Topograf Online

Legislație => Cadastrul - Intrebari, Situatii, Rezolvari => Subiect creat de: noname852006 din Mar 04, 2013, 06:25 PM

Titlu: suprapunere schite
Scris de: noname852006 din Mar 04, 2013, 06:25 PM
detin o proprietate cu constructi pe ea si doresc sa ii fac cadastru am verificat ce cadastre mai sunt prin zona iar unul dinte vecini are cadastru care se suparapune cu proprietatea mea pe vreo 2.3m destul de mare (parerea mea)care sunt pasi sa imi pot rezolva problema??????cadastrul vecinului e din 2005,uar situatie intre noi in teren e foarte clara,care sunt demersurile ca sa punem la punct schitele......
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: noname852006 din Mar 05, 2013, 10:50 AM
ma ajuta si pe mine cineva va roggggggggg
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: vali_costea din Mar 05, 2013, 11:33 AM
Daca suprapunerea este reala, o intelegere pentru ati cumpara partea de teren pe care a intrat ori daca nu exista intelegere calea instantei, iti vor raspunde colegi care sunt si experti in instanta si iti vor da mai multe informatii.
Daca suprapunerea este virtuala, generata de masuratori gresite, etc, se poate rezolva cu o declaratie a vecinului la notar prin care isi exprima acordul de repozitionare a imobilului pe coordonatele corecte, pentru asta aut. care iti intocmeste lucrarea ta solicita o convocare si cel care a intocmit lucrarea vecinului, daca se constata ca a gresit , o reface cu acordul notarial al propr..Daca domnul autorizat nu mai este in bransa, poate al tau sa refaca lucrarea.
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: noname852006 din Mar 05, 2013, 11:42 AM
da poi cel care a intocmit lucrarea vecinului nu mai e in bransa lucrerea vecinului e din 2005,suprapunerea e doar virtuala in teren lucrurile sunt clare,repozitionarea cine o palteste si cam cat costa?
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: vali_costea din Mar 05, 2013, 01:34 PM
O plateste cel care are interesul :D  si costurile le stabileste cel care o intocmeste.
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: noname852006 din Mar 05, 2013, 02:01 PM
deci in cazul asta ocpi-ul nu o poate rezolva cu toate ca vina e a lor nu trebuia sa inregistreze lucrarea vecinuli ca pe ortofoto se vede clar limita,iar acum eu trebuie sa trag de toti:(frateeeeeeeeeeeeee in ca tara traim e de strigat la cerrrrr
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: noname852006 din Mar 05, 2013, 04:48 PM
chair nu exista nimeni care sa intanit cu asa ceva sa imi spuna exact ce a facut?????
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: nicu1000 din Mar 05, 2013, 04:59 PM
Ti s-a dat solutia. Acestea sunt legile altceva nu este de facut.
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: noname852006 din Mar 05, 2013, 05:04 PM
ai intalnit vreodata o situatia dinasta?
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: nicu1000 din Mar 05, 2013, 05:05 PM
Eu personal vreo 50 pana acum.
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: nicu1000 din Mar 05, 2013, 05:09 PM
Regulamentul da o solutie dar nu te ajuta cu nimic pe tine: se noteaza in Cartea Funciara a vecinului suprapunerea si tot asa ramane cadastrul lui.

Ordinul 634/2006 cu modificari:

