intrebare

Creat de irina_4u, Aug 15, 2009, 11:08 PM

« precedentul - următorul »

irina_4u

Una sau mai multe parcele alaturate de pe teritoriul unei unitati administrativ-teritoriale, indiferent de categoria de folosinta, apartinand aceluiasi proprietar, formeaza imobilul, se identifica printr-un numar cadastral si se inscrie intr-o carte funciara.

Dar daca una dintre parcele este pe intravilan si cealalta este pe extravila ele mai formeaza un imobil?
Daca da in Cp cum trec imobilul nou pe intravilan sau pe extravilan.

multumesc!

ace

pai proprietarul trebuie sa scoata bucata de extravilan din circuitul agricol ca sa fie trecuta la intravilan ca sa fie trecut imobilul si asta se face la primarie cu cerere.pe extravilan nu ai decat terenuri agricole(arabil,vie etc).

John Doe

Asta este inca o definitie corecta dar incompleta. Autorii ei nu s-au gandit la situatia asta, de altfel previzibila.
Parerea mea: pot fi parcelele alipite si cu acelasi proprietar, dar daca nu au acelasi regim (respectiv intravilan sau extravilan) nu formeaza un imobil, ci doua. Deci pentru inscrierea in CF ar trebui doua documentatii. 
Fiind o situatie neprevazuta in regulament, pe câti inspectori intrebi atatea solutii vei capata. Iar daca faci cum zice unul iar la verificare dosarul iti pica la altul cu alte idei, iar nu e bine. Intreaba totusi la OCPI zic eu, ai macar un suport pe care poti sa-l invoci in caz de ceva.

irina_4u

si eu credeam la fel. Definitia este incompleta! Plus de asta Cp ma lasa sa creez un imobil format din doua parcele din care una pe intravilan si alta pe extravilan.
Multumesc pentru raspuns si poate mai gasim si alte pareri poate chiar argumentate

John Doe

Cred ca ai vrut sa spui"...Cp NU ma lasa sa creez..." - la intabulare poti trece o singura parcela care e ori intravilan, ori extravilan. Este unul din motivele pentru care se poate deduce indirect ca definitia din regulament e incompleta.
Sau esti tu prima care a dat peste situatia asta...

ace

Poate vrei sa spui corp de proprietate (bun imobil) atenție nu face confuzii!
Iți dau definiția corpului de proprietate sau a bunului imobil:
-corpul de proprietate este subdiviziunea sectorului cadastral (tarlalei) și se definește
ca fiind constituit dintr-o parcela sau mai multe parcele alipite,care aparțin unui singur proprietar sau mai multor proprietari în indiviziune și poate sa aibe mai multe categorii de folosința.
Si daca parcela noua este pe planul parcelar în extravilan se trece în extravilan și pe CP.

John Doe

Voiam sa spun ca programul "Generare CP" nu ma lasa sa bag mai mult de un imobil, definit de un contur, intr-un fisier pentru inscrierea in CF.
De acord ca parcela trebuie trecuta ca si in planul parcelar; cum sa stii altfel daca e intravilan sau extravilan? Intrebarea era daca am doua parcele alipite cu acelasi proprietar, dar una e pe intravilan iar alta pe extravilan, mai formeaza ele un singur corp de proprietate ? Sau bun imobil, cum vrei ca si-asa sunt cam amestecate definitiile.

Modificat de John Doe (17-08-2009 16:54:22)

irina_4u

in  programul  Generare Cp imobilul este definit de un singur contur
dar imobilul meu este format din doua parcele a caror forma nu este evidentiata ci doar suprafata, categoria de folosinta .......

[/i] Parcelele componente ale imobilelor care au diferite categorii de folosinta se determina prin metode expeditive.

bad wolf

#8
Citat din: John DoeVoiam sa spun ca programul "Generare CP" nu ma lasa sa bag mai mult de un imobil, definit de un contur, intr-un fisier pentru inscrierea in CF.
De acord ca parcela trebuie trecuta ca si in planul parcelar; cum sa stii altfel daca e intravilan sau extravilan? Intrebarea era daca am doua parcele alipite cu acelasi proprietar, dar una e pe intravilan iar alta pe extravilan, mai formeaza ele un singur corp de proprietate ? Sau bun imobil, cum vrei ca si-asa sunt cam amestecate definitiile.

Nu .
Sunt doua corpuri de proprietate.
Se fac doua lucrari .
Sper sa gasesc cararea corecta !

ace


ARICIUDANC

(3) Prin imobil, în sensul prezentei legi, se întelege una sau mai multe parcele alaturate, cu sau fara
constructii, apartinând aceluiasi proprietar.
Legea 7 cu modificarile aduse.

ARICIUDANC

(2) Una sau mai multe parcele alaturate, de pe teritoriul unei unitati administrativ-teritoriale, indiferent de
categoria de folosinta, apartinând aceluiasi proprietar, formeaza imobilul definit la art. 1 alin. (3), se identifica
printr-un numar cadastral unic si se înscrie într-o carte funciara.
Cap I Art. 20. alin. 2

John Doe

Daca cautam, chiar si pe Google, o sa gasim o gramada de definitii foarte asemanatoare pentru "imobil" , "bun imobil" , "corp de proprietate". Daca ne uitam in legile, regulamentele, ordinele sau istructiunile noastre de aplicare gasim cam aceleasi definitii, fara a putea preciza întotdeauna daca actul respectiv mai e valabil ori ba. Mie personal îmi scapa subtilele diferente dintre variatele definitii gasite.
Nu stiu de ce am impresia ca definitiile astea îsi au sursa de inspiratie in domeniul Dreptului civil. Fuse un director, dadu un ordin cu niste definitii. Veni altul, baga si el alt ordin tot pe-acolo da' cu alte definitii, scornite probabil de aceeasi subordonati din categoria celor fara de care nu merge cadastrul si care nu se schimba politic. Toti au vrut sa-si justifice existenta si slujba, dar nimeni n-a fost interesat sa se lucreze coerent, ordonat.
Scuze pentru divagatie. Vorba cântecului: "S-asa-mi vine câteodata...". Asa-mi veni mie acuma...

Modificat de John Doe (18-08-2009 08:54:13)

sagy

O problema asemanatoare am avut si eu.. treci ce este in intravilan (de exp 1A), si pe acelasi plan treci ce este in extravilan (2 A). Pe pad scrii la adresa intravilan + extravilan UAT, si in anexa 13 faci referintele.
 Pt info suplimentare intra pe ancpi, la urmarire RGI pe jud . Suceava, BCPI Suceava, lucrarea 17600 referate de completare

dora3mira

Pentru Irina
Daca pe titlul de proprietate acea parcela de extravilan figureaza in rubrica separata - si asa este cu siguranta - a face documentatia cadastrala si a o intabula presupune sa intocmesti documentatia tinand cont de PLANUL PARCELAR al tarlalei de care apartine parcela ta. E posibil ca sa ai surpriza de a descoperi ca terenul este si nu prea in continuarea terenului de intravilan...
Verifica la Primarie daca nu cumva a fost intocmit de curand PUG si acea parcela este pe intravilan extins. In aceasta situatie ai posibilitatea de a trece parceluta in aceeasi documentatie cu cea pe intravilan in felul urmator : conturul proprietatii va fi cel ce cuprinde toate parcelele si abia apoi introduci categoria de folosinta pe fiecare parcela introdusa in CP.