Expertilor mai nou autorizati as vrea sa le dau cateva sugestii (nu sfaturi) :
-efectuati numai expertize in domeniul in care sunteti autorizati .
-studiati cu atentie actele de la dosar !
-puneti-va la punct cu legislatia din domeniu.
-respectati intocmai obiectivele dispuse prin "Incheierea de sedinta".
-nu va depasiti atributiunile.
-nu intrati in conflict cu partile (Reclamnt, parat. etc.),
-folositiva numai de actele de la dosar.Nu aveti voie sa folositi acte care nu sunt depuse la dosar!
-Raspundeti concis si clar la obiective, fara a da si "solutia" cazului!
-Nu uitati: magistratii nu sunt igineri; nu stiu sa citeasca schitele si planurile , asa ca povestitile ce ati dorit sa reprezentati prin desen.
-nu efectuati,niciodata, expertize in dosarele in care sunteti incompatibili !
-nu acceptati "atentii' de la parti din dosar !
=daca ati efectuat corect expertiza , sa nu va speriati cand sunteti chemati la politie sau procuratura pentru declaratii; daca nu, mai bine depuneti-va autorizatiile !
-Nu ezitati sa cereti ajutorul atunci cand considerati ca este cazul .
-respectat-va intotdeuna colegii !
Deocamdata , atat.
Mult succes !
bad Wolf
Multumim bad wolf.
Despre examenul de autorizare ca expert judiciar ce ne puteti spune?
Anul acesta exista sanse ca Ministerul de Justitie sa organizeze concurs de autorizare ca expert judiciar in domeniul cadastru? Care este perioada in care se poate afla acest lucru? Cu cat timp inainte se face anuntul de organizare a examenelor ?
Daca da, bibliografia ramane valabila cea din anii trecuti?
Care sunt etapele ce trebuie parcurse?
Care sunt piesele ce alcatuiesc un dosar al unui candidat?
Chiar sunt interesata de toate aceste probleme.
Buna Dora,
Pe langa fiecare Tribunal Judetean functioneaza un Birou de Expertize Judiciare Tehnice si Contabile !
Examenele (nu sunt locuri limitate) se tin periodic si se organizeaza de Ministerul Justitiei (acum se maim numste si al Egalitatii de sansa) , periodic , in functie de necesitatiele instantelor .
Examentu se anunta prin presa centrala si la Biroul de Expertize Judiciare Tehnice si Contabile din fiecare judet , cca 3 luni inainte ! programarea examenelor se poate afla si pe
www.just.ro/ .
De la Biroul de Expertize Judiciare Tehnice si Contabile judetean se afla si ce trebuie sa contina dosarul, conditiile de studii si vechime , data examenului si data limita pentru depunerea dosaruli!
Tot la acest Birou se depun dosarele si tot aici se gaseste bibliografia.
In general bibliografia este aceiasi si cuprinde o parte cu cerinte profesionale si o parte legislativa .
De obicei se completeaza cu noutatile legislative !
Examenul este scris.
De obicei cinci subiecte din care trei profesionale si doua legislative!
Subiectele profesionale sunt destul de accesibile , de obicei doua sunt teoretice si al treile este o problema , ex. o detasare cu elemente numerice cunoscute care trebuie rezolvata !
A fost in 1991 , un subiect imposibil: Troria celor mai mici patrate(rezolavrea Gauss a unui sistem de "n" ecutii cu "n " necunoscute ! nu l-a rezolvat nimeni !
De atunci s-a renuntat la asemenea subiecte !
Subiectele de legislatie sunt de obicei din legile fondului funciar . Cpc ,Cpp, Legea expertlui judiciar.
Cam atat !
Multa bafta !
Cu stima,
Ion
Salutare,
Sunt inginer geodez dar nu sunt autorizat ca si expert tehnic . Cu toate astea , de la varsta de 15 ani am participat la foarte multe expertize, incepand de la a tine stadia (jalonul mai tarziu) pana la a contribui la prelucrarea automatizata a masuratorilor topografice executate in teren pentru solutionarea diverselor cauze : partaj, granituire, servitute, evaluare, revendicare , anulare titlu de proprietate etc. Am avut aceasta posibilitate deoarece tatal meu a fost expert topograf din anul 1991 pana in septembrie 2008 cand si-a depus cererea de autosuspendare. Prin urmare, de cand eram pustan de liceu , student si inca cativa ani dupa terminarea facultatii am contribuit mai mult sau mai putin la realizarea unei expertize tehnice, secondand -ul pe tatal meu. Aici in Suceava unde ne desfasuram noi activitatea au ramas foarte putini experti buni datorita raporturile de colaborare dictatoriale dintre judecatorii sau Tribunal si corpul expertilor. Majoritatea expertilor cu experienta si valoare s-au retras deoarece au ajuns sa aiba amenzi de sute de milioane ( atentie ca nu exagerez , tatal meu are aproape 200 milioane amenzi ) pentru nedepunerea la timp a raportului de expertiza. Ati putea crede ca aceste amenzi sunt justificate , dar nu e asa . Un expert ajungea sa aiba si peste 120 de numiri pentru executare de rapoarte de expertiza ori doar cine nu afacut un astfel de raport de expertiza isi putea imagina ca un om este capabil sa raspunda la timp in toate aceste dosare, mai ales in zone cu regim de carte funciara veche , unde de cele mei multe ori trebuie prezentata evolutia in cartea funciara a dreptului de proprietate asupra imobilului/imobilelor studiate din 1873 ( data la care s-a introdus regimul de carte funciara in Bucovina ) pana in prezent. Adesea se intampla ca deplasarea in vederea execuatrii masuratorilor sa se faca si de 3-4 ori la intervale mari de timp , deoarece detinatorii terenului nu permiteau executarea masuratorilor si au fost cazuri in care nici cu politia alaturi nu am putut face masuratorile ci a trebuit sa venim ulterior cu fortele speciale ale jandarmeriei. Toate aceste proceduri necesitau timp, iar judecatorii, la presiune avocatilor gaseau ca singura justificare pentru intarzierea depunerii raportului la dosar , amendarea expertului. Frustrant este ca de fiecare data cand amendau nu o faceau simbolic, cu 50RON cum ar fi putut , ci cu 400 sau 500 RON. Tatal meu a primit chair si 4 amenzi de 500RON in acelasi dosar, in ciuda faptului ca unul din obiectivele comunicate nu era de competenta sa si asta ducea la imposibilitatea realizarii expertizei.
Trebuie sa luati in calcul ca in 8 din zece expertize, cel care va pierde procesul se va considera neindreptatit si primul lucru care il va face va fi sa depuna plangere impotriva expertului.
Dl. Ion spunea "daca ati efectuat corect expertiza , sa nu va speriati cand sunteti chemati la politie sau procuratura pentru declaratii" - in mare asa este dar de fiecare data cand esti chemat la politie mergi cu o strangere de inima pt ca te gandesti ca poate ai gresit, ca poate ti-a scapat ceva si mai ales te ingrijoreaza faptul ca de multe ori te ancheteaza un politist cu care nu vorbesti aceeasi limba.
Ar mai fi multe de spus , dar deocamdata ma rezum la faptul ca in jud. Suceava au mai ramas foarte putini experti, majoritatea autosuspendu-se , ajungand sa se faca numiri de experi de la Vaslui, Buzau etc. unde cu tot respectul pentru specialistii de acolo , daca nu cunosc foarte bine sistemul vechi de carte funciara din aceasta zona, sansele lor de a rasounde rapid si corect la obiectivele raportului de expertiza sunt minime mai ales avand in vedere si distanta pe care trebuie sa o parcurga doar pentru a studia o noua piesa pusa la dosar. Toate acestea se vor concretiza in amenzi cu nemiluita.
Personal recunosc ca dpdv profesional intocmirea unui raport de expertiza este foarte provocator , satisfactiile profesionale fiind pe masura odata cu solutionarea cazului dar cu toate acestea pana nu va aparea un regulament special de intocmire a expertizei tehnice topografice , nu amestecat cu alte tipuri de expertize , in care sa se mentioneze foarte clar drepturile si obligatiile expertului tehnic topograf nici nu vreau sa ma gandesc ca sa putea deveni expert tehnic. In ciuda castigurilor materiale aceasta stare de incertitudine legislativa se constitue intr-o sursa de stres foarte puternica pentru expertul tehnic, in cazul tatalui meu concretizanduse din pacate in degradarea starii de sanatate , ajungand la diabet.
Prin urmare cei care va ganditi sa deveniti experti , analizati foarte bine acest lucru, pentru ca veti vedea ca e mult mai greu sa iesiti din sistem decat sa intrati.
Poate cu ajutorul acestui forum vom pune bazele unei asociatii a expertilor tehnici topografi care va putea lupta pentru un cadru legislativ corect in care sa-si desfasoare activitatea expertul tehnic topograf.
Pentru Doru , poate ne poti spune depre cum se solutioneaza un litigiu funciar in USA . Cine intocmeste raportul de expertiza ?
Multumesc
Super interesant Doru. Macar sa vedem zecimea plina a paharului : si in tari mult mai dezvoltate exista probleme cadastrale majore.
LOBONTZULE topografic, daca iei gol, te halesc!
se pare ca pe la voi s-a lucrat intr-un sistem local, tipic romaniei anulor 2000-2005. hai sa nu fim carcotashi si sa nu sesizam diferenta de 215-220 de ani.
trecand la lucruri serioase, alin, esti pe faza, stii multe, vorbesti la obiect si spui lucruri tare adevarate. am o singura intrebare, de principiu: nu v-a reprosat nimeni (tie si tatului tau, caruia i-i doresc insanatosire fie si pentru ca nu mor caii cand vor cainii) ca tu nu aveai ce sa cauti acolo. nu trebuie sa-mi explici nimis, banuiesc motivele ptr care tatal tau te lua cu el; era mai sigur asa si nu trebuia sa-ti mai explice cum se tine mira dreapta sau bastonul in bula.
constat fara uimire ca se ingroasa randurile celor care-si depun legitimatia. cred ca situatia actuala se poate caracreriza si sub urmatoarele aspecte:
similitutidini intre PAD-uri si expertize in sensul ca nu exista proceduri suficiente, situatie care genereaza interpretari si solutionari aleatoare. un exemplu in domeniul expertizei judiciare este ca nu se precizeaza nicaieri (in legislatie) ca distanta de pe anexa grafica trebuie sa fie cea orizontala, duoa cum masuratul cu ruleta pentru o latime si o lungime la un teren situat in zone de deal sau munte este suficiente. suprafata rezulta imediat, eventual se omologheaza, si devine autoritate de lucru judecat cu toate implicatiile ce decurg.o astfel de situatie o voi prezenta, putand sa vedeti ce poate sa apara dintr-o expertiza facuta la f....... masa. este caz autentic din zona anilor 1990-1995 la judec. valenii de munte (evident prahova).
bad wolf recomanda prezentarea expertizei tinand cont ca magistratii nu sunt ingineri; absolut corect dupa cum la fel de corecta este si expresia pe care-o veti intalni in incheierile de sedinta sa inch. de admitere in principiu de forma: expertul va intocmi schita de plan......
nu-i asa ca va suna oribil. luati lucrurile ca atare ptr ca viata merge inainte.
amenzile....... da nu au nici un Dumnezeu, nici o logica si nici o justificare si consider ca este asa: judecatorul dispune de puterea judecatoreasca, de puterea geodezica sau topografica ati auzit? eu NUUUUUUUUUUUU
onorariile se stabilesc dupa bunul plac, dar aici este si vina noastra (inca ma consider ca facand parte din breasla expertilor judiciari) ptr ca nu ne-am stabilit intai noi un sistem de fixare al onorariilor cu care sa iesim in fata. sunt persoane care considera ca o "schita de plan" trebuie onorata semnificativ mai putin decat o expertiza merceologica in care se evalueaza 2 presuri de coade uzate 7o% sau 5 linguri de lemn cu coada lunga pentru mestecat sapunul in procesul de obtinere. am admirat pozitia de acum cca 1 an a expertilor din iasi care au declarat ca intra in greva. nu mai syiu ce s-a mai intamplat dar pozitia am considerat-o benefica.
va mai aduceti aminte de 5% ptr lucrarile de cadastru. toata lumea maraia pe holuri, pe la colturi sau pe scari; am propus la prahova (tot pe holuri, scari sau colturi) sa nu mai faca nimeni lucrari ptr 1 sau 2 luni. nu comentez.
fara sa fiu patetic trebuie sa spun ca in investitiile morale nu pun problema sa castig. exista insa momente in care viata te face sau te obliga la bilantz: este cumplit sa constazi ca esti falit. de ce am spus cele de mai sus? ptr ca am ajuns la o varsta in care ma uit inapoi (fara manie) sper cu luciditate. constat ca breasla noastra este azi la fel de dezbinata cum era si in 1975-1980, constat ca tehnic tot ce s-a inceput s-a oprit fara sa fie finalizat si mai constat un lucru caracteristic zilelor noastre: suirea pe un scaun de conducere presupune in primul rand cumpararea anterioara a 2 (doua) tuburi de super glue cu care se unge scunul inainte de prima asezare si al doilea efect este unul medical-apare amnezia profesionala si nu mai stim ca un bulumac de gard de 15 cm diametru afferent la 2 lucrari (cel putin) vecine, va genera un cadastru cu goluri sau suprapuneri, datorate locului in care se tine prisma chiar de catre cei extrem de constiiciosi.
pentru "ineptiile" debitate mai sus va propun sa strangem randurile, sa incepem sa ne familiarizam cu elaborarea de proceduri care nu vor fi perfecte dar vor fi perfectibile, care vor fi inspirate (poate chiar si cracuite) din ce au altii, proceduri care sa mearga pana la detalii si care la un moment dat vor fi puse pe o "masa" decizionala.
si acum exemplul de care v-am vorbit. loturile A si B din stanga au fost reprezentate in acest fel intr-un partaj succesoral, ele avand conturul exterioar asa cum este in desenul din dreapta. dupa ce hotararea este definitiva, A cere granituirea proprietatii fata de B dupa hotarul reprezentat prin linia dreapta punctata pentru ca hotarul intre proprietati rezultat din partaj este o linie dreapta. :zzz:
WOW :uimit:
Multumesc tuturor celor implicati in aceasta discutie. Este extrem de benefica, mai ales pentru un rookie, ca mine; nu sunt multe locurile de unde poti invata din experienta altora.
