Georeferentierea planurilor vechi facute in plan tangent Tg Mures

Creat de Pittuka, Mai 23, 2010, 02:58 PM

« precedentul - următorul »

Pittuka

Salut. Ma poate ajuta cineva cu redactarea cadrelor in Autocad Map . Anumite pasi sunt descrise in ord. 78/2010. MUltumesc.

Modificat de Pittuka (23-05-2010 11:59:14)

amx2103

..cred ca am fost cam acid cu postul de mai sus...zic asta gandindu-ma ca sunt sanse destul de mari!! ca si eu sa fac greseli in momentul in care as avea nevoie de sfaturi cand as realiza o lucrare, sa zicem, in Franta, Anglia sau Germania! (daca se  va intampla asta vreaodata:D )...meseria noastra cred ca trebuie sa primeze :)...asa ca voi mai scrie doar: spor la treaba Pittuka!

advex

http://img526.imageshack.us/img526/6228/fatsplitdance.gif" alt="" border="0" align="top">

Parca suntem pe forumul "Dansez pentru tine", cu sfaturi pentru pasi de dans, fara sa stim muzica!
Fiti mai intelegatori, in spiritul regulilor generale ale forumului.

Pittuka: poate reusesti sa faci un efort si reformuleaza intrebarea. Nu am inteles nimic, nimic din ce ai postat...

John Doe

Nu sariti calul ! V-a facut omul ceva, aveti idei preconcepute sau pur si simplu nu percepeti limita dintre o gluma si bataia de joc?

Pittuka: nici eu nu prea inteleg, daca mai zici o data cu ceva amanunte si daca stiu, te ajut si eu.

Pittuka

OK. Mulțumesc de remarcile făcute de "unele" membre și pentru înțelegerea altora.

Problema mea este următoarea:
   - vreau să fac cadre pentru georeferențierea foilor de hartă vechi de carte funciară făcute in 1911, care sunt făcute în sistem oblic stereografic, plan tangent Târgu Mureș, (nu pentru bani, ci pentru mine, doar pentru plăcerea mea și pentru a ușura identificarea terenurilor pe aceste hărți cu suprapunerea acestora cu ortofotoplanul, întro zonă în care lucrez, aici în România.)
  Întrebarea mea este:
  - Pentru a putea obtine acest cadru in Stereo `70, trebuie să fac cadrul pentru nomeneclatura harților vechi, in sistemul în care sunt făcute aceste hărți (în sistem oblic stereografic, plan tangent Târgu Mureș;). Asta am și făcut în Autocad Map 3D. Problema care nu am reușit să rezolv este că: nu am putut  transforma acest grid în sistemul de proiecţie UTM (WGS84) 35N folosind parametri de transformare Molodenski, și după asta, transformarea sitemului de proiecție UTM în Stereo `70, în Autocad.

Sper, că cineva mă poate ajuta cu sfaturi utile.

Multumesc.

advex

Alin B.

O solutie simpla cred ca ar fi sa folosesti Global Mapper. Iti definesti acolo sistemul Tg Mures, creezi gridul dupa care il transformi tot prin Global Mapper in Stereo 70 ( operatiune f. simpla, implicand 2-3 clickuri) si in final  exporti gridul in dxf. Ce iti ramane de facut e sa georeferentiezi ulterior in Autocad Map plansele , folosind gridul exportat din Global Mapper .

shadow_

contacteaza-ma , cred ca am o solutie ptr problema ta .........
ma frate zici ca sa renascut spiritul lu' Pruteanu pe acest forum  :rotfl:

doru2

dau niste cartonase rosii de va sare mustarul  :wink2: