programe de compenasre

Creat de klu_naravas, Feb 19, 2008, 10:07 PM

« precedentul - următorul »

goguletz

Nu pot decat sa va respect parerile.

TopRo spunea ca site-ul in forma actuala nu va rezolva mai nimic. Sincer, nu stiu la ce te astepti sa vezi (cum ai vrea sa fie).

Eu unul, am pornit de la ideea ca site-ul va fi pe parte de server; tocmai de aceea lucrez cu PHP si nu cu Java sau altceva. Intradevar, asta il face un pic cam prea simplut. Da' acum sincer, tu ai nevoie de o prelucrare sau vrei sa vezi animatie.


Nu stiu de ce aveti impresia ca nu este un lucru asa maret.
O sa prezint cateva avantaje:

- e gratis;
- cum a spus si TopRo are un caracter educativ, da' nu numai;
- poate fi utilizat pe diverse sisteme:
     -> PC, indiferent de sistemul de operare (Windows, Linux, Bsd, Mac etc.);
     -> Palmtop;
     -> Orice telefon mobil care are conexiune la Internet.
- e gratis :D

Eu unul sunt utilizator atat al Windows-ului cat si al Linux-ului. Daca m-ati intreba care este mai fiabil v-as raspunde ca Linux. Nu mi s-a intamplat niciodata sa se blocheze calculatorul. Sunt servere care merg pe linux ani intregi fara a fi oprite sau restartate macar odata.

Va asigur ca in viitorul apropiat din ce in ce mai multa lume va face trecerea de la Windows la Linux (poti in acelasi timp sa ai ambele sisteme).


Deja e prea multa vorbaraie. Tot ce am incercat sa fac, a fost sa-mi prezint si eu punctul de vedere.


P.S.: Pentru cei ce cred, ca asta nu e un proiect de luat in seama, nu pot decat sa va pun urmatoarea intrebare: Voi ce ati mai facut in ultima vreme?

goguletz

Sorry, am inteles gresit!

Sunt un pic frustrat, pentru ca n-am reusit sa termin si eu facultatea anul asta, ca toti ceilalti, din cauza unei restante. Ca proiect de licenta ar fi acest site, dar nu prea mai am timp sa lucrez la el (e functie de mai multi factori: angajare - deplasari, alte proiecte).

De exemplu mai lucrez in paralel la un alt proiect:
"Introducerea cadastrului in cadrul unei localitati, utilizand principiul bazelor de date"
http://www.cadonline.3x.ro" target="_blank">http://www.cadonline.3x.ro

Ca sa putem trai avem nevoie de bani.
Ca sa facem rost de bani trebuie sa muncim.
Ca sa muncim trebuie sa renuntam la anumite activitati (consumatoare de timp).

Pentru CADONLINE:
     Nume utilizator: gigi
     Parola 1: c1
     Parola 2: c2
     Drept utilizator: VIZUALIZARE

Asta asa ca sa va faceti o idee. Oricum mai am extraordinar de mult de lucru.

Alin B.

Gogu ,stai linistit cu facultatea !  Eu am o mica firma de cadastru si daca as gasi sa angajez unul cu cunostintele tale as fi tare fericit deoarece din punctul meu de vedere m-ar durea in cot daca are sau nu diplome , licente , atestate etc. atata timp cat isi face cu brio treaba . Asta nu inseamna ca nu va trebui sa-ti iei licenta, pt. ca altfel risti sa "slugaresti" pe cineva o viata pt. ca asa  e sistemul la noi ( vezi conditiile de autorizare la OGR) !

goguletz

Cine ma poate ajuta si pe mine cu o informatie:

Cum pot sa realizez o compensare 2D (X, Y) a unei retele geodezice, cunoscand precizia de determinare a coordonatelor X si Y a punctelor considerate fixe?!