Inca odata, multumesc!
Pt dl. Dan :
sa fiu sincer , nu m-a intrebat nimeni ce cautam si eu acolo desi la semnalarea uneia dintre parti, un avocat istet ar fi putut specula aceasta lacuna legislativa si sa ceara anularea expertizei in cazul in care nu-i coveneau concluziile. Ideea e ca un om singur nu poate sa duca toata treaba la capat in cazul unei expertize , doar daca ar beneficia de serviciile unei statii robotice , dar chiar si asa in unele cazuri fara al doilea om nu se poate descurca .
Pe de alta parte , vin si spun ca din nou , si aici ca si in alte domenii , nu trebuie sa reinventam roata . Adica spun ca ar trebui sa preluam modele din tari cu situatii cadastrale oarecum asemanatoare ( de ex. Italia , unde la fel partea de nord a beneficiat de sistemul austriac de cadastru iar in partea de sud au avut un sistem destul de apropiat de Registrul de Trascriptiuni din Regat ) . Preluand si adaptand legislatia la particularitatile Romaniei, am face primii pasi spre normalitate din punct de vedere al intcmirii expertizei tehnice topografice.
In momentul de fata sunt experti care intocmesc rapoarte de expertiza ce sunt complet gresite din punct de vedere cadastral si chiar daca in dosarul respectiv se pronunta o sentinta civila definitiva si irevocabila, aceasta sentinta nu poate fi inscrisa in Cartea funciara din varii motive :
- linie de hotar ce trece pe sub o cladire cu mai multi proprietari ;
- identificari cadastrale gresite , adica in raportul de expertiza parte din terenul studiat se identifica cu parcela x din cartea funciara y iar in realitate parcela x se afla in cartea funciara z iar daca o PFA incearca sa faca documentatia de prima inscrierepentru terenul respectiv , de la Biroul de Carte Funciara va primi incheiere de respingere deoarece situatia reala nu este conforma cu cea judecata ;
- determinari de suprafata gresite grosolan ;
Daca tot a venit vorba de determinari gresite de suprafata , sa schimb un pic subiectul si sa spunem ca fenomenalul program E-Terra CAD nu accepta nici un metru in plus sau minus fata de suprafata din acte , in ciuda faptului ca Ordinul 634/2006 admite o toleranta de 2% . Toti cei care au iesti macar o data din birou si au facut o masuratoare stiu ca pentru acelasi teren cu limite bine delimitate, masurat de zece ori de aceeasi persoana cu acelasi aparat , se va obtine doar din pura intamplare de doua ori aceeasi suprafata, chiar daca erorile vor fi f.f. mici . Cu toate astea , daca obtii suprafata mai mica decat in acte scapi relativ usor : declaratia beneficiarului ca este de acord cu diminuarea suprafetei dar daca obtii un metru in plus, va trebui sa tai dupa bunul plac dintr-o parte sau alta pana vei pica pe suprafata din acte sau sa-l trimiti pe saracul beneficiar sa-si modifice actul de proprietate printr-o sentinta judecatoreasca.
OK, am facut o paranteza cam lunga, dar e rezulatul frustrarii resimtite personal saptamana trecuta.
Revenind la expertize, din punctul meu de vedere , un eventual regulament de reglementarea activitatii expertului tehnic topograf ar trebui sa cuprinda obligatoriu urmatoarele :
- toti expertii sa fie autorizati si de ANCPI sau cine o mai face autorizari in tara asta ;
- fiecare masuratoare sa fie incadrata Stereo70 sau daca acest lucru nu este posibil , sistemul local in care se executa masuratorile sa fie bine materializat si conservat in zona , pentru racordarea ulterioara la sistemul Stereo70 ;
- partea grafica a fiecarui raport de expertiza sa fie depus si in format electronic la biroul local de expertize de unde sa poata fi obtinut de un alt expert sau PFA , preferabil prin internet ;
- expertul sa aiba posibilitatea de a refuza primirea de noi numiri in conditiile in care este deja foarte aglomerat , pana la o data in care va comunica Biroului disponibilitatea sa de a primi numiri noi ;
- sa se stabileasca clar drepturile si obligatiile expertului ;
- sa se stabileasca foarte clar spetele ce sunt de competenta expertului topograf pentru a evita situatii de genul in care expertului topograf i s-a cerut sa stabileasca suprafata necesara bunei functionari a unei balastiere ;
- expertulsa aiba posibilitatea sa refuze intocmirea raportului de expertiza in cazul in care in anumite cauze , actele aflate la dosar nu sunt suficiente pentru a raspunde la obiectivele formulate de instanta . Ex. - intr-un dosar s-a cerut granituirea a doua proprietati in conditiile in care proprietarii aflati in litigiu detineau terenurile in baza unor titluri de proprietate , fara a avea si procesul verbal de punere in posesie cu schita terenului respectiv, acestea negasindu-se nici la Primarie si nici la OCPI .
- sa fie stabilite clar conditiile in care instanta poate amenda un expert pentru nedepunerea la timp a unui raport de expertiza precum si cuantumul amenzilor
- in cazul in care impotriva expertului se depune o plangere de catre una din parti, cum ca raportul de expertiza nu a fost corect intocmit , expertul sa poata fi anchetat doar dupa ce s-ar intocmi un alt raport de expertiza care sa dovedeasca ca expertul a gresit voit sau nu dpdv tehnic ; expertul sa poata fi anchetat direct de politie doar daca se depune plangere impotriva sa cum ca ar fi luat mita si acest lucru va trebui dovedit prin metodele politiei ;
- expertii ar trebui sa aiba mai multe grade : spre ex. un expert de gradul 3 va primi numiri doar de la Judecatorii, un expert de gradul 2 va primi numiri si de la Tribunal iar un expert de gradul 1 va primi numiri si de la Curtea de Apel
- aceste grade sa fie obtinute in primul rand in functie de experienta ca si expert , pentru ca personal consider ca in expertiza tehnica topografica primeaza in primul rand experienta
Cam atat deocamdata si sper ca nu am plictisit prea tare.
Doamne Alin ! Ai spus o chestie..." proprietarii aflati in litigiu detineau terenurile in baza unor titluri de proprietate , fara a avea si procesul verbal de punere in posesie cu schita terenului respectiv, acestea negasindu-se nici la Primarie si nici la OCPI "
Ma crezi ca pana acum nu am vazut nici un titlu de proprietate insotit de schita?
Nu stiu prin alte parti cum o fi dar pe la noi...nici vorba de asa ceva!
Sa ne mai miram ca gasim proprietari pusi in posesie pe alte terenuri decat cele de pe acte? "Specialistii" primariilor au facut isprava - caz concret! Acuma treaba ar fi fost simpla daca terenurile ar fi ramas libere de constructii....dar unul dintre ei si-a construit ditai vila si alalalt proprietar a descoperit ca pozitia data "vilosului" e mult mai buna decat aia de s-a pricopsit cu ea ! Si-ar cam vrea si terenul inapoi si despagubiri daca s-ar putea... Si iete-asea caz numa bun de instanta !
Acuma alta traznaie!
La expertiza- cine a facut evaluarea la cladiri a pus valoare zero- la vreo trei dintre ele. Colega mea, expert judiciar pe parte de cadastru , evident - daca le-a gasit la teren - le-a figurat pe plan. Masurate, pozitionate, cu suprafete construite, tot ce vrei. Obtine incheierea cu mentiunea definitiva si irevocabila si vrea proprietarul sa-si intabuleze imobilul.
Solutionarea? - Respingere! Motivul? Desi constructiile apar pe planul expertizei judiciare, in sentinta nu se povesteste nimic despre constructii caci vazand judecatorul ca e valoare zero....le omite pur si simplu !
Oare cei care fac expertiza constructiilor nu pot evalua simbolic constructiile distruse pentru a nu crea ulterior incurcaturi la intabulare ?
Mentionez ca s-a incercat omiterea lor pe PAD si ....surpriza! - Respingere ! Motiv? PAD-ul nu corespunde cu situatia aratata de expertiza !
Pai sa nu mori de inima?
Daca pui cladirile nu e bine, daca nu le pui iar nu-i bine !
Da' cum e bine mai BCPI ? Cica - refaceti expertiza !
O fi greu pentru experti dar si pentru PFA nu-i moale adesea!
La cele scrise mai sus de Alin as mai adauga ceva.
Posibilitatea expertului de a consulta baza de date a OCPI cu pozitionarea clara a vecinatatilor intabulate - ca un biet extras la zi de la o carte funciara de pe vremea cand nu se cerea Stereo '70 nu te lumineaza deloc!
Iar daca felul in care sunt tratati expertii judiciari de catre Judecatorii, Tribunal si Curtea de Apel nu se schimba, cand specia numita "expert judiciar in domeniul cadastru" o sa dispara, sa nu se mire nimeni !
Nici pe-aici nu-s roze si nici moale si caldut! :nod:
Am citit to ce s-amai scris.
Cand am inceput actvitatea de expert judiciar ,in 1992, aveam 7 ani de experienta in minerit (subteransi suprafata )si 2 ani pe santierul de la Krivoi-Rog din Ucraiana.
Potsa spun ca efectuasem lucrari topografice pe care altii nu au norocul sa le faca intr-o viata intreaga.
In perioda aceea nu aveam tehnica de azi, care ,dacaargandi , pe multidintre noi , ne ar trimite sa facem alte meseii!
In 1992 lucram ,deci, la Intrprinderea Miniera Mehedinti , undevaveam in dotare pe langa aparatura clasica de la Carl Zeiss Jena , un Eot 2000 si Rekota !
Trebuie sa spun ca aveam un sef care sepreocupa foarte mult de dotarea tehnica si de crestera pregatirii noastre.
Poate, cu alta ocazie, va voi povesti cum am invatat eu sa demontez si sa repar un theodolot !
Deci, am inceput actvitatea de expertin jud.MH , abia incepuse aplicarea Legilor funciare.
Va puteti imagina ! Si eram doar doi experti de specialitate !
Comisiile locale faceau ce doreau , proceseleverbale se faceau direct in teren. Harti cadastrale nu existau.
Dar nu acestea erau cele mai grele expertize!
Nu celemai grele erau si sunt in intravilanul oraselor ,unde , partile se judeca pentru o suparafata de teren ce intra in toleranta de calcul, iar din actele de proprietate nu rezulta latimea terenului!
Pentru o astfel de expertiza am "dat cu subsemnatul prima data , la parchet" !
Celemai urate expertize sunt celede partaj ,insa !
Dupa1005 am inceput activitatea de expert in jud GORJ.
Aici , a fost , mult mai bine, aplicata legea fondului funciar ,.
Nu existA T.P. FARA PV DE PUNERE IN POSESIE SI FARA SCHITA SI COPIE DUPA PLANUL DE AMPLASAMENT , FACUTA DUPA PALNUL CADASTRAL EDITAT IN PERIOADA 1985-1987 SI ACTUALIZATE DE SPECIALISTII DE LA PRIMARII !
In aceea perioada Ministrul Agriculturii , avea propriul serviciu de cadastru OCAOTA (OCOT) , care avea specialisti detasati la comisile locale si care efectua parcelarile, pv-urile , schitele si actualizareea planurilor cadastrale ,inclusiv un exemplar pentru arhiva OCAOTA !
Din 1998 , am plecat din industria miniera si am inceput sa lucrez la OCAOTA , la credeti ?
