Notare in cartea funciara

Creat de s_mihai0481, Feb 09, 2011, 11:09 AM

« precedentul - următorul »

s_mihai0481

un client de-al meu a primit o hotarare a consiliului local pentru "drept de folosinta a 500 mp" din 2000 mp cat e in CF l-am trimis la BCPI sa faca o cerere de inscriere si sa-i noteze BCPI-ul dreptul de folosinta.
BCPI-ul respinge cererea si cere documentatie de dezmembrare. intrebarea mea e daca chiar trebuie facuta documentatie?? eu nu ii vad rostul

Marian

Trebuie dezmembrare pt ca nu se stie unde sint cei 500 mp in parcela de 2000mp. Pot fi oriunde!!!!

John Doe

Daca era drept de proprietate ar fi mers cu cota indiviza, dar e numai drept de folosinta. Mai e si chestiunea cu accesul, scrie ceva in documentul acela?

Alin B.

Categoric documentatie de dezmembrare, act notarial de dezmembrare si act aditional la HCL prin care sa se precizeze ca cei 500mp se identifica cu imobilul  de 500mp nou format prin dezmembrare , fiind inscris in CF. nr. xxxx .

lacriman

Sa inteleg ca intregul imobil are deja carte funciara? Cu ce proprietari? Daca primaria era inscrisa drept coindivizar in cartea funciara (sau ca unic proprietar, eventual) n-avea decat sa-i scrie in hotararea ca suprafata de 500mp este indiviza din totalul imobilului. Daca considera ca ii da in exclusivitate (poate face asta doar daca primaria este unic proprietar al terenului in carte funciara), atunci trebuie sa ii dea o schita a terenului, ca anexa a hotararii, si pe baza ei se face dezmembrare. Dar daca in cartea funciara sunt inscrisi si alti proprietari pe langa primarie, nu ii poate da exclusivitate fara iesirea din indiviziune fata de ceilalti proprietari.

dora3mira

pentru s_mihai0481
Cand te folosesti de dreptul de proprietar al unui imobil si cedezi dreptul de folosinta pentru o parte din acel imobil , e imperios necesar sa faci notarea doar pentru acea suprafata din imobil pe care te gandesti sa o inchiriezi-sa zicem!
De aici necesitatea de a dezmembra acel imobil. Ai grija si la modul in care vei crea accesul pana la lotul dezmembrat ! Cred ca o servitute de trecere ar fi varianta cea mai buna. Sa ai declaratia notariala a proprietarului pentru acordarea dreptului de servitute pentru lotul dezmembrat.
Dupa dezmembrare vei face notarea dreptului de folosinta pentru "Popescu Vasilica"! In aceasta a doua parte - va fi ca si cand ai prelua un pic din rolul notarului. Adica nu vei mai intocmi o documentatie cadastrala ci vei completa doar cererea de solicitare a notarii actului de dare in folosinta insotita de acte si documentatia aferenta lotului de interes. Orice notare de act este 60 lei si dureaza 4 zile - sau 300 lei si se elibereaza in aceeasi zi .