    Astfel, am urmat cursuri de specialitate:
-    cadastru ( sem. V. 2002/2003 Cadastru funciar şi  Tehnica întocmirii planurilor cadastrale );
-    topografie ( sem. I. 2000/2001 Topografie, sem. II. 2000/2001 Topografie, sem. III 2001/2002 Topografie inginerească şi sem. IV 2001/2002 Topografie inginereascăhttp://www.3xforum.ro/img/smilies/wink.png">;
-    topografie minieră ( sem. V. 2002/2003 Topografie minieră ).
Având în vedere aceste aspecte vă rog să observaţi că prin actele depuse la dosarul de autorizare am făcut dovada în condiţiile art. 65 alin. (3) din ROF a OGR că am capacitatea şi capabilitatea tehnico-profesională a geodezilor de a realiza lucrări din domeniul geodeziei conform regulamentărilor legale vigoare cerută de art. 64 alin.(2) din ROF a OGR.
Consider că hotărârea Comisiei de Autorizare este nelegală şi netemeinică, acest fapt datorându-se, probabil volumului mare de muncă pe care această comisie în depune în acestă perioadă şi nu altor motive exterioare principiilor după care este organizat şi funcţionează OGR.
Pentru toate aceste motive solicit să constataţi ca întemeiată contestaţia formulată, să revocaţi hotărârea Comisiei de autorizare şi să decideţi autorizarea dreptului de semnătură.
În drept. Art. 73 din ROF a OGR.



               

kuttu


                  P.S. Dupa ce primesc raspunsul la contestatie urmeaza sa-i dau in judecata.


               

CHIEMBOOO8


                  Domnule Doru2,
Aveti intrutotul dreptate. Rezolvati eroarea materiala de pe diplome. Nu aveti nici o vina ca asa va trecut facultatea, dar daca totusi nu a gresit facultatea si sunteti in domeniul fundamental Stiinte ale  Naturiii?!!! Daca la dvs. sectia nu a fost atestata si va trecut Cartograf iar dupa un timp s-a trecut Geodezie pentru ca a fost atestata de Minister? Cand v-ati inscris la facultate nu se stia ce grupa de aprofundare sunteti si ce se va srie pe diploma? Cat despre specialist nu cred ca nu sunteti cu totii, aveti atatia ani de cand lucrati sub semnatura data de ANCPI/OCPI si sigur v-ati facut mana. Aceasta lege nu va ingradeste la munca si la cine e mai specialist decat altul (credeti-ma ca sunt geodezi cu 2 ani vechime care au luat gradul III si nu sunt nici pe departe meseriasi!!!) ci acesta lege vrea sa faca o organizatie profesionala cat mai clara, corecta si cu raspundere din partea celor cu drept de semnatura, cum este normal si e de mult timp in lumea civilizata. Nu amestecati evaluarea terenurilor, matematica, geoinformatica, geologia, pedologia, imbunatatiri funciare, bonitare cu GEODEZIA. Credeti-ma le-au facut si geodezii de 5 ani si cei de 3 ani ing.colegiu ca materii secundare si nu fundamentale. Eu v-as ruga sa-mi spuneti daca un geodez poate intra in Asociatia 4 Artilerie sau 6 Dorobanti (ca de, cei cu 3 trim de topo la artilerie vor in OGR, iar daca ii primiti in Ordinul Geografilor sau Geologilor m-as mira!!!
Va dau dreptate ca trebuie sa clarificati cu facultatea daca e sau nu eroare materiala ceea ce e scris la specializare. Sunt si ing. mine profil mine care au grupa de exploatare minierea si au acelasi lucru trecut in foaia matricola cu grupa topografie miniera (vezi diplome din 1989 cu cele din 1990). Acolo eu sunt convins ca e eroare materiala, dar secretariatul facultatii si Ministerul Educatiei decide. Legea e Lege si unde-i Lege nu-i tocmeala!
Multa bafta!



