intrebare

Creat de ovidiu32, Sep 27, 2010, 05:45 PM

« precedentul - următorul »

ovidiu32

impreuna cu fratele meu avem o bucata de pamant de 10 ha intr-o parcela de 50 ha pe care vreau sa o vand ( doar partea mea).acum,problema este ca nu pot iesi din indiviziune ca sa fac intabularea partii mele pentru ca pe parcela respectiva,aia de 50 ha sunt emise mai multe titluri decat este suprafata,adica pe parcela de 50 ha sunt emise titluri pe vreo 60 ha.( nu sunt in domeniu dar sper ca m-am exprimat destul de clar).pana acum am inteles ca se putea face,adica era o lege a primului venit,sau cam asa ceva.va rog sa imi spuneti daca se merge in continuare asa sau a aparut alta lege.va multumesc mult

Trinity

O PARERE -     SE REMASOARA TOATA PARCELA,
A) - SE FACE DIMINUARE PROPORTIONALA LA TOATE PARCELELE, SE REPARCELEAZA , SE ANUNTA TOTI PROPRIETARII  , PROBABIL ESTE NEVOIE SI DE O HOTARARE A COMISIEI LOCALE VALIDATA LA JUDET. PROBABIL AR TREBUI DIMINUATE SI SUPRAFETELE PARCELELOR DEJA INTABULATE - SAU NU!!??
- CU DOCUMENTATIE TIP 415 SE REGLEAZA INTREAGA PARCELA- TEORETIC !!
B) - SE FACE INTABULARE CU POZITIONARE INCERTA SI DECLARATIE NOTARIALA - E VORBA DE TIPUL DE LUCRARE DERIVATA DIN 415 , PRIN CARE PROPRIETARUL DA ACORDUL DE A I SE FACE ULTERIOR MODIFICARI ALE DATELOR PARCELEI. PE DWG SE PUNE CONTURUL SOLEI, PARECELELE INTABULATE SI PARCELA IN CAUZA .SE MENTIONEAZA SI IN cf POZITIONAREA INCERTA .  ACEST TIP DE LUCRARE E POSIBIL DACA  PRIMESTI LA CEREREA DE INFORMATII CA NU EXISTA PLAN PARCELR
C) ASTEAPTA SI ALTE SFATURI DE LA COLEGII CARE AU REZOLVAT ASA CEVA

Mit

N-am mai intalnit o asa diferenta (mare) 60 in acte si 50 pe teren.  :uimit:
Si daca masuram cu pasu' si tot nu aveam atata eroare...  :hi:

ancka

in primul rand cred ca este vorba de o tarla de 50 ha, in cadrul careia ai o parcela de 10 ha.
ca sa mergi cu plan de incadrare in tarla(primul venit ca sa ma intelegi) va trebui sa ai acordul celor din primarie, care sa nu stie despre aceasa diferenta, pt ca daca au cunostinte despre asa ceva nu iti vor semna acel plan in veci.

herlitz

bravo ancka il inveti bine cum sa-si bata joc de un coleg de-al nostru
nu te duci tu sa-i faci lucrarea

ancka

nu-l invat sa-si bata joc de nimeni...dar cam asa stau lucrurile.

John Doe

Una este localizarea incerta si alta este diferenta prea mare de suprafata. Chestiunea ar trebui rezolvata de Primarie, comisia judeteana si OCPI in sensul cineva din tarlaua aia trebuie mutat in alta parte ca sa aiba loc restul.
Chiar daca legea actuala nu prevede o limita maxima pana la care se poate diminua suprafata unei parcele daca nu incap toate (adica o limita maxima a bataii de joc), mie mi se pare foarte ciudat sa primesti in acte o suprafata si in teren alta. Nu stiu ce s-ar intampla in instanta, nu am auzit.

ovidiu32: nu exista nici o lege a primului venit, iar uzucapiunea este altceva. Totusi, daca cineva din tarla s-a intabulat deja, greu il mai misti de acolo - conform bunelor obiceiuri ale OCPI: cine e avizat e bun si e batut in cuie. Asta e o constatare practica, nu are nici o baza legala.

Ma intreb uneori, oare Gigi Becali (de exemplu) n-a avut probleme din astea? Oare cum le-a rezolvat? Stie cineva?

bad wolf

EU NUCRED IN DIFERENTA DE 10 HA (IN PLUS ) LA O TARLA DE 50 HA !!!
MAI DE GRABA CRED CA ESTE VORBA DE UN JMECHERAS , SAU MAI MULTI, CARE AU SUPRAFETE MAI MARI DECAT CELE DIN ACTE , SI ASTA CU COMPLICITATEA CUIVA DIN COMISIA LOCALA.
SOLUTIA ESTE LA SUS NUMITA COMISIE LOCALA.
AUTORIZATI IN CADASTRU N-AU NICIO ATRIBUTIUNE.
IAR SOLUTIA ESTE DE A FI MASURATA SI PARCELATA CORECT TOATA TARLAUA SI ANULAREA TUTUROR T.P. SI ELIBERARE ACESTORA CONFORM CU SUPRAFETELE REALE EXISTENTE.
ACEASTA PROBLEMA NU POATE FI REZOLVAT COMFORM AIURELI ACELEIA DE ORD. 415 CI CONFORM LEGILOR FONDULUI FUNCIAR.
SA NU UITAM CA PFA IN CADASTRU TREBUIE SA FACA LUCRARI DE CADASTRU NU DE PUNERE IN POSESIE.
SUCCES !
Sper sa gasesc cararea corecta !

John Doe

Nici eu n-am crezut pana n-am vazut. Dar exista, si nu le-am rezolvat inca.

ovidiu32

va multumesc tuturor pentru raspunsuri,vom vedea ce urmeaza zilele viitoare.

ovidiu32

si cred ca raspunsul dat de ancka este cel mai aproape de adevar,am vorbit cu cineva care cumpara si vinde teren si mi-a spus la fel.aici,unde am eu teren este ceva obisnuit sa fie titluri de proprietate dubluri,majoritatea sunt asa.

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

susec

Bună, am întăbulat o casă cu trei cameră, dar din greşeală am trecut în CP 2 camere, şi în CF aşa a apărut cu 2 camere. În timp s-a făcut şi parcelarea terenului pe care este situat casa.
Intrebarea mea este care sunt modalitaţile cu care s-ar putea corecta aceasta greşeală, deorecee la ONCPI au zis ca trebuie refacut toate documentaţia, dar pentru asta ar trebui anulat si parcelarea ? Notarii au zis ca prima data trebuie sa corectam documentatia, numai dupa aia o sa fac parcelare in CF. Acuma care e procedura?
 Va multumesc.

kod

Cred ca merge cu actualizare date imobil.

susec

Ok, dar trebuie sa anulam parcelarea, ca sa putem sa facem actualizare date imobol sau nu ?