De exemplu:
Avem pe teren o retea planimetrica geodezica.
Unele puncte au fost determinate prin tehnologie GPS (mai exact s-au determinat coordonatele X si Y, si preciziile acestora).
S-au efectuat apoi masuratori de directii unghiulare orizontale si distante.

In cadrul unui program de compensare (in cadrul relatiilor aplicate in acel program), unde apar acele precizii de determinare a coordonatelor X si Y?!
Reteaua se considera ca o retea libera?!

cioro

Legat de constrangerea pe coordonatele punctelor fixe ea se aplica doar la punctele din reteaua de sprijin oficiala a Romaniei (adica doar la acele puncte determinate si compensate unitar). In cazul expus de goguletz punctele fixe sunt statiile permanente sau punctele vechi din reteaua de sprijin stationate GPS care au fost folosite la calculul coordonatelor punctelor noi pe care ulterior s-a stationat cu statia totala. In cazul asta trebuie sa iei in considerare si erorile punctelor determinate GPS pentru ca acestea nu fac parte din reteaua de sprijin si sunt tot puncte noi.
Pt goguletz, intreaba-l pe Danciu si ne zici si noua raspunsul :))
In cazul expus de tine corect ar fi sa se prelucreze concomitent si masuratorile GPS si cele clasice, cred ca Starnet face asa ceva, Doru pote sa iti dea mai multe detalii.

goguletz

Man, multumesc pentru sfaturi, da' sincer chiar nu am cunostintele necesare ca sa fac un astfel de program, care sa compenseze atat vectorii gps cat si observatiile efectuate cu statia.

In plus, din cate stiu eu, e foarte greu sa faci rost de relatii pentru compensarea unor vectori GPS (si aici nu ma refer la relatiile alea de baza, ci la acele relatii care fac diferenta in obtinerea unor precizii bune).

Cred ca ati observat, ca prelucrand aceeasi vectori cu programe diferite se obtin rezultate diferite (poate nu cu mult, da' oricum se observa diferenta). Deci fiecare utilizeaza relatiile de baza pana la un moment dat, dupa care ............

Asa ca sincer, am sa incerc sa realizez un program care compenseaza reteaua, ca fiind libera; pentru fiecare punct de coordonate se vor introduce si preciziile pe X si pe Y.

O sa iau legatura cu cativa profesori; sper sa ma poata ajuta.

Mersi de sfaturi. Numa' bine!

kod

bravo, apreciez initiativa open source (adik free forever pt. toti, cu unele conditii normal), mi-ar place sincer sa vad cativa oameni cu initiativa uniti, care se ajuta intre ei, si cine stie poate incet, incet o sa avem alternative la orice si-n materie de software (aviza amatorilor pe Linux, AutoCAD 2000i merge ca uns cu wine)  :surprised: , dat fiind faptul ca daca tot vrei sa fi "in regula" cu toate trebe musai sa cheltui o caruta de bani pe licente de multe ori inutile, bani pe care "saracu`" domn` ing. topograf care abia iese de pe bancile scolii nu stiu de unde ii scoate !
   Astept sa  vad oameni capabili, care au tupeul sa ia in serios aceste alternative, si as mai avea ceva de adaugat daca tot mergi in directia open source, baga si un modul de donatii (stim cu totii, "time is money";), si asa isi pot arata fiecare recunostinta fata de munca ta ! Succes! :D

goguletz

Am incercat si eu pe linux tot felul de soft-uri CAD (foarte putine la numar). Intr-o ultima faza aveam instalate QCAD (free si special facut pentru linux) si AutoCAD2000 cu ajutorul programului Wine (dar apareau ceva probleme cu font-urile; linux-ul utilizeaza alte font-uri fata de windows).

Important este ca pasi au fost facuti in directia linux-ului.


Cat despre partea cu Topo-online si donatiile, ar fi o chestie sa introduc o sectiune si pentru asta, da' deocamdata o s-o las asa.

N-am pornit de la ideea ca am sa fac bani din asta. Intradevar, "time is money", dar .............................