Depuneti documentatii cu masuratori in timp real RTK Daca da cum

Creat de bstcad, Feb 14, 2011, 01:20 AM

« precedentul - următorul »

bstcad

Ince acest topic in speranta de a afla daca acolo pe unde lucrati, sunt acceptate masuratorile in RTK.
In prima faza OCPI-ul a acceptat, dupa aceea a incepu sa ne ceara determinari de cel putin doua pucte in static, si verificare pe ele sa constatam diferentele.

Am atashat si un model de carnet de teren, pe care eu il pun de obicei la lucrari.

Va rog sa impartasiti situatii, si solutii pentru a face pe inspectori sa inteleaga ca sunt la fel de precise masuratorile cu GPS-ul, poate chiar mai precise, decat cu Statia totala, sau teodolitul. Spun asta pentru ca un inspector........ a raspuns intr-un referat de completare ca aceste metode sunt "unice si originale", si ca nu pot fi verificate de ei.


Astept parerile voaste...
Multumesc.


581/419px 101.8KB

diagodose2009

Acum dă şi unghiuri verticale şi de toate..

Modificat de diagodose2009 (11-03-2011 15:33:22)

kod

fara suparare, dar site-ul pe care redirectioneaza link-ul e "praf" foarte suspect, plin de "malware-uri" si alte elemente dubioase, te rog @diagodose2009 sa pui acel fisier pe alt site gen:
http://www.transfer.ro" target="_blank">www.transfer.ro, http://www.megaupload.com" target="_blank">www.megaupload.com, http://www.mediafire.com" target="_blank">www.mediafire.com etc....

Mare atentie la cei care intra pe site-ul de mai sus, ca s-ar putea sa aveti suprize, mai putin placute, dupa ce-i faceti o vizita :hi:

bogdy

programul e varza. ii ajuta pe cei care fac lucrarile din birou(ortofotoplan) si atat. unde este unghiul zenital????. nu poate sa fie 0(aiurea)!

AlexGIS

Nu am priceput ce reprezinta acel clip. E un clip explicativ cum se face anexa 14 in Autocad?

AlexGIS

Citat din: diagodose2009Şi la noi am avut unele situatii bizare
Din aceasta cauza extragem carnetul de teren cu un program, din desenul dwg.
Problema este ca ei cer obligatoriu să bati puncte se statie suficiente dar sa existe vize intre punctele de staţie si punctele de contur.. pentru verificare..

Erorile de masurare trebuie si ele determinate , deci si inspectorul trebuie sa stie cu ce eroare a facut vertificarea lucrării..
Inspectorul de cadastru   ca să verifice o lucrare, se duce pe teren să măsoare tot cu
aparatul GPS-RTK?


Daca cer normativele  OCPI din regulamente conditiile de mai sus , asta-i viata........
Suntem nevoiti sa folosim programul . pe platforma AutoCAD, de la adresa:

     http://www.puiubrat.3x.ro/carto3A/bya_topoltopt.files/pp_topolt_anexa14.html


Mesaj pentru KOD..de mai jos..... eu am scanat adresa de mai sus nu are viruşi...
Poate că kod a downloadat forţat părţii din site, cu ajutorul unor program de  piratat site-uri.........
El nu a scris unde anume  unde a găsit virusul.... praf nu este dar trebuie să mă contactezi online sau prin email.


MEsaj pentru bogdy
NU are unghi zenital, dar se poate face , nu este greu..
Unghiurle zenitale  sau verticale sunt 0.000000000 deoarece cei de la Ofciul de Cadastru , la care depunem lucrările ne cer unghiuri orizontale.....pentru controll
Dacă în alt judeţ , OCPI ne cer unghiuri verticale sau zenitalte este OKAI.., vom modifica programul..
Până acum nici un inspector care a venit în control nu a fost mulţumit de anexa14 din dosarele  verficate.......
Inspectorul când vine in control. stă să facă cosinuşi şi sinusuri., să reducă la linia orizpntului. distanţele înclinate din anexa14 depusă de mine acum o lună de zile

Deci au dreptate când cer unghiuri orizontale.!!!!
O fi eu tâmpit ,, in fine .. Aştept  şi alte păreri.



Pentru masuratori GNSS se pune anexa 15, nu 14.

John Doe

Si la mine a mers varza, dar mi-am zis ca o fi conexiunea la Net.

bogdy

sta sau nu sta sa faca cosinusi dar atunci de ce mai e rubrica de unghi zenital??.din cate stiu eu cand descarci fis de masuratori din aparat ai si acele unghiuri zenitale. pararea mea e ca prin asta ii poti verifica pe multi daca au facut lucrarea din birou sau chiar au masurat pe bune.

diagodose2009

Programul dă de toate necesare anexei14

Modificat de diagodose2009 (14-05-2011 00:10:45)

adrianc

Intradevar masuratorile RTK nu pot fii verificate de ei. Nu au competenta si nici cunostintele necesare. Dar pot, daca ai folosit ROMPOS sa verifice perioada in care ai fost logat si sa vada in ce zona ai lucrat. Dar nu cred ca au auzit prea multi inspectori de rompos.
Apropo, vezi ca pentru masuratori RTK ai o anexa speciala: 15b parca
La muncă! nu la întins mâna.

bogdy

ce legatura are inaltime aparat si inaltime prisma cu distanta inclinata????? :uimit:
poate sa pui unghiuri zenitale aleator sau sa zici ca ai blocat luneta la 100 grade si tu sa masori doar dist orizontale

Modificat de bogdy (15-02-2011 12:49:11)

dtoni

cand masor rtk si vreau sa depun o documentaie care are anexa 14 folosesc acest excel: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-15feb-b3fd67d65afac7e.zip" target="_blank">http://dl.transfer.ro/transfer_ro-15feb ... afac7e.zip

introduci statile xyz , introduci radiatele xyz, introduci inaltimea prizmei si a staiei si obtii PV PS DistOrizontala Hz V cod

Alin B.

Decizia 1 privind masuratorile GNSS reglementeaza modul in care se executa masuratorile RTK pt puncte de detaliu. Respectati aceasta decizie si nu mai sunteti nevoiti sa fabricati un carnet de teren pentru statia totala. UN inspector care are habar de ceva topografie , poate sa isi dea seama imediat daca un carnet de teren a fost sau nu fabricat.

dtoni

Citat din: Alin B.Decizia 1 privind masuratorile GNSS reglementeaza modul in care se executa masuratorile RTK pt puncte de detaliu. Respectati aceasta decizie si nu mai sunteti nevoiti sa fabricati un carnet de teren pentru statia totala. UN inspector care are habar de ceva topografie , poate sa isi dea seama imediat daca un carnet de teren a fost sau nu fabricat.
corect.

John Doe

Corect. Dar fiindca astia sunt putini iar normele sunt asa cum sunt, e mai avantajos sa faci asa decat sa te certi cu unul care nu stie nici sa te verifice.