               

oleleu


                  pt CHIEMBOOO8
normal ca unde-i lege nu-i tocmeala .... intrebarea e de ce nu se aplica corect?
daca in anul obtinerii diplomei respective aveam dreptul sa muncesc pe semnatura mea ... acum de ce nu se poate?
cum se poate aplica o lege retroactiv?
daca in 2003 eram capabili sa muncim ... de ce dupa 5 ani nu mai suntem capabili ?
am mai spus ca nu ma intereseaza capra vecinului (respectiv artileristi si militari) ...  dar sa aplice legea corect .... si mai ales sa o respecte ...
HG 1175/2006 s-a dat pe baza L 288/2004 in care scrie clar ....
"Art. 6. - (1) Diploma acordata dupa finalizarea studiilor universitare de licenta atesta ca titularul acesteia a dobândit cunostinte si competente generale si de specialitate, precum si abilitati cognitive specifice profesiei........"
"Art. 18 ... Alin 2) Diplomele absolventilor de învatmânt superior sunt recunoscute si ofera drepturi în conditiile stabilite de legislatia în vigoare la data obtinerii actului de finalizare a studiilor........"
 
DE CE NU SE RESPECTA LEGEA ????

sanatate si numa bine! 

 http://www.3xforum.ro/img/smilies/hi.png">



               

mariancornel


                  Pai uite ca orice se poate la noi. O lege corecta ar fi spus ca cei care au acum autorizatie sunt inscrisi automat in OGR.
Dar domnul Paunescu, un geodez renumit pe plan intern si international si domnul Manolache un alt ilustru reprezentant al acestei meserii s-au gandit ca mai bine sa ramana doar jumatate din cati sunt acum, ca restul ne fac de rusine (a se citi le iau lucrarile lor).



               

Vali M


                  La artilerie s-au facut 3 ani de topografie si examen de diploma tot la topografie. Pentru a trage cu tunul la 20 Km este nevoie de calcule topografice foarte precise. Credeti-ma ca nici un atilerist nu a tras proiectilele in papusoi asa cum au bagat unii "GEODEZI" legile fondului funciar unde 60% din planuri sunt de maimare rasul, fara elemente de identificare, distante pe contur, suprafete calculate eronat. Veti spune ca nu cei cu studii de geodezie le-au intocmit. De acord, dar ei le-au supervizat! Daca erau asa de exigenti pe cat vor sa para nu se ajungea la situatii cu care ne confruntam cu totii.
Cand a fost vorba de masurat si impartit padurile la Legea 18, s-a apelat la artileristi. Pentru geodezi era prea greu sa care teodolitul pe toate coclaurile!
Era mai usor sa stea la birou si sa supervizeze planurile parcelare.
De ce Dl. Neuner nu si-a luat studentii de la geodezie si intr-o vara de practica rezolva cel putin 5 judete? Probabil ca se pregateau sa devina BAIETII DESTEPTI de acum.
O zi buna tuturor!



               

Vali M


                  Si daca stau bine sa ma gandesc nu ar fi rau sa infiintam Asociatia 4 Artilerie. Sigur vor adera si civilii loviti de Legea 16.
Asa cum sunt 2 Barouri de Avocati de ce n-ar putea sa existe si doua Asociatii profesionale cu acelasi obiect de activitate.



               

shadow_


                  eu ash sugera ca astia de la ogr sa inventeze si taxa de timbru pentru geodezie , iar  in afara da de alea 18 mil sa mai retina si vro 5% din valoarea a fiecarei lucrai ,daca tot sant pusi sa faca bani .Ca idee buna ar fi ca din cotizatia de la victimele acestei campanii de caritate sa determine niste puncte noi iar prin ordonata de guvern sa te oblige sa le folosesti numai pe ale lor ca numai alea sint cu stampila de ogr , bineinteles contracost de ex : daca stationezi pe ia sa te taxeze pe ora sau minut asa vro 20E pe ora . Si in viitorul apropiat sa infinteze si o firma de paza si protectie tot in cadrul ogr care sa pazeasca bornele , tot asa sa paltim si taxa de protectie tip ogr .Cu asta s-ar rezolva si problema la aia care au ramas pe dinafara ca s-ar putea angaja la partea cu paza , bineinteles si asta be baza unei cotizatii si diplome de studii de specialitate de lunga duarata.  http://www.3xforum.ro/img/smilies/nod.png">


               

shadow_


                  In repriza a doua m-ash duce mai departe cu sugestia :
cind au destui adepti sa transforme ogr -ul intr-un partid iar sefii sa se transforme in senatori si deputati sa mai ieie 1 ban si de acolo si sa poata scoate legi  mai usor .



               

Vali M


                  IN ATENTIA TUTUROR !!!!
S-a afisat la OCPI ca persoanele autorizate in baza vechii legi isi pot desfasura activitatea si dupa 20 martie.



               

oleleu


                  unde scrie asta?