PUZ

Creat de dtoni, Dec 09, 2006, 01:42 AM

« precedentul - următorul »

dtoni

Are cineva idee ce trebuie sa contina un dosar pentru realizarea unui puz?, ma refer la partea de topografie(dosarul ce trebuie sa se depuna la cadastru)
 multam

PitonuPMG

In primul rand, trebuie sa obtii avizul de PUZ de la OCPI.
Aviz de la consiliul judetean.
In rest ca shi la o dezmembrare obisnuita.

adrianmonea

am un teren extravilan de 1.3 ha, imi puteti spune care sunt pasi, ce acte trebuie sa cer, care sunt taxele ca sa il faca proprietarul intravilan si sa obtzina avizul de PUZ.

Modificat de adrianmonea (12-01-2010 16:44:07)

kod

mtumbac

documentatia topografica pentru PUZ care se depune la OCPI contine urmatoarele elemente:
1. cerere receptie puz;
2. memoriu tehnic;
3. planuri de situatie cu curbe de nivel scara 1:500, 1000, 2000,5000
4. planuri de incadrare in zona;
5. inventare coordonate;
6. calcul suprafete;
7. Avizul Consiliului Local ca sunt de acord cu  lucarile respective in zona respectiva;
8. copii dupa documentatiile cadastrale;
9. extrase de carte funciara;
Documentatia se executa in 3 exemplare;
rezultatul acestei documntatii se numeste Proces verbal de receptie PUZ care impreuna cu documetatiile topografice isi urmeaza cursul arhitect, primarii locale, consiliul judetean

adrianmonea

Mersi mtumbac asta vroiam sa aflu, dar "Avizul Consiliului Local ca sunt de acord cu  lucarile respective in zona respectiva",  ce reprezinta  , cumva CU?

Mit

7. Aviz de principiu  - cade in sarcina arhitectului  :nod:   :hi:

adrianmonea

Deci ca sa inteleg si eu, daca poate sa ma lamureasca cineva.Se intocmeste o odocumentatie normala cu plan de situatie(cat mai detliat), cu, curbe de nivel, plan de incadrare in zona, inv de coo, carnet de teren, memoriu tenic, extrase CF(in cazul meu 2 proprietari), schite de reperaj, schita vizelor, calcul de suprafete, asa si pe langa astea, certificat de urbanism care trebuie sa il iau de la primaria locala(cerere, plan de situatie, plan incadrare in zona), cerere receptie puz(OCPI), dupa ce iasa lucrarea de la OCPI, ce se intampla ce mai trebuie sa fac.Corectati-ma unde gresesc sau completati-ma

Mit

Banuiesc ca nu esti dintre cei care sunt la inceput si numai de dragul de a face un PUZ il faci "pe doi lei". O sa constati in cazul asta ca ai muncit mult, cu f.f. mare raspundere si s-a imbogatit numai beneficiarul.

C.U.-ul cade deasemenea in sarcina arh.; el obtine majoritatea avizelor cerute prin acesta.

Tu mai ai S.C.A. si dezlipirea la final.

Cam asta e... si dureaza... 1-2 ani.    :nod:  :hi:

Mit

Si normal ar fi sa-l si trasezi pe teren pt. ca de acum nu mai este arabil, ci CURTI-CONSTRUCTII si valoreaza ... :hi:

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

adrianmonea

Stati un pic ati spus ceva de dezmembrare, terbuie sa dezmembrez ceva si cand predau la OCPI pun si ce a proiectatat arhitectul pe planul de situatie?

Modificat de adrianmonea (28-01-2010 11:14:09)

Mit

Anexezi copie color dupa proiectul de arhitectura.

Dezmembrarea ta va tine OBLIGATORIU cont de ce a proiectat arhitectul - nici un mm. in + sau -.

Incearca sa lucrezi totusi cu un arhitect care stie 100% cu ce se "mananca" PUZ-urile. :wink2:

adrianmonea

Chestia ca si arhitectul e la inceput si eu la fel, am mai facut lucrari pt avizare, dar simple, nu am mai facut PUZ niciodata.Dar nu stiu ce trebuie sa demembrez, am mentionat ca sunt doua parcele una langa alta, cu proprietari diferiti, fiecare parcela are 6.500 de mp deci impreuna au 13000 de mp, nu inteleg despe ce dezmembrare e vorba.

Mit

In cazul asta va trebui sa si alipesti, dar banuiesc ca se va cere asta prin CU, daca nu sunt si cei de acolo "la inceput" :hi: