Dezmembrare parcele

Creat de gabistef, Noi 26, 2009, 07:37 PM

« precedentul - următorul »

adrianmonea

daca sunt sigur ca am dreptate, pot sa ii sugerez clientului sa isi dea in judecata vecinul pentru tulburare de posesie si sa isi retraga gardul?

bad wolf

#16
Citat din: adrianmoneadaca sunt sigur ca am dreptate, pot sa ii sugerez clientului sa isi dea in judecata vecinul pentru tulburare de posesie si sa isi retraga gardul?

E preferabila o actiune de "revendicare si granituire" pentru ca " tulburarea de posesie " este o actiune penala si mplica mai multe.
Dar esti convins ca ai dreptate? Esti si expert judiciar autorizat ?
Daca la proces se va constata ca cel care a gresit esti tu? ce vei face ?
Am un coleg care, din acest modiv , este plimbat prin instante de 6 ani.
Sper sa gasesc cararea corecta !

adrianmonea

Nu sunt inca expert, doar autorizat categ. B,C, dar clientul cu ceva vreme in urma a vrut sa isi puna gard si ma solicitat pt o trasare dupa coordonatele dintr-o documentatie mai veche de intabulare.Chestia e ca nu vreau nici sa imi pierd clientul.

bad wolf

#18
Citat din: adrianmoneaNu sunt inca expert, doar autorizat categ. B,C, dar clientul cu ceva vreme in urma a vrut sa isi puna gard si ma solicitat pt o trasare dupa coordonatele dintr-o documentatie mai veche de intabulare.Chestia e ca nu vreau nici sa imi pierd clientul.

De acord !
Atunci incearca sa afli daca gardul vecinului este pe un amplasament mai vechi de 10 ani , iar in acest caz "leaga-ti lucrarea de gardul vecinului.
Daca clientul tau este convins (si poate dovedi asta) ca vecinul i-a ocupat din proprietate atunci sa faca actiunea de " revendicare si granituire" , iar daca va castica printr-o decizie judecatoresca definitva si irevocabila , sa aduca un rxecutor judecatoresc care sa-i bata tarusii pe amplasamentul corect si abia dupa aceea sa-i faci lucrarea .
Nu te grabi .
Bafta !
Sper sa gasesc cararea corecta !

dora3mira

Pentru adrianmonea
Niciodata nu-ti sfatui clientii sa-si dea in judecata vecinii. Ca PFA de bun simt si cu dorinta de a fi respectat ca autoritate ce isi respecta si aplica meseria cu profesionalism, starile conflictuale NU TREBUIESC NICI MACAR SUGERATE.
Poti insa - pana vei hotari care este cea mai buna solutie - sa faci munca de investigare pe care ti-am explicat-o mai sus.
Cand toate datele iti vor fi cunoscute suficient de bine incat sa poti lua o hotarare, vezi daca nu cumva competenta ta este depasita de cerintele clientului.
Munca noastra este adesea voluntariat de descalcire a itelor cadastrului pus in aplicare in mod defectuos.
Exista posibilitatea de a pierde bani - daca pe final nu vei putea duce din varii motive ( independente de vointa si cunostintele tale de specialitate) , lucrarea la bun sfarsit, dar cine a spus ca in aceasta meserie specialistii pot deveni bogati peste noapte?!?!?!?!

dora3mira

#20
Citat din: MitConstructia neintabulata NU SE TRECE nici in PAD, nici in DXF, nici in CP. Ea efectiv, NU EXISTA.
Nu ai de unde sti daca este amplasata conform celor specificate in CU.

La Timisoara s-au demolat de catre Primarie cateva palate tiganesi, care aveau AC dar nu respectau catusi de putin cele specificate in CU.
Deci daca tu ai masurat de dimineata si dupa masa a venit Ciuhandu si a demolat constructia, ce mai ziceti ?

