Intrebarea suna cam asa, as vrea sa caut punctul ce trebuie trasat, din meniu cand execut trasarea, fara sa mai fiu nevoit sa introduc toate coordonatele X, Y, Z, ale punctului ce trebuie trasat.
Pentru asta am nevoie sa prelucrez un anumit fisier (*.GSI), fiind sigurul format recunoscut de Leica la Upload. La descarcare pot descarca o gramada de alte fisiere cu diverse extensii, si care le pot prelucra f. usor, dar nu le pot uploada inapoi in statie.
As fi curios daca ar fi vre-un programel care poate face o conversie de gen DAT2GSI, sau IDX2GSI sau SCR2GSI...etc. :hi:
581/436px 12.6KB
Te pot ajuta, creand un astfel de program care iti transforma un fisier de coordonate (.coo) intr-unul .gsi, dar nu cred ca cei de la Leica nu s-au gandit la asa ceva.
Mai joaca-te cu Leica Geo Office.
Bafta!
Formatul GSI e cam dubios. Cel IDX de incarca cu o granada de date inutile.
Dar daca faci trasare polara, nu prea vad care ar fi problema... vezi daca Leica al tau nu-ti upload fisiere [ numepunct Y X Z].
da, am gasit "hiba" ..ceva erori la un LGO mai vechi, am pus LGO 5 si in sfarsit imi merge Coordinate Editor, ce sa zic pe parte problema rezolvata...insa cand am de trasat de la 50 de puncte in sus :x ...ma apuca.....mai ales cand trebuie sa pun fiecare punct cu coord. proprii.
PT. John Doe, mda asa e cu fisierele astea sunt cam dubioase, la TPS 400, nu pot uploada in statie numai formatul *.GSI, iar cand trebuie sa fac o trasare, trebuie sa transform un fisier *.IDX (adaugand punctele ce trebuie trasate ulterior) si sa salvez fisierul cu ext. *.GSI
Pt. goguletz, da apreciez mult ideea, sper sa o poti pune in practica, ar fi foarte utila:
as putea sa salvez din statie o lucrare cu format *.SCR, o prelucrez frumos cu ACad....ADAUG GRAFIC PUNCTELE CE TREBUIE TRASATE = CASTIG ENORM DE TIMP, salvez fisierul cu ext. *.coo, (nu stiu daca se poate sigur cu TopoLT, ???)
si apoi convertesc fisierul in *.GSI....ar fi ..mirabolant :D , daca ar posibil, merci pt. initiative !
Modificat de kod (03-10-2008 10:45:51)
Pai CDM-ul face cam acceasi treaba (in cazul meu) ca si Coordinate Editor din LGO !
Nu stiu unde te "impiedici"... Editorul de coordonate Leica importa orice tip de fisier si exporta in format GSI. Ai de trasat 100 puncte? le scrii cum vrei, in excel sau notepad, salvezi fisierul respectiv, il deschizi cu editorul lui Leica (nu ca nu ar merge direct in editor...) si salvezi. Apoi importi punctele (vezi ca noul fisier sterge TOATE punctele vechi din statie) in statie si pleci la treaba.
Ma poate ajuta careva cu un manual de utilizare Leica 410 TCR...sau macar cateva date mai principale?...multumesc anticipat...pe net nu am gasit nimic :(
Am nevoie de informatii privind statiile totale, ca si mod de folosire pentru trasari si ridicari de nivelment fiind pus in situatia de a le utiliza. Sunt reunoscator oricui ma poate ajuta cu documentatii in format electronic daca le trimite pe adresa de email:
E-mail .uk. Va multumesc
Pai specifica si tu ce anume te intereseaza, ca pe toate nu le poti sti din carti, practica e mama invataturii :hi:
Hai sa te ajut putin, spune daca esti student, sau absolvent sau daca ai terminat vreun curs ceva de topografie ?1
Spune-ne cu ce fel de aparat vrei sa lucrezi ca deageaba iti trimite cineva instructiunile de la leica si tu ai sa zicem o sokkia.
Numai bine !
Am absolvit acum mult timp in urma Hidro la Iasi.
Nu lucrez pe nici o statie acum, de aceea nu pot preciza un anumit tip de statie.
Ma interesau chestii generale( se pot restrange la un anumit model pana la urma)
ca sa ma familiarizez in lucrul cu ele.
Daca crezi ca poti sa mi dai vreo indicatie in aceasta directie o astept cu interes.
Multumesc oricum pentru lamuriri
Spune ce statie cunosti concret si ce nu intelegi de la ea, poate te putem ajuta asa.
Inteleg cam ce vrei dar nu-mi dau seama prea clar cum ai putea fi ajutat.
Sau daca nu cunosti nici un tip de statie spune, si ti se va indica un model care ar fi cel mai usor de invatat.
Greu e pana cunosti prima statie, pe urma e din ce in ce mai usor, toate functioneaza cam la fel dar au alte butoane (sa zicem).
Principiile sunt la fel daca sti notiunile de baza, de ex. cercul are 400 g si nu 360, calculul distantei dintre 2 puncte, functii trigonometrice, reducerea distantei la orizont, calculul orientarii etc
Toate functiile unei statii totale se bazeaza pe aceste principii matematice simple, ti-ar fi mult mai usor sa intelegi cum si de ce se intampla asa cand sa zicem apesi pe un buton :hi:
Acum, asa cum a zis si John Doe, principiile de baza sunt la fel la toate statiile insa metodele de obtinere a rezultatelor sunt diferite, "au alte butoane"
Poate omul intreaba daca stim pe undeva vreun articol sau manual in care sunt descrise principiile generale de functionare ale statiilor totale?
suport Leica, id mess: statiileica
salutare , caut si eu un manual Leica TS09 in romana , ma ajuta cineva?
lasa-ti sa se ocupe de topografie topografii!!!
daca nu ati terminat in domeniu lasati-o balta.
daca la facultatea de geodezie s-a facut un semestru de constructii civile asta nu inseamna ca noi putem sa construim blocuri.
topografia nu e ca vorba aia ca: "tot romanul se pricepe la mecanica".
daca nu va pricepe-ti asta e,lasati-ne pe noi sa ne ocupam de trasari si masuratori.
si pentru ceilalti topografi nu mai dati informatii la cei din alte domenii ca asa ramanem fara "paine".
ace: te-am inteles si-ti dau si dreptate intr-un fel, dar nu pot sa nu-mi aduc aminte cum eram si eu la inceput... practic nu stiam prea multe, intrebam pe toata lumea... deci nu-i condamn chiar asa de tare pe cei in cauza.