Chiar la fond funciar , unde faceam exact ce v-am spus mai inainte.
Nu aveam voie sa facem expertize in UAT unde efectuam puneri in posesie.
Tot in 1998 am fost autorizat si de catre ONCGC ca PFA(intre timp se infintase ONcGC ca agentie guvernamentala ).
Din 2001 arama numai OJCGC si de atunci a inceput balamucul !
Cu alta ocazie , am sa va spuncum am ajuns sa imi dau demisia in 2004 de la OJCGC si motivul pentru care URASC activitatea de cadastru .
Asa ca acum macar pot sa spun caefectuezlucrari de topografie adevarata , lucrand pentru o firma austriaca, care are lucrari de rabilitare a CF Campina Predeal si de regularizarea Raului Prahova.
Acum am inceput sa urasc pe cei care organizeaza experiza judiciara.
Ultima amenda primita este de 2500 lei , si este a 10 amenda in acelasi dosar , in total la acel dosar am 7500 ron amenda , Frumos, asa-i !
Onor judecatorii nu vor sapriceapa ca nu ma pot teleporta de pe Valea prahovei unde mi-am desfasurat ultimul an de activitate !
Cum in Gorj , unexpert topt are de efectuat cca 70 expertize pe luna, sa nu va mirati ca majoritatea avem amenzi cumulate de pana la 50000 lei pentru care ne judecam si cu Ministerul Justitiei si cu Celal finantelor !
Asa - i ca -i frumoasa si mai ales profitabila activitatea de expert topograf !
Da cava soun ca in fiecare an trebuie sa mai dam declaratii in cca25 dosare de cerceetare penala , cred ca v-am convins sa mergeti la autorizare !
Sa stiti ca nu vreau sa va sperii! Asta-i adevarul.
Daca doriti sa veificati , intrati pe www. just.ro/ experti autorizati si aici selectati expertii topo din Gorj si sunati pe oricare doriti si va vaconfirma ce v-am spus acum.
Sa auzim numai de bine !
auziti colegi:
Punerile in posesie incepand din marginile drumurilor judetene sau facut cumva de la 20m de axul drumului???
..bad wolf peste tot in tara e acelasi sistem..orice expert tehnic are cate o amenda..nu sunt inca expert, deoarece anul acest termin facultatea dar peste 5 ani intentionez sa devin unul de-al dumneavoastra, dar merg la expertize alaturi de un domn expert si vad felul de desfasurare al expertizelor, multa munca , gandire in solutionarea problemelor si timp prea putin , lucru ce nu inteleg deloc judecatorii , mai ales ca in aceasta munca mai intervin si avocatii care isi dau cu parerea asupra unor lucruri despre care nu stiu dar ei afirma ca stiu si te mai si ingreuneaza si ei.la fel ca si dumneavoastra acest domn expert are amenzi in jur de 8000 lei datorat faptului ca nu s-a solutionat la timp lucrarile..dar ei n inteleg ca atunci cand nu ai conditii de lucru - ma refer la conditiile atmosferice , sau cand intampini dificultati din partea partilor nedandu-ti voie sa masori, nu poti sa desfasori acea lucrare. tot ce vor ei e sa faci acea lucrare repede sa le mearga lor leafa sa nu piarda deloc...numarul de de experti pe acest judet este unul foarte mic si nu indeplinesc termenul de depunere la dosar a lucrarilor datorat numarului mare de expertize administrate unui expert tehnic...si in cazul asta intervin amenzile care sunt administrative...dar de care probabil se vor tine cont mai incolo...
ar trebui de luat anumite masuri cu privire la acest sistem si de renuntat in a mai amenda pe acest domni erxperti care nu fac altceva decat sa-si faca treaba dar nu la repezeala...ci bine !!!... :)
va multumesc si sunt recunoscator pentru fiecare cuvant scris...
nu stiu cum sa zic... dar m-am amuzat foarte mult :nebun: :nebun: :nebun:
nu de altceva... dar daca iei pe inima sau serios toata treaba atunci ajungi la casa de nebuni
sincer... imi pare foarte rau ca suntem in situatia in care suntem, abia sunt la inceput... si deja ma bate gandul sa ma reprofilez, in alt domeniu
oricum... astept cu interes multe alte informatii
V-am salutat :hi:
Citat din: cristeaauziti colegi:
Punerile in posesie incepand din marginile drumurilor judetene sau facut cumva de la 20m de axul drumului???
Punerea in poasesie se face de la marginea drumului(indiferent de categorie), dar trebuie tinut seama de faptul ca drumul cuprinde si acostamentul si santurile(rigolele) pentru scurgerea apelor.
Citat din: doru2care e situatia juridica a drumurilor in romania?
ex: in sua ele pot fi detinute de autoritati in "fee simple absolute", ceea ce insemna ca autoritatile sunt proprietarii sau poate exista doar un "easement" sau "right-of-way", caz in care proprietarul detine terenul pana in ax, dar publicul are drept de folosinta pentru o banda de n metrii de amble parti ale axului.
in momentul in care soseaua respectiva este abadonata, dreptul la proprietate revine detinatorului initial, celui care a acordat acel easement.
http://en.wikipedia.org/wiki/Easement
http://en.wikipedia.org/wiki/Right_of_way
http://en.wikipedia.org/wiki/Fee_simple_absolute
Cam aceiasi situatie e si in Romania, dar dupa balamucul cu Legile fondului funciar ,nimeni nu maresptecta pe nimeni si nimic in acest domeniu !
Citat din: Alin B.Pt dl. Dan :
sa fiu sincer , nu m-a intrebat nimeni ce cautam si eu acolo desi la semnalarea uneia dintre parti, un avocat istet ar fi putut specula aceasta lacuna legislativa si sa ceara anularea expertizei in cazul in care nu-i coveneau concluziile. Ideea e ca un om singur nu poate sa duca toata treaba la capat in cazul unei expertize , doar daca ar beneficia de serviciile unei statii robotice , dar chiar si asa in unele cazuri fara al doilea om nu se poate descurca .
Pe de alta parte , vin si spun ca din nou , si aici ca si in alte domenii , nu trebuie sa reinventam roata . Adica spun ca ar trebui sa preluam modele din tari cu situatii cadastrale oarecum asemanatoare ( de ex. Italia , unde la fel partea de nord a beneficiat de sistemul austriac de cadastru iar in partea de sud au avut un sistem destul de apropiat de Registrul de Trascriptiuni din Regat ) . Preluand si adaptand legislatia la particularitatile Romaniei, am face primii pasi spre normalitate din punct de vedere al intcmirii expertizei tehnice topografice.
In momentul de fata sunt experti care intocmesc rapoarte de expertiza ce sunt complet gresite din punct de vedere cadastral si chiar daca in dosarul respectiv se pronunta o sentinta civila definitiva si irevocabila, aceasta sentinta nu poate fi inscrisa in Cartea funciara din varii motive :
- linie de hotar ce trece pe sub o cladire cu mai multi proprietari ;
- identificari cadastrale gresite , adica in raportul de expertiza parte din terenul studiat se identifica cu parcela x din cartea funciara y iar in realitate parcela x se afla in cartea funciara z iar daca o PFA incearca sa faca documentatia de prima inscrierepentru terenul respectiv , de la Biroul de Carte Funciara va primi incheiere de respingere deoarece situatia reala nu este conforma cu cea judecata ;
- determinari de suprafata gresite grosolan ;
Daca tot a venit vorba de determinari gresite de suprafata , sa schimb un pic subiectul si sa spunem ca fenomenalul program E-Terra CAD nu accepta nici un metru in plus sau minus fata de suprafata din acte , in ciuda faptului ca Ordinul 634/2006 admite o toleranta de 2% . Toti cei care au iesti macar o data din birou si au facut o masuratoare stiu ca pentru acelasi teren cu limite bine delimitate, masurat de zece ori de aceeasi persoana cu acelasi aparat , se va obtine doar din pura intamplare de doua ori aceeasi suprafata, chiar daca erorile vor fi f.f. mici . Cu toate astea , daca obtii suprafata mai mica decat in acte scapi relativ usor : declaratia beneficiarului ca este de acord cu diminuarea suprafetei dar daca obtii un metru in plus, va trebui sa tai dupa bunul plac dintr-o parte sau alta pana vei pica pe suprafata din acte sau sa-l trimiti pe saracul beneficiar sa-si modifice actul de proprietate printr-o sentinta judecatoreasca.
OK, am facut o paranteza cam lunga, dar e rezulatul frustrarii resimtite personal saptamana trecuta.
Revenind la expertize, din punctul meu de vedere , un eventual regulament de reglementarea activitatii expertului tehnic topograf ar trebui sa cuprinda obligatoriu urmatoarele :
- toti expertii sa fie autorizati si de ANCPI sau cine o mai face autorizari in tara asta ;
- fiecare masuratoare sa fie incadrata Stereo70 sau daca acest lucru nu este posibil , sistemul local in care se executa masuratorile sa fie bine materializat si conservat in zona , pentru racordarea ulterioara la sistemul Stereo70 ;
- partea grafica a fiecarui raport de expertiza sa fie depus si in format electronic la biroul local de expertize de unde sa poata fi obtinut de un alt expert sau PFA , preferabil prin internet ;
- expertul sa aiba posibilitatea de a refuza primirea de noi numiri in conditiile in care este deja foarte aglomerat , pana la o data in care va comunica Biroului disponibilitatea sa de a primi numiri noi ;
- sa se stabileasca clar drepturile si obligatiile expertului ;
- sa se stabileasca foarte clar spetele ce sunt de competenta expertului topograf pentru a evita situatii de genul in care expertului topograf i s-a cerut sa stabileasca suprafata necesara bunei functionari a unei balastiere ;
- expertulsa aiba posibilitatea sa refuze intocmirea raportului de expertiza in cazul in care in anumite cauze , actele aflate la dosar nu sunt suficiente pentru a raspunde la obiectivele formulate de instanta . Ex. - intr-un dosar s-a cerut granituirea a doua proprietati in conditiile in care proprietarii aflati in litigiu detineau terenurile in baza unor titluri de proprietate , fara a avea si procesul verbal de punere in posesie cu schita terenului respectiv, acestea negasindu-se nici la Primarie si nici la OCPI .
- sa fie stabilite clar conditiile in care instanta poate amenda un expert pentru nedepunerea la timp a unui raport de expertiza precum si cuantumul amenzilor
- in cazul in care impotriva expertului se depune o plangere de catre una din parti, cum ca raportul de expertiza nu a fost corect intocmit , expertul sa poata fi anchetat doar dupa ce s-ar intocmi un alt raport de expertiza care sa dovedeasca ca expertul a gresit voit sau nu dpdv tehnic ; expertul sa poata fi anchetat direct de politie doar daca se depune plangere impotriva sa cum ca ar fi luat mita si acest lucru va trebui dovedit prin metodele politiei ;
- expertii ar trebui sa aiba mai multe grade : spre ex. un expert de gradul 3 va primi numiri doar de la Judecatorii, un expert de gradul 2 va primi numiri si de la Tribunal iar un expert de gradul 1 va primi numiri si de la Curtea de Apel
- aceste grade sa fie obtinute in primul rand in functie de experienta ca si expert , pentru ca personal consider ca in expertiza tehnica topografica primeaza in primul rand experienta
Cam atat deocamdata si sper ca nu am plictisit prea tare.
trebuie sa te contrazic putin:
Exista foarte clar pRecizate drepturile dar mai ales obligatiile expertilor.
mai rau e ca judecatori nu rspecta nimic.
Este o reglementare clara ca experti au obligatia si dreptul sa efectueze doar expertize in domeniul in care sunt autorizati.
La noi sunt numiti sa efectueze expertize de topografie tot neaveniti, ex.: agricultori, silvicutori, constructori.
Expertizele se fac numai dupa actele de la dosar , nu ai voie sa folosesti alte acte ,chiar daca acestea ar aduce clarificari importante. Daca le folosesti te-ai ars; AMENDA !
Cand esti in Cercetare penala , in urma unei reclamatii a unui nemultumit , nu se fac contraexpertize.
Cand politia emite ordonanta de efectuare a unei contraexpertize pentru a constata daca ai efectuat bine expertiza , esti deja su Urmarire penala !
O asemenea expertiza trebuie sa aiba aceleseai obiective si sa foloseasca aceleasi acte si tebuie facuta tot de un expert de specialitate, altfel te ai ars , mai ales daca este un expert fara experienta !
Poate ai dreptate ca experti ar trebui sa aiba anumite grade in functie de experienta, dar cine stbileste experienta???
Asta este cea mai grea intrebare !
Ce experienta in expertize poate avea un specialist care a efectuat nuai lucrari de topografie pura ,fara pic de experienta in fond funciar (aplicarea efectiva a legilor), sau in cadastru !
Sau crezi ca pot judecatorii sa stabileasca experienta expertilor? Niciodata !
