static

Creat de bogdan constantin, Dec 10, 2013, 04:39 PM

« precedentul - următorul »

bogdan constantin

In cazul in care nu functioneaza sistemul ROMPOS, are sens sa fac masuratori statice in vederea postprocesarii?

crs

daca gasesti o alta baza fixa de unde poti lua rinexul da.

Mit

Exista posibilitatea ca RomPos RTK sa nu functioneze, dar fisierele RINEX pt. PP pot exista.
Ramane doar sa le ceri si sa le platesti.

kkndkk

Sau poţi folosi gratuit măsurătorile din reteaua privată ftp://89.136.207.45/" target="_blank">ftp://89.136.207.45/ dar pe care ANCPI printr-o adresă nu le acceptă. In unele locuri nu sunt probleme.

Modificat de kkndkk (10-12-2013 20:39:34)

cristi19t

Detin un aparat Stonex S9III GNSS, si il folosesc in mod RTK. Poate cineva sa ma indrume spre masuratori prin post procesare? Ce softuri folositi, care sunt pasii pentru masuratori prin postprocesare? Eu nu stiu de unde sa incep. Am studiat forumul dar inca nu am ajuns la o idee de unde sa pornesc.

george75m

Avand un singur receptor, pentru masuratori statice, trebuie sa iei inregistrari de la o statie permanenta, cea mai apropiata de zona de lucru, sau de la alt receptor asezat pe un punct din reteaua nationala GNSS sau determinat la randul lui din aceasta retea in alta sesiune de lucru, care face inregistrari SIMULTANE cu GPS-ul tau.
Daca nu ai cumparat receptorul cu soft de post-procesare, va trebui sa faci rost de unul, care ori iti recunoaste formatul nativ de inregistrare a datelor pentru receptorul tau, ori lucreaza cu fisiere rinex (universale). Pentru a transforma datele brute inregistrate in format rinex, exista programe de transformare, ar trebui sa ai pe CD-urile primite cu GPS-ul.
In programul de post procesare setezi ca punct de referinta (control point) statia permanenta sau punctul din reteaua nationala si ii introduci coordonatele, importi datele primite de la aceasta, apoi importi masuratorile facute cu receptorul tau si procesezi datele. Daca ai doua sau mai multe puncte de referinta, faci si compensarea retelei. Programul se seteaza in sistem ETRS89 sau WGS84. Coordonatele obtinute se transforma in coordonate Stereo 70 folosind programul Transdat 4.04 pe care-l descarci de la ancpi.ro.
Detalii despre post-procesare si compensare, importul si exportul datelor, precum si interpretarea rezultatelor, vei gasi in manualul (help-ul) programului de post-procesare pe care-l vei folosi.
Citeste Decizia 1 GNSS /2008 actualizata si vei vedea ce anexe trebuie completate.
Succes !