tehnician topograf

Creat de piershi, Ian 05, 2010, 06:20 AM

« precedentul - următorul »

piershi

Pana anul acesta am fost student la utcb-geodezie.Din pacate m-am lasat de aceasta facultate cand trebuia sa trec in anul 3(dupa chinul din primii 2 ani);acum sunt la o alta facultate(un vis din copilarie)insa as vrea sa fac un curs de tehnician topograf pentru a lucra si in cadastru sau ceva asemanator.Fac asta din placere nu pentru bani pentru ca meseria e superba(cel putin pe teren).
 Credeti ca acest curs de formare a tehnicienilor m-ar ajuta sa imi gasesc ceva de lucru?

goguletz

In aceasta perioada, nu. Cunosc tineri ingineri care au acumulat cativa ani de experienta si tot nu gasesc de lucru. Dar iti recomand sa faci acest curs, daca esti intradevar pasionat si timpul iti permite. Cu alte cuvinte, urmeaza acest curs din placere si pastreaza speranta ca in viitorul "apropriat" (relativ spus) lucrurile se vor schimba in bine.

bad wolf

Deocamdata , nimeni nu mai organizeaza cursuri de tehnicieni in domeniul nostru de activitate !
Sper sa gasesc cararea corecta !

mihaimm2004

Sunt multe institutii in Romania care organizeaza cursul de "Tehnician cadastru funciar - topograf". O cautare pe "goagal" iti va confirma aceasta. Problema care se pune este sa iti alegi unde vrei sa faci cursul.
Vorbesc din experienta deoarece si eu am urmat un astfel de curs anul trecut la Baia Mare organizat de o universitate cu sediul in Arad.
Si ca sa fiu si mai la subiect si eu iti recomand sa faci cursul pentru ca merita (poate nu chiar acum dar in viitor se va dovedi util la angajare), deoarece dupa doi ani de munca te poti autoriza.

Modificat de mihaimm2004 (08-01-2010 18:21:56)

kod

mda, si cand ma gandesc cum au "pierdut" uni din noi ani de zile prin facultati si multi altii pe teren, ca in final sa ajungem la acelasi rezultat ...curs tehnician cadastru (max. cateva luni la ID) + 2 ani experienta = Autorizare ....asta e tara in care traim !

mihaimm2004

Nu e deloc acelasi rezultat. Cu acest curs nu vei putea obtine niciodata autorizarea pentru categoria A deci timpul nu e chiar "pierdut" daca faci o facultate.
O precizare trebuie facuta si anume ca acest curs nu se face la ID. Cursurile se fac in fiecare saptamana.
Din punct de vedere al organizarii pur teoretice cursul este foarte bine structurat adica presupune 1100 de ore din care 365 de ore de pregatire teoretica si 735 de ore de pregatire practica.
Ca sa nu mai spun ca la final trebuie sa sustii un proiect de diploma in fata unei comisii serioase (un inginer sef de OCPI, un expert juridic topografie-cadastru etc.)
Acum ce spun eu este la nivel teoretic pentru ca stim cu totii tara in care traim. In fiecare parte de tara desi avem aceleasi reguli ele se pun in practica diferit...in functie de diferite relatii ...cunostinte...

adrianmonea

davidoff

salutare! sunt stud in ultimul an al fac constructii, sectia ccia si as dori sa urmez un curs de tehnician topograf! vreau daca se poate sa iau legatura cu cineva ce a terminat/frecventat acest tip de curs !

Mit

Du-te ba nene pe schela, ca de aia ai terminat CCIA  :nod:

davidoff

pe schela e nivelul tau de cultura!

Mit

Stiu, Doru, dar m-am saturat de muzicanti in breasla asta.

Frate, vrei sa fii topograf, fa omule facultate, nu ma lua cu vrajeli de cursuri de cateva luni.
Daca nu, fa un curs de spalat geamuri ca acolo merge.

Eu, cu facultate si experienta de 15 ani, o sa ma lovesc in activitate de astfel de muzicanti, care vor sa faca un curs si sa fie topografi cu drepturi depline si ai sa vezi ca astia-s cei care se bat cu caramida-n piept cat sunt ei de buni.

Intelegeti odata pt. totdeauna ca in meseria noastra depindem la un moment dat de lucrarile executate de catre unii dintre acestia. Un arhitect nu depinde de cat de bine a proiectat altul casa, dar la noi, uite ca depinzi, si ai sa te milogesti pe la OCPI-uri sa le demonstrezi ca nea cursantul a gresit si cunoasteti o sumedenie de astfel de situatii.

Trebuie sa punem piciorul in prag si sa nu acceptam astfel de cursuri in breasla noastra, sa facem sa creasca nivelul profesional.

Da-mi Dorule rosu si nu mai postez deloc. Faceti din meseria asta o adunatura de neaveniti; poate asa-i soarta noastra si nu trebuie sa ne punem de-a curmezisul.

Cele bune si ... cum o vrea Dumnezeu !

cristea

Draga kod          degeaba isi tocesc uni coatele si banii parintilor si de fapt nu au in cap nici capacitatea de a face macar un borderou.
Acum vin si intreb:
Daca sunt baieti iuti la minte si harnici (dar saraci) de ce sa nu aiba si ei o scoala de tehnician sau ceva si sa se descurce pe cont propriu.
 si in+ daca baietii se mai si descurca de o autorizare cred ca e normal ca prostalai cu facultate sa lucreze pentru el
Numai bine

kod

adrianmonea

hai ma sa nu mai facem facultati ...sa facem numa cursuri de 2-3 -9 luni....deci iti dai seama daca nu facem 5 ani de faculate si facem in acest timp doar cursuri.....aveam vreo 6 specializari...si va luam pe toti :dinti:  hai frate sa dam foc la facultati si sa facem doar cursuri....unde nici prezenta nu e obligatorie la nimic...si iau un certificat de absolvire cu 2 calupuri de branza....parerea mea   "doar tzaranii si cei incuiati la creier fac astfel de cursuri", astia nu se pot numii ingineri.Sa dus regula care era pe vremea lu raposatu.....ingineru era inginer....cu facultate...sa tablagii erau cursantii de 9 lunii.... :rotfl:

adrianmonea

sa faca ma si doctorii tot 6 luni de cursuri si sunt doctori  ...ca deja chiar ma enervez cu, curasanatii astia lu' papuc :x

Modificat de adrianmonea (24-01-2010 19:36:56)