Pentru judecatori esti bun doar daca esti tot timpul pe la ei si le indeplinesti intocmai dorintele , as mai putea spune cate ceva despre asta dar ma abtin !
In legatura cu efectuarea expertizelor in Stereo '70 si materealizarea lor in teren , este imposibil in cazul a peste 90% dintre expertize !
Autorizarea expertilor de care ANCPI , ar fi o mare gresala !
Nu dau explicatii pentru aceasta afirmatie, dar iti spun ca eu sunt expet judiar din 1992 , am Certificat de autorizare cat d, inca din 1998 ,cand au fost efectuate primele autorizari si l-am preschimbat in 1992.
De asemenea am lucrat la un OCPI (ocaota, ocot , ojcjc ) timp de 7 ani , ala fond funciar si am fost inclusiv inspector principal si sef de birou ,in aceasta perioada am fost si membru in Comisia judeteana de fond funciara acelui judet ,de asemenea am fost 3 ani inspector de fond funciar la o primarie.
Asa ca daqca ar mai interveni si aici ANCPI/OCPI , ar fi prapad !
Asa ca... Sa auzim numai de bine !
Salut doru !
vad ca esti on,
pe la tine cum e vremea ??
Citat din: doru2e soare, in mod surprinzator, de obicei in lunile de iarna ploua ca-n povesti...
Aici pe Valea Prahovei , la nord de Busteni, este iarna ,iar la sud , e mai mult primavara .
bad wolf , intrebare !
Anul asta se tine examen ? Cand?
Nu stiu ! Dar voi suna la Biroul Central de Expertize tehnice , in cursul saptamanii urmatoare , si voi posta un raspuns !
De obicei se anunta si in presa centrala !
imi poate spune cineva daca;
OBTIN AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE PE UN TEREN CU DESTINATIA GRADINA:
LA NOTAREA CONSTRUCTIEI (PESTE DOI TREI ANI) SE POATE SCOATE DIRECT DIN CIRCUITUL AGRICOL PARCELA RESPECTIVA DACA EA FACE PARTE DIN INTRAVILANUL VECHI AL COMUNEI RESPECTIVE NUMAI CU O SIMPLA ADEVERINTA DE LA PRIMARIE?
IAR IN FINAL PE C.F. SA APARA LOC DE CASA CU CASA COMPUSA DIN...ETC.
sper ca nu v-am bagat in ceata.
VA MULTUMESC!
Citat din: cristeaimi poate spune cineva daca;
OBTIN AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE PE UN TEREN CU DESTINATIA GRADINA:
LA NOTAREA CONSTRUCTIEI (PESTE DOI TREI ANI) SE POATE SCOATE DIRECT DIN CIRCUITUL AGRICOL PARCELA RESPECTIVA DACA EA FACE PARTE DIN INTRAVILANUL VECHI AL COMUNEI RESPECTIVE NUMAI CU O SIMPLA ADEVERINTA DE LA PRIMARIE?
IAR IN FINAL PE C.F. SA APARA LOC DE CASA CU CASA COMPUSA DIN...ETC.
sper ca nu v-am bagat in ceata.
VA MULTUMESC!
Nu se poate obtine "Autorizatia de Construire " pentru un terencu categoria de folosinta (nu - destinatie) "gradina" pentru ca nu exista asa ceva in clasificarea cateoriilor de folosinta .
"Autorizatia de Construire " se poate obtine numai pe un teren cu cat. de folosinta "curti-constructii" !
Dar ... in anii '90 la Primarii se putea orice !
Pentru Cristea.
Inteleg ca pe extrasul de informare al cartii tale funciare apare mentiunea teren agricol?
In acest caz orice adeverinta ai duce de la primarie nu te scapa de documentatia de scoatere din circuitul agricol.
Daca NU ai inca facuta prima intabulare, atunci uita-te cu atentie pe actul de proprietate. Pe titlul de proprietate iti va aparea suprafata de curti constructii cu numerotare de parcela apropiata (numere unul dupa altul) de parcela cu vie, agricol, livada sau pasune ce-o mai avea proprietarul tau...
In acest caz pozitionarea curti constructii o vei face in asa fel incat sa ai iesirea la strada asigurata ( macar sub forma de alee de acces de 1 metru latime )si acoperita suprafata pana sub constructiile tale inclusiv.
De regula primaria poate face dovada de existenta a constructiilor - anexa aceea din O634 care solicita primariilor certificatul de atestare a constructiilor - dar daca sunt prea noi respectivele constructii - adica de pe la 90 incoace - nu scapi fara sa depui si autorizatia de construire pe langa certificatul fiscal (unde trebuie sa figureze) si certificatul de atestare a lor vizat si stampilat la primarie...
Ma mir insa ca pe avizul OCPI nu ti se face specificatia ca ridicarea e valabila numai la obtinerea certificatului de urbanism -pana la scoaterea din circuitul agricol ...
Cumva a omis si OCPI o indrumare corecta nu numai primaria - emiterea unei autorizatii de construire fara verificarea categoriei de folosinta.
Exista si situatia cand dintr-un imobil " Casa curte si gradina in str. ..." s-a dezlipit " Gradina in str. ..." Asta nu inseamna ca este agricol si trebuie scos din C.Agr.
Era doar o situatie pe vremea apusa cand se platea impozit separat pe CC si pe agricol. Bineinteles, sa fie in intravilanul loc.
:nod:
topograful linistit a scris:
Exista si situatia cand dintr-un imobil " Casa curte si gradina in str. ..." s-a dezlipit " Gradina in str. ..." Asta nu inseamna ca este agricol si trebuie scos din C.Agr. Era doar o situatie pe vremea apusa cand se platea impozit separat pe CC si pe agricol. Bineinteles, sa fie in intravilanul loc.  |
Ba da !
Tot asa se procedeaza si acum !
Agricolul din intravilan se impoziteaza altfele decat curti=constructii.
Pentru a conatrui pe un astfel de teren se efectueaza scoaterea din circuitul agricol conform normelo existente si maiales cnform cerintelor fiecarui ocpi.
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
Pentru topograful linistit
Daca ai reusit sa faci o intabulare de constructie pe teren care are specificatia curti constructii e ceva normal ... Ma mir sa fi reusit o intabulare de constructie pe teren cu specificatia la categoria de folosinta - agricol - chiar daca este situat in intravilan.
Si cele spuse de bad wolf se pot verifica oricand - e destul sa citim cu atentie un certificat fiscal.
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
dora3mira a scris:
Pentru topograful linistit
Daca ai reusit sa faci o intabulare de constructie pe teren care are specificatia curti constructii e ceva normal ... Ma mir sa fi reusit o intabulare de constructie pe teren cu specificatia la categoria de folosinta - agricol - chiar daca este situat in intravilan. Si cele spuse de bad wolf se pot verifica oricand - e destul sa citim cu atentie un certificat fiscal. |
Depinde pentru cine faci intabularea.
Eu am facut o intabulare pentru un Prim Secretar (scuze -Presedinte de Consiliu Judetean) si , te rog sa ma crezi, ca nu a contat diferenta de suprafata, de amplasament , etc.
Nu a contat nimic !
Am primit avizele antedatate de la un BCPI , inainte de a fi gata lucrarea.
Ce sa mai spun?
Pentru un om simplu , a trebuit sa bat cu pumnul in masa(la propriu) si sa amenint cu plangerea penala si abia mi-au fost gaite actele originale (lucrarea s-a evapotat=cred ca a fost ceva ca in experimentul Philadelphia) dupa UN AN .Un an de zile !!!
Asa se lucreaza la unele OCPI !
Eu am avut "de a face" cu mai multe OCPI-uri din tara , dar ata lipsa de bun simt ca la unele OCPI din Ardeal si Oltenia... mai rar.
Si inca ceva !
In zonel unde au fost carti funciare vechi, e ceva de domeniul SF.
Stiiti voi de ce ! Si mai ales stiti si unde s-au dat cele maimari tunur imobiliare !
Sa auzim de bine !
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
Nu stiu ce sa spun... Pana acum nu mi s-a cerut sa favorizez pe nimeni dar nici nu am facut altfel decat mi-a permis legislatia.
Sper din toata inima nici sa nu ajung in postura de a refuza pe cineva care mi-ar solicita sa fac o ilegalitate primita cu ochii inchisi de indiferent ce OCPI sau BCPI din tara. Imi place ideea de a face temeinic si bine sustinut de acte legale fiecare documentatie , in asa fel incat si eu sa am liniste dar si clientul meu si mostenitorii lui.
Poate acolo era vorba de ceva ce putea fi dovedit prin acte....cel putin asa sper !
Cat despre cei care pentru un pumn de banuti comit nenumarate ilegalitati...sunt convinsa ca nici liniste nu prea au si faptul ca oricand rasturnarea politica ar putea duce la cercetarea lor ... nici acest fapt nu le-o prea creeaza...
Cand dorinta de a face bani usor imi da tarcoale imi amintesc de sfatul alor mei care mereu mi-au spus ca nu luam cu noi decat un pumn de amintiri si lasam acelasi lucru in urma noastra. Restul sunt iluzii
Iar prietenii adevarati, de suflet, ce mi-am facut de-a lungul drumului vietii - in acelasi fel vad viata. Ca atare ne bucuram de orele petrecute impreuna cu adevarat, chiar cand discutam despre meserie! Caci subiectul banilor e atins numai in treacat si cu delicatete, accentul fiind pus pe bucuria profesionala.
Poate suntem din generatia de "ultimi mohicani" desi ma indoiesc ca e asa. Fiecare generatie isi are sacalii ei si fiecare generatie are si buni samariteni si reprezentanti de bun simt... Nu , cu siguranta n-o sa fac rupere intre generatii spunand vreodata acel "pe vremea mea..."
Mereu voi sustine ca e o meserie grea dar frumoasa.
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
pacat ca nu toti sunt de acord cu tine mira, drept urmare va pun la dispozitie inca o monstra de batjocura si sfidare din partea "celor de sus" , si in cele ce urmeaza se prezinta cum se poate ca cel care a construit si a notat acele constructii pe terenuri proprietate privata sa fie cu acte in "regula" dar mai ales cum le-au vandut altor oameni care suporta consecintele!
http://www.gardianul.ro/transilvania/in ... menii.html
Si dupa ce o sa cititi cele de mai sus, va pun urmatoarea intrebare ?
Cum sa-au obtinut PAC-urile pe terenurile altor oameni ?
Toate cele bune
dora3mira a scris:
Nu stiu ce sa spun... Pana acum nu mi s-a cerut sa favorizez pe nimeni dar nici nu am facut altfel decat mi-a permis legislatia. Sper din toata inima nici sa nu ajung in postura de a refuza pe cineva care mi-ar solicita sa fac o ilegalitate primita cu ochii inchisi de indiferent ce OCPI sau BCPI din tara. Imi place ideea de a face temeinic si bine sustinut de acte legale fiecare documentatie , in asa fel incat si eu sa am liniste dar si clientul meu si mostenitorii lui. Poate acolo era vorba de ceva ce putea fi dovedit prin acte....cel putin asa sper ! Cat despre cei care pentru un pumn de banuti comit nenumarate ilegalitati...sunt convinsa ca nici liniste nu prea au si faptul ca oricand rasturnarea politica ar putea duce la cercetarea lor ... nici acest fapt nu le-o prea creeaza... Cand dorinta de a face bani usor imi da tarcoale imi amintesc de sfatul alor mei care mereu mi-au spus ca nu luam cu noi decat un pumn de amintiri si lasam acelasi lucru in urma noastra. Restul sunt iluzii Iar prietenii adevarati, de suflet, ce mi-am facut de-a lungul drumului vietii - in acelasi fel vad viata. Ca atare ne bucuram de orele petrecute impreuna cu adevarat, chiar cand discutam despre meserie! Caci subiectul banilor e atins numai in treacat si cu delicatete, accentul fiind pus pe bucuria profesionala. Poate suntem din generatia de "ultimi mohicani" desi ma indoiesc ca e asa. Fiecare generatie isi are sacalii ei si fiecare generatie are si buni samariteni si reprezentanti de bun simt... Nu , cu siguranta n-o sa fac rupere intre generatii spunand vreodata acel "pe vremea mea..." Mereu voi sustine ca e o meserie grea dar frumoasa. |
Dora,
Ai inteles gresit,
Am dorit sa-ti arat ca sunt persoane pentru care legea este hartie igienica !
De aceia sun numiti "Baroni Locali".
Colaboratorii mei de la firma la care sunt director tehnic nu au primit niciun ban pentru lucrarea aceia.
Au efectuat corect lucrarea, au respectat corect amplasamentul real(in coordonate Stereo 70 ), adr nu a avut nicio importanta la acele OCPI si BCPI . Au fost avizate asa cum a dorit VIP-ul. Acesti oameni nu pot fi refuzati !
