Cum evit notarul

Creat de kod, Noi 02, 2009, 07:08 PM

« precedentul - următorul »

kod

Am urmatoarea situatie:

lucrarea: notare constructie intravilan, 200 mp, pe un teren de 600 mp.
situatie: masa succesorala nu este facuta la timp (mai mult de 2 ani de la decesul unuia dintre soti)
proprietari: parinte vaduv + 2 copii (sau mai corect sot + sotie in 1/1 parti)
datele problemei: constructia din `97 cu AC, PV de la primarie, se plateste impozit, are nr....etc., dar nu apare in CF.
Suma ceruta de notar se ridica in jurul val. de 5000 RON = 50 mil. vechi, bataie de joc din partea notarilor. (asta pt. succesiunea pe jumatate din teren + jumatate din casa  care le revine copiilor)
Intrebare: Se poate face masa succesorala doar pe teren care ar iesi in jur de 1000 ron la notar, astfel incat, in momentul in care notez constructia aceasta sa intre in partajul copiilor ?
Ma intereseaza care este procedura de la CF, daca se poate si cum ? Sau alta solutie daca se poate lasa casa in favoarea parintelui in cota de 1/1, si doar terenul sa intre in partaj?
Sau orice alta solutie care sa nu depaseasca nesimtirea notarilor amintita mai sus ?!

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

kod

...da, m-am gandit si la treaba asta, as fi chiar curios cam cat repede sa-ar rezolva in instanta, si cat ar costa !
Am sa propun,sa vedem ce iese :hi:

Alin B.

Atentie ! Cu putin timp in urma sau marit considerabil taxele de timbru in instanta !

moholea

Instanta taxeaza dupa grila notarilor. Daca mai pui si onorariul avocatului si expertiza instantei iesi mai scump.

moholea

daca AC si PV sunt emise pe numele sotilor n-ai cum sa eviti notarul. si sa nu crezi ca cele 50mil cerute de notar reprezinta doar onorariul. cea mai mare parte sunt taxe catre stat pe care notarul le plateste mai departe din suma respectiva. parerea mea e ca statul trebuie injurat nu notarul.
Poti face doar succesiunea pe teren, si sa nu inscrii constructia deocamdata, dar atunci cand o vei face, cartea funciara va trimite beneficiarii sa faca supliment de succesiune pentru casa.

kod

mda urata situatie, sa vad cum va reactiona beneficiarul, dar asta numesc eu "imobil mort" practic nu se pot efectua niciun fel de actiuni in CF, cu toate ca proprietarul are toate actele "in regula". Asta este inca o modalitate de a stoarce bani statul, de la om, si cate situatii de genul nu am vazut !

Pai onorariul notarului este ce-i drept mai mic decat "taxa" data la stat. Asta in jur de 23 -24 mil. vechi, si sunt notari care te vrajesc cu texte de genu: "din suma totala mai scadem 10 mil. cheluieli de judecata etc. plus altele, etc. si asta doar daca esti "prieten" cu el. Asa ca nu plange tu de necazul notarilor.

Adica cum ar fi sa ma duc eu sa-i masor la om iarna la -15 C, un imobil aflat la mama naibi in praznic. Si cand trag linie sa-i zic:
"Ia sa mai bagam noi 100 ron supliment de caldura, inca vreo 50 ron pe motiv de drum accidentat, plus vreo 200 ron taxa de urgenta...etc. si asta fara onorariul in sine al lucrarii ?
Si la urma sa-i zic: da mna uite 50 ron inapoi sa nu zici ca-s baiat rau !

In fine asta e! numai bine !