Sunt unii colegi care trec in PAD si cotetele de la gaini, nu vreau sa-i jignesc, dar sunt muzicanti. Proprietarul maine se imbata si se pune cu toporu' pe ele si ... VAX PAD.  :nod:   :hi:

Regret ca sunt nevoita sa te contrazic pe jumatate si pe jumatate sa iti dau dreptate.
Astfel :
Orice constructie existenta in teren se va regasi in PAD, in cp ( cu debifarea casutei "are acte" ) si in dxf. In plus, pe PAD se va face o mentiune imediat sub schita , astfel
" Constructia C1 nu face obiectul intabularii "

Nu stiu ce probleme sunt in Timisoara dar din cate stiu , CU se solicita anterior solicitarii AC si AMBELE SUNT ELIBERATE DE CATRE PRIMARIE.
Proiectul CU este un fel de " domnule primar am voie sa construiesc o casa cam asa de inalta si cam asa de mare si pozitionata in locul aratat pe ridicarea topo anexata?"
Si raspunsul din CU vine cu precizarile de rigoare, aratand la ce distanta fata de vecini, fata de limita strazii - ai voie sa construiesti, ce regim de inaltime este prevazut pentru acea zona in PUD , si cam ce avize iti sunt necesare...
Abia apoi vine solicitarea pentru AC care este cam asa :
"Domnule primar, io am inteles ce tre sa fac in curtea mea , uite proiectul alaturat, din fatade o sa vedeti ce casa falnica am de gand sa construiesc pe strada Vrabiutei numaru 2 unde locuiesc, din toata curtea io o sa am un POT ( procent de ocupare al terenului) de max 30%, in conformitate cu cerintele din hotararile Consiliului Local, am obtinut avizele solicitate, etc, etc, inclusiv fundatia si detaliile de fundatii le prezinta proiectul pentru Autorizatia de Construire (PAC), se arata inclusiv Sc la sol si Sc totala.
Dupa aceasta faza, proprietarul isi intocmeste un proiect DDE ( cu detalii de executie) si purcede la treaba - el impreuna cu toate cunostintele si rudele - si asta se cheama ca isi face lucrarea in regie proprie, sau angajeaza o firma de constructii.
Acum hai sa-ti dau si dreptate ...
In prezent, un cotet nu o sa mai fie trecut in PAD, ai dreptate , dar pe vremea cand taxele pentru orice constructie reprezentau o posibilitate de a ciuguli un pic mai mult la buget....erau anexe gospodaresti. Te sfatuiesc sa le treci si pe alea daca sunt mai mari de 2x2 metri , iar daca este o constructie din caramida....nu ezita sa o treci chiar daca proprietarul se jura ca o da jos maine. Exista la teren? O vezi cu ochii tai ca este? Arati ca nu are acte pentru ea, faci specificatia ca nu face obiectul intabularii si ... ai un PAD care reflecta realitatea din teren.
Aceeasi situatie cand ai constructia cu CU si AC dar nu respecta dimensiunile precizate in documentatii. O figurezi pe PAD asa cum ai gasit-o, la cp debifezi "are acte" - caci actele nu mai sunt valabile cu realitatea, faci specificatia ca nu face obiectul intabularii si ii explici clientului ca trebuie sa intre in legalitate.
La cati banuti cheltuieste pentru proiect, sa se gandeasca de o mie de ori daca vrea sa-l respecte sau nu - data viitoare!

adrianmonea

Va multumesc bad wolf si dora3mira pt sfaturi asa promte

Modificat de adrianmonea (04-02-2010 09:08:24)

mina

Am o intrebare. O hotarire judecatoreasca definitiva de dezmembrare in 3 parcele. Fac dezmembrare conform anexei 16 sau individual pt fiecare membru ca o prima intabulare pt cei 3 deci 3 documentatii.

Mit

Doc. de dezlipire. !!!

bad wolf

#24
Citat din: minaAm o intrebare. O hotarire judecatoreasca definitiva de dezmembrare in 3 parcele. Fac dezmembrare conform anexei 16 sau individual pt fiecare membru ca o prima intabulare pt cei 3 deci 3 documentatii.

Iti mai raspund o data:
"Dupa cate am inteles eu e o hotarare judecatoareasca definitiva(trebuie sa fie si irevocabila ) de iesire din indiviziune care a stabilit cele trei parcele , deci nu vei face dezmembrare ci vei respecta hotararea si vei face trei documentatii de prima intabulare , respectand intocmai caracteristicile , din hoatarea judecatoreasca, ale parcelelor."
Sper sa gasesc cararea corecta !

lacriman


                  Depinde daca imobilul total este intabulat sau nu.
Daca imobilul are carte funciara, atunci faci lucrare de dezmembrare.
Daca nu are carte funciara, faci lucrari de prima intabulare pentru fiecare din cele trei loturi (dar nu obligatoriu pentru toate, daca nu ai contract cu toti proprietarii)


_______________________________________
stay hungry. stay foolish.


               

dora3mira


                  Iar exceptia la ce a zis Bad wolf este raspunsul lui lacriman , na !

_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !