Dezmembrare parcele

Creat de gabistef, Noi 26, 2009, 07:37 PM

« precedentul - următorul »

gabistef

Buna Ziua
Am si eu de dezmembrat o parcela in 2 loturi.
Initial terenul era liber de constructii.Acum s-a construit o locuinta pe acesta cu autorizatie de construire dar fara proces verbal de receptie.
Proprietarul vrea sa vanda un lot din acestea doua(cel fara locuinta).
Intrebarea este daca pot sa nu ii trec constructia in documentatia de dezlipire, iar apoi dupa ce face vanzarea lotului celalalt si isi face receptia la casa sa ii fac intabularea de constructie?

bad wolf

Citat din: gabistefBuna Ziua
Initial terenul era liber de constructii.Acum s-a construit o locuinta pe acesta cu autorizatie de construire dar fara proces verbal de receptie.
Intrebarea este daca pot sa nu ii trec constructia in documentatia de dezlipire, iar apoi dupa ce face vanzarea lotului celalalt si isi face receptia la casa sa ii fac intabularea de constructie?
Da , chiar daca nu o inscrii in CF. PAD-ul trebuie sa cuprinda absolut totul.
Sper sa gasesc cararea corecta !

gabistef

Citat din: bad wolf
Citat din: gabistefBuna Ziua
Da , chiar daca nu o inscrii in CF. PAD-ul trebuie sa cuprinda absolut totul.

Pai si daca nu trec constructia poate sa aiba probleme cand face actul de dezmembrare?
Iar in cazul a trec constructia ce specific in Pad la mentiuni?Mai e nevoie sa o trec si in Cp?

ARICIUDANC

in pad notezi constructie neinscrisa in c.f., iar in cp debifezi casuta "are acte" din tabelul cu datele pentru constructie. spor la treaba!

adrianmonea

io zic sa nu te mai complici...faci documentatia ca si cum nu ar fi constructiia , dupa ce iti iasa dezmembrarea notezi si construcia...asta e ca sa scapi mai usor si sa satisfaci dorintele clientului

djxhouse

eu sustin varianta spusa de badwolf si ariciudanc
 :hi:
bafta

Mit

Constructia neintabulata NU SE TRECE nici in PAD, nici in DXF, nici in CP. Ea efectiv, NU EXISTA.
Nu ai de unde sti daca este amplasata conform celor specificate in CU.

La Timisoara s-au demolat de catre Primarie cateva palate tiganesi, care aveau AC dar nu respectau catusi de putin cele specificate in CU.
Deci daca tu ai masurat de dimineata si dupa masa a venit Ciuhandu si a demolat constructia, ce mai ziceti ?

Sunt unii colegi care trec in PAD si cotetele de la gaini, nu vreau sa-i jignesc, dar sunt muzicanti. Proprietarul maine se imbata si se pune cu toporu' pe ele si ... VAX PAD.  :nod:   :hi:

adrianmonea

da...si daca o sa cada meteoritul ce mai facem....poate omu si-a ridicat constructia peste noapte....na inca o explicatie buna

lacriman

Oricum nu poti "sa treci constructia in lucrarea de dezmembrare", pentru ca nu sunt operatiuni (sau fluxuri) compatibile. Nu se poate modifica/adauga ceva in carte prin lucrare de dezmembrare, care are flux intrerupt.
Deci, ori dezmembrezi imobilul asa cum este inscris in carte funciara (deci fara constructie, si atunci constructia in curs de executie nu are ce cauta nici in PAD nici in CP), ori faci intai o lucrare de actualizare a cartii funciare prin care notezi cladirea in faza de executie (se noteaza, nu se inscrie, ca nu e gata), si dupa ce se actualizeaza cartea si obtii extrasul, faci dezmembrarea. Dar daca tot nu e gata constructia, e putin in plus actualizarea. Mai bine fa direct dezmembrarea conform cartii, si spera ca nu cere ANCPI-ul un control la teren tocmai acum...

mtumbac

Faci intai completare cu constructie si dupa aceia dezmembrarea

fantaff

Se poate efectua documentatia de dezmembrare in 2 loturi, iar pe PAD-ul cu lotul care va contine constructia la rubrica Date referitoare la constructi-mentiuni se va trece constructie neinscrisa in CF , iar in  CP se va trece si constructia dar fara acte .
La intocmirea procesului verbal de receptie si eliberarea adeverintei sau a certificatului de dare in folosinta a constructiei eliberat de primarie, trebuie avut grija ca constructie sa fie edificata pe nr. cad rezultat in urma dezmembrari. Asta ca sa nu existe piedici la OCPI la inscrierea constructiei.

Romario

Figurezi cu linie punctata constructia si interior scrii "in constructie" in PAD. In rest nu o scrii pe nicaieri pt. ca ea nu este finalizata prin  proces verbal la terminarea lucrarilor si s-ar putea sa sufere modificari majore dupa care PAD-ul tau e bun de facut avioane. :nod:

adrianmonea

Am si eu o problema, un client crea sa isi demembreze o parcela, problema e ca am fost la o trasare sa vedem cum e pozitionata parcela si supriza cam 30-40% se suprapune cu a vecinului.Se pot schimba limitele in cazul acesta, dat fiind ca in partea cealata vecinul celalat nu are gard si cred ca nu e intabulat?

Modificat de adrianmonea (03-02-2010 12:12:46)

dora3mira

Modificarea limitelor de proprietate se poate face NUMAI in baza unui proces verbal de vecinatati cu situatia propusa si semnata de cei implicati dar si de catre vecinii imediat invecinati acestora - si cu declaratie autentica de vointa la Notar. Atentie ! SE RESPECTA INTRU TOTULUI TOT - SUPRAFATA DIN ACTE SI NU CEA IMPREJMUITA DE UNUL SAU MAI MULTI PROPRIETARI. In masura in care este posibil se va respecta cat mai mult si din deschiderile laturilor vechilor amplasamente.
Verifica felul in care s-a intabulat vecinul - suprafata din CF fata de cea din acte.
Daca situatia intalnita de tine este pe un intravilan extins, clientul tau poate solicita primariei repunerea in posesie in mod corect, cu refacerea planului parcelar in zona respectiva.
Chiar daca vecinul cu proprietatea negranituita nu este intabulat, are dreptul de a i se respecta proprietatea ( suprafata din acte trebuie sa se regaseasca in mod real in teren). Oricum, lucrarea ta depinde si de semnatura lui. Nu-l pacali ca sa-ti semneze procesul verbal de vecinatati - mai devreme sau mai tarziu, daca nu i se respecta dreptul de proprietate, se va ajunge in instanta pentru reconstituirea imobilului - situatie de dorit sa nu existe niciodata....

adrianmonea

Multumesc pt un raspuns asa rapid dora3mira :hi: