Experienta GPS

Creat de sik, Mai 25, 2007, 06:14 AM

« precedentul - următorul »

dtoni


                  
alpha a scris:

Gata ma!!1
S-a rezolvat....e deprimant ca niciun user n-a stiut sa mi dea vre-o indicatie...voi chiar folositi numai chizanarii de aparate?!!?
 de   L     E      I     C    A    ati auzit!??!
e rolls-ul aparaturii topo si nimeni NICIODATA nu o sa i bata pe nemtzi(elvetieni)

 rolls??????????? leica????????????
incerca trimble si vita ti va schimba radical in bine
leica nu mai este ce a fost ........ adica wild
toate apartele sunt din plastic
si inca ceva nemti nu au nici o legatura cu leica



               

cioro


                  poate nu stiai dtoni, dar nemtii au emigrat in China http://www.3xforum.ro/img/smilies/big_smile.png">
Cum merge treaba pm2, ai rezolvat ceva? Cand mai pui intrebari incearca sa fii mai explicit, de exemplu ce fel de masuratori vrei sa faci Stop&Go, Cinematic, RTK sau static.



               

topocad.cristi


                  poate nu sti ca la un leica seria 1200 carcasa e din aliaj de magneziu de o calitate superioara aliajului de la rotile masinii tale.


               

NeoRTK


                  In legatura cu posturile anterioare...nu cred ca e posibil 1 gps sa inregistreze peste 1000 puncte pe zi (stop-and-go)...in primul rand slabe sanse sa te tina bateria...si doi ar fi problema timpului 1 punct pe minut inseamna 16 ore si ceva sa iei cele 1000 de puncte...


               

phibrizzo


                  uhhh..pot spune ca sunt un norocos in materie de gps,deoarece,desi inca sunt student si deci din banii mei mi-as permite sa lucrez cu niste chinezarii,am lucrat doar cu GPS-uri Trimble.Pt inceput am lucrat cu R3 care,desi lucreaza in PPK si vad doar L1,isi fac treaba foarte bine;singura hiba notabila ar fi timpul destul de scurt cat tine acumulatorul.
Acum a luat patronul 2 R8 si diferenta e uriasa....si de cand si cu ROMPOS masuratorile sunt un joc http://www.3xforum.ro/img/smilies/wink.png">..singura problema care a ramas de la R3 e tot timpul scurt al bateriei receptorului(din fericire are de schimb)...ca controler'ul merde vreo 3 zile fara sa fie reincarcat

Modificat de phibrizzo (14-12-2008 14:59:39)



               

topograful linistit


                  Si eu sunt tanar dar nu la fel de norocos.
Noi la firma avem ProMark3 - simpla frecventa. A fost un salt enorm de la masuratorile cu statia totala; bineinteles ca nu te poti lipsi total de ea. Adio drumuiri si alte calcule. Masuratorile le postprocesam cu GNSS Solutions. Acumulatorii tin si doua zile intregi de masuratori. Ecranul este color; poti incarca harti. Am auzit de PM500 si de facilitatile lui... dar e cam scump. Depinde de buzunarul fiecaruia.



               

forest


                  Salutari,

Doresc sa folosesc un sistem GPS doar pentru determinat pozitia unor puncte in mod static, din care ulterior sa pornesc cu statia totala, avand in vedere ca se solicita si determinari de cote. Pentru acest lucru credeti ca pot folosi un singur rover care are doar L1 cu modem GPRS impreuna cu ROMPOS ? Eventual un rover L1 fara GSM, dar cu postprocesare la birou folosind corectii de la statiile fixe ale ANCPI ? In acest caz ce tip de date sa solicit RINEX sau V-RINEX ? Va multumesc.



               

crs


                  BeoRTK daca vrei iti trimit masuratorile brute ce le-am facut vineri si poti sa vezi (in leica geoofice) ca se pot masura 1600 puncte de la 9 la 6.30 cu pauza de 2 ore la amiaza. Iar cind am de masurat mult 1200 puncte pe zi sint cam o medie pt. mine (noroc ca ne ntrebuie sa o fac prea des). Si cu astea cu coduri (bine, 10 coduri in mod normal)


               

John Doe


                  Nu man... e NeoRTK... si n-a auzit poate si de alte GPS-uri decat de al lui.


