Cum prodecam cu suprapunerile

Creat de djxhouse, Apr 13, 2011, 06:29 PM

« precedentul - următorul »

djxhouse

Depun o documentatie cadastrala cu intabulare intravilan / extravilan.
Primesc un referat de completare ca se suprapune cu una sau mai multe imobile, si pana cand nu se repozitioneaza imobilul / imobilele respective documentatia nu va fii solutionata.
Si nu e cazul ca eu am gresit  (de ex - extravilan  - exista plan parcelar, intravilan se vede clar ca este deplasat(nu detaliez)).

Cum procedam in acest caz?
Depunem documentatiile respective si le repozitionam? Il facem gratis sau contra cost? A.In cazul in care fac repozitionarea gratis, ce fac in cazul unui control (deoarece apare in lista lucrarilor efectuate, si de ce nu am taiat chitanta pentru lucrarea respectiva)
In cazul in care fac lucrarea constra cost cum explic la proprietar situatia respectiva?!
B.Sau sun autorizatul respectiv sa intocmeasca si sa depuna documentatiile respective pentru repozitionare?  Deoarece sunt cazuri cand autorizatul este serios si chiar intocmeste documentatia in timp util sau astept si astept pana cand va fii gata documentatia pentru repozitionare.

Astept cu interes solutiile, propunerile voastre.  :hi:

Modificat de djxhouse (13-04-2011 15:32:48)

Marian

Decit sa astepti dupa cel care a facut lucrarea initiala(poate ca e ocupat sau nu vrea sau...zice ca el a facut-o bine) mai bine fa-o tu, iar la onorarii scrii 0(zero) lei, ca nu te obliga nimeni sa iei bani. Asa iti rezolvi si tu problema, mai ales ca repozitionarea dureaza una zi!

djxhouse

repozitionarea 1 zi? la CV dureaza 15 zile lucratoare  :nod:

John Doe

Daca suprapunerea e virtuala ar trebui sa o rezolve inspectorul care o constata. Daca e reala ori iti respinge lucrarea, ori se intabuleaza de la tine numai ceea ce nu se suprapune, iar restul ramane in aer pana se solutioneaza. N-am inteles nici eu clar de catre cine.
La valoarea facturii... poti scrie in evidentele tale si ca este o lucrare suplimentara neprevazuta care s-a inclus in valoarea dosarului de intabulare.
Sau scrii 1 RON... nu poti fi acuzat de dumping, valoarea reala este zero lei fiindca ar trebui sa o faca inspectorul de cadastru.

djxhouse


autorizat

Se aplica art. 27 din Ordin 634/2006

  ART. 27
   (1) Dacã douã sau mai multe planuri de amplasament şi delimitare ale imobilelor recepţionate sau pentru care se solicitã recepţia sunt reprezentate pe planul cadastral de carte funciarã în format digital, cu suprapunere totalã sau parţialã a suprafeţelor imobilelor, se va proceda dupã cum urmeazã:
    a) în situaţia în care este necesar pentru lãmurirea situaţiei, inspectorul poate convoca persoanele autorizate care au executat documentaţiile, pentru verificarea la teren a situaţiei şi stabilirea tipului de suprapunere, realã sau virtualã. În acest sens, suprapunerea virtualã, existentã în baza de date graficã a oficiului teritorial, este o suprapunere generatã de erori de mãsurare şi prelucrare a datelor, iar suprapunerea realã este suprapunerea efectivã în teren datoratã existenţei mai multor acte juridice diferite pentru acelaşi amplasament, identificãrii diferite a limitei comune sau lipsei materializãrii limitei la momentul identificãrii, fapt ce conduce la nesemnarea procesului-verbal;
    b) dacã în urma verificãrilor la teren se constatatã cã este o suprapunere virtualã, aceasta se soluţioneazã de cãtre inspectorul de cadastru. Imobilele se vor repoziţiona în baza unui referat întocmit de inspector şi aprobat de inginerul-şef.
    Referatul de constatare a suprapunerii descrie suprapunerea virtualã din planul cadastral de carte funciarã, propune modalitatea de corectare a acesteia, se înregistreazã în registrul general de intrare şi are anexate extrase din planul cadastral de carte funciarã, cu situaţia anterioarã şi ulterioarã îndreptãrii erorii de poziţionare din planul cadastral de carte funciarã. În baza referatului oficiul teritorial va nota din oficiu în cartea funciarã repoziţionarea imobilului. Încheierea, extrasul de carte funciarã de informare şi extrasul din planul cadastral de carte funciarã se comunicã tuturor persoanelor interesate, potrivit menţiunilor din cartea funciarã.
    (2) În cazul în care suprapunerea este realã, aceasta se va soluţiona pe cale amiabilã prin declaraţie autenticã şi documentaţie cadastralã de actualizare sau de cãtre instanţele de judecatã şi nu face obiectul prezentei reglementãri. Oficiul teritorial va nota din oficiu suprapunerea în cãrţile funciare, în baza încheierii de carte funciarã, a referatului întocmit de inspector şi aprobat de inginerul-şef.
    (3) Autorizaţii au obligaţia sã se prezinte la oficiul teritorial la data şi ora convocãrii. Autorizaţii care, din motive obiective, nu pot fi prezenţi la data convocãrii la oficiul teritorial vor comunica în scris, motivat, imposibilitatea de prezentare cu cel puţin douã zile înainte de data stabilitã pentru întâlnire. Nerespectarea acestei prevederi se sancţioneazã cu suspendarea autorizaţiei pe o perioadã de 3 luni.