Ajutor Receptie Tehnica

Creat de cadian, Mar 07, 2014, 09:24 AM

« precedentul - următorul »

cadian

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un model de receptie tehnica a unui plan de situatie ?
 Multumesc

zamfy

Depinde de natura proiectului pentru care vrei sa faci receptie tehnica. In functie de aceasta, planul de situatie are anumite particularitati pe care e bine sa le figurezi. Daca ai modernizare de drumuri, e necesar  sa ai profile transversale cat mai dese, sa figurezi podetele si accesele la proprietati, tipul drumurilor, daca sunt asfaltate, tipurile de sant, daca ai versanti sau ravene sa dai cat mai multe puncte in acele zone etc.
Daca ai canalizare, e bine sa figurezi limitele dintre proprietati, sa pui nr. postale, sa figurezi zonele unde ai retea existenta. Asta ar fi valabil si la alimentare cu apa, plus ca trebuie sa ridici traseele pana la obiective: amplasamente pentru statii de epurare, clorinare, bazine, emisari s.a.m.d.
Nu strica sa faci un model digital al terenului cu curbe de nivel pentru a se vedea foarte usor gradul de accidentatie al terenului, panta etc.
Recomand sa lucrezi pe straturi pt fiecare element din planul de situatie si plansele sa le generezi in PAPERSPACE deoarece sunt mult mai usor de modificat si de printat.
Asta ar fi pentru planul de situatie. Continutul dosarului pentru receptie tehnica trebuie sa cuprinda:
-o cerere de receptie modelul standard
-declaratii pe propria raspundere ale beneficiarului ca este proprietarul terenului cuprins in proiect (nu cred ca sunt obligatorii, dar e bine sa fie)
-certificatul de urbanism
-actele de proprietate pt. terenurile cuprinse in proiect
-un memoriu tehnic in care prezinti lucrarea: date de identificare a imobilului, date despre investitie, date despre beneficiar, date despre executantul lucrarii. Aici poti trece ce suprafete, ce lungimi ai, cat in intravilan, cat in extravilan, alte date particulare ale lucrarii
-un tabel centralizator al suprafetelor de teren prinse in proiect (daca ai drumuri pui denumire, tarla, parcela, suprafata si lungime sau date cadastrale pt. alte terenuri)
-planuri de incadrare in zona
-planul de situatie
-descrierea lucrarilor topografice si geodezice. Aici treci metodele de masurat, aparatura, punctele vechi si noi, cu ce programe s-a facut compensarea, prelucrarea etc.
-descrierile topografice ale punctelor noi si vechi din reteaua de ridicare
-carnete de teren in formatul acceptat de OCPI
Pe CD pui dxf-ul cu toata lucrarea si cp-ul pentru receptie tehnica. Cand faci dxf-ul, incadrezi toata lucrarea intr-o SINGURA polilinie, indiferent ca ai mai multe amplasamente sau enclave. Ce ai in CP trebuie sa fie identic cu ce este in memoriul tehnic.
Daca lucrarea ta este in intravilan si suprafata ei depaseste 10 ha, iti trebuie avizul de incepere al lucrarilor dat de OCPI.
Si ca ultima recomandare: cand incepi o ridicare topografica, mai intai fa-ti reteaua de sprijin, compenseaz-o si abia apoi radiaza. Daca nu o faci, s-ar putea sa te trezesti cu surprize neplacute.
Succes!

cadian

Cum adica sa incadrez toata lucrarea intr-o singura polilinie ?

zamfy

Temporary file...

Modificat de zamfy (14-03-2014 09:41:52)