Gandeste-te ca Directori si Inginerii sefi de la OCPI sunt numiti politic si conform competentei si ca pot fi oricand inlocuiti de cei de la conducerea judetului. Iar cand primesti lunar un salariu de peste 12000 (nu e o gresala ) lei , nu risti sa ramai fara serviciu .
Deci , de asta , avem foarte multe probleme la OCPI , datorita incompemtentei conducerii si angajatilor , asa cum am mai aratat !
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
dora3mira a scris:
Pentru topograful linistit
Daca ai reusit sa faci o intabulare de constructie pe teren care are specificatia curti constructii e ceva normal ... Ma mir sa fi reusit o intabulare de constructie pe teren cu specificatia la categoria de folosinta - agricol - chiar daca este situat in intravilan. Si cele spuse de bad wolf se pot verifica oricand - e destul sa citim cu atentie un certificat fiscal. |
Sau e destul ca inspectorii de la OCPI sa citeasca mai bine regulamentele.
Apropos.... pe la noi prin Iasi nu demult se avizau si se faceau intabulari pe cat. de fol. A(arabil) in intravilanul vechi..... Am intocmit chiar o documentatie de intab. constructie noua pe teren inscris in CF (avizata si cu constructia intabulata) anul trecut prin vara cred..... Cand am intrebat proprietarul de scoatere din circuit parca l-am lovit cu ceva, nici pomeneala nu avea si nici nu auzise de "chestia asta".
cu toate ca eram sigur ca imi va respinge lucrarea OCPI-ul - a fost avizata si intabulata constructia
In fine as vrea sa spun ca sunt cazuri izolate astea .... dar am colegi care au facut la fel.
mai multe nu mai spun ... poate alta data despre ispravile inspectorilor OCPI (NU TOTI, DOAR UNII)
BOGDAN
uite ce se intampla cand marile minti luminate din cadrul unor ocpi-uri in frunte cu stimabili si mult prea respectosii inspectori, care mai mult ca sigur nici facultatea de geodezie, sau topografie nu o au terminata, iti inspecteaza dosarul
dar bineinteles, stati linistiti ca cei din cadrul PNL, vor fi inlocuiti de mult prea inzestratele minti din PD-L si PSD,
Traiasca PCR-ul, regele a murit, deci traiasca regele, sau lupu isi schimba parul dar naravu` ba, sau aceeasi marie, cu alta palarie.....si lista ar putea continua !
Modificat de kod (29-04-2009 14:12:53)
kod a scris:
uite ce se intampla cand marile minti luminate din cadrul unor ocpi-uri in frunte cu stimabili si mult prea respectosii inspectori, care mai mult ca sigur nici facultatea de geodezie, sau topografie nu o au terminata, iti inspecteaza dosarul dar bineinteles, stati linistiti ca cei din cadrul PNL, vor fi inlocuiti de mult prea inzestratele minti din PD-L si PSD, Traiasca PCR-ul, regele a murit, deci traiasca regele, sau lupu isi schimba parul dar naravu` ba, sau aceeasi marie, cu alta palarie.....si lista ar putea continua ! |
Tu n-ai auzit de migratia politica?
PDL-sti vor deveni PSD -sti sau PD_L-sti si ... nimic nu se va schimba.
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
...pai si eu ce-am zis mai sus ?
Si eu am renuntat la calitatea de expert judiciar. Am avut un contract de aproape 4 ani in Asia si am solicitat sa fiu suspendat pina la revenirea in tara. O cucoana draguta de la Biroul Central de Expertize mi-a spus la fel de dragut ca nu se poate. Adica sa fac eu o cerere sa fiu radiat, ca altfel imi vin in continuare expertize. Si amenzi... Cind am socotit ca muncesc degeaba in conditii cumplite - de clima si de siguranta-, ca banutii mei se duc pe amenzi, am facut-o... Nu mai sunt expert judiciar. Imi pare rau, faceam ceva util, dar asta este.
Plateam si inainte amenzi, pentru ca de multe ori nu era timp sa faci expertiza. Primesti azi scrisoarea de la tribunal. Mai ai 10-14 zile pina la termenul de judecata. Te duci maine, cauti dosarul la arhiva, surpriza, nu a ajuns inca de la grefier (intr-o saptamina...). Te duci pomaine, la fel. Te duci si raspoimaine, bagat undeva de sef (care trebuie sa te lase, dar cit?). Daca ai noroc, studiezi dosarul. Sa fie unul gros de 10 cm... Presupunind ca nu mai ai si alte dosare, esti fericit si pleci acasa. Scrii scrisorile catre parti, cu convocarea. Ca sa fii sigur ca nu face posta figuri cu intarzierile ei vestite, lasi un interval de timp mai mare, sa-i prinzi pe toti la expertiza. In ziua stabilita, fuga la expertiza. Bate-ti capul cu oamenii, masoara de doua ori, ca sa nu mai fie nici o obiectiune (o data piritul duce prisma si reclamantul il supravegheaza cu ochi de vultur, o data inversezi rolurile). Vii acasa, fericit ca ai scapat cu fata curata si ne-mituit (ambele parti incearca sa-ti strecoare ceva in buzunar sau in porthart), muncesti toata noaptea ca nebunul. A doua zi, surpriza. Nu dai de judecator, sa depui juramintul. Maine e termenul. Predai expertiza la judecatorul de serviciu si zici ca ai scapat. Nu, ca a doua zi tuna si fulgera judecatorul, ca expertiza fara juramint... Si la serviciu ti se sugereaza sa-ti cauti alt loc de munca, este mereu pe la tribunale. Asta este o expertiza. Daca ai 4, sa vad eu cind vezi dosarele, cind aduni impricinatii, cind faci rapoartele, cind depui juramintul si rapoartele. Macar la doua nu reusesti si pac! amenda. Minimum 5 milioane.
Da, si cind sa mai dai si pe la serviciu. Cit despre familie, esti un caz pierdut...
buna..sunt flori, din craiova, studenta in anul 4 la "masuratori terestre si cadastrale". Mi am ales ca tema pentru proiectul de licenta "evaluare imobiliara" dar spre surprinderea mea in biblioteca judeteana nu am gasit materialul necesar. Poate cineva sa ma indrume sau sa mi dea ca reper un titlu de carte sau autor daca nu? multumesc
buna..sunt flori, din craiova, studenta in anul 4 la "masuratori terestre si cadastrale". Mi am ales ca tema pentru proiectul de licenta "evaluare imobiliara" dar spre surprinderea mea in biblioteca judeteana nu am gasit materialul necesar. Poate cineva sa ma indrume sau sa mi dea ca reper un titlu de carte sau autor daca nu? multumesc
floricr a scris:
buna..sunt flori, din craiova, studenta in anul 4 la "masuratori terestre si cadastrale". Mi am ales ca tema pentru proiectul de licenta "evaluare imobiliara" dar spre surprinderea mea in biblioteca judeteana nu am gasit materialul necesar. Poate cineva sa ma indrume sau sa mi dea ca reper un titlu de carte sau autor daca nu? multumesc |
Tema ta nu are nicio legatura cu ce ai stidiat.
Te sfatuesc s cauti la Craiova Asociatia expertilor contabili si contabili autorizati.Ei organizeaza astfel de cursuri (de evaluatori)si vand si manuale . Au manuale foarte bune.
Daca ai cunostiinte la tg. jiu gasesti la aceiasi asociatie care are sediul in spatele mad ELtop , land redactia ziarului IMPACT in Gorj.
Daca nu gasesti ma anunti si voi incerc s -ti gasesc la Tg.Jiu.
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
Buna ziua,
Sunt autorizat din 2000 cu cat B si C. Anul trecut am terminat fac de geografie sectia de planificare teritoriala. Intrebarea este: ma pot incadra pentru examenul de experti judiciari?
Multumesc
geosemar a scris:
Buna ziua, Sunt autorizat din 2000 cu cat B si C. Anul trecut am terminat fac de geografie sectia de planificare teritoriala. Intrebarea este: ma pot incadra pentru examenul de experti judiciari?
Multumesc |
Da !
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
Stie cineva de subiectele de experti judiciari din 2008, 2009 (partea legislativa)?
Merci 
_______________________________________
Noi te masuram cel mai bine
Salut,
Imi poti da amanunte despre dosarul pe care trebuie sa-l intocmesc, tematica, ce site trebuieste sa urmaresc si cand se preconizeaza ca se va da examenul?
Intreb toate astea pentru ca am fost aici la judecatorie si mi-au spus ca trebuie sa am minim 3 ani de experienta cu studii superioare(ori nu stiau, ori nu au vrut sa-mi spuna, ori chiar asa este). Am terminat liceul de topografie acum ceva timp si abia anul trecut Facultatea de Geografie sectia Planificare Teritoriala.
Orice informatie mi-ar fi de folos.
Multumesc inca o data.
geosemar a scris:
Salut, Imi poti da amanunte despre dosarul pe care trebuie sa-l intocmesc, tematica, ce site trebuieste sa urmaresc si cand se preconizeaza ca se va da examenul?
Intreb toate astea pentru ca am fost aici la judecatorie si mi-au spus ca trebuie sa am minim 3 ani de experienta cu studii superioare(ori nu stiau, ori nu au vrut sa-mi spuna, ori chiar asa este). Am terminat liceul de topografie acum ceva timp si abia anul trecut Facultatea de Geografie sectia Planificare Teritoriala. Orice informatie mi-ar fi de folos. Multumesc inca o data. |
Pai daca nu ai studii superoare de scurta sau lunga durata si minim tri ani vechime, daca esti autorizt, si cinci daca nu esti autorizat de aaaaaancpi/OCPI , nu te poti autoriza ca expert judiciar.
Studiile superiore si vechimea sunt conditii obligatorii, autorizarea de la ONCPI?ANCPI este doar o facilitate ca nu sustii decat interviul.
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
Deci trebuie sa am experienta de 3 ani cu studiile superioare(ca inginer), pentru ca pana anul asta, eu am fost autorizat ca tehnician topo(avand ca studii liceul de topografie). In concluzie, mai trebuie sa astept 2 ani pentru a avea experienta necesara, cu studiile superioare, pentru a deveni expert judiciar?
P.S. Facultatea pe care am absolvit-o imi da dreptul de a deveni expert judiciar?
Multumesc
geosemar a scris:
Deci trebuie sa am experienta de 3 ani cu studiile superioare(ca inginer), pentru ca pana anul asta, eu am fost autorizat ca tehnician topo(avand ca studii liceul de topografie). In concluzie, mai trebuie sa astept 2 ani pentru a avea experienta necesara, cu studiile superioare, pentru a deveni expert judiciar?
P.S. Facultatea pe care am absolvit-o imi da dreptul de a deveni expert judiciar?
Multumesc |
Experienta ca tehnician nu se pune in cazul autorizarii expertilor judiciari.
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
Multumesc pentru raspuns.
Un an nou fericit pentru toti
s-au pus pe situl ministerului justitiei rezultatele dosarelor depuse pentru interviul de expert.
si interviul cand va fi, stie cineva?
S-a afisat locatia, ora desfasurarii si tabelul de repartizare a candidatiilor la examenul de expert tehnic judiciar.
http://www.just.ro/Sections/Posturivaca ... fault.aspx
Bafta! 
_______________________________________
Noi te masuram cel mai bine
pentru adrianmonea
Astazi au fost publicate pe MJ atat locatia cat si programarea celor care au dosarele admise.
Bafta !
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
ms ms ms
bafta tuturor la interviuri
Asa sa fie Nouvenit ! Bafta tuturor celor aproape 500 de colegi din toata tara !
Si multumesc Nouvenit , caci alaturi de colegii din tara si eu ma duc la acel examen!
Fosnetul frunzelor de morcov incepe sa fie din ce in ce mai rasunator... 
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
Fosnetul frunzelor de morcov va fi si mai rasunator cand partea nemultumita de expertiza te alearga cu ... toporu'.
Asteptam impresii de la cei care au trecuct prin "furcile" comisiilor ptr. interviul de expert judicar.
_______________________________________
Noi te masuram cel mai bine
sacoracad a scris:
Asteptam impresii de la cei care au trecuct prin "furcile" comisiilor ptr. interviul de expert judicar. |
adrianmonea a scris:
sacoracad a scris:
Asteptam impresii de la cei care au trecuct prin "furcile" comisiilor ptr. interviul de expert judicar. |
 |
???
Rafael a scris:
adrianmonea a scris:
sacoracad a scris:
Asteptam impresii de la cei care au trecuct prin "furcile" comisiilor ptr. interviul de expert judicar. |
 |
???  |
radeam de colegul care va trece si el prin acele furci, ce nu ai inteles
s-au afisat rezultatele la unterviu.
Felicitari noilor experti!
Si sa speram ca timpul , tipurile de lucrari si onorariile oferite ....nu-i va determina sa solicite radierea din lista MJ......
