Pret Ron ha

Creat de puidedac, Aug 25, 2009, 02:02 PM

« precedentul - următorul »

puidedac

Stimati colegi de breasla! As dori sa aflu pretul pe hectar cu care lucrati voi, deoarece eu - cu inginerul autorizat am cerut cuiva pe 10 ha 3500 Ron si nu era de acord persoana respectiva, chiar era foarte mult pentru el... Oare am cerut prea mult...? putin sau acceptabil? Multam

John Doe

N-ai spus pentru ce e pretul: pentru arat? discuit?
Daca e pentru intabulare extravilan dupa TP, e acceptabil.

puidedac

Citat din: John DoeN-ai spus pentru ce e pretul: pentru arat? discuit?
Daca e pentru intabulare extravilan dupa TP, e acceptabil.
Pentru intabulare extravilan.

dtoni

depinde de zona unde lucrezi
dar in general este ok pretul
sunt multi proprietari care daca le ceri 5 mil pe 100 ha o sa zica ca este enorm dar e bine sa nu scazi preturile ..... adica sa nu strici piata

puidedac

Citat din: dtonidepinde de zona unde lucrezi
sunt multi proprietari care daca le ceri 5 mil pe 100 ha o sa zica ca este enorm dar e bine sa nu scazi preturile ..... adica sa nu strici piata
Zona rurala, judetul Mures, Comuna Chetani.
Nu stiu pe ce lume traiesc oamenii aistea... Sa le facem gratis sau sa-i platim ca ii masuram pamantul? Sa-se duca si sa faca un studiu de piata, asta e macar gratuit...

bad wolf

Citat din: puidedac
Citat din: dtonidepinde de zona unde lucrezi
Zona rurala, judetul Mures, Comuna Chetani.
Nu stiu pe ce lume traiesc oamenii aistea... Sa le facem gratis sau sa-i platim ca ii masuram pamantul? Sa-se duca si sa faca un studiu de piata, asta e macar gratuit...

Problema e si cate parcele trebuie sa masori, cate documentatii trebuie sa faci si de caracteriticile fizice ale terenului.
Daca e vorba doar de un PAD , pretul este foarte mare.
Sper sa gasesc cararea corecta !

John Doe

As vrea un sfat de la voi:
Trebuie masurat intravilanul unui sat (vreo 50 de case, cam 150 de parcele, aprox. 20 Ha) penttru actualizare plan cadastral, de la cap la coada si ca la carte. Se va aviza de OCPI (sper...). Beneficiar e Primaria si Consiliul Judetean.
Cam ce pret ar fi corect ?

bad wolf

Citat din: John DoeAs vrea un sfat de la voi:
Trebuie masurat intravilanul unui sat (vreo 50 de case, cam 150 de parcele, aprox. 20 Ha) penttru actualizare plan cadastral, de la cap la coada si ca la carte. Se va aviza de OCPI (sper...). Beneficiar e Primaria si Consiliul Judetean.
Cam ce pret ar fi corect ?

intre 70000 si 150000 RON, fara taxe.Acum depinde si de numarul de documentatii. Cam 1000 ron pe documentatie, fara taxe ocpi.
Bafta.
Sper sa gasesc cararea corecta !

Ionica34

La pretul asta, daca aia fac licitatie te duci la gara.
Pentru ca vine un destept la jumatate de pret si te mananca.
Urmariti si voi licitatiile mai noi si o sa vedeti ca pentru localitati mari, au ajuns unii sa faca ha la sub 300 Ron!!!

cip_mancip

sub 300 ron/ha? de necrezut, ne batem joc de meseria noastra....... dar din pacate asa o fi.

John Doe

Mersi pentru raspunsuri.
Mai zic inca o data: e intravilan si nu e intabulare, doar actualizare plan cadastral - asta ar fi numele, de fapt plan cadastral nu exista.

TotalSurvey

Uimitor este ca preturile cerute de noi sunt contestate in ultimu hal  :x Dar cand se duc la notar sa faca un contract (5 hartii A4) pe care le face ala in 2 ore cu un PC nenorocit cu o licenta de wind xp home de 300 roni si una de MS works (ca nu are nevoie decat de word) de alti 300 roni, nu comenteaza niciunu. Si le iau zeci sau chiar sute de milioane. Se tocmeste cu mine pt cadastru de la 400 la 300 roni dar da 5000 roni la notar pt succesiune... halal tara.

John Doe

Notarii nu-si fac concurenta (loiala sau nu, pe fata sau nu) unul altuia, iar omul stie ca va fi taxat cam la fel. Nici nu sunt asa de multi ca topografii, si nici nu negociaza preturile. Sunt perceputi ca un fel de institutie, iar topografii ca niste vanzatori din piata. De unde perceptia asta? Spuneti voi, ca ies din topic daca m-apuc...

Mit

Cine lasa pretul, nu stie sa-si pretuiasca munca (si aici vorbesc de cei care fac cu adevarat treaba, care au investit in softuri, aparatura, etc. si nu de ruletisti).

TotalSurvey

pai faceam un calcul zilele trecute.... am gasit pe un site pentru o garsionera 230 ron cu tot cu TVA... daca scazi TVA-ul care se duce din start + impozitul de 16% ramai cu aprox. 160 ron.... din care mai scazi cheltuielile cu transportul (minim 3 drumuri... 1 masurat, 2 depus, 3 ridicat) mai ramai cu aprox.... 100 roni... pentru banii astia..... :nono: