Autodesk Land Desktop

Creat de Admin, Iul 22, 2005, 04:45 AM

« precedentul - următorul »

Stef

pai trebuie sa fac o parcelare prin punct obligat pentru scoala....prin metoda clasica stiu sa calculez elementele (pt cele 2 parcele care trebuie sa le fac in acest fel), iar pentru celelalte as dori sa le fac in Autocad land....deci forma parcelei destul de regulata( se pote imparti usor in triunghiuri si tapeze) si prin mijlocul sau trece un fir de apa...punctul obligat e pe acel fir de apa...si trebuie sa realizez 2 loturi de suprafete date de-o parte si de alta a firului de apa...sunt incepator in autocad si nush ce comenzi sa folosesc...


580/435px 45KB

Stef

...sorrry..asta e schita...


581/436px 46KB

Modificat de Stef (15-05-2008 10:18:50)

Stef

...mi-a iesit...merci mult...:D..

Kaleh

Pentru CATALINUTZ:
Nu este atit de simplu cum pare si nu este rea vointa a unora, pur si simplu nu se pot calcula coeficienti de transformare universal valabili pentru o suprafata asa de mare ca Romania (si atit de variata). Adica poti, dar te duc in balarii. Pentru o anumita zona, ai doua posibilitati:
1. Te legi la un punct din reteaua EUREF si calculezi totul luind acest punct ca referinta. Obtii coordonate wgs batute in cuie (vorba vine, ca Europa o ia si ea la vale, dar citiva ani esti linistit). Cind faci alte masuratori, folosesti ca referinta 1 punct din reteaua initiala si utilizezi aceeasi coeficienti, pentru ca esti in coordonate absolute wgs. Cu conditia sa fii in interiorul perimetrului initial.
2. Nu ai posibilitatea de a te lega de unul din putinele puncte EUREF (parca vre-o 6-7 in Romania), calculezi totul luind de referinta un oarecare punct (cit mai bine asezat). Coordonatele wgs nu vor fi absolute, dar toate punctele vor fi in acelasi sistem.
Majoritatea utilizeaza varianta 2, e mai simplu si mai rapid. Oricum, chiar in wgs absolut, te muti din zona, ies alti coeficienti. Apropiati, dar nu egali. Gindeste-te ca o secunda (la coordonatele geodezice) inseamna cam 32 m eroare in plan.

2.

Kaleh

Deci daca spune cineva ca are coeficientii pentru Romania, fuuugi! Ca tu platesti, nu el. Acuma, de cind cu statiile fixe, ai scapat de EUREF, dar nu si de calculul coeficientilor. Poate ca sunt unii care au acesti coeficienti pentru zona care te intereseaza, dar nu te astepta sa-i capeti. Inseamna timp si bani. Si ideea este ca nimic nu este mai sigur ca lucrul facut de tine

catalinutz

Mda ... pai draga Kaleh asta am spus si io ca nu este nimic oficializatin in ceea ce priveste parametri de translatie si rotatie din sistemul WGS in Sereo' 70 (eu nu incercam decat sa ii raspund lui dan), in autocad poti crea proiectia Stereo' 70 aleganduti o proiectie stereografica si sa o setezi iar io nu am dat decat niste date despre proiectia Stereo 1970 de la noi, in ceea ce priveste parametri daca ii vrei tzii calculezi singur folosind nu mai putin de 4 puncte din reteaua nationala de coordonate, de preferinta de ordin superior si incadrezi rezultatele masuratorilor GPS printr-o transformare spatiala sau plana (depinde de ce ai nevoie) si iata ai parametri din zona respectiva, totusi tot ce este legat de GPS este legat de proiectia WGS asa ca forumurile competente (ANCPI) ar trebuii sa faca o harta cu deformarile pe diferitele zone nu sa mergem toti dupa cum vrea fiecare ...

