Licitatie CFR - Mafia loveste din nou

Creat de ironmania, Oct 06, 2010, 03:58 PM

« precedentul - următorul »

ironmania

Stimati si stimate!
Daca vreti sa faceti cu inima, accesati e-licitatie.ro si vedeti lucrare propune CFR.
2 loturi, in total se cere sa ai:
28 Autorizati categoria D
8  Autorizati categoria A
24  Autorizati categoria C
....
Total 278 angajati
30 statii totale
40 GPS dubla frecventa
30 camere 8 megapixeli
75 masini
180 calculatoare
17 servere fisiere (servere fisiere...17 ???)
5 scannere cartografice color(O, ce cunoscut suna!, cam ca la Ilva)
5 plottere cartografice color (Ilva?)
100 licente CAD
5 licente cad dezvoltare  - ceeeeeeee? ca sa dezvolti ce?
1 licenta SGBDR
Totul pentru, ati ghiciti - INTABULARE  :nod:
Asta da!

bad wolf

Se pare ca lipsa de bun simt  al unor firme (ale patronilor acestora) depaseste orice limite.
In curand vor solicita si navete spatiale.
Succes !
Sper sa gasesc cararea corecta !

adrianc

Banal! Doar atat?  :nebun:  In locul lor as cere mai mult. Cate o statie totala si un GPS RTK pentru fiecare punct ridicat, cate o masina pentru fiecare accesoriu: trepied, ambaza, statie totala, jalon prisma, ciocan, tarus, borna, cutie de vopsea, pensula...
Ati inteles voi ideea. Cine face cerintele castiga si licitatia, pe principiul dreptului de autor cred :nebun:  :nebun:
La muncă! nu la întins mâna.

advex

Dezolant!
Daca vreti sa studiati caietul de sarcini: http://www.e-licitatie.ro/Public/Common/Notice/CNotice/Clarification/CNoticeClarification.aspx" target="_blank">http://www.e-licitatie.ro/Public/Common ... ation.aspx

Nici macar nu se mai obosesc sa modifice documentatia prin partile esentiale...

Comparati conditiile tehnice de la aceasta licitatie cu vestita licitatie pentru GIS-cimitire analizata acum ceva vreme pe forum si vezi avea surpriza sa fie acelasi nr. de autovehicule, GPS, servere, camere foto etc...

ROMANIA - Land of Jokes

http://img404.imageshack.us/img404/3447/hclown.gif" alt="" align="top" border="0">

ironmania

Asa este, advex!
Poate ne ajuta HotNews?

John Doe

kod

Minim anagajati cat. D 38 :uimit:  (lot 1 + 2) , minim 100 lic. CAD, receptoare GPS cu dubla frecventa 40 ....etc.
Frumos domle` ce sa mai, defapt cred ca mai lipseste o dedicatie din partea "manelistilor" care au coordonat caietul de sarcini cu mesajul ... "Frara numar, fara numar ...!"  :nono:

John Doe

@ironmania: nu stiu care e linkul, asta pe care-l dai tu a doua oara da eroare si ieri, si azi. Cu Explorer si Mozilla.

@Marian: al tau a functionat, mersi.
Deci, vor sa intabuleze 5000 Ha in 180 de zile. Linii de cale ferata, obiective, conducte, poduri, etc. In timpul asta vor sa masoare tot si sa depuna dosarele la cadastru cu toate actele pe care le au si se intabuleaza, zic ei. Fara HG 834/1991.
In rest, ce sa zic? Caietul de sarcini pare a fi facut la Bucuresti, are cam acelasi stil cu altele cunoscute: fara cap si coada, inspirat din experienta anterioara si din diverse surse dar fara sa inteleaga ce cer, cu termen absurd de scurt deci imposibil de respectat dar care se poate prelungi NUMAI daca beneficiarul este de acord...   si daca nu este trebuie convins...
Numarul de personal necesar, calificat ori ba, nu-mi dau seama cum l-au calculat; la fel numarul de GPS-uri si plottere - si alte dotari, chiar nu-mi explic ce-au vrut. Tind sa cred ca au luat lista de inventar a cuiva si i-au dat "paste" in caietul de sarcini...
In rest, numar foarte mare de autorizati categoria D, chiar nu prea pricep la ce le trebuie. Si cine are asa de multi. La fel, daca esti firma autorizata trebuie obligatoriu clasa I - de ce? Si clasa II are voie sa faca intabulari. Pana la urma, tot o dedicatie mi se pare.

P.S.: trebe sa masoare si linia CFR din Ilva Mare si Mica...

Modificat de John Doe (14-10-2010 12:36:57)

ironmania

Citat din: John Doe@ironmania: nu stiu care e linkul, asta pe care-l dau tu a doua oara da eroare si ieri, si azi. Cu Explorer si Mozilla.