               

Ionica34


                  Pentru PM2.
Daca folosesti Z-Max ca baza si PM2 ca rover poti face doar 2 tipuri de masuratori (cu precizie) :
- static
- stop&Go.
La Stop&Go initializarea in acest caz trebuie sa o faci in punct cunoscut.
Pentru procesare poti folosii GNSS Solutions (intreaba la http://www.cadsolutions.ro" target="_blank">www.cadsolutions.ro).

Pentru Alpha - referitor la transformarea din WGS84 in Stereo 70 cu software-ul de la Leica :
- ai nevoie doar de Transdat ultima versiune de pe http://www.ancpi.ro" target="_blank">www.ancpi.ro.

Succes,



               

radidana


                  Sunt incepator. Va rog sa ma ajutati cu parametrii pe Ilfov si sa imi spuneti cum pot sa-i introduc in aparat. am un sistem gps Leica 900cs rtk. multumesc


               

Kaleh


                  Alfa, e simplu, ai in datum-map optiunea de a tranforma coordonatele wgs in sistemul Stereo'70, daca ai deja parametrii introdusi.


               

Ionica34


                  radidana, dar cand ti-au livrat echipamentul, Distribuitorul nu ti-a facut si instruirea?

Sau manual in limba romana nu ti-a dat? Ca acolo trebuie sa scrie cum pot fi introdusi parametrii



               

ArcSolar


                  Va salut dragi colegi. Sunt nou in acest domeniu al GPS si recunosc ca nu stiu prea multe. Am rascolit internetul si librariile, chiar si biblioteca facultatii UTCB ( unde am terminat ), in speranta ca pot afla raspuns la unele dintre intrebarile care ma apasa, preocupa. Dar totul in zadar... Din punctul asta de vedere, al literaturii de specialitate, spun din proprie experienta ca suntem departe de lumea "normala" care cunoaste indeaproape si in amanunt "misterele" GPS.
  Si acum concret...
  Mi-am achizitionat de curand 3 "Stratus Receicer". Ca orice om curios am inceput sa studiez manualele de utilizare. Bun si frumos pana aici... Apoi a venit momentul sa le pun la lucru si implicit, dupa masuratori, a venit etapa de calcul si procesare, etapa care se desfasoara in cadrul unei aplicatii dedicate acestor aparate si care se numeste "Sokkia Spectrum Survey". In acest soft trebuie sa introduc niste paramerii: elipsoidul folosit, sistemul de coordonate (proiectia in 2D a punctelor de pe elipsoid). Intrebarea mea este unde naiba gasesc acesti parametrii, care sunt ei si daca ar mai fi si altii ?? Sunt extrem de frustrat din aceasta cauza. Am facut experiente in soft. Am introdus, am scos, am incercat, etc. Coordonatele rezultate nu sunt bune.
  Mentionez ca inainte sa-mi strig disperarea aici am incercat toate variantele posibile de a invata. Am intrat si pe situl ANCPI unde se dau parametrii de transformare Helmert pentru toata tara dar , precum bine poate stiti, precizia asigurata este foarte mica. Vreau sa mai mentionez faptul ca zona mea de lucru este judetul Ialomita. Am incercat si cu softul ANCPI "TransDataRo" dar Ialomita nu are puncte comune sau,cu alte cuvinte, TransDataRo nu functioneaza ptr Ialomita (inca).
  Ajutati-ma va rog si spuneti-mi macar unde pot sa ma interesez de acesti misteriosi parametrii. Cine-i tine sub saltea ??
  Multumesc anticipat oricaruia o sa-mi raspunda.



               

Alin B.


                  Parametrii cautati de tine nu sunt tinuti sub saltea ci trebuie sa ti-i calculezi singur pt zona ta de lucru ( asta pana cand transdat-ul va fi disponibil si acolo si chiar si dupa aia s-ar putea sa obtii rezultate mai bune folosind proprii parametri ) .
Calculul il poti face manual , ceea ce presupune sa-ti fi insusit bine cursurile de geodezie si cartografie  sau cum face mai toata lumea automatizat, cu ajutorul soft -urilor de profil ( probabil ca si Spectrum Survey stie cum ) .


_______________________________________
Viziteaza Bucovina !!! O Romanie altfel !