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
Dora, ar trebui sa-ti revizui status-ul... ceva de genul... "pretinde onorariul ce ti-l aproba judecatorul... "
ce se vrea a fi pe acel link, ca nu se deschide sub nicio forma..
_______________________________________
Tel : 0765 040 153
"Ghid informativ privind expertiza tehnică
judiciară", niste pagini interesante si de folos
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-28feb-d0d54f8d15.zip
poate se deschide acuma ...
Modificat de vpetrisor (28-02-2011 09:09:34)
Pentru Mit
Vezi cum esti ? Raule ! Eu trag nadejde ca regulamentul de aplicare la L202 - Mica reforma-n justitie - chiar va fi aplicata....
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
Urmatorii colegi din tara , in urma sustinerii interviului la Ministerul Justitiei au primit calitatea de experti tehnici judiciari :
Rezultatele la interviul pentru dobândirea calităţii de expert tehnic judiciar în specializarea ,,Topografie, cadastru şi geodezie"
Nr. crt. Nume şi prenume Judeţ Rezultate
1 Acriş Raina Tulcea Admis
1 Alexa Gheorghe Vaslui Admis
2 Ambăruş Dănuţ Bacău Admis
3 Ambrus Attila Covasna Admis
4 Anderco Sergiu - George Sibiu Admis
5 Andrei Alexandru Ciprian Covasna Admis
6 Andrei Dragoş - Orlando Dolj Admis
7 Andrei Marin Gorj Admis
8 Andronic Costel Timiş Admis
9 Anghel Gheorghe Dâmboviţa Admis
10 Anton Cristian Botoşani Admis
11 Apetroae Gheorghe Sibiu Admis
12 Arcereanu Gabriela Arad Admis
13 Ardelean Anca Sălaj Admis
14 Asadurian Antonio - Cătălin Teleorman Admis
15 Avram Gheorghe Gorj Admis
16 Badi Ion Vâlcea Admis
17 Bahudu Vasile Prahova Admis
18 Baias Mirela - Felicia Cluj Admis
19 Bâlbă Mihai Aurel Botoşani Admis
20 Balea Aurel Cluj Admis
21 Barbu Marian Buzău Admis
22 Bârsan Vasile Vaslui Admis
23 Bădescu Daniela Dolj Admis
24 Bădescu-Singureanu Dan Sorin Bucureşti Admis
25 Bălăiţă Vian Bacău Admis
26 Bălărău Augustin Cluj Admis
27 Bănete-Iluţa Laurenţiu Gorj Admis
28 Băra Mihai Dolj Admis
29 Bărbătei Radu - Adrian Sibiu Admis
30 Bărbulescu Mirela - Elena Constanţa Admis
31 Bede Zoltan - Francisc Cluj Admis
32 Bejinaru Claudiu - George Bucureşti Admis
33 Belaşcu Constantin Valeriu Braşov Admis
34 Bencze József Harghita Admis
35 Beştelea Cristina Gorj Admis
36 Bica Simona-Florentina Bihor Admis
37 Bisericaru Aurel Vâlcea Admis
38 Bîjă Mitică Teleorman Admis
39 Blaga Gabriel - Dumitru Suceava Admis
40 Bob Ana Cluj Admis
41 Boboia Ioan Cluj Admis
42 Bodea Anca Ioana Maramureş Admis
43 Bogatu Mirela Dorina Galaţi Admis
44 Bogdan Nicolae Timiş Admis
45 Bogdan Gabriela Harghita Admis
46 Boicu Costel Constanţa Admis
47 Bojin Adriana – Terezia Timiş Admis
48 Bologa Andrei - Corelian Alba Admis
49 Boroica Ioan Maramureş Admis
50 Borş Constantin Galaţi Admis
51 Borundel Marian Ovidiu Alexandru Bucureşti Admis
52 Bota Ion Cluj Admis
53 Botea Cristian – Radu Dolj Admis
54 Brăcăcel Elena Tulcea Admis
55 Brebeuţă Claudia Mădălina Bucureşti Admis
56 Broască Marian Bucureşti Admis
57 Brodacs Ioan Maramureş Admis
58 Bucătaru Ştefan Dolj Admis
59 Bughiu Emil Dănuţ Bucureşti Admis
60 Bujoranu Sterica Galaţi Admis
61 Bulbaşa Constantin - Dan Iaşi Admis
1 Burlacu Ovidiu - Paul Iaşi Admis
2 Bursaşiu David-Arghir Bihor Admis
3 Butuc Dobrică Brăila Admis
4 Buzdea Constantin Iaşi Admis
5 Buzlea Călin-Sorin Bihor Admis
6 Carlaonţ Ion Gorj Admis
7 Cazacu Virgil Vâlcea Admis
8 Căpăţână George - Tiberius Argeş Admis
9 Căpitănescu Marius Olt Admis
10 Cepoi Radu Codruţ Gorj Admis
11 Chetroiu Ion Bucureşti Admis
1 Chiriac Constantin Neamţ Admis
2 Chiriac Costantin Botoşani Admis
3 Chiriac Mădălina Manuela Arad Admis
4 Chiriţescu Lucian Argeş Admis
5 Chiscop Nicoleta Bacău Admis
1 Cilibiu Eusebiu Laurenţiu Botoşani Admis
2 Ciobanu Arfondi Tulcea Admis
3 Ciuparu Gheorghe Braşov Admis
4 Cîrstea Smaranda Olt Admis
5 Codreanu Ştefan Vaslui Admis
6 Cojanu Octavian - Cristian Timiş Admis
7 Cojocaru Constantin Vaslui Admis
8 Cojocăraşu Ilie Satu Mare Admis
9 Colpoş Mihaela Bacău Admis
10 Colţan Dan - Mihai Cluj Admis
11 Condescu Constantin Dâmboviţa Admis
12 Conea Sergiu Ionuţ Olt Admis
13 Constantin Ilie Galaţi Admis
14 Constantin Livia Teleorman Admis
15 Constantin Marin Bucureşti Admis
16 Cornea Constantin Gorj Admis
17 Cosman Vasile – Alin Sibiu Admis
18 Costea Mihail - Gabriel Dolj Admis
19 Cotoc Cătălin Gheorghe Botoşani Admis
20 Cotulbea Ilie Alin Olt Admis
21 Cratiţă Valentin Maramureş Admis
22 Cusutură Corneliu Iaşi Admis
23 Damian Ioan Mureş Admis
24 Danci Petru Bihor Admis
1 Datcu Dumitru Constanţa Admis
2 Dămăcuş Gheorghe Arad Admis
3 Dămian Valentin Bacău Admis
4 Dănescu Daniel Gorj Admis
5 Dărac Alexandru - Cristian Dolj Admis
6 Dăscălescu Dorel Neamţ Admis
7 Deac Andrei - Nicolae Cluj Admis
8 Diaconu Alexandrina Elena Bucureşti Admis
9 Diaconu Viorel - Adrian Dolj Admis
10 Dincă Constantin Dolj Admis
11 Dinică Adrian Bucureşti Admis
12 Dinu Diana - Viorela Argeş Admis
13 Dobroiu Ana Gorj Admis
14 Dode Gabriela - Marilena Constanţa Admis
15 Dogaru Gabriel Sălaj Admis
16 Donka Vasile - Niolae Satu Mare Admis
17 Dospinescu Daniela - Ramona Constanţa Admis
18 Drăgan Nicolae Mihail Bucureşti Admis
19 Drăghici Cătălin Braşov Admis
20 Drăguşin Virginia Vâlcea Admis
21 Drăguţ Ionel Argeş Admis
22 Drimba Gheorghe Bihor Admis
23 Drujescu Cezar Iaşi Admis
24 Drumen Gheorghe Gorj Admis
25 Dumitrean Cătălin - Solomon Alba Admis
26 Dumitrescu Alin - Victor Dolj Admis
27 Dumitrescu Floricel Argeş Admis
28 Dumitru Eugen Iaşi Admis
29 Dumitru Florian Argeş Admis
30 Eftimiu Silvan Alexandru Bucureşti Admis
31 Enescu-Chiţă Mihai Bucureşti Admis
32 Fălămaş Magdalena Elena Olt Admis
33 Fănică Aurica Braşov Admis
34 Fetoiu Nicolae Dolj Admis
35 Fleşer Vasile Alba Admis
36 Florea Gheorghe Tulcea Admis
37 Floricel Ovidiu Vâlcea Admis
38 Floriş Adrian-Florin Bihor Admis
39 Fornvald Andrei Maramureş Admis
40 Fronea Loredana Iaşi Admis
41 Fruja Ioan Vasile Hunedoara Admis
42 Frumuşanu Iulian Vaslui Admis
43 Gabrielescu Dragoş - Robert Argeş Admis
44 Gamenţ Constantin Bucureşti Admis
45 Gavrilescu Gheorghe Marius Hunedoara Admis
46 Geamănu Vasile Cosmin Gorj Admis
47 Gegău Ioana Gorj Admis
48 Georgescu Eugen Dâmboviţa Admis
1 Ghincea Minel Bihor Admis
2 Ghiţă Marian Bucureşti Admis
3 Giurgilă Gelu Neamţ Admis
4 Görgy Alexandru Cluj Admis
5 Grădinariu Ioan Iaşi Admis
6 Grădinaru Adrian Dolj Admis
7 Grădinaru Aliona Constanţa Admis
8 Grosu Marian Vâlcea Admis
9 Gruia Vasile Bucureşti Admis
10 Grunzu Otonel Iaşi Admis
11 Guriţă Ion Bucureşti Admis
12 Guţă Ovidiu - George Teleorman Admis
1 Hălceanu Elena Amalia Bucureşti Admis
2 Hendre Aurel Hunedoara Admis
3 Herăscu Viorel Vâlcea Admis
4 Hîncu Igor Ilfov Admis
5 Hîndrescu Gabriel Iaşi Admis
6 Hîrtopanu Tiberiu Suceava Admis
7 Hodolean Ştefania Gorj Admis
8 Hodorcă Neculai Constanţa Admis
9 Horvath Ştefan Timiş Admis
10 Hory László-Sándor Bihor Admis
11 Hostiuc Tamara Botoşani Admis
12 Hudin Mihai Dâmboviţa Admis
13 Iacob Filip Cristian Bucureşti Admis
14 Iamandi Dorel Bihor Admis
15 Iamandi Dumitru Buzău Admis
16 Iamandi Viorel Neamţ Admis
17 Iancu Daniel Petru Arad Admis
18 Ianculescu Mirela - Daniela Teleorman Admis
19 Iepure Iosif Robert Mureş Admis
20 Ifrim Alexandru Cătălin Teleorman Admis
21 Ilie Cosmin Prahova Admis
22 Ilie Cristiean Bucureşti Admis
23 Iliescu Felicia Vâlcea Admis
24 Imre Tibor Harghita Admis
25 Ionescu Costel Vrancea Admis
26 Ionescu Dan - George Timiş Admis
27 Ionescu Decebal Dănuţ Bucureşti Admis
28 Ionescu Victor Cluj Admis
29 Ioniţă Mihail Iaşi Admis
30 Iordache Daniel Vâlcea Admis
31 Iordache Ilie Constanţa Admis
32 Iordan Nicolae - Amedeu Caraş - Severin Admis
33 Iosif Adrian - Ilie Dolj Admis
34 Iosif Gheorghe Dolj Admis
35 Iosif Ioana Dolj Admis
36 Iosub Costică Mehedinţi Admis
37 Isepciuc Daniel - Cezar Suceava Admis
38 Istrate Gabriela Argeş Admis
39 Ivan Eugen Argeş Admis
40 Jarca Traian Sălaj Admis
41 Jegan Paul Neamţ Admis
42 Jugariu Adrian – Laurenţiu Suceava Admis
43 Keller Ioana - Liliana Iaşi Admis
44 Keller Viktor Iaşi Admis
45 Kerti Nicolae - Otto Satu Mare Admis
46 Kovacs Leontina Cluj Admis
47 Kovács Zoltan - Attila Satu Mare Admis
48 Lăcătuşu Dumitru Iaşi Admis
49 Lipianu Ion Gheorghe Gorj Admis
50 Lipşa Ştefan Iaşi Admis
51 Lisca-Burducea Lucian Alexandru Hunedoara Admis
52 Liurcă Bogdan Mircea Braşov Admis
53 Lovin Virgil Ion Bucureşti Admis
1 Lucu Florian Dolj Admis
2 Luparu Luminiţa Vaslui Admis
3 Lupşan Gheorghe Timiş Admis
4 Lupu Ioana Gorj Admis
5 Maier Cristian Harghita Admis
6 Maleş George Cătălin Botoşani Admis
7 Manolache Apostică Satu Mare Admis
8 Manolache Ciprian Bucureşti Admis
9 Manolache Corneliu Dâmboviţa Admis
10 Marcu Daniel Eugen Hunedoara Admis
11 Marian Adrian Bihor Admis
12 Márkuş György Satu Mare Admis
13 Mărieş Mihaela Maramureş Admis
14 Măstăcăneanu Sanda - Marina Călăraşi Admis
15 Medinţu Mircea Olt Admis
16 Medinţu Mircea Adrian Gorj Admis
17 Micu Constantin Călăraşi Admis
18 Miere Rodica Hunedoara Admis
19 Mihai Ilie Olt Admis
20 Mihăilescu Florin - Cristinel Argeş Admis
21 Mihăilescu Petrişor Corneliu Braşov Admis
22 Milea Ion Dâmboviţa Admis
23 Miloşan Ilie Vâlcea Admis
24 Mitea Mircea - Marius Sibiu Admis
25 Miu Silvian Prahova Admis
26 Mladinovici Iulian Prahova Admis
27 Mocanu Costică Vaslui Admis
1 Moldovan Andrei -Zoltan Cluj Admis
2 Moldovanu Viorel Iaşi Admis
3 Moldovianu Gabriel Neamţ Admis
4 Molnár Enicő Sălaj Admis
5 Momîrleanu Gabriel – Constantin Dolj Admis
6 Monea Marcel - Adrian Sibiu Admis
7 Moraru Nicolae - Daniel Timiş Admis
8 Moraru Vasile Vrancea Admis
