Totul despre sokkia SET 330

Creat de geotopogis, Feb 06, 2010, 09:12 PM

« precedentul - următorul »

geotopogis

Am achizitionat de curand o Sokkia SET 330 si trenuie sa ma invat cu ea; Pana acum am lucrat cu statii Leica si Trimble; La prima vedere aceasta Sokia 330 mi se pare un pic dificila; Astept pareri!

Alin B.

nu e dificila . E adevarat ca nu e la fel de intuitiva ca o Leica , dar din punct de vedere al fiabilitatii , sa stii ca sunt aparate foarte rezistente.
  Diferentele in ceea ce priveste rutina de lucru fata de leica spre exemplu sunt destul de multe dar dupa ce te obisnuiesti cu ea, totul merge de la sine .
   Un pic enervanta este si pozitia butoanelor de fina miscare , fiind ambele pozitionate pt a fi operate cu o singura mana, consecutiv .

geotopogis

Da asa este; am inceput sa o butonez la birou fiind dar mai am multe de inteles, cum ar fi faptul ca inregistreaza sau nu datele, de unde modific numarul punctului pe care il masor, inaltimea codul in cazul in care constat ca l-am gresit, apoi vad ca descarca numai in formatul SDR, ceea ce nu ma avantajeaza tinand cont de programul pentru prelucrarea datelor pe care il detin;
Ramane sa o mai testez si descopar in acelasi timp, de luat oricum am luat-o.

amx2103

ce program de prelucrare a datelor detii?

Alin B.

poti prelucra datele cu toposys si merge brici . In ceea ce priveste nr punctului si inaltimea jalonului , acestea se introduc dupa ce executi viza , in cazul in care alegi optiunea "Obs - F2" si incremeteaza direct nr. punctului daca executi viza cu F1 . Spre deosebire de Leica, te va avertiza daca la executarea unei vize introduci denumirea punctului si aceasta mai este odata in acel job si iti va oferi optiunea de a suprascrie sau de a adauga .

Modificat de Alin B. (07-02-2010 19:44:17)

geotopogis

Va multumesc tare mult pentru indicatiile si sfaturile primite!
Am inteles principiul de lucru al acestei statii pt operatiile de ridicare topografica si pentru trasare, cel putin cat sa imi fac treaba cu ea. Acum mai am de lucru la partea de birou, in sensul ca as vrea sa prelucrez cu Sipreg sau cu Geotools si nu stiu cum sa fac sa obtin un format acceptat de aceste softuri. Pot sa descarc doar .sdr.

Alin B.

sdr -ul il importi in prolink iar de acolo poti exporta in alte formate , nu foarte multe e adevarat , dar cel mai important e ca poti exporta in format dxf sau ascii sub forme diverse de continut si astfel poate gasesti ceva compatbil cu ce ai nevoie.

geotopogis

Poate cineva sa-mi trimita un fisier .sdr care sa contina masuratori si sa il pot prelucra cu TopoSys?! [ E-mail ]

Ionica34

da si tu un e-mail sa-ti trimit fisierul

Daniel Balan

Caut orice informatie in format electronic despre folosirea statiilor totale.
Daca are cineva cum sa ma ajute in colectarea unor informatii v as ruga sa le trimite ti pe adresa de e mail : E-mail .uk
Va multumesc anticipat