    ART. 27
    (1) Daca doua sau mai multe planuri de amplasament si delimitare ale imobilelor receptionate sau pentru care se solicita receptia sunt reprezentate pe planul cadastral de carte funciara in format digital, cu suprapunere totala sau partiala a suprafetelor imobilelor, se va proceda dupa cum urmeaza:
    a) in situatia in care este necesar pentru lamurirea situatiei, inspectorul poate convoca persoanele autorizate care au executat documentatiile, pentru verificarea la teren a situatiei si stabilirea tipului de suprapunere, reala sau virtuala. In acest sens, suprapunerea virtuala, existenta in baza de date grafica a oficiului teritorial, este o suprapunere generata de erori de masurare si prelucrare a datelor, iar suprapunerea reala este suprapunerea efectiva in teren datorata existentei mai multor acte juridice diferite pentru acelasi amplasament, identificarii diferite a limitei comune sau lipsei materializarii limitei la momentul identificarii, fapt ce conduce la nesemnarea procesului-verbal;
    b) daca in urma verificarilor la teren se constata ca este o suprapunere virtuala, repozitionarea imobilului cu sau fara constructii ori investitii se solutioneaza astfel:
    - din oficiu, de catre consilierul de cadastru, fara acordul proprietarului, in situatia in care operatiunea de repozitionare presupune rotatia, translatia, modificarea geometriei sau modificarea suprafetei cu un procent de pana la +/- 2% inclusiv din suprafata imobilului existent in baza de date. Aceste prevederi se aplica in cazul in care imobilul este imprejmuit si/sau exista plan parcelar receptionat. Procedura este initiata in baza referatului de constatare intocmit de consilierul de cadastru si aprobat de seful serviciului cadastru. Fisierul .cp este intocmit de consilierul de cadastru;
    - cu acordul scris al proprietarului, in situatia in care operatiunea de repozitionare presupune modificarea geometriei si diminuarea suprafetei cu un procent de peste 2%. Acordul proprietarului se va da in fata persoanei autorizate sau la oficiul teritorial, in fata persoanelor desemnate. Fisierul .cp va fi realizat de persoana autorizata care a intocmit documentatia gresita. In caz de refuz, persoana autorizata va fi sanctionata, conform prezentului regulament, iar fisierul va fi intocmit de catre consilierul de cadastru. Daca proprietarul refuza sa isi exprime acordul, in baza referatului intocmit de consilier si aprobat de seful serviciului cadastru, se efectueaza din oficiu in cartea funciara a imobilului urmatoarea notare: 'Imobil inregistrat in planul cadastral fara forma si localizare corecta'. Consilierul de cadastru face aceeasi mentiune pe planul de amplasament si delimitare din arhiva oficiului teritorial.
    Referatul de constatare descrie suprapunerea virtuala, se inregistreaza in registrul general de intrare si are anexate extrase din planul cadastral de carte funciara, cu situatia anterioara si cea ulterioara indreptarii erorii de pozitionare. In baza referatului se noteaza din oficiu in cartea funciara repozitionarea imobilului. Incheierea de carte funciara, extrasul de carte funciara de informare si extrasul din planul cadastral de carte funciara se comunica tuturor persoanelor interesate, potrivit mentiunilor din cartea funciara.
    (2) In cazul in care suprapunerea este reala, aceasta se va solutiona pe cale amiabila prin documentatii cadastrale sau de catre instantele de judecata si nu face obiectul prezentei reglementari. Daca proprietarii refuza sa isi exprime acordul cu privire la modificarea atributelor imobilelor, oficiul teritorial va nota din oficiu suprapunerea in cartile funciare, in baza incheierii de carte funciara, a referatului intocmit de consilierul de cadastru si aprobat de seful serviciului cadastru.
    (2^1) In situatia in care proprietarul imobilului doreste sa dispuna de dreptul sau de proprietate pentru zona de imobil neafectata de suprapunere, in baza declaratiei titularului dreptului, exprimata in forma autentica, se vor intocmi documentatii cadastrale separate, pentru fiecare lot, afectat de suprapunere, respectiv fara suprapunere. Pentru lotul fara suprapunere se acorda numar cadastral si se inscrie in cartea funciara, iar pentru lotul afectat de suprapunere se va intocmi nota de respingere.
    (2^2) Radierea notarii suprapunerii sau a mentiunii 'Imobil inregistrat in planul cadastral fara forma si localizare corecta' se face numai in baza referatului emis de serviciul de cadastru, in sensul ca imobilele nu se mai suprapun in baza de date cadastrale sau imobilul a fost localizat corect prin repozitionare, ca urmare a refacerii documentatiilor cadastrale.
    (3) Persoanele autorizate au obligatia sa se prezinte la oficiul teritorial la data si ora convocarii. Persoanele autorizate care, din motive obiective, nu pot fi prezente la data convocarii la oficiul teritorial vor comunica in scris, motivat, imposibilitatea de prezentare cu cel putin doua zile inainte de data stabilita pentru intalnire.

Daca esti interesat poti faca ca la aliniatul 2^1.
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: noname852006 din Mar 05, 2013, 05:09 PM
la mine sti care e problema vecinul are o suprafata foarte mare care e facuta vraiste are vreo 4 cadastre care nu ocupa toata suprafata eu daca o sa io masor si pe a lui nu mai stiu pe unde sunt limitele la parcela care se suprapune cu mine (stiu doar limita care se invecineaza cu mine)

Modificat de noname852006 (05-03-2013 15:24:01)
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: John Doe din Mar 05, 2013, 08:13 PM
Cred ca ti s-a raspuns dincolo, nu mai fa postari multiple. Iar vecinul poate avea un milion de cadastre, pentru fiecare imobil e avizat unul singur, vezi la OCPI care dintre ele.
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: severcoman din Mar 05, 2013, 09:45 PM
solutii exista, insa nu prea ai dat amanunte: imobilele sunt in intravilan extins ? cum ai "verificat ce cadastre mai sunt prin zona"? ce-ar trebui sa intelegem prin ,,suprafata vraiste" ? –  macar asa as limita numarul de solutii...
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: John Doe din Mar 05, 2013, 10:11 PM
Vezi topicul celalalt, a mai dat si acolo amanunte: http://www.topograf.3xforum.ro/viewtopi ... 6936#36936
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: noname852006 din Mar 06, 2013, 01:29 PM
cadastrele din zona mi lea verificat cineva de la ocpi imobilele sunt in intravilan vecinul are o suparafata mare pe care are 3 cadastre care nu ocupa toata suparafata
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: dora3mira din Mar 06, 2013, 04:24 PM
pentru noname852006
PFA-ul care v-a intocmit documentatia va poate da orice lamuriri solicitati.
In cadrul acestui forum sunt analizate solutiile cautate de colegii de breasla si ne este extrem de greu sa va initiem pas cu pas in multitudinea de probleme cadastrale pe care le intalnim.
O discutie colegiala intre inspectorul OCPI si PFA-ul respectiv pot duce la gasirea unei rezolvari.
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: severcoman din Mar 07, 2013, 12:51 AM
nu esti proprietarul si cel putin doi topografi ti au dat solutii, la care se adauga cele de mai sus; eu cred ca tu intocmesti documentatii cadastrale !
si ca sa ne convingi de cele mentionate aici, iata o solutie: depune o cerere prin care soliciti sa corecteze din oficiu lucrarile vecinului, iar cand ai raspunsul oficial, revino pe forum si posteaza-l ! (asa am rezolvat mai multe situatii)
Titlu: Re: suprapunere schite
Scris de: noname852006 din Mar 07, 2013, 01:46 PM
este strict proprietatea mea eu am terminat facultatea de cadastru dar nu profesez cadastrul mi-l face un prieten care se ocupa iar el insista ca si terenul vecinul trebuie masurat si totodata cadastrul reactualizat,iar pe mine ma interesa sa vad daca exista si alte cai fara a masura terenul vecinului ..........