Dezmembrare UI

Creat de dtoni, Mar 21, 2011, 11:20 AM

« precedentul - următorul »

dtoni

Am o situatie cam ciudata :
Un client are un imobil S+P+2, in acest imobil are 4 apartamente suprapuse .
intrebarea maea este daca se poate dezmebra doar un apartament din acest imobil in conditile daca fac dezmebrarea va rezulta casa scarii , un aparatment si restul de 3 apartamente care ar trebuii sa ramana ne dezmebrate? Cele 3 apartamente nu au in  comun de cat planseele fiind suprapuse.

dora3mira

dtoni - oricate apartamente vrei sa rezulte in imobilul tau - operatiunea de trebuie sa o faci este tot apartamentare . Faci calculul la partile comune - care asta este , raman comune - si la suprf utile - pentru ce vei avea ca U.I..
Suprafata de teren de sub imobil ramane in indiviziune si va fi calculata in fc de suprafata utila a fiecarei U.I..
Vorbeste cu clientul tau si vezi daca nu cumva dupa o vreme va intentiona sa faca o alta "dezmembrare " a unui alt apartament .... Ca o sa fie muuuuult mai complicat si va presupune sa refaci toata apartamentarea. Mai bine se gandeste si se hotaraste ce fel vrea sa imparta imobilul de la bun inceput ca sa nu te puna sa refaci de fiecare data cartile pe intreg ...

dtoni

multumesc,
stiu cum se face toata operatiunea si ce implica ea . intrebarea mea este daca 3 apartamente suprapuse pot avea acelas numar cadastral?

Mit

... si la descriere scrii: ap.X compus din y camere situate la P, z cam la etj.I s.a.m.d.
Daca se va hotari ulterior sa subapartamenteze si apartamentul cel mare nu va fi cu nimic mai complicat: vor reiesi ap 2/1, 2/2 si 2/3 de ex., luand in calcul numai PCI ale apartamentului mare.
 :hi:

dtoni


cristache

Cum se face o dezlipire dintr-un apartament?...de fapt e 1 apartament cu 6 camere din care vrea 3 camere cu 3 camere. Toate au iesire la holul principal din cladire

Modificat de cristache (05-12-2011 11:28:11)

Mit

Se numeste subapartamentare;
In functie de Su a fiecarui nou apt. reiesit se calculeaza cotele parti indivize ale acestora. Trebuie sa te inchizi pe cotele parti ale apartamentului "mama".
Atentie la partile comune indivize (baie, bucatarie, etc.) a.i. sa nu trebuiasca sa treaca nea X pe la tanti Y prin dormitor ca sa ajunga la baie... ca ies Z. ;)  :hi:

Burtic.Alexandru

Imi poate spune cineva care sunt documentele necesare inscrieri unui drum in cartea funciara?

adrianab

si eu mai am o intrebare.....de ce scara vine la un singur apartament?Ceilalti cu ajung la etaje?