Intabulare TP

Creat de moholea, Sep 09, 2009, 06:35 PM

« precedentul - următorul »

moholea

Am de intabulat TP, parcela 1 Cc si parcela 2 F. Ambele sunt in cadrul aceluiasi imobil. Inainte de ETerra, am intabulat impreuna cele 2 parcele, in aceeasi CF. De cand cu ETerra, mai pot intabula impreuna 2 parcele avand in vedere faptul ca nu au aceeasi categorie de folosinta? Sau trebuie sa fac 2 documentatii, una pt fiecare parcela?

Multumesc,

cip_mancip

Asta ar fi culmea, sa ceara sa se intabuleze pe categorie de folosinta    :hi: , normal e sa se intabuleze, suprafata totala,  indiferent de cate categorii de folosinta sunt (de ex. sa zicem Cv 78, P 256, 257, 258, in care intra 1Cc, 2A, 3V)

moholea

Ok, asa ma gandeam si eu, dar avand in vedere ca acuma o sa apara in CF si categoria de folosinta, care categorie sa o trec? In CP pot trece numai una, pentru intreg conturul.
 Poti detalia exemplul tau? Nu l-am inteles.

mersi,

John Doe

La prima inscriere se poate numai un imobil, adica numai o parcela.
Mai demult, mergeau si mai multe parcele, de exemplu casa-curte+gradina+vie si le dadeau la toate un singur nr. cadastral la gramada (o tâmpenie), iar daca voiai sa-ti vinzi numai gradina trebuia sa faci alta documentatie, de dezlipire a gradinii de restul.

bogdyman79

in E-Terra inporti dxf.ul pentru tot conturul ca si suprafata totala apoi introduci fiecare parcelă in parte (de la Imobil Nou - Date Textuale- Parcele -Adauga ) astfel incat suma lor sa fie egala cu suprafata totala a imobilului (Suprafata totala masurata)
Completezi acolo datele referitoare la suprafata, categorie de folosinta, val. de impozitare ... etc.

Exemplu:

581/328px 28.4KB

Modificat de bogdyman79 (09-09-2009 16:49:08)

John Doe

Da, merge dar nu stiu daca OCPI-ul respectiv accepta; s-ar putea sa spuna ca ai mai multe imobile si trebuie dosar pentru fiecare in parte (chiar daca sunt alipite si au acelasi proprietar - vezi si definitia imobilului).
Sa ne spui si noua cum ai facut pâna la urma.

fagsb

merge asa cum s-a prezentat mai sus cu limita intregului imobil,
si la bazele textuale ale imobilului se trec subparcelele cu suprafetele respective
suma suprafetelor trebuie sa dea cu ce a intregului imobil
asemanator pe imobilele inscrise in cartea funciara veche unde un corp funciar are 2 sau mai multe parcele,cand au convertit foile la anexa sunt trecute componenta si suprafetele fiecarei parcele in parte dar pe foaia A este trecut nr.top (cad) unificat cu virgule intre nr.top al parcelelor
cand se intocmeste cp-ul se ia ca imobil intreg cu nr.top unificat iar la datele text despre imobil se trece fiecare parcela in parte cu nr.top
o zi buna

adrianmonea

O intrebare.Pt intabulare parcela in extravilan, contract de vanzare cumparare din anul 2002, primaria refuza sa imi dea  schita de punere in posesie pe acea tarla, adica cum sa imi impart io tarlaua dupa proprietari daca nu stiu restul parcelelor, suprafete dimensiunui  etc, domnul de la registrul agricol zice ca imi da dar numai pe acea parcela, e posibil asa ceva?

Modificat de adrianmonea (05-02-2010 11:03:21)

dora3mira

Cauta informatia la OCPI . In format digital te va costa 5 lei/ha x nr de ha al tarlalei.
Cu aceasta ocazie vei afla daca acea tarla este parcelata si avizata atat de OCPI cat si de primarie.
Bafta !

adrianmonea

ok dora...sti cumva ce cerere  trebuie sa fac,pt ca angajatele de la relatii cu publicul de la noi sunt puse de ornament doar, este vorba de tariful 1.2.8

Modificat de adrianmonea (05-02-2010 11:19:35)

dora3mira

O cerere de mana catre arhiva si departamentul informatic in care spui ce tarla doresti, ca ai vrea sa fie in format digital si ca o soliciti pentru a efectua intabularea unor parcele din acea tarla.
Solicita si extras de plan parcelar cu distante pe toate laturile pentru parcela ta - este absolut gratuit, dar necesar pentru a-l atasa in documentatia ta. Aceasta cerere o vei face folosindu-te de anexa 3 parca - aceea de solicitare informatii. Tot gratuit poti solicita si incadrarea in zona si coordonatele pentru parcelele imediat invecinate - daca exista intabulari ca vecinatati.In acest caz, vei trece ca vecini - direct numarul cadastral. Cam asta este.

John Doe

Nu stiu daca asta e formularul exact, dar macar orientativ tot e bun: http://www.ancpi.ro/harti/CERERE_cumparare_din_FNG_ro_2009.pdf" target="_blank">http://www.ancpi.ro/harti/CERERE_cumpar ... o_2009.pdf

adrianmonea

Acum am primit mailul de la ocpi, intradevar sau tinut de cuvant si mi-au trimis cateva tarlale cu niste parcele masurate pe acolo, dar fara conturul tarlalelor cum as fi sperat eu.Insa asta nu e o problema ca o sa masor, dar tu ai zis sa solict "extras de plan parcelar cu distante pe toate laturile pentru parcela ta", eu am nevoie de toate parcelele din acea tarla, cu suprafete si distante daca ar fi posibil, din cate stiu eu asa trebuie sa fac ca sa pot intabula parcela mea, asta ma intereseaza si mai mult, de unde o cer?

dora3mira

De la departamentul informatic al arhivei - este vorba despre acel plan in format digital care se taxeaza cu 5 lei/ha si ti se da toata tarlaua . Bafta !

adrianmonea

Dora cica mi-a zis seful de la arhiva sa precizez in cerere motivul "prima inregistrare" si este gratis....e adevarat oare