ce ne doare la CP

Creat de lacriman, Ian 28, 2011, 12:22 AM

« precedentul - următorul »

razec

#15
Citat din: John DoeLa un contur cu enclave, de obicei se supara rau daca doua puncte au aceleasi coordonate, desi exact asa arata conturul.

La operatiunea "Prima inregistrare", pe parcursul importarii DXF-ului trebuie sa:
- alegi odata stratul dar inca o data sa faci click pe el, ca inainte ai ales degeaba;
- dupa ce l-ai ales de doua ori, te intreaba ca chiar asta e stratul? mai zici o data;
- mai departe, bifa e pusa la "Imobil nou" si nu poti alege altceva, dar trebe sa-i mai zici tu inca o data intr-o caseta, jos, ca e imobil nou altfel nu treci. Daca chiar incerci sa alegi "Imobil vechi" iti zice si el ca nu poate fi din asta; atunci de ce ma mai intreaba pe mine?

Generare cp este facut dupa platforma ESRI care cuvantul enclava nu este inclus in vocabularul americanilor si ei nu au asa ceva (deci e normal sa se supere). Rezolvarea : trebuie sa dai cu 0.1 mm in stanga, dreapta, jos sau sus vertexii de intersectie.
Pentru importul de DXF este normal sa respecti anumiti pasi avand in vedere ca poti avea poliliniile pe mai multe layere.  Iar pentru selectare tip imobil (vechi sau nou) aici e pusa conditia de tipul de operatiuni ce l-ai selectat anterior inainte sa importi din DXF

John Doe

Nu cumva la viitoarea versiune de Generare CP va trebui sa si colectam impozitele? Sau sa le includem in valoarea dosarelor de cadastru?
Cadastrul este un inventar ar imobilelor, nu al impozitelor - cu asta se ocupa altii.

Da bun. Spuneai mai inainte ca toate validarile sunt create dupa legi. Spune-mi dupa care lege au facut invalidarea asta cu punctele suprapuse. Solutia o cunosc si eu, mersi.
Da este normal sa respect niste pasi, de acord, dar sunt vreo patru IN PLUS. Pe principiu ca daca e mai complicat e mai bine. Si din motivul unei proiectari cam deficitare a algoritmului.

Modificat de John Doe (01-02-2011 20:36:28)

razec

Cadastrul este un inventar ar imobilelor, nu al impozitelor - cu asta se ocupa altii.

Ai dreptate john cu asta, dar este valibil pentru cadastru sporadic, numai ca altii se gandesc deja la cadastru general.
In viitoarea versiune de Generare cp Cp va fi adaugata verificare topologica, un update automat al aplicatiei si sunt corectate campurile, validarile si multe altele (valoarea de impositare va fi tot la nivel de atentionare).

In rest sper ca vitoarea versiune sa fie mai utila si sa simplifica multe lucruri.

lacriman

#18
Citat din: razec
Citat din: sacoracadMai la obiect. Cand se selecteaza in E-TERRA la prop. ca si Statul Roman (in speta Cons jud de ex.) se inchid toate optiunile de identificare a proprietarului CUI, adresa, tel., etc. (desi acestea exista). Si asta e doar unul din bugurile programului.  :hi:

nu vreau sa te dezamagesc dar nu este un bug al aplicatie. Statul roman indiferent de ce institutie este reprezentat nu este identificat prin CUI/CIF (nu exista aceste date ptr stat) si in legatura cu adresa este unic pe judet/UAT sau localitate.
Iar restul datelor le gasesti pe internet (telefon, care este strada etc)

In realitate este o mare diferenta intre unitatile care sunt cuprinse generic la "statul Roman". Una e sa tina de Consiliul Local.alta e de Consiliul Judetean si alta chiar de statul Roman prin diversele sale organisme. Tot asa cum una e domeniul privat si alta domeniul public. Cadastrul tine cont de aceste diferente, dar E Terra nu, desi situatiile centralizatoare sau efectele legii sunt diferite ptr fiecare tip. Asta e o problema de analiza a celor care au comandat programul.

lacriman

#19
Citat din: kod-in cazul impozitelor, chiar daca nu se plateste impozit
s.a.m.d.....
De fapt se cere valoarea de impozitare, care este inscrisa in rolul fiscal. Ca nu se plateste impozit e alta poveste (la fel ca la scutirea de taxa de intabulare la titlurile de proprietate.)
Necazul e ca primariile dau certificatele fiscale prost. Am avut o lucrare de inscriere constructie noua in CF existent, si in certificatul fiscal trecusera valoarea de impozitare zero, pe motiv ca proprietarul era scutit de impozit, desi in foaia de regularizare de la primarie constructia avea o valoare.
Mi s-a intamplat sa merg cu proprietarul la o primarie de comuna sa isi ia certificatul fiscal pentru terenurile din titlu si am fost intrebati ce terenuri vrem sa ni se treaca in certificat (proprietarul platise impozitele de ani de zile!!!). Ei nu aveau nici o evidenta. Si ne miram de ce nu au bani la buget...

lacriman

#20
Citat din: John DoeDa este normal sa respect niste pasi, de acord, dar sunt vreo patru IN PLUS. Pe principiu ca daca e mai complicat e mai bine. Si din motivul unei proiectari cam deficitare a algoritmului.