@Marian: al tau a functionat, mersi.
Deci, vor sa intabuleze 5000 Ha in 180 de zile. Linii de cale ferata, obiective, conducte, poduri, etc. In timpul asta vor sa masoare tot si sa depuna dosarele la cadastru cu toate actele pe care le au si se intabuleaza, zic ei. Fara HG 834/1991.
In rest, ce sa zic? Caietul de sarcini pare a fi facut la Bucuresti, are cam acelasi stil cu altele cunoscute: fara cap si coada, inspirat din experienta anterioara si din diverse surse dar fara sa inteleaga ce cer, cu termen absurd de scurt deci imposibil de respectat dar care se poate prelungi NUMAI daca beneficiarul este de acord...   si daca nu este trebuie convins...
Numarul de personal necesar, calificat ori ba, nu-mi dau seama cum l-au calculat; la fel numarul de GPS-uri si plottere - si alte dotari, chiar nu-mi explic ce-au vrut. Tind sa cred ca au luat lista de inventar a cuiva si i-au dat "paste" in caietul de sarcini...
In rest, numar foarte mare de autorizati categoria D, chiar nu prea pricep la ce le trebuie. Si cine are asa de multi. La fel, daca esti firma autorizata trebuie obligatoriu clasa I - de ce? Si clasa II are voie sa faca intabulari. Pana la urma, tot o dedicatie mi se pare.

P.S.: trebe sa masoare si linia CFR din Ilva Mare si Mica...
Dedicatie si este, insotita de o mare doza de nesimtire. Si de criterii ilegale de excludere de la o lucrare pe bani multi...europeni. Solutia pana la urma este sa chemam mama Europa sa le-o/ne-o traga. 28 de autorizati cu D? 17 servere de fisiere (nu stiu cate are google  :razz: )
E cu dedicatie si cu excludere, asa cum erau si cele 3 de la Ilva. Si la fel si nesimtirea: atat a celor care au pus botul cat si a celor care l-au comandat. Noroc ca mai e timp destul ca sa le-o tragem, spre deosebire de cel de la Barlad, unde probabil e tardiv.
Si mai e un lucru....nu-l calific, dar e "suspect": nici una din firmele mari nu ia vreo pozitie (poate e cimitirul de vina?)  :nod:

John Doe

"Dedicatia" consta in faptul ca numai o singura firma sau o asociere de 2-3 firme mari din domeniu este capabila sa indeplineasca conditiile solicitate, conditii care NU pot fi justificate in nici un fel prin ratiuni practice. Conditii care se pot numi exclusiviste.
Vad un singur mod de calcul:
- avem de intabulat 5000 Ha,
- ne trebuie in 6 luni,
- trebuie cam 50.000 de ore de munca, deci ca sa termine in 6 luni trebuie sa fie 50 de angajati (asta e un exemplu).
Asta se va oferi celor care vor intreba de ce si cum, punem pariu?
Nu se specifica niciunde in legislatie ca trebuie sa se verifice daca exista in tara cel putin 3 firme care sa indeplineasca conditiile, de exemplu.
Ca un termen de executie REZONABIL (adica mai lung) implica si diminuarea pretentiilor inutile referitoare la dotari si personal, asta e altceva... autoritatea contractanta cu ce a gresit daca are nevoie repede de lucrare?
Propun sa verifice cine poate ce alte contracte a mai avut CFR-ul, macar pe domeniul asta, si sa vada cate s-au incheiat in termenul prevazut si cate nu. Am eu o mare banuiala dar nefiind o certitudine, nu zic nimic dar am impresia ca s-a creat astfel o adevarata practica.

ironmania

De acord, insa de aici la 17 servere, 75 de masini, 287 de angajati, 100 de softuri, 180 de calculatoare, 60 de autorizati...e calea lunga.
Majoritatea judetelor din tara nu au IN TOTAL 28 de autorizati cu "D"
Stii cum numesc  eu toata tarasenia?
E CEVA PUTRED...IN DANEMARCA!
Daca stia Shakespeare..
  :rotfl:

BiroA_HotNews.ro

Buna seara. Sunt Attila Biro reporter la HotNews.ro
Informatiile despre licitatia la CFR este extrem de interesanta si as vrea daca puteti sa imi explicati in detaliu
care sunt suspiciunile dvs. ca licitatia este cu dedicatie sau care sunt din punct de vedere legal incalcarile.
Va multumesc

Attila Biro

bad wolf

Citat din: BiroA_HotNews.roBuna seara. Sunt Attila Biro reporter la HotNews.ro
Informatiile despre licitatia la CFR este extrem de interesanta si as vrea daca puteti sa imi explicati in detaliu
care sunt suspiciunile dvs. ca licitatia este cu dedicatie sau care sunt din punct de vedere legal incalcarile.
Va multumesc

Attila Biro

"Stimati si stimate!
Daca vreti sa faceti cu inima, accesati e-licitatie.ro si vedeti lucrare propune CFR.
2 loturi, in total se cere sa ai:
28 Autorizati categoria D
8  Autorizati categoria A
24  Autorizati categoria C
....
Total 278 angajati
30 statii totale
40 GPS dubla frecventa
30 camere 8 megapixeli
75 masini
180 calculatoare
17 servere fisiere (servere fisiere...17 ???)
5 scannere cartografice color(O, ce cunoscut suna!, cam ca la Ilva)
5 plottere cartografice color (Ilva?)
100 licente CAD
5 licente cad dezvoltare  - ceeeeeeee? ca sa dezvolti ce?
1 licenta SGBDR
Totul pentru, ati ghiciti - INTABULARE
Asta da!"

Aceasta este prima postare facuta de ironmania ,iar cele spuse de el se gasesc pe e-licitatie.ro.
Cate firme , credeti ca pot indeplini conditiilel impuse ?
bad wolf
Sper sa gasesc cararea corecta !