9 Morîndău Anton Sever Sibiu Admis
10 Motrescu Vasile Gorj Admis
11 Murariu Dan Buzău Admis
12 Mureşan Anastasiu Marius Mureş Admis
13 Musceleanu-Ispas Anca Ilfov Admis
14 Nagy Dalma Covasna Admis
15 Nanu Marian Gorj Admis
16 Neacşu Dumitru Covasna Admis
17 Neagu Gheorghe Sibiu Admis
18 Neagu Ion - Iulian Călăraşi Admis
19 Neamţu Paul Gorj Admis
20 Neaună Ioan Botoşani Admis
21 Nechifor Gabriel Petru Vâlcea Admis
22 Nechita Daniela Galaţi Admis
23 Nedelcu Mihai Giurgiu Admis
24 Negrilă Alexandru Olt Admis
25 Negru Gheorghe Hunedoara Admis
26 Negruşer Gheorghe Iaşi Admis
1 Nica Florin Neamţ Admis
2 Nica Ionuţ - Sorin Neamţ Admis
3 Nichiforiuc Cristina - Nicoleta Suceava Admis
4 Nicoară Călin - Nicolae Alba Admis
5 Nicolae Ionel Bucureşti Admis
6 Nicolescu Ovidiu-Titel Prahova Admis
7 Nuţ Olimpiu - Păunel Cluj Admis
8 Oancea Radu Alba Admis
9 Oanea Andreea - Mădălina Suceava Admis
10 Oişte Andrei - Constantin Iaşi Admis
11 Olaru Aniel - Gheorghe Iaşi Admis
12 Olaru Olimpiu Vâlcea Admis
13 Olteanu - Moldovan Cristian - Virgil Alba Admis
14 Olteanu Ion Bucureşti Admis
15 Oncioiu Cristinel Nicolae Braşov Admis
16 Oniga Mircea - Barbu Iaşi Admis
17 Onoiu Bogdan Prahova Admis
18 Onu Hedviga - Elena Neamţ Admis
19 Opre Vasile - Claudiu Cluj Admis
20 Oprea Daniel Argeş Admis
21 Pană Gabriel Ciprian Bucureşti Admis
22 Panie Sergiu Sălaj Admis
23 Paragină Daniel Marius Braşov Admis
24 Parascan Viorel Bacău Admis
25 Paraschiv Gabriel Constanţa Admis
26 Pârvulescu Mirela Gorj Admis
27 Pascariu Petru Botoşani Admis
28 Pascu Cătălin Mircea Bucureşti Admis
29 Pavel Marius Vaslui Admis
30 Păcioga – Cercel Răzvan Dolj Admis
31 Pădurariu Gheorghe Suceava Admis
32 Pădure Dan Iaşi Admis
33 Pătrulescu Ion Liviu Vâlcea Admis
34 Păun Gabriela - Laura Constanţa Admis
35 Pelea Ioan Mehedinţi Admis
36 Pepelea Elena Gorj Admis
37 Petcu Aurel Vaslui Admis
38 Petcu Claudia-Mirela Prahova Admis
1 Petric Natalia - Mihaela Cluj Admis
2 Petrică Mihai Olt Admis
3 Petru Valentina Garofiţa Braşov Admis
1 Pieleanu Cornelia Teleorman Admis
2 Pieleanu Gheorghe Bucureşti Admis
3 Pilcă Gabriel - Ioan Mureş Admis
4 Pintea Dănuţ Argeş Admis
5 Pîrvu Aurel Arad Admis
6 Pîrvu Cristian - Tudorel Suceava Admis
7 Pocreaţă Cornelia Botoşani Admis
8 Podea Ionuţ - Cătălin Argeş Admis
9 Pop Adrian Cluj Admis
10 Pop Găvrilă Maramureş Admis
11 Pop Ion Hunedoara Admis
12 Popa Antonela – Daniela Cluj Admis
13 Popa Virginia Gorj Admis
14 Popescu Ion Dolj Admis
15 Popescu Ionuţ - Alexandru Dolj Admis
16 Popescu Laurenţiu Teleorman Admis
17 Popescu Marian Dolj Admis
18 Popescu Mariana Prahova Admis
19 Popescu Marius - Ciprian Alba Admis
20 Popescu-Burlacu Nelu Bucureşti Admis
21 Popîrda Vasile Valentin Neamţ Admis
22 Popov Iulian - Marius Iaşi Admis
23 Popoviciu Ioan Bihor Admis
24 Postiniuc Constantin Suceava Admis
25 Precup Dorin Cluj Admis
26 Prejbeanu Kameliu Cornel Bucureşti Admis
27 Prioteasa Sorin Adrian Vâlcea Admis
28 Purcărea Mihaela Alina Vâlcea Admis
29 Puskas Sorin Braşov Admis
30 Raciov Adrian - Ion Mehedinţi Admis
31 Raciov Alina - Deyana Mehedinţi Admis
32 Racovicean Mihai Timiş Admis
33 Rácz László-János Bihor Admis
34 Radu Ion Vâlcea Admis
35 Radu Luca-Marian Prahova Admis
36 Rânghianu Nicolae - Daniel Vrancea Admis
37 Rasa Remus Alba Admis
38 Răducu Ioan Vâlcea Admis
39 Răileanu Nicolae Suceava Admis
40 Răus Mişu Botoşani Admis
41 Ritli - Polcz József - Róbert Satu Mare Admis
42 Rizea Angela Vâlcea Admis
43 Rîmboi Laurenţiu Vicenţiu Vaslui Admis
44 Robe Eugen Radian Buzău Admis
45 Rogozea Dorel Sibiu Admis &n
dora3mira a scris:
Urmatorii colegi din tara, in urma sustinerii interviului la Ministerul Justitiei au primit calitatea de experti tehnici judiciari... |
Putini au fost, multi au ramas...
Succes si spor la expertize!
_______________________________________
http://info-topograf.blogspot.ro/
acum vad numerele, pardon numele castigatoare ...si trag concluzia ... halal examen !
Dar oricum, ce mai conteaza, atat timp cat un judecator nu poate sa faca diferenta intre plan si schita, cu Dumnezeu inainte 
Mult succes proaspat absolventilor !
Foarte frumos. Dar nu ma pot abtine...
Modificat de John Doe (28-02-2011 19:11:58)
mai sunt, dar asta e cea mai tare:
365/299px 19.5KB
Modificat de John Doe (28-02-2011 19:13:04)
Nimeni nu a impiedicat participarea nimanui !
Este corecta observatia unei oportunitati de examen facil si cu cerinte mult mai mici decat in anii trecuti, dar trebuie avut in vedere faptul ca din cei multi de aici .... putini vor si ramane pe parcurs.
Toti cei de pe lista de mai sus isi cunosc prea bine dreptul de a-si putea solicita radierea din lista - LA CERERE.
Si cum greul incepe abia cand incepi sa dai cu subsemnatul daca nu stii ce faci ...
Si cum exemple de experti care platesc si acum despagubiri sau amenzi pentru greselile de candva, exista destule ...
E simplu sa stai pe margine si sa spui orice ai spune cata vreme nu esti implicat.
Eu zic ca orice forma de manifestare care ar putea crea zazanie intre noi ... ar fi mai corect sa nu se manifeste.
Mai bine va incurajati colegii care "de bunavoie si nesiliti de nimeni" au ales sa faca acest pas si daca face intamplarea sa va doriti a merge pe acest drum, sa primiti la randul vostru incurajarile de care aveti nevoie.
Daca primii in vanarea greselilor sunt proprii nostri colegi - fie ele si de dactilografiere ( Si tu Brutus? John Doe ? ) atunci ii indemn pe proaspetii experti (unii dintre ei sunt din garda veche si acum au revenit , a nu se uita acest lucru !!! ) sa se gandeasca bine , bine de tot la intocmirea fiecarei expertize solicitate caci la fiecare lucrare vom fi sub lupa necrutatoare a breslei .
Modificat de dora3mira (28-02-2011 20:16:31)
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
dora3mira a scris:
Nimeni nu a impiedicat participarea nimanui! E simplu sa stai pe margine si sa spui orice ai spune cata vreme nu esti implicat. Eu zic ca orice forma de manifestare care ar putea crea zazanie intre noi ... ar fi mai corect sa nu se manifeste. Daca primii in vanarea greselilor sunt proprii nostri colegi...
|
Expertii judiciari accepta cu greu micile observatii!
dora:
Speram ca infuzia de topografi in elita expertilor judiciari sa fie de bun augur si sa ne usureze munca la intocmirea documentatiilor.
Daca asociatiile topografilor "clasici" nu au avut succes si au creat o seama de neplaceri organizatorice, juridice, profesionale este de preferat ca A.P.E.T.-R. sa functioneze corect.
John Doe: Nu te lasa intimidat, vaneaza tot ce misca "gresit"! 
Modificat de advex (01-03-2011 07:05:17)
_______________________________________
http://info-topograf.blogspot.ro/
Citind toate postarile de pana acum eu cred ca trebuie sa fim mai pozitivi. Expertiza tehnica topografica este foarte necesara in Romania si numai noi putem sa o facem cu toate greutatile care mai sunt. Daca vom invata sa comunicam si intre noi dar mai ales cu "partile" vom reusi. Eu le doresc succes la cei noi si le promit tot ajutorul de acum inainte. Si eu am fost amendat, si eu am fost urmarit penal dar continui sa cred ca numai noi putem face expertize topo geo cadastrale si le vom face cu orice pret. Este adevarat ca mai sunt judete cu mari probleme dar incet se vor rezolva. Prin discutii pe acest FORUM in care eu postez cu placere pentru prima data, prin dialog cu celelalte parti care fac parte din activitatea de expertiza tehnica judiciara vom reusi. Autorizatul care va face si expertize judiciare le va face mai bine pe amandoua. Nu este dracul chiar atat de negru. Mai are si pete albe. Pe curand. 
_______________________________________
Si cu dracul te impaci bine - pana ii arati crucea.
buna ziua ,
stiti cumva pentru cei care au fost declarati admisi la interviul din februarie ,daca se mai este necesara examinarea medicala si cand va avea loc inscrierea in tabelul nominal cuprinzand expertii tehnici judiciari
multumesc
In urma unui telefon dat la Biroul central de catre un coleg , s-a aflat ca saptamana aceasta vor ajunge autorizatiile - n-am inteles exact daca la adresa sau la Biroul local - dar bine ar fi sa intrebam la Birourile locale . Tot de acolo vom afla si cu examenul medical ce s-a hotarat . Din pacate doar atat stiu !
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
Pentru expertii proaspat autorizati - pe site-ul Mj au fost publicate datele personale si numerele autorizatiilor - va puteti cauta in lista in ordine alfabetica .
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
dar ce numere........
Au o logica... si nu e chiar rea ! In felul asta stim sesiunea- cu anul , luna , ziua , numarul din lista de admisi ...
Si fii atent aici :46347749323022011
463 477 493 23 02 2011 simplu ca buna ziua - sesiunea din 23.02.2011 a avut initial 493 inscrisi , 477 dosare admise si 463 autorizati in final.
Extrem de graitor . Se pare ca adevarata triere va incepe totusi odata cu practicarea meseriei de expert.
Va doresc putere de munca, intelepciunea de a va perfectiona si informa la zi si .... sa nu aveti parte de amenzi niciodata ! Pentru ca acelasi lucru ... mi-l doresc !
Celor din zona sud-est - mai precis cei din Braila, Vrancea, Tulcea, Constanta si Galati - le fac precizarea ca se pot inscrie in APET-R apeland direct numarul de telefon al doamnei Radu Cornelia - presedinte filiala 0726 189 918 begin_of_the_skype_highlighting 0726 189 918 end_of_the_skype_highlighting
Vor primi pe e-mail atat formularul cu adeziunea cat si informatiile necesare pentru a fi la curent cu activitatea filialei .