catalinutz

Pai mai intai cred ca formularea mea este deficitara, in primul rand din ce stiu io intradevar la noi in tara sunt vreo 27 de statii fixe GPS care transmit datele la ANCPI iar puncte ETR 89 (sistemul european de referinta identic cu WGS 86) vreo 300, si potzi sa faci intradevar transcalcul precis in stereografic (1-5cm eroare), de altfel cei de la ANCPI au pus pe siteul lor o aplicatie TransDat care face transcalculul din coordonate EuroRef in coordonate Stereo 70 si iti da niste parametri de translatie pe Delta X si Delta Y pentru toata tara dar trebuie sa te legi de acele puncte de la ei aceste date se gasesc pe siteul Ancpi, deocamdata softuletul este in perioada de testare, cat despre ce a determinat domnul matematician Marton de la Geo Top a folosit formulele diferentiale de translatie Helmenrt nu stiu exact cum se scrie dar ar trebuii sa fie pe aproape sper :nebun: , adica cei 7 parametri de care vorbeai tu doru2, mai precis 3 de translatie, 3 de rotatie si 1 Scale Factor  acestia se refera la WGS in Stereo 70 dar el a implementat in Toposys formulele diferentiale totul este sa determini cel putin 4 puncte (in WGS) daca se poate de ordin superior si Toposys-ul transcalculeaza relativ foarte bine si determina parametrii din masuratorile tale, iar pentru domnul Kaleh intradevar acestea doua metode se folosesc pentru GPS la determinari de puncte Statice la prelucrare in soft cam astea ar fii modalitatile de calcul dar tot ramene problema parametrilor.
Cat despre autocad io personal proiectia stereografica am definit-o cam asa, am dat Define -> in Datum Manager am selectat Krassovsky - 1942, Estonia (doar proiectia Stereo 70 foloseste elipsoidul determinat de el), pe care iara am redefinit-o acuma trebuiesc parametri de translatie pentru romania nu pentru Estonia si Dai la Define -> Define Datum -> Define - si alegi la Elipsoid Manager Krassovsky -1940/1948 - dupa ce o denumesti cum vrei io prefer sa aleg la Calculation method -> Equatorial Radius and Flattering cu parametrii ce iam pus intr-un post mai devreme, dupa ce termini de bagat toate datele si iesi la Projection alegi Modified Stereografic unde trebuie sa bagi centrul elipsoidului masca falsa si scale  reduction, cam asta ar fii de configurat la proiectia Stereografica 1970 in Acad bine inteles asta pentru cine vrea sa isi bage nasul si sa se joace cu asa ceva sau daca vrea sa faca transformare dintrun sistem in altul ar trebuii sa se documenteze foarte bine ca altfel isi prinde nasul si face numai prostii. :D

Modificat de catalinutz (13-03-2008 21:09:37)

deyutza

Pentru parcelari exista un programel numit "TopoLt". Se instaleaza si dupa care se importa in Autocad un fisier .lsp

deyutza

As vrea sa cumpar o licenta de Autodesk Land si nu stiu de unde si cat costa. Are cineva o idee?

radu gabriel

as dori sa va rog daca ma puteti ajuta cu niste date despre autocad land 2004 sau oricare altul!Imi trebuiesc date generale cum ar fi prezentarea barei de meniuri si alte notiuni introductive!Mentionez ca imi sunt necesare pentru realizarea proiectului de licenta!
Va multumesc! ;)

radu gabriel


                  iti multumesc mult doru pentru raspuns!
m-ar fi interesat o carte despre autocad land 2004 deoarece in acest program am reusit sa realizez profile 3d!as dori sa prezint programul!dar nu am gasit aproape nimic nici pe net si nici la biblioteci!



               

radu gabriel


                  multumesc mult doru!!!
bafta si tie in continuare!



               

andreea


                  As dori un ghid de utilizare autodesk land desktop 2004, trebuie sa fac un proiect la facultate. Din pacate nu stiu sa lucrez in program si ma gandeam ca un manual m-ar ajuta cat de cat. multumesc !

Modificat de andreea (19-10-2010 21:23:47)