Ai dreptate, John. Un prim principiu al construirii unui program, mai ales pentru utilizatori neavizati, este ergonomia. La importarea dxf se face efectiv risipa, programul este de-a dreptul simplist, parca e facut de copii de clasa a Va la ora de informatica.
Daca lucrez pe dxf-ul unui imobil, de ce trebuie sa selectez fisierul, cu toata calea, atat la teren cat si la constructii, doar nu voi introduce constructiile din alt fisier. Tine careva dintre voi constructiile intr-un desen si terenul in altul? (nu vorbesc despre importul din meniul File de sus, ci din fereastra grafica, cu click dreapta pe "teren", respectiv constructii.

Ce ma innebuneste pe mine? Faptul ca la introducerea datelor unui UI nu functioneaza blocul numeric, si chiar tastele de deasupra literelor au probleme de multe ori. Cat despre virgula de la zecimale, e jale. O fi punct, o fi virgula????

Si inca ceva: cum naiba introduci domiciliul unei persoane din strainatate?

Modificat de lacriman (01-02-2011 23:03:32)

John Doe

Sper ca viitoarea versiune de inspectori OCPI sa cunoasca si topologie....

lacriman

...macar sa stie CE este topologia!...

Revenind la bugurile generarii cp:
- de ce la introducerea adreselor , cand folosesti tasta <tab>, cursorul sare peste campul nr.postal? Sau dupa ce ai selectat tipul strazii, sare peste denumirea strazii.
- la fel la "introducere proprietar" sare peste campul BI/CI direct la nr de telefon

kod

...asa e acum mi-am adus aminte de UI-uri acolo intradevar e chiar jale, nu mai stiu exact la camp trebuia sa completez nr topo, (aha apropo de nr. topografic si numar de parcela, aveti grija cand treceti nr. din TP-uri :hi: ...) asa si nu ma lasa campul sa introduc mai mult de "x" caractere, :D oricum aveam un nr. topo de acela cu multe "per-uri" ...si nu a incaput tot :)) ...in fine is multe, da eu is curios oare cand au gandit baietii estia distepti de la IT-uri programul (pardon hai sa-i zicem aplicatie, sa nu facem breasla de rusine :razz: )
oare s-au consultat si cu vre-un topograf, sau chiar cu mai multi din toate zonele tarii, ca s-ar putea ca multe situatii din bucuresti sa nu se potriveasca cu cele din Transilvania !
S-au mai departe intrebat, dupa eventualele up-datari ale aplicatiei, ne consulta si pe noi cineva, cei care injuram la el toata ziua ?

Eu cred ca astea sunt adevaratele probleme !

John Doe

Cu TAB-urile sare fiindca baietii de la IT n-au auzit de ceea ce se numeste "Tab Order" - adica in ce ordine prestabilita sa se parcurga campurile cu tasta TAB. Probabil ei lucreaza numai cu mouse-ul si nu stiu ca programatorii folosesc mai mult tastele. Cei adevarati, vorbesc. Prin urmare, TAB le parcurge in ordinea in care au fost scrise in program.
Nu incap toate caracterele la nr. topo? nu-i nimic, puteti scrie la "Autoritatea emitenta" a unui act cât vreti voi; eu am incercat la un titlu de proprietate sa scriu "COMISIA JUDETEANA PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR" si a încaput.
Nu stiu cu cine s-au consultat realizatorii aplicatiei. Stiu insa cu cine NU s-au consultat.

kod


                  da, da asta stiu cum e, e ca si cum arhitectul ar fi facut proiectul casei fara sa-l intrebe pe beneficiar cum vrea sa fie  http://www.3xforum.ro/img/smilies/big_smile.png">


               

John Doe


                  ...dar asupra pretului proiectului s-au inteles dinainte.


               

Atopor


                  As ridica si eu o problema!
Sunt in Ardeal, unde exista Carte Funciara si, bineinteles, numere topografice. Pe un astfel de nr. topo am facut o deymembrare, dar suprafata masurata este cu 11 mp mai mica decat cea din CF(sub 2%). Lucrarea a primit respingere pentru ca suprafetele nu sunt identice(cea masurata cu cea din CF) si s-a facut sugestia rectificarii supradetei la cea masurata. Sa modific documentatia nu se poate ca sunt garduri peste tot si 11 mp inseamna 0,4 m pe latime, ceea ce e foarte mult in conditiile date.
Oare nu exista alta posibilitate? Si ce vina au oamenii aceia ca in 1935 s-a inregistrat o alta suprafata in CF?
Va multumesc!



               

dora3mira


                  E cazul sa faci o documentatie de actualizare carte funciara si sa ai semnata Anexa 5 - dar....bine ar fi fost sa ai si o discutie in prealabil cu unul dintre inspectori .
A modifica o documentatie nu inseamna ca te apuci sa muti garduri .....doar pui in concordanta ce este in mod real la teren cu ceea ce este pe hartie !!!!!!!
Dar e super tare diferenta de suprafata  de numai 11 mp . Bravo topografului din 1935 - si sa se odihneasca in pace , ca MERITA ! http://www.3xforum.ro/img/smilies/rotfl.png">


_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !


               

vpetrisor


                  uite  o precizare de la OCPI-CS  http://www.ocpi-cs.ro/index.php?view=article&catid=1:legi&id=43:precizari-cu-privire-la-documentatiile-cadastrale&format=pdf" target="_blank">http://www.ocpi-cs.ro/index.php?view=ar ... format=pdf