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
dora3mira a scris:
463 477 493 23 02 2011 simplu ca buna ziua - sesiunea din 23.02.2011 a avut initial 493 inscrisi , 477 dosare admise si 463 autorizati in final. Extrem de graitor . Se pare ca adevarata triere va incepe totusi odata cu practicarea meseriei de expert. |
463 autorizati... este ceva aglomeratie!! 
_______________________________________
http://info-topograf.blogspot.ro/
Buna ziua, sunt una din cei multi, care sper ca pe parcurs sa nu ma dau batuta.
Eu va pot spune, ca la Timis, suntem deja activi, suntem pe liste la Biroul Local...din 22 martie....si cu certitudine putem functiona, pentru ca eu am primit azi o citatie, intr-un dosar, ca expert judiciar.
Sa imi tineti pumnii, ca am emotii......
adrianab a scris:
Buna ziua, sunt una din cei multi, care sper ca pe parcurs sa nu ma dau batuta. Eu va pot spune, ca la Timis, suntem deja activi, suntem pe liste la Biroul Local...din 22 martie....si cu certitudine putem functiona, pentru ca eu am primit azi o citatie, intr-un dosar, ca expert judiciar. Sa imi tineti pumnii, ca am emotii...... |
Iti tinem pumnii si iti uram succes , pentru ca ai nevoie , la balamucul din Timis.
Dar ai primit o Numire si nu o Citatie !
Bafta !
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
Bravo Adriana !
Si daca esti Adriana de am cunoscut-o pe hol si tremuram amandoua si mergeam din cand in cand la tigara .... sa stii ca am emotii odata cu tine si acum !
Tinem pumnii, tinem pumnii !
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
sunt aceeasi Adriana.......sunt singura femeie de pe Timis....si cica eu as fi prima cu expertiza din noii experti..........pfuuuuuuuuuu....merg sa-mi adun sculele...sa scuip in palma, si sa vad dimineata ce o fi in dosarul ala.......
va mai spun eu maine cum e cu prima expertiza
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania in colaborare cu Asociatia Profesionala a Expertilor Topografi din Romania in perioada 10-11iunie 2011,desfasoara CONFERINTA ZONALA cu tema "JUDECATOR– EXPERT JUDICIAR TOPOGRAF"
Locatie: Galati.
La conferinta vor participa membrii ai UNJR si APET-R, reprezentanti ai Ministerului de Justitie, Tribunalelor, Judecătoriilor si ai Baroului de Avocati.
Pentru noii experti acreditati de catre Ministerul de Justitie in anul 2011, se va executa o convocare de pregatire profesionala cu durata de 12 ore.
Persoane de contact: Radu Cornelia – 0726.189.918; "Radu Cornelia" < E-mail >; E-mail ; Bogatu Mirela – 0729.433.061; E-mail .
Pentru confirmarea participarii pana pe data de 5.06.2011 anuntati la: Asociatia Profesionala a Expertilor Topografi din Romania
- telefon/ fax: 0269 241133
- e-mail: E-mail ; E-mail
- adresa corespondenta: Sibiu, Calea Poplacii nr. 14, cod: 550141.
Confirmarea se va face prin fisa de participare:
FIŞĂ DE PARTICIPARE
NUMELE ________________________
PRENUMELE ________________________
FIICA/FIUL LUI _____________________ŞI AL _______________________
DATA ŞI LOCUL NAŞTERII: ANUL ______, LUNA ______ , ZIUA ___________
LOC. _______________ , JUD. __________________.
LA CE BIROU LOCAL DE EXPERTIZE JUDICIARE SUNTETI IN EVIDENTA
————————————————————————————————————-
DE CAND SUNTETI ACREDITAT —————————————————————-
TELEFONUL MOBIL _______________TELEFONUL FIX ___________________
ADRESA DE EMAIL __________________________________________________
DE CAND DORIŢI SĂ PARTICIPAŢI __________
VERIFICATI DATELE DE INSCRIERE...............
DATA SI SEMNATURA .........................
Modificat de BEJENARU PETRU (27-05-2011 03:57:45)
regulamentul nou l-ati vazut? ce parere aveti
nu l am vazut
ai un link?
pentru mono70
Desi este destul de tarziu... uita-te pe subiectul MEMORIU PENTRU MJ
Ai acolo "minunata" idee ce le-a venit celor care au omis sa ii intrebe si pe cei asupra carora se va rasfrange intelepciunea de care dau dovada !
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
sunt nou autorizat caexpert, (in bucuresti)inca n-am primit nicio expertiza. sa ma plang sau sa ma bucur?
Inseamna ca la Bucuresti nu sunt litigii privind L. fondului funciar.
Felicitari cip_mancip! Nu-ti fa probleme la fel am patit si eu (si mai stiu si pe altii) pana acum o luna dar apoi am fost numit in 3 expertize. Daca sa plangi sau sa te bucuri o sa vezi tu dupa...

_______________________________________
Noi te masuram cel mai bine
Pana atunci ... citeste legislatie cip-mancip ! Cand si cat poti !
Si cand te plictisesti reia si pe cant Ordonanta 2/2000 dupa ce o actualizezi pana in ziua cu plictiseala - asaaaa, ca sa stii ce drepturi ai si ce obligatii iti revin.
_______________________________________
Masoara cu grija, studiaza actele ca un avocat cusurgiu, pretinde onorariul ce reflecta corect munca prestata si ...nu spune nimic de rau despre colegii de breasla !
va multumesc
Cine imi poate da si mie un site de unde o sa pot sa aflu cu privire la data cand se vor face iar recrutari?
Andra a scris:
Cine imi poate da si mie un site de unde o sa pot sa aflu cu privire la data cand se vor face iar recrutari?  |
Vrei sa devii militar??
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
de ce imi raspunzi cu o intrebare?
Pai numai in armata se fac recrutari.
Pentru alte autorizari de experti se anunta din timp la BLEJ in fiecare judet.
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
Test : daca trimit in data de 01.06.2013 convocarea pentru efectuarea expertizei, pentru ce zi a lunii sa planific data efectuarii expertizei , pentru a evita tot ce se poate evita dpdv negativ? . După cate zile de la data plecarii scrisorilor este bine a se face expertiza in teren ?
Conform NCPC trebuie trimisa cu cel puti 7 zile lucratoare inainte.Asa ca scade prima si ultima zi si toate zilele nelucratoare....deci 01.06.2013 este sambata , deci o pui pe 03.06.2013 deci poti programa expertiza pe 15.06.2013.
Sa tot facem expertize cu respectarea acestei proceduri.
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
bad , mi se pare corect raspunsul .Sau aproape corect . Am pus problema pentru ca am aflat o gaselintă a avocatilor de care trebuie sa se tina seama. Vine scrisoarea recomandata . Persoana nu o ridica ,nu semneaza , aranjeaza sa fie tinuta la posta cele 10 zile . Vine pe teren, participa la expertiza, apoi semneaza de ridicarea scrisorii in a ziua a 9-10 . Dupa aceea , anuleaza expertiza ca nu a fost indeplinita procedura de citare . Are dreptate : a ridicat scrisoarea după ce ai facut expertiza. Deci cred ca trebuie sa pui la socoteala cele 10 zile cat sta la postă plus 5 zile de la primire-semnare si drumul scrisorii . Evident, e o porcarie , scuzati expresia .Si nu este vorba de zile lucratoare, ci zile numarate la rand. Doar daca termenul pica in sâmbată sau duminica ,(sau sarbatoare legala , se ia valabil ziua lucratoare următoare .
Modificat de Anton Pann (26-05-2013 11:53:04)
la o sistare de indiviziune , se solicită formarea a doua loturi , iar pentru lotul din spate se poate asigura doar un acces pietonal din stradă, pe o lungime de 20m cu lțimea de 2,5m , (sau 2 ?!) iar in spate un lot mare si frumos . Lotul ce ramane la strada , cu casa existentă, are acces auto si un front OK. Deci doar asa s-ar putea face propunerea. Se incalca regulamentul de urbanism ? expertul greseste dacă face această propunere ? Odată cu raportul trebuie să depună si certificat de urbanism ? Dacă una din părti scoate un CU cu această propunere si in CU scrie ca nu se respectă prevederile regulamentului de urbanism , expertul ce mai poate face (ce ar mai trebui sa facă ) ? Cum tratati aceast aspect ? poate avem si prevederi legale? Eu o stiu doar pe aceea ca "nimeni nu poate fi obligat sa rămână in indiviziune"
Anton Pann a scris:
bad , mi se pare corect raspunsul .Sau aproape corect . Am pus problema pentru ca am aflat o gaselintă a avocatilor de care trebuie sa se tina seama. Vine scrisoarea recomandata . Persoana nu o ridica ,nu semneaza , aranjeaza sa fie tinuta la posta cele 10 zile . Vine pe teren, participa la expertiza, apoi semneaza de ridicarea scrisorii in a ziua a 9-10 . Dupa aceea , anuleaza expertiza ca nu a fost indeplinita procedura de citare . Are dreptate : a ridicat scrisoarea după ce ai facut expertiza. Deci cred ca trebuie sa pui la socoteala cele 10 zile cat sta la postă plus 5 zile de la primire-semnare si drumul scrisorii . Evident, e o porcarie , scuzati expresia .Si nu este vorba de zile lucratoare, ci zile numarate la rand. Doar daca termenul pica in sâmbată sau duminica ,(sau sarbatoare legala , se ia valabil ziua lucratoare următoare . |
Eu sunt patit in asemenea cazuri.
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
@anton pann > sistare indiviziune, interesant: cf lg. 50, art. 6, pct 6, CU se emite "...si pentru cereri in justitie si operatiuni notariale privind circulatia imobiliara atunci cand operatiunile respective au ca obiect imparteli ori comasari de parcele solicitate in scopul realizarii de lucrari de constructii, precum si constituirea unei servituti de trecere cu privire la un imobil. Operatiunile juridice mentionate se efectueaza numai in baza certificatului de urbanism, iar nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu nulitatea actului";
sa ntelegem ca atunci cand imobilul are 4m deschidere, in ciuda faptului ca partile vor acces separat, instanta zice "nu se poate"?!
severcoman a scris:
@anton pann > sistare indiviziune, interesant: cf lg. 50, art. 6, pct 6, CU se emite "...si pentru cereri in justitie si operatiuni notariale privind circulatia imobiliara atunci cand operatiunile respective au ca obiect imparteli ori comasari de parcele solicitate in scopul realizarii de lucrari de constructii, precum si constituirea unei servituti de trecere cu privire la un imobil. Operatiunile juridice mentionate se efectueaza numai in baza certificatului de urbanism, iar nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu nulitatea actului"; sa ntelegem ca atunci cand imobilul are 4m deschidere, in ciuda faptului ca partile vor acces separat, instanta zice "nu se poate"?! |
Da.
_______________________________________
Sper sa gasesc cararea corecta !
multumesc pentru precizarea din L50. o citisem mai demult si nu stiam de unde sa o iau. Avocatii ne freaca cu regulamentul de urbanism, cu acces masina de pompieri
cu cale de acces de 4m sau mai mult , cu latimea frontului stradal de minim 12m sau mai mult
cu " nu avem acces cu masina salvarii" etc. , la "sistare indiviziune = iesire din indiviziune=dezmembrare in instanță". De exemplu daca frontul este de 6m , inseamnă ca nu putem dezmembra? Asa mai spun si unii avizatori. Intrebarea finala: are ceva comun L50 art 6 pct 6 , sau paragraful din L350 (aia cu urbanismul unde se prevede latime de 8 sau 12 m la parcelare ) cu iesirea din indiviziune ? Dacă nu respectăm cele de mai sus, si propunem dezmembrarea si sistarea indiviziunii inseamnă ca am facut vreo ilegalitate ? Adica propunerile trebuie sa tina seama de aceste prevederi iar daca nu se poate imobilul va fi scos la licitaie sau atribuit doar uneia din parti cu plata sultei ? După ce aflu cateva pareri o spun si pe a mea . Fiind un forum de discutii libere , cred ca putem discuta
deci bad ... insemna ca propunerea ar fi gresită ?
Modificat de Anton Pann (27-05-2013 00:22:48)
@bad : "da" > corect ! (instanta poate admite partajarea folosintei, fara a dezmembra imobilul)
prin urmare, obligativitatea prezentarii CU se impune si in cazul in care imobilul din intravilan se dezmembreaza in doua loturi(deci faptul ca se cere numai la dezmembrarea in 3 loturi pare - in prezent o scapare !... sa nu ne mire imbunatatira Regulamentului de avizare; amintiti-va cum era la inceputuri sau chiar si in prezent: dezmembrez o fasie de 50cm, sunt vecin cu mine si obtin acordul pentru edificare pe restul de teren, la limita proprietatii!)