In atentia absolventilor UBB sectia Cadastru

Creat de ghizmo, Mar 15, 2008, 01:57 AM

« precedentul - următorul »

djxhouse

doru2 si pentru ceilalti colegi...

sunt cu voi... dar am o mica intrebare / propunere / idee

de ce nu mergeti la facultate / decan / rector.. si vorbiti sa va emita o noua diploma pe care sa scrie GEODEZIE

daca tot zici ca s-a facut "greseala" de a scrie pe diploma "geografie" in loc de geodezie...

eu zic ca merita incercat  :hi:

djxhouse

doru2... iti dau dreptate..
si partea nasoala e ca ... asa stau lucrurile in romania...  :x
daca tot nu se va desfiinta OGR-ul, macar sa va autorizeze de la facultatea de geografie :)
iti / va urez BAFTA

John Doe

Scuze, era off-topic.

Modificat de John Doe (19-02-2009 12:10:11)

Ionica34

pentru cei de la UBB.
Cadrul didactic de la UBB dl. Daniel Buda, a initiat un proiect de ordonanta de urgenta priviind reiinfintarea Ordinului.
Sunt curios cum v-a reactiona Facultatea de Geografie, avand in vedere problemele create de OGR.
Ptr cine nu stie, Dl. Daniel Buda este deputat de Cluj, PD-L, Presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor si lector universitar Facultatea de Ştiinţe Politice Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB.

mimi

SERVUS, sunt nou intrata, am si eu o intrebare sau mai bine spus de un sfat, terin anul acesta facultatea de geografie, specializare geografie la Spiru (din pacate din cauza scandalurilor), si am imtrebat un expert topo care este modalitatea dupa terminarea facultatii cu licenta sa pot sa fiu expert topo si mi-a rasp ca trebuie sa fiu 2 ani stagiar la un birou topo, dar as vrea sa stiu mai amanuntit daca se poate care a drumul pe care trebuie sa-l urmez, examene, cursuri etc. va multumesc   :D


582/464px 41KB

Mit

Vrei direct "expert(a)" ? Eu practic meseria asta din 1992 si inca mai gasesc cate-o lucrare unde ma mai consult cu colegii... ;)

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

bad wolf

Sper sa gasesc cararea corecta !

doru2

in primul rand trebuie lamurit aspectul "geografie" .eu sunt absolvent de ambele, atat geogra cat si topografie-carto si stiu exact ce se preda la una si ce se preda la cealalta.

 sectia  geografie a facultatii de geografie (UBB), nu e acelasi lucru cu sectia topografie si cadastru(masuratori terestre) din cadrul aceleiasi facultati.

 in general, ca studii, ar trebui sa ai macar un trei ani la un colegiu de specialitate, colegii a caror curicula era alcatuita astfel incat sa satisfaca cerintele minime de studii necesare in vederea autorizarii. la sectia geografie a facultatii de geografie, atat la ubb cat si la spiru haret, nu se predau decat un numar mic de ore de specialitate, care nu satisfac cerintele minime in vederea autorizarii. in schimb dobandesti cunostinte in domenii adiacente topografiei, care ajuta foarte mult un topograf in munca sa, dar care in nici un caz nu pot suplini cunostintele de topografie, cartografie, geodezie necesare unui topograf calificat, ca sa nu mai discutam despre un "expert"

  eu as spune asa: ai nevoie de trei ani de studii de specialitate(cel putin), apoi in vederea autorizarii prima categorie-2 ani de experienta, restul in functie de categorie.

  pentru expert juridic  se schimba povestea: s-ar putea sa ai nevoie de cel putin patru ani de studii in domeniu(nu geografie), apoi trebuie sa te perfectionezi la modul cel mai serios, sa studiezi continuu, iar daca esti perseverenta,  undeva intre 5-10 ani s-ar putea sa dobandesti suficiente cuniostinte  pentru a sustine un examen de expert juridic, eu cred ca e mai degraba undeva in jur de 10 ani, examen  care nu te va face "expert" ci doar iti va conferi un titlu, cat de "expert" vei fi ca expert, ramane de vazut...
 
 nu vreau sa te descurajez, dimpotriva. doresc doar ca aceasta meserie sa fie tratata cu respect si nu cred ca e corect fata de persoane care au studiat pe rupte si care au muncit pe branci ani  sau zeci de ani sa se inteleaga ca poti practica aceasta meserie cu orice fel de studii si poti deveni "expert" in doi ani.
  evident exista si situatia tehnicienilor, dar sa nu uitam ca o scoala tehnica inainte de 90' dura chiar si trei ani, iar ca nivel de cunostinte dobandite batea  multe facultati si colegii din ziua de azi...

 multa bafta!