Trasare gard

Creat de MBsurvey, Sep 18, 2013, 01:59 PM

« precedentul - următorul »

MBsurvey

Buna ziua!
Am si eu o situatie: am de trasat un gard pe un teren care v-a fi imprejmuit.
(vecinatatile nu au gard)
Intrebarea este daca aceasta lucrare trebue intocmita catre OCPI in orice fel de documentatie, sau se face un tabel de trasare pentru beneficiar si atat ?

Orice informatie suplimentare ma ajuta.
Mersi.

c_pascu

Se face un proces verbal de trasare.
Pentru linistea tuturor ar fi bine sa chemi si vecinii sa semneze pe el.

Mit

Vis-a-vis de "informatii suplimentare"

Eu voi fi,
Tu vei fi,
El (ea) va fi

severcoman

avand in vedere ca «lucrurile simple sunt cele mai complicate», este posibil ca beneficiarul lucrării să nu-şi fi exprimat corect doleanţele  :
1.    dacă doreşte "trasarea unui gard", atunci e simplu : o poate face si singur-fără să apeleze la topograf, prin întinderea unei sfori între ţăruşii sau jaloanele amplasate pe limita terenului în punctele de frântură sau prin jalonarea aliniamentului (când are laturi lungi); in acest prim caz nu are nevoie de instrumente;
2.    dacă doreşte "trasarea coordonatelor"  menţionate în documentaţia cadastrală sau în orice altă documentaţie, atunci el-proprietarul/beneficiarul lucrării trebuie să prezinte  coordonatele respective oricărui topograf în vederea trasării (poate să apeleze la persoana care a determinat aceste coordonate), solicitând restabilirea în teren a poziţiei punctelor ce definesc conturul proprietăţii (la întocmirea doc. cadastrale proprietarul "declară că a indicat limitele imobilului >>> răspunderea pentru cunoaşterea, indicarea şi conservarea revine proprietarului" (presupunem că apelează la topograf tocmai pentru că nu a conservat limitele... exista riscul ca determinarea initiala sa fie eronata, deci...);
3.     dacă doreşte "trasarea limitelor" şi lămurirea unor împrejurări de fapt*(!), atunci trebuie analizată situaţia din teren comparativ cu imobilele învecinate şi planurile parcelare analogice-digitale raportat la data întocmirii acestora, în prezenta proprietarilor vecini,  cu verificarea încălcărilor de hotar sau eventuale suprapuneri (ar fi deci o lucrare mai complexă;); însă, după ce beneficiarul va înţelege explicaţiile probabil va opta pentru punctul 3, chiar dacă faţă solicitarea iniţială sunt alte costuri); bineinteles cf. @c_pascu > proces verbal/recunoasterea limitelor în prezenţa vecinilor, punerea in acord a documentatiilor/repozitionări - dacă e cazul, etc.; in acelasi timp as recomanda proprietarului sa solicite lamuriri de la ancpi/ocpi ..., pentru "informarea asupra eventualelor consecinte ulterioare ale lipsei planului parcelar intocmit conform art. 26-1 din O. 415/2009" .

Anton Pann

Cred ca beneficiarul doreste o STABILIRE A LINIEI DE GRANITĂ cu vecinii (cu unul sau mai multi ) . După ce se stabilesc limitele parcelelor, si sunt confirmate de vecini , atunci se poate trasa gardul.  Semnarea unor procese verbale de vecintate , de recunoastere a limitelor , este indicată. In felul acesta nu se va mai ajunge in instantă. Orice altă modalitate poate duce spre litigiu .

caditop

Daca nu exista intelegere tot in instanta se va ajunge, chiar daca exista si 10 procese verbale de vecinatate/trasare.

nicu1000

Referitor la un proces verbal de trasare a unor coordonate sau referitor la aratarea limitelor proprietatii de catre proprietar:
 - daca azi trasez niste coordonate, batem 4 tarusi, semnam proces verbal si maine proprietarul se apuca de gard cu 2m mai la stanga/dreapta.
 - daca masor un imobil, proprietarul imi arata nista tarusi, cum ca acolo ar fi limita si a doua zi isi face gard la 2m inspre vecinul. Cand se ajunge in instanta proprietarul zice ca acolo unde a facut gardul mi-a aratat limita de proprietate si este vina mea ca nu am masurat bine.

Ce valoare au in instanta astfel de declaratii de stabilire a limitei de proprietate ? A avut cineva de-a face cu astfel de procese ?

severcoman


caditop

In instanta pot fi folosite ca mijloace de proba, sunt inscrisuri. Au aceeasi valoare ca declaratiile unor martori, prezumtii , expertize si